Dagbladet > Nyheter

Monday, 04 March, 23:00

Dagbladet - 23 okt 23 kl. 20:12

NSM bekrefter alvorlig cyberangrep mot Norge

Nasjonal sikkerhetsmyndighet (NSM) bekrefter overfor Dagens Næringsliv at en rekke norske virksomheter er utsatt for nye digitale angrep..
Les mer på Dagbladet


Les mer om:
NSM, Dagens Næringsliv, Norge

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: NSM, bekrefter, alvorlig, cyberangrepmot , Norge
Klartale - 11 dec 23 kl. 10:55

Nasjonal sikkerhets-myndighet tok opp ulovlig lån – sjefen måtte slutte

NSM er kort for Nasjonal sikkerhets-myndighet. Fredag ble det kjent at NSM hadde tatt opp ulovlig lån. Lånet var på 200 millioner kroner.

NRK - 20 dec 23 kl. 12:36

NSM glemte viktig klausul i leieavtalen

Nasjonal sikkerhetsmyndighet (NSM) glapp en viktig klausul i leieavtalen, og glemte med det å sikre at bygget de leier ikke kan selges til utlendinger. 22. juni 2022 ga Justis- og beredskapsdepartementet (JD) NSM grønt lys til å signere avtalen om nytt bygg på Fornebu.

NRK - 01 mar 24 kl. 13:05

NSM villedet justisdepartementet

Fredag kom rapporten om NSM-lånet. Og kritikken er skarp: «Endringer i leieavtalen var av en slik karakter at normale saksbehandlingsprinsipper i forvaltningen tilsier at overordnet departement skulle vært informert. Det utkastet NSM hadde sendt til JD var etter den nevnte endringene villedende».

NRK - 30 jan 24 kl. 16:09

NSM: Innrømmet manglende økonomikompetanse

Allerede i fjor sommer erkjente Nasjonal sikkerhetsmyndighet (NSM) at de var for dårlige på økonomistyring. NSM ble kalt inn på teppet hos Justisdepartementet i juni fjor, ifølge møtereferater VG har fått innsyn i. Der måtte de forklare seg om et «betydelig merforbruk», ifølge referatene.

NRK - 08 dec 23 kl. 11:48

NSM-direktør går av

Direktør Sofie Nystrøm går av fordi Nasjonal sikkerhetsmyndighet (NSM) har inngått en ulovlig låneavtale på 200 millioner kroner, skriver Justisdepartementet i en pressemelding. – Dette er en alvorlig sak. Justis- og beredskapsdepartementet vil, i samarbeid med Forsvarsdepartementet, sette inn en interimledelse i NSM, sier justis- og beredskapsminister Emilie Enger Mehl i pressemeldingen.

NRK - 11 sep 23 kl. 04:08

Sikkerhetssvikt og personvernsbrudd hos Nasjonal sikkerhetsmyndighet

En sikkerhetssvikt hos Nasjonal sikkerhetsmyndighet (NSM) har gjort at ansatte over tid har kunnet lese vurderinger og sensitive opplysninger i ansettelser. Dagens Næringsliv skriver at en intern rutinesvikt har gjort at alle ansatte har fått tilgang til detaljerte vurderinger om søkere til nye stillinger. Det har vart i ti måneder fram til august i år.

NRK - 12 dec 23 kl. 13:00

Riksrevisjonen: NSM informerte ikke om låneavtalen

Riksrevisjonen har på nytt gått gjennom Nasjonal sikkerhetsmyndighet (NSM) sitt regnskap for 2022 og annen relevant informasjon, skriver Riksrevisjonen i pressemeldingen. Låneavtalen med Norwegian Property er ikke omtalt i årsregnskapet. NSM informerte heller ikke Riksrevisjonen om avtalen.

NRK - 01 mar 24 kl. 13:05

NSM får krass kritikk

Utvalget råder justisdepartementet til å foreta en ekstern, fullstendig gjennomgang av NSM. De skriver at NSM må så snart som mulig gjennomgå styrings- og forvaltningspraksis i organisasjonen, og kommer med krass kritikk. – NSM hadde ikke dekning i de gjeldende budsjetter for de samlede leie- og lånekostnadene de påtok seg, slik regelverket sier det skal være Videre påpeker de at: – Hadde NSM brukt Statsbygg som rådgiver og fulgt deres tilhørende retningslinjer, slik de var pålagt, ville opptak av lån ikke kunne skjedd og andre feil vært unngått.

NRK - 01 mar 24 kl. 15:47

Ny NSM-direktør: – Vi skal gjenopprette orden

Den nye direktøren i Nasjonalt tryggingsorgan (NSM) karakteriserer funna om ulovlege låneopptak og dårleg styring som alvorlege, skriv NPK. – Rapporten frå utvalet understrekar at dette er ei alvorleg sak, seier NSM-direktør Lars Christian Aamodt i ei fråsegn fredag ettermiddag. .

NRK - 04 dec 23 kl. 13:16

NSM ber norske bedrifter ruste seg mot cyberangrep i jula

Nasjonal sikkerhetsmyndighet oppfordrer bedrifter til å gjøre gode juleforberedelser for å ta ned risikoen for cyberangrep. – Det er viktig å ha beredskapen på plass også i julen fordi ting kan skje, og det har vi erfart. For to år siden ble en rekke norske virksomheter utsatt for alvorlige cyberoperasjoner i løpet av desember, forteller leder for Nasjonalt cybersikkerhetssenter i NSM, Martin Albert-Hoff, i en pressemelding.

Fler nyheter fra Dagbladet

Dagbladet - 30 minutter siden

Tre gutter siktet for grov voldtekt

Tre gutter i alderen 16 til 18 år er pågrepet og siktet for voldtekt av to jenter under 14 år. Overgrepene skal ha skjedd i en skolegård, skriver Stavanger Aftenblad..

Dagbladet - 1 time siden

Omdømmeekspert: - Var ikke lurt

Kong Harald får kritikk for å ha lagt ut på så lang reise..

Dagbladet - 1 time siden

Funnet død utendørs

En kvinne i 60-åra, som ble funnet livløs utendørs i Oslo, er erklært død..

Dagbladet - 2 timer siden

- Ydmykende med flydropp

I helga slapp USA nødhjelp over Gaza. - Sløsing med ressurser. Og folk synes det er ydmykende, sier Gudrun Bertinussen, utenlandssjef i Care..

Dagbladet - 7 timer siden

Funn av savnet person

Politiet bekrefter at det er gjort funn av en savnet person. Vedkommende er fraktet til sykehuset med ukjent skadeomfang..

Dagbladet - 9 timer siden

- Vil forårsake fullstendig kaos

Skulle USAs høyesterett stryke Donald Trump fra stemmeseddelen, kan det kaste landet ut i et kaos få har sett maken til, mener eksperter..

Dagbladet - 10 timer siden

Holder pressetreff

Mandag holder Havarikommisjonen pressekonferanse om helikopterulykka utenfor Bergen i forrige uke..

Dagbladet - 11 timer siden

Fortsetter «militær spesialoperasjon» i Ukraina

Russlands ekspresident Dmitrij Medvedev sier Russland ikke vil gi seg i Ukraina før motparten kapitulerer..

Dagbladet - 12 timer siden

- Provoserende

Russland ser ikke blidt på Nato-øvelsen «Nordic Response»..

Dagbladet - 14 timer siden

Slår alarm: Dreper på minutter

Ekspertene varsler om et skifte, etter at en spekkhogger drepte en hvithai på under to minutter..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com