VG > Økonomi

Monday, 04 March, 23:21

VG - 23 okt 23 kl. 20:05

NSM-sjefen til DN: Nytt alvorlig cyberangrep mot Norge

Norske myndigheter håndterer en ny, alvorlig cyberhendelse mot Norge. Det sier sjefen for Nasjonal sikkerhetsmyndighet til Dagens Næringsliv..
Les mer på VG


Les mer om:
Norge, Nasjonal, Dagens Næringsliv, NSM, DN

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: NSM-sjefen, tilDN , Nytt, alvorlig, cyberangrepmot , Norge
Klartale - 11 dec 23 kl. 10:55

Nasjonal sikkerhets-myndighet tok opp ulovlig lån – sjefen måtte slutte

NSM er kort for Nasjonal sikkerhets-myndighet. Fredag ble det kjent at NSM hadde tatt opp ulovlig lån. Lånet var på 200 millioner kroner.

NRK - 20 dec 23 kl. 12:36

NSM glemte viktig klausul i leieavtalen

Nasjonal sikkerhetsmyndighet (NSM) glapp en viktig klausul i leieavtalen, og glemte med det å sikre at bygget de leier ikke kan selges til utlendinger. 22. juni 2022 ga Justis- og beredskapsdepartementet (JD) NSM grønt lys til å signere avtalen om nytt bygg på Fornebu.

NRK - 01 mar 24 kl. 13:05

NSM villedet justisdepartementet

Fredag kom rapporten om NSM-lånet. Og kritikken er skarp: «Endringer i leieavtalen var av en slik karakter at normale saksbehandlingsprinsipper i forvaltningen tilsier at overordnet departement skulle vært informert. Det utkastet NSM hadde sendt til JD var etter den nevnte endringene villedende».

NRK - 30 jan 24 kl. 16:09

NSM: Innrømmet manglende økonomikompetanse

Allerede i fjor sommer erkjente Nasjonal sikkerhetsmyndighet (NSM) at de var for dårlige på økonomistyring. NSM ble kalt inn på teppet hos Justisdepartementet i juni fjor, ifølge møtereferater VG har fått innsyn i. Der måtte de forklare seg om et «betydelig merforbruk», ifølge referatene.

NRK - 12 dec 23 kl. 13:00

Riksrevisjonen: NSM informerte ikke om låneavtalen

Riksrevisjonen har på nytt gått gjennom Nasjonal sikkerhetsmyndighet (NSM) sitt regnskap for 2022 og annen relevant informasjon, skriver Riksrevisjonen i pressemeldingen. Låneavtalen med Norwegian Property er ikke omtalt i årsregnskapet. NSM informerte heller ikke Riksrevisjonen om avtalen.

NRK - 08 dec 23 kl. 11:48

NSM-direktør går av

Direktør Sofie Nystrøm går av fordi Nasjonal sikkerhetsmyndighet (NSM) har inngått en ulovlig låneavtale på 200 millioner kroner, skriver Justisdepartementet i en pressemelding. – Dette er en alvorlig sak. Justis- og beredskapsdepartementet vil, i samarbeid med Forsvarsdepartementet, sette inn en interimledelse i NSM, sier justis- og beredskapsminister Emilie Enger Mehl i pressemeldingen.

NRK - 11 sep 23 kl. 04:08

Sikkerhetssvikt og personvernsbrudd hos Nasjonal sikkerhetsmyndighet

En sikkerhetssvikt hos Nasjonal sikkerhetsmyndighet (NSM) har gjort at ansatte over tid har kunnet lese vurderinger og sensitive opplysninger i ansettelser. Dagens Næringsliv skriver at en intern rutinesvikt har gjort at alle ansatte har fått tilgang til detaljerte vurderinger om søkere til nye stillinger. Det har vart i ti måneder fram til august i år.

NRK - 01 mar 24 kl. 13:05

NSM får krass kritikk

Utvalget råder justisdepartementet til å foreta en ekstern, fullstendig gjennomgang av NSM. De skriver at NSM må så snart som mulig gjennomgå styrings- og forvaltningspraksis i organisasjonen, og kommer med krass kritikk. – NSM hadde ikke dekning i de gjeldende budsjetter for de samlede leie- og lånekostnadene de påtok seg, slik regelverket sier det skal være Videre påpeker de at: – Hadde NSM brukt Statsbygg som rådgiver og fulgt deres tilhørende retningslinjer, slik de var pålagt, ville opptak av lån ikke kunne skjedd og andre feil vært unngått.

NRK - 01 mar 24 kl. 15:47

Ny NSM-direktør: – Vi skal gjenopprette orden

Den nye direktøren i Nasjonalt tryggingsorgan (NSM) karakteriserer funna om ulovlege låneopptak og dårleg styring som alvorlege, skriv NPK. – Rapporten frå utvalet understrekar at dette er ei alvorleg sak, seier NSM-direktør Lars Christian Aamodt i ei fråsegn fredag ettermiddag. .

Klartale - 24 okt 23 kl. 08:27

Nytt dataangrep mot Norge

Norske myndigheter har opplevd et nytt dataangrep. Det skriver avisa Dagens Næringsliv mandag kveld. Sofie Nystrøm bekrefter dette.

Fler nyheter fra VG

VG - 15 minutter siden

Ødegaard startet historisk målshow for Arsenal: – Ufattelig imponerende

(Sheffield United-Arsenal 0–6) Martin Ødegaard (25) scoret det første målet i Arsenals syvende strake Premier League-seier..

VG - 1 time siden

Dro på seg 20.950 kroner i trafikkbøter - på én tur

Å ikke følge skilting ble dyrt..

VG - 2 timer siden

Oslo Rødt krever høring om busskaoset i vinter

Oslo Rødt vil kalle inn til høring for å finne ut hvem som har ansvaret for «den kaotiske bussdriften i vinter»..

VG - 2 timer siden

FN: Grunn til å tro på meldinger om seksuell vold begått under Hamas-angrepet i oktober

En gruppe FN-eksperter sier det er skjellig grunn til å feste lit til meldingene om at det ble begått seksuell vold, deriblant voldtekter, under Hamas-angrepet på Israel 7. oktober i fjor..

VG - 4 timer siden

Bilsport-president granskes

Presidenten i Det internasjonale bilsportforbundet (FIA) granskes for å ha påvirket utfallet av Formel 1-løpet i Saudi-Arabia i 2023 ifølge BBC..

VG - 4 timer siden

VAR-omkampen i Eliteserien: Molde stemte for å beholde VAR

VGs VAR-ometer gir deg full oversikt over hvordan Eliteseriens klubber stemmer rundt et av norsk toppfotballs stridstemaer: Videodømming. Mandag stemte Molde for å beholde det..

VG - 4 timer siden

Fra barndomsvenner til stjernetrenere

Drar du kjensel på disse guttene?.

VG - 6 timer siden

Politiet: Død person funnet i Innlandet

Det var en nabo som varslet politiet, opplyser de i en pressemelding..

VG - 9 timer siden

Skøyteløperen Håvard Lorentzen legger opp etter VM i Inzell

Håvard Lorentzen (31) gjør som Sverre Lunde Pedersen og legger skøytene på hylla etter VM i Inzell i helgen..

VG - 9 timer siden

TV 2: Lucas Braathen kaller inn til pressekonferanse om skifremtiden

Etter at 23-åringen brått la opp før denne sesongen kan det komme en ny oppdatering denne uken..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com