NRK > Nyheter

Tuesday, 06 June, 02:15

NRK - 03 mar 23 kl. 19:32

Næringsministeren i dialog med Statkraft etter skyting mot urfolksaktivister i Chile

23. februar ble aksjonister fra mapuchefolket skutt på et av Statkrafts vannkraftanlegg i Chile. Nå ser næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) på saken. – Vi har fått en orientering og er i dialog med selskapet, skriver Vestre i en epost til Bergens Tidende. Han skriver videre at staten forventer at Statkraft er ledende i arbeidet med ansvarlig virksomhet, og at Norge har vært sentrale i styrkingen av urfolks rettigheter internasjonalt.
Les mer på NRK


Les mer om:
Statkrafts, Chile, Jan Christian Vestre, Vestre, Bergens Tidende, Statkraft, Norge, Los Lagos, Pilmaiquen, Stortinget, Rødts Sofie Marhaug, NTB

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Næringsministereni , dialogmed , Statkraft, etter, skytingmot , urfolksaktivister, i Chile
NRK - 08 mar 23 kl. 17:06

LO-topp krever åpenhet om milliardbonuser i Statkraft

Statkraft økte i fjor bonusutbetalingene med over 1 milliard til rundt 2,2 milliarder totalt. En LO-topp etterlyser mer åpenhet rundt hvem som mottar bonusene. – Jeg synes det er vanskelig å fatte, sier forbundsleder Jan Olav Andersen i El- og IT-forbundet til Dagens Næringsliv.

NRK - 23 maj 23 kl. 08:04

Statkraft tjente 10,9 milliarder etter skatt i første kvartal

Statkraft tjente godt på høye strømpriser også i første kvartal. Det ble det nest beste kvartalet deres noensinne. Netto driftsinntekter steg til 24,5 milliarder kroner fra 22,1 milliarder i første kvartal året før.

NRK - 15 nov 22 kl. 14:00

Statkraft avkreftar sentralisering

Regiondirektør i region Midt-Noreg i Statkraft, Kåre Hønsi er oppgitt over at 12 ordførarar har sendt brev til næringsministeren utan å ha prata med Statkraft. – Det er ikkje snakk om sentralisering men omorganisering, seier Hønsi Han seier at dei ved kontoret i Luster har vorte fleire tilsette og ikkje færre..

NRK - 14 mar 23 kl. 08:28

Vestre påla Statkraft å endre bonusordninger

Næringsministeren sier han selv tok initiativ til å pålegge Statkraft å redusere trader-bonusene. Selskapet utbetalte 2,2 milliarder kroner i bonuser i fjor. Bakgrunnen for svaret er at Statkraft økte bonusutbetalingene i fjor med over 1 milliard til rundt 2,2 milliarder totalt, skriver Dagens Næringsliv.

NRK - 12 jan 23 kl. 11:04

Vestre: – Kan grense til ulovlig prissamarbeid

Torsdag møtte landbruksministeren og næringsministeren dagligvarekjedene. Næringsminister Jan Christian Vestre er kritisk til at dagligvarekjedene har varslet nye prisøkninger i tiden fremover. – Det er urovekkende at aktører i markedet gjennom mediene varsler om prisøkninger og endringer før de skjer.

NRK - 02 mar 23 kl. 08:07

Godt resultat for Statkraft

Statkraft oppnådde inntekter på 46,4 milliarder kroner i fjerde kvartal i fjor, og tjente 14,5 milliarder kroner etter skatt. Det er langt mer enn i samme kvartal i fjor. I fjerde kvartal 2021 hadde selskapet til sammenligning inntekter på 35,9 milliarder, og oppnådde et resultat på 3,9 milliarder koner etter skatt.

NRK - 02 mar 23 kl. 08:07

Rekordresultat for Statkraft

Statkraft oppnådde inntekter på 56,7 milliarder kroner i fjerde kvartal i fjor, og tjente 14,5 milliarder kroner etter skatt. Det er langt mer enn i samme kvartal i 2021. I fjerde kvartal 2021 hadde selskapet til sammenligning inntekter på 32,4 milliarder, og oppnådde et resultat på 3,9 milliarder koner etter skatt.

NRK - 11 nov 22 kl. 08:03

Statkraft med lavere resultat i tredje kvartal

Statkraft økte sine inntekter i tredje kvartal, drevet av høye kraftpriser og solide bidrag fra markedsaktiviteter. Netto driftsinntekter økte til 13,2 milliarder kroner fra 8,1 milliarder i tredje kvartal 2021. Resultatet etter skatt endte på 3,8 milliarder kroner.

E24 - 20 jan 23 kl. 17:57

Næringsministeren ber Statkraft sørge for å være konkurransedyktige på fastprisavtaler

Næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) kalte fredag inn ledelsen i Statkraft og ga beskjed om at han «forventer at de opptrer offensivt i konkurransen om fastpriskundene»..

E24 - 14 mar 23 kl. 11:17

Vestre påla Statkraft å endre bonusordninger

Næringsministeren sier han selv tok initiativ til å pålegge Statkraft å redusere trader-bonusene mer enn selskapet selv hadde lagt opp til..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 30 minutter siden

Microsoft inngår forlik

Teknologigiganten Microsoft inngår forlik for 20 millioner dollar med amerikanske myndigheter etter ulovlig innsamling av barns personopplysninger. Summen tilsvarer drøyt 220 millioner kroner. Selskapet er anklaget for å ha brutt med lovverk om barns privatliv på nett ved å hente inn personopplysningene til barn som registrerte brukere til selskapets Xbox-spillkonsoller.

NRK - 15 minutter siden

Trekker arrestordre på geriljaleder

Riksadvokaten i Colombia har trukket tilbake en arrestordre på Antonio Garcia, som leder den venstreorienterte ELN-geriljaens fredssamtaler med landets regjering. Det skjer på forespørsel fra presidet Gustavo Petro, opplyser riksadvokat Francisco Barbosa. Den colombianske regjeringen og ELN, den siste aktive geriljagruppa i landet, gjenopptok de formelle fredssamtalene i Venezuela i november.

NRK - 1 time siden

Angrep mot Kyiv

Det er luftangrep mot den ukrainske hovedstaden, ifølge ukrainske myndigheter. Natt til tirsdag er luftforsvarssystemer tatt i bruk i og rundt Kyiv, melder Reuters. Lokale militærmyndigheter skriver på Telegram at systemene slår tilbake flere luftangrep mot Kyiv-regionen..

NRK - 2 timer siden

Russland hevder Ukraina fortsetter offensiven i Donetsk

Det russiske forsvarsdepartementet hevder at ukrainske styrker fortsetter offensiven i Donetsk. Russerne sier videre at de har påført ukrainerne store tap, og hevder de har ødelagt åtte Leopard-stridsvogner, skriver nyhetsbyrået Reuters. De hevder at Ukraina har satt inn nye soldater i kampene øst i landet, men at alle angrep slås ned av russiske styrker, ifølge nyhetsbyrået..

NRK - 2 timer siden

Zelenskyj: – Nyhetene vi har ventet på

Den ukrainske presidenten begynte i kveld sin tale med å takke for nyheter fra styrker som kjemper i Bakhmut. Han beskrev det som nyhetene de har ventet på, uten å gå mer i detalj på hva det innebærer. – Jeg er takknemlig for hver av våre soldater, alle våre forsvarere, som har gitt oss nøyaktig de nyhetene vi har ventet på, skriver han ifølge VG.

NRK - 3 timer siden

Mette Frederiksen ikke aktuell som Nato-leder nå

Den danske statsministeren Mette Frederiksen sier det ikke er aktuelt å lede Nato nå. Det sa hun etter et møte med USAs president Joe Biden mandag. – Jeg har sagt det før at jeg ikke er kandidat for noen annen jobb enn den jeg har nå, og det har ikke endret seg etter mitt møte med den amerikanske presidenten, sa Fredriksen til pressen etter møtet.

NRK - 3 timer siden

Samme selskap bak eksamen- og varselsvikt

Selskapet Visma som leverte datasystemet hvor mange bekymringsmeldinger ikke kom fram til barnevernet var også leverandør av datasystemet som brøt sammen under hovedmål-eksamen 22. mai. Ifølge selskapet er dette tilfeldig.

NRK - 3 timer siden

Flere skogbrannhelikoptre i lufta

Det settes inn flere helikoptre for å overvåke skogbrannfaren. Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) har gjort en vurdering og setter ekstra beredskap med to helikopter på Kjeller i Lillestrøm og ett på Kjevik i Kristiansand. Den faste beredskapsmaskinen står på Torp, opplyser DSB..

NRK - 4 timer siden

Væpna politi rykket ut til trusselsituasjon

Flere patruljer rykket i kveld ut en adresse i Hafrsfjord i Stavanger etter melding om en trusselsituasjon. På grunn av innholdet i meldingen valgte politiet å bevæpne seg. En mann i 20-årene hadde blitt truet av en mann i 30-årene.

NRK - 4 timer siden

To pågrepet etter hagleskudd i leilighet

Det har blitt avfyrt et hagleskudd i et leilighetskompleks i Lillestrøm, skriver politiet på Twitter. Skuddet gikk gjennom en vegg til en tilfeldig leilighet. Ingen skadd.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com