NRK > Nyheter

Sunday, 19 May, 03:44

NRK - 19 dec 23 kl. 17:39

NTNU-styreleder trekker seg

Arve Thorshaug, styreleder ved Institutt for lærerutdanning på NTNU, trekker seg med umiddelbar virkning tirsdag. Det skriver Universitetsavisa. Årsaken til dette skal være at et styremedlem fikk «refs» i en telefonsamtale med Thorshaug etter å ha skrevet en kommentar på intranettet til NTNU. Styremedlemmet skal ha opplevd samtalen som en oppfordring til å slette kommentaren. Arve Thorshaug bekrefter til Adresseavisen at han trekker seg som styreleder med umiddelbar virkning.
Les mer på NRK


Les mer om:
Thorshaug, Institutt, NTNU, Universitetsavisa, Adresseavisen, Levanger

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: NTNU-styreleder, trekker, seg
NRK - 11 dec 23 kl. 12:24

Ekstraordinært styremøte om NTNU-rektoren holdes fredag

Styret i NTNU skal fredag avholde styremøte der rektorens kritikk av to NTNU-forskere er tema. Styreleder Remi Eriksen skriver i en e-post til Universitetsavisa at «et ekstraordinært styremøte ved NTNU holdes førstkommende fredag kl. 0900–1030 og møtet blir digitalt.

NRK - 08 dec 23 kl. 21:20

Storm rundt NTNU-rektor – innkalling til ekstraordinært styremøte

Det har stormet rundt NTNU-rektor Anne Borg etter at hun kritiserte to forskere ved universitetet i et leserinnlegg i Dagens Næringsliv. Nå har styret kalt inn til ekstraordinært møte. Det bekrefter styreleder Remi Eriksen overfor Khrono.

NRK - 14 okt 23 kl. 02:58

Vellykket oppskyting av NTNU-rakett i Portugal

Fredag gjennomførte NTNU en vellykket oppskyting av raketten Bifrost i Portugal. Raketten ble skutt opp til 1000 meter. – Raketten Bifrost er den fysisk største raketten vi har lagd, sier Simen Flåtter Flo til NTNUs nettsider.

NRK - 28 nov 23 kl. 04:49

Færre internasjonale studenter

Bare 49 studenter fra land utenfor EØS og Sveits startet på NTNU i Trondheim denne høsten. Det er 183 færre enn i fjor og en nedgang på nesten 80 prosent. I fjor hadde NTNU 232 masterstudenter fra land utenfor EU, EØS og Sveits, viser tall som blir lagt fram for NTNU-styret, melder Adressseavisen.

NRK - 08 feb 24 kl. 18:35

Kunnskapsdepartementet sa nei til kjønnspoeng ved NTNU

Kunnskapsdepartementet har avvist NTNUs ønske om å ha kjønnspoeng for å få flere kvinner inn på en rekke mannsdominerte studier. NTNU søkte om å få beholde kjønnspoeng for 32 studier og innføre kjønnspoeng for kvinner ved sju nye studier og ett nytt for menn fra kommende høst, men har fått nei på brorparten av dette, skriver VG. – Vi er skuffet, sier prorektor Marit Reitan til avisen.

NRK - 15 sep 23 kl. 14:30

Ankesaka til tidlegare NTNU-professor starter måndag

Måndag 18. september starter Borgarting lagmannsrett behandlinga av ankesaka til ein tidlegare NTNU-professor, som blei dømd til 8 måneders fengsel etter å ha invitert fire iranske gjesteforskarar til universitetet. Den tidlegare professoren, som har iransk og tysk statsborgarskap, hadde ikkje klarert dette opphaldet med leiinga i forkant.

NRK - 20 sep 23 kl. 10:23

Dømt til fengsel etter kokainfunn ved NTNU

Ein tidlegare student ved NTNU er dømt til fengsel i eitt år og fire månader for 600 gram kokain. Mesteparten vart funne i skapet hans på NTNU i Trondheim i 2021. På hybelen hadde han nesten 200 tusen kroner i kontantar.

NRK - 07 nov 23 kl. 19:54

Tre studenter utestengt fra NTNU etter ChatGPT-juks

Tre studenter er utestengt fra NTNU etter å ha brukt kunstig intelligens (KI) for å jukse på eksamen. I sommer ble fem studenter ved NTNU mistenkt for juks. NTNUs nemnd for studentsaker har nå behandlet fire av sakene, og konkludert med at tre av dem har jukset, skriver Trd.

NRK - 08 mar 24 kl. 08:22

NTNU må kutte kjønnspoeng

NTNU må fjerne de fleste kjønnspoeng for kvinner. For eksempel er det slutt med jentepoeng til sivilingeniørutdanningen. Siden 2021 har antallet studier med kjønnspoeng for kvinner blitt redusert fra 113 til 12 i år, det samme antallet som menn.

E24 - 29 aug 23 kl. 16:20

Norturas styreleder trekker seg etter mislykket mistillitsforslag mot konsernsjefen

Trine Hasvang Vaag trekker seg som styreleder i Nortura etter at mistillitsforslaget hennes mot konsernsjef Anne Marit Panengstuen ble nedstemt i styret..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 30 minutter siden

To biler ødelagt i brann ved Ekebergskrenten i Oslo

En varebil og en personbil ble ødelagt i en brann i Ryenbergveien ved Ekebergskrenten i Oslo natt til søndag. En person er sett løpende fra stedet. Nødetatene fikk melding om brannen klokken 00.

NRK - 1 time siden

Zelenskyj hevder Russland påføres store tap

Russland mister soldater og utstyr i stort omfang, hevder Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj i sin daglige videotale. Lørdag hevdet Russland å ha tatt kontroll over nok en landsby i Kharkiv-regionen i Ukraina. Ukrainske styrker uttalte at hovedfokus nå er på «å hindre de russiske okkupantene fra å rykke videre fram».

NRK - 2 timer siden

Oleksandr Usyk vant historisk boksekamp

Den ukrainske bokseren Oleksandr Usyk (37) vant natt til søndag boksekampen mot britiske Tyson Fury (35) på poeng, melder BBC. De to møttes til duell om tungvektsmestertittelen i Riyadh i Saudi-Arabia. Kampen sto om alle de fire mest prestisjefylte mesterbeltene: WBC, WBO, WBA og IBF.

NRK - 2 timer siden

Vant legendarisk boksekamp

Den ukrainske bokseren Oleksandr Usyk vant natt til søndag boksekampen mot Tyson Fury i Saudi Arabia, melder BBC..

NRK - 2 timer siden

Israels hær har funnet enda en drept israeler på Gazastripen

Den israelske hæren har tatt hånd om liket av en israeler som ble drept under Hamas-angrepet mot Israel og fraktet til Gazastripen. Mannen, som var 53 år gammel, ble drept under Hamas-angrepet mot Israel 7. oktober i et veikryss nær en kibbutz.

NRK - 2 timer siden

Brann i to biler i Oslo

Det brenner natt til søndag i to biler på Simensbråten i Oslo. En person skal ha blitt sett løpende bort fra stedet. Politiet ber folk i området om å lukke vinduer og dører på grunn av giftig røyk fra brannen.

NRK - 3 timer siden

To til sykehus etter båtulykke i Stavanger

En mann og en kvinne i 50-årene er sendt til Stavanger universitetssykehus etter at en fritidsbåt kjørte på land i Stavanger. Begge var oppegående da de ble tatt med til sykehuset, ifølge politiet i Sør-Vest. Politiet fikk melding om ulykken, som skjedde ved Stora Marøya, klokka 23.

NRK - 3 timer siden

Mistenker at Oslo-brann var påsatt

Politiet i Oslo melder at de har tatt ned sperringene rundt eneboligen på Hauketo som brant lørdag kveld. Brannvesenet jobber fortsatt med etterslukking, men veien forbi er åpnet igjen. Politiet undersøker om brannen kan være påsatt – En hypotese er at brannen er påsatt, skriver politiet i en melding til pressen..

NRK - 3 timer siden

Tunisias kystvakt har hentet opp døde migranter fra sjøen

Tunisias kystvakt hentet lørdag opp likene av fire migranter fra sjøen utenfor landets kyst. Nasjonalgarden opplyser at kystvakten i en separat aksjon plukket opp 52 migranter i live. Ni menneskesmuglere ble pågrepet, og båtene de befant seg i, ble beslaglagt.

NRK - 3 timer siden

Ti personer i slåsskamp i Drammen

Politiet rykket sent lørdag kveld ut til Bragernes torg i Drammen etter melding om et slagsmål mellom ti personer utenfor Old Irish Pub En person skal ha blitt slått bevisstløs og politi og ambulanse er på stedet, ifølge politiet i Sør-Øst..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com