NRK > Nyheter

Friday, 01 December, 17:35

NRK - 19 sep 23 kl. 12:00

NHO vil ha krafttak for fylkesveiene

Næringslivets Hovedorganisasjon (NHO) vil ha mer oppmerksomhet rundt manglende vedlikehold på fylkesveiene framover. Viseadministrerende direktør Anniken Hauglie sier de vil etablere begrepet næringsveier for veier som trenger et løft for å sikre framkommelighet for næringslivet, skriver Nationen. – På enkelte strekninger hindres nødvendig transport som følge av for lav standard, sier NHOs Anniken Hauglie. Fylkesveiene utgjør nærmere halvparten av det norske veinettet. En kartlegging utført av Statens vegvesen viser at vedlikeholdsetterslepet beløper seg til nærmere 100 milliarder kroner.
Les mer på NRK


Les mer om:
Hovedorganisasjon, NHO, Anniken Hauglie, Nationen, NHOs Anniken Hauglie, Statens, Nasjonal, NTB

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: NHO, vilha , krafttak, for, fylkesveiene
Klartale - 05 jun 23 kl. 06:00

Dette er partienes viktigste saker

11. september 2023 er valgdagen for kommune- og fylkestingsvalget. Der skal det bestemmes hvem som skal styre de ulike kommunestyrene og fylkestingene rundt om i landet.

NRK - 08 sep 23 kl. 10:49

NHO-bedriftene ser litt mørkare på framtida

I septemberundersøkinga til NHO kjem det fram at 36 prosent av medlemsbedriftene ventar ein svakare situasjon i marknaden dei neste seks månadane. 12 prosent ventar ei betring av situasjonen. – Det er framleis historisk lågt.

NRK - 13 okt 23 kl. 10:05

NHO-bedriftene ytterligere svekket i troen på framtida

NHO opplever en markant økning i andelen bedrifter som ser dystert på markedssituasjonen det neste halvåret. – Pessimismen dominerer, fastslår organisasjonen. – Vi ser tendensen nå til at bremsene er på i norsk økonomi.

NRK - 07 jul 23 kl. 09:32

NHO anslår økt sommerhandel

Nordmenn og turister vil sommerhandle for 87,5 milliarder kroner i norske butikker. Det gir 2 prosent vekst fra i fjor, ifølge NHO Service og Handel. – Samtidig vil antallet varer solgt, fortsette å falle slik som det har gjort de siste 23 månedene.

NRK - 03 okt 23 kl. 10:05

Folk må bruke av sparepengene – NHO venter kraftig brems i forbruket

Folk må bruke penger spart under pandemien til å holde forbruket oppe. Men nå kan det være slutt. Økt rente og høy prisvekst vil føre til full brems, tror NHO.

NRK - 17 jun 23 kl. 14:00

NHO-sjefen: Hågensen var en ruvende skikkelse

Hos «motparten» i NHO blir meldingen om Yngve Hågensens død lørdag mottatt med sorg. – Han var en ruvende skikkelse som sto som en påle i det norske trepartssamarbeidet, sier administrerende direktør Ole Erik Almlid i NHO til NTB. – Hågensen var en samfunnsbygger som hadde stor respekt i alle leirer.

Klartale - 19 jul 23 kl. 06:00

Halvparten av nordmenn jobber i ferien

Fem av ti jobber når de egentlig skulle tatt ferie. Det skriver Næringslivets hoved-organisasjon (NHO) i en pressemelding.Ipsos gjennomførte enn undersøkelse for NHO i fjor.

Klartale - 30 jul 23 kl. 06:00

Et viktig første møte med arbeidslivet

20 kilometer sør for Oslo ligger Norges største fornøyelsespark. I den første butikken du kommer til, står Hedda Archer. Hun har sin første sommerjobb her.

Klartale - 06 sep 23 kl. 06:00

Denne byen var drømmen hennes

Turister fra utlandet ser ut til å elske Norge. De siste årene har det skjedd noe. Stadig flere kommer for å oppleve alt det norske.

NRK - 09 nov 23 kl. 08:13

NHO-bedrifter mener Vestre ikke har redusert byråkratiet

Kun 0,3 prosent av NHOs medlemsbedrifter mener at næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) klarer å redusere byråkratibyrden for næringslivet. Regjeringen har lovet å gjøre forenklinger for næringslivet verdt 11 milliarder kroner og har så langt kuttet for knapt 2 milliarder. NHO-bedriftene gir Vestre strykkarakter, melder Dagens Næringsliv.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 1 time siden

Domstol i USA: Trump ikkje immun mot sivile søksmål etter kongresstorminga

Ein amerikansk ankedomstol avgjorde fredag at den tidlegare amerikanske presidenten Donald Trump må møta opp i sivile søksmål om hans rolle i storminga av Kongressen i Washington D.C. den 6.

NRK - 30 minutter siden

Politikar kasta ut av kongressen

Republikanaren George Santos vert utvist av kongressen i dag, melder Reuters. 311 stemte for at han skulle ut, kor 115 av desse var republikanarar, ifølgje TV-kanalen CNN. Santos skal ha loge seg til kongressen og er tiltalt for å ha brukt stolne valkampmiddel til personleg bruk..

NRK - 45 minutter siden

Noregs Bank leiar søksmål mot Silicon Valley Bank

Norges Bank og det svenske pensjonsfondet Sjunde Ap-fonden er utnemnde av ein amerikansk domstol til å vera hovudsaksøkar (Lead Plaintiff) i det pågåande gruppesøksmålet mot Silicon Valley Bank (SVB). Det skriv Noregs Bank i ei pressemelding Oljefondet og andre investorar leid store tap på sine investeringar i SVB på grunn av feilaktig informasjon og rapportering av finansielle forhold og risikostyring frå den amerikanske banken..

NRK - 45 minutter siden

FN-domstol: Venezuela ikke kan annektere deler av naboland

Den internasjonale domstolen i Haag har gitt Venezuela ordre om å unngå handlinger som endrer statusen for et område landet gjør krav på i nabolandet Guyana. Kjennelsen fra ICJ kommer to dager før en planlagt folkeavstemning i Venezuela om det omstridte territoriet. Domstolen nevner ikke folkeavstemningen konkret, men sier Venezuela «må avstå fra enhver handling som vil endre statusen som for tiden gjelder for det omstridte området».

NRK - 45 minutter siden

Minst 182 pasienter berørt av ny feil i Helseplattformen

Det skriv Adresseavisen. St. Olavs Hospital skal ha oppdaga feil i legemiddellistene, stadfestar sjukehusdirektør Gretje Aasved overfor avisa fredag.

NRK - 45 minutter siden

Hizbollah: To drept i israelsk angrep mot grenseby i Libanon

To personer ble drept da Israel skjøt mot byen Houla sør i Libanon, ifølge den Hizbollah-kontrollerte TV-stasjonen Al-Manar. Den iranskstøttet militsgruppen og israelske styrker skjøt mot hverandre over grensen tidligere på dagen, slik de har gjort en rekke ganger de siste ukene. Hizbollah sier de angrep en gruppe israelske soldater fredag.

NRK - 1 time siden

Ankedomstol i USA: Trump må møta i sivile søksmål om 6. januar-angrepa

Ein amerikansk ankedomstol avgjorde fredag at den tidlegare amerikanske presidenten Donald Trump må møta opp i sivile søksmål om hans rolle i storminga av Kongressen i Washington D.C. den 6.

NRK - 1 time siden

Det kvite hus: USA fortsett arbeid for humanitær pause mellom Israel og Hamas

USA held fram med å samarbeida med Israel, Egypt og Qatar for å utvida ein humanitær pause i Gaza, seier ein talsperson for Det kvite hus fredag. Den amerikanske presidenten Joe Biden vil også fortsetta å engasjera seg i arbeidet med den humanitære pausen og lausletinga av gisler, la talspersonen til. Våpenkvila mellom Israel og Hamas varte i omtrent ei veke, og blei broten i dag.

NRK - 1 time siden

E6 stengt fra Mjøsbrua på ubestemt tid – må kontrollere bru

E6 ved Biri er fremdeles stengt etter at en kranbil tok oppi ei bru, melder politiet i Innlandet. Årsaken er at det trengs en ekstra kontroll av bruelementet. Det er ukjent hvor lenge den blir stengt.

NRK - 1 time siden

Første kvinne som satt i USAs høgsterett er død

Den tidlegare høgsterettdommaren Sandra Day O'Connor er død, opplyste USAs høgsterett fredag. O'Connor blei 93 år, var den første kvinna som sat i USA sin høgsterett, skriv CNN. I 2018 blei det kjend at ho hadde blitt diagnostiert med eit tidleg stadium av demens, som truleg var av typen Alzheimer.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com