NRK > Nyheter

Lørdag, 24 Juli, 22:42

NRK - 15 juni 21 kl. 19:43

NRK-redaktør ble årets redaktør

Oslo Redaktørforening kåret i dag Helje Solberg, nyhetsredaktør i NRK, til årets redaktør. «Årets redaktør har styrt skuta si støtt i korona-unntaksåret,» heter det i begrunnelsen. «Med koronanedstengningen oppsto det et meget stort behov for faktabasert journalistikk og informasjon i hele Norge. Med stø kurs og en vennlig hånd har årets redaktør vist seg som en sterk, ambisiøs og tilstedeværende leder som greier å prioritere, satse og få gehør og gjennomslag for sine tanker både oppover og nedover i organisasjonen. Og aldri før har hun og medarbeiderne nådd ut til flere eller hatt et bedre omdømme, ifølge opinionsmålerne,» skriver juryen, som også peker på at Solberg har ivaretatt de klassiske plattformene som radio, TV og nett og nå også podkast.
Les mer på NRK


Les mer om:
Redaktørforening, Helje Solberg, NRK, Norge, Solberg, Gry Egenes, Dagens Næringsliv, Nina Kristiansen, Årets, Ida Eliassen-Coker, Altså

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: NRK-redaktør, bleårets , redaktør
NRK - 01 juni 21 kl. 08:42

Monstad blir ny NRK-redaktør

Kristin Monstad blir ny distriktsredaktør i NRK Vestfold og Telemark. Monstad har vært nyhetsredaktør i Tønsbergs Blad, ansvarlig redaktør i Drammens Tidende og kommunikasjonssjef i Go-Ahead. 49-åringen begynte som journalist i NRK Vestfold i 1994..

NRK - 29 juni 21 kl. 14:34

Redaktør løslatt

Tidligere redaktør hos Apple Daily i Hongkong har blitt løslatt mot kausjon. Fung Wai-kong ble tvunget til å avvikle den kritiske avisen etter ny sikkerhetslov i Hongkong. Deretter ble han pågrepet på flyplassen idet han forsøkte å forlate landet.

NRK - 17 juni 21 kl. 21:06

Redaktør drept i Mexico

Redaktør og journalist Gustavo Sanchez ble skutt og drept av ukjente gjerningsmenn torsdag. Sanchez drev et nettsted som dekket politiets handlinger i landet, skriver nyhetsbyrået AFP. Mexico er et av de farligste landene i verden for journalister, og dette er det andre drapet på en journalist så langt i år i landet..

NRK - 12 mai 21 kl. 13:04

Redaktørforeningen anker

Oslo tingrett vil lukke dørene når en terrortiltalt 16-åring møter i retten neste uke. Media kan være til stede, men får ikke referere fra tiltaltes forklaring blant annet. – Jeg mener de går for langt i å pålegge referatforbud, og vi har bestemt oss for å anke til lagmannsretten, sier Arne Jensen, generalsekretær i Redaktørforeningen..

NRK - 15 mai 21 kl. 21:39

Redaktørforeningen krever svar

Norsk Redaktørforening reagerer sterkt på den israelske bombingen av mediehuset på Gazastripa, og sier de vil rette en formell henvendelse til den israelske ambassadøren i Norge. I en pressemelding skriver foreningen at de vil be om en forklaring - på det som fremstår som et målrettet angrep mot uavhengige medier og deres dekning av konflikten..

NRK - 26 mai 21 kl. 00:32

Norsk modell blir Vogue-redaktør

Den norske modellen Rawdah Mohamed blir moteredaktør for den skandinaviske utgaven av motemagasinet Vogue. Det er første gang den vestlige magasinbransjen får en redaktør som bruker hijab..

NRK - 10 juni 21 kl. 08:50

Sluttar som redaktør

Redaktør i Stavanger Aftenblad sluttar til hausten, etter nær 10 år i Aftenbladet. Helle orienterte om dette, i dag tidleg. Han sluttar av eigen vilje og vil gjera noko heilt anna resten av yrkeslivet, seier han til avisa.

NRK - 27 juni 21 kl. 19:19

Apple Daily-redaktør arrestert

Politiet i Hongkong har arrestert en av redaktørene i den nedlagte prodemokratiske avisen Apple Daily, ifølge flere internasjonale medier. Fung Wai-kong skal ha blitt arrestert på flyplassen for «å ha samarbeidet med utenlandske krefter for å sette den nasjonale sikkerheten i fare», melder lokalt politi, ifølge Reuters. Samme begrunnelse er oppgitt når flere Apple Daily-ansatte er blitt pågrepet de siste dagene..

VG - 20 juli 21 kl. 19:13

Autistisk redaktør slåss for livsverket: – Tør ikke fortsette som i dag

Jon Henrik Larsen går rettens vei for å få assistent: – Jeg tør ikke drive lenger, uten en hjelpende hånd fra kommunen, sier redaktøren i Salangen Nyheter..

NRK - 21 juli 21 kl. 07:37

Nok ein Daily Apple-redaktør tatt

Ein tidlegare redaktør for den nedstengde Hongkong-avisa Apple Daily er arrestert. Lam Man-chung blei pågripen for å ha samarbeida i det skjulte med utanlandske krefter, eit brot på den nye sikkerheitslova, ifølge politiet i Hongkong. Den 51 år gamle tidlegare avisredaktøren er den niande Daily Apple-tilsette som er arrestert for brot på sikkerheitslova..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 45 minutter siden

Kontroll på alle etter båtvelt

Ein båt skal ha velta ved Hamresanden i Kristiansand. Nokon av dei er i vatnet, skriv politiet på Twitter. Brannvesenet rykker ut med båt og dykkarar, skriv 110 Agder.

NRK - 45 minutter siden

Fleire i vatnet etter båtvelt

Ein båt skal ha velta ved Hamresanden i Kristiansand. Nokon av dei er i vatnet, skriv politiet på Twitter. Alle naudetatar er på veg til staden.

NRK - 1 time siden

Båt støytt på grunn i Kristiansand

Naudetatane og redningsskøyta rykker ut til melding om ein grunnstøytt båt med personar om bord. Det skal ikkje vere personar i vatnet. – Vi er på staden med mykje ressursar, skriv politiet i Agder på Twitter..

NRK - 1 time siden

Ny flaum i Belgia

Belgia er igjen ramma av kraftige flaumar laurdag, berre ei veke etter uvêret i Mellom-Europa som har tatt livet av over 200 personar. Fleire gater i Dinant i Namur er flødd over av kraftig regn, melder De Standaard. Minst 25 bilar er tatt av vatnet..

NRK - 1 time siden

Ti personar involvert i slagsmål

Politiet fekk klokka 20.11 laurdag melding om eit slagsmål med rundt ti personar involvert i Hagemannsparken i Holmestrand. Politiet er på staden med fleire patruljar for å undersøke kva som har skjedd og snakke med involverte, skriv dei på Twitter..

NRK - 1 time siden

Politiet rykte ut til insekt

Ein bebuar i Industrigata i Oslo ringde til politiet om det dei meinte var ein reptil som skjulte seg bak ein TV. Berre halen var synleg. – Oppdraget gjekk til nokon av våre tøffaste frå beredskapstroppen.

NRK - 2 timer siden

Bil krasja med høgspentmast

Ein bil med tre personar har køyrt inn i ei høgspentmast på Kongsvingervegen i Vormsund, melder Aust politidistrikt på Twitter. Det er uvisst skadeomfang. Naudetatane er på veg..

NRK - 2 timer siden

Skal ha svindla Nav for 340.000

En mann må møte i Fredrikstad tingrett, tiltalt for å ha tatt imot 340.000 kroner i arbeidsavklaringspenger fra Nav uten å opplyse om at han bodde i Thailand. Arbeidsavklaringspenger fra Norge kan kun beholdes dersom man flytter til EU- eller EØS-land eller Sveits.

NRK - 2 timer siden

Seks soldatar drepne av IS-styrkar

Minst seks kamerunske soldatar er drepne og fire skada etter eit angrep frå IS-styrkar nord i landet, ifølge CRTV. Ifølge myndigheitene i landet er det jamn stigning i angrep frå IS etter at Boko Haram-leiaren vart drepen i juni. IS prøver å ta over område som Boko Haram tidlegare hadde..

NRK - 3 timer siden

160.000 demonstrerar i Frankrike

Situasjonen er amper i Frankrike, der store politistyrkar er plassert ut i fleire byar etter at over 160.000 demonstrantar har tatt til gatene for å protestere mot koronatiltak og vaksinen, skriv Le Figaro. Fleire er arresterte.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt