NRK > Nyheter

Saturday, 16 October, 16:01

NRK - 20 jul 21 kl. 20:42

Nå kan du gifte deg på Trolltunga

Ullensvang kommune åpner opp for at man lørdag 14. august kan gifte seg på den kjente turistattraksjonen Trolltunga. Det er første gang dette skjer. Et dansk par har allerede fått innvilget sin søknad om å få bli viet ute på den velkjente steinformasjonen på Vestlandet. Ullensvang kommune omtaler dette som verdens første bryllup på Trolltunga.
Les mer på NRK


Les mer om:
Trolltunga, Vestlandet

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Nå kan du gifte, deg, Trolltunga
NRK - 29 jul 21 kl. 17:37

Nå er Trolltunga nasjonal turiststi

Miljødirektoratet har torsdag gitt Trolltunga i Ullensvang status som nasjonal turiststi. – Vi er glade for at vi nå kan autorisere Trolltunga som nasjonal turiststi, et verdenskjent ikon der naturens eget verk utgjør attraksjonskraften, sier Ellen Hambro, direktør i Miljødirektoratet, i en presesmelding..

VG - 15 aug 21 kl. 12:29

Fire par giftet seg på Trolltunga: – Et eventyr

Fire par giftet seg lørdag på det ikoniske fjellutspringet Trolltunga 1100 meter over havet i Hardanger..

NRK - 20 jun 21 kl. 13:10

Nå vil flere gifte seg

I Islamic Cultral Centre Norway merket de en markert nedgang under pandemien av par som ville gifte seg, men den siste uken har de hatt en økning på 30 prosent. – Vi har fått flere telefonhenvendelser og forespørsler om vielser som kan holdes nå i juli og august, sier forstander Najam Farhan. I dag åpnet Norge enda mer.

NRK - 12 okt 21 kl. 20:33

Kongelege får leve som homofile

Statsminister i Nederland, Mark Rutte, seier at nederlandske tronarvingar no kan gifte seg med ein person av same kjønn utan å måtte seie frå seg tittelen sin, ifølge Reuters. Førre gong det vart gjort ei vurdering av dette var i 2000, og no har regjeringa gjort det klart at ein konge eller dronning ikkje treng abdisere om dei skulle vere homofile. Som det første landet i verda vart det lov for homofile og lesbiske å gifte seg i Nederland i 2001..

VG - 12 okt 21 kl. 23:03

Nederland: Tronarvinger kan gifte seg med noen av samme kjønn

Nederlands kronprinsesse har rett til å gifte seg med en person av samme kjønn uten å måtte gi fra seg førsteplassen i arverekken, fastslår statsministeren..

Aftenposten - 10 sep 21 kl. 07:00

Guro Hoftun: Jeg velger meg deg, Kjetil, og spør deg direkte: Hvorfor kaller du meningsmotstanderen HJERNEDØD?

Jeg velger meg deg, Kjetil, og spør deg direkte: Hvorfor kaller du meningsmotstanderen HJERNEDØD?.

Klartale - 02 maj 20 kl. 06:00

Gjør deg klar for fjord, foss og fjell

– Dette blir en spesiell sommer, sier Bente Bratland Holm til Klar Tale.Holm er direktør for reiseliv i selskapet Innovasjon Norge. Hun forteller om et reiseliv som har det svært tøft for tiden.

Aftenposten - 14 aug 21 kl. 21:34

Lise trodde hun aldri skulle klare å gå til Trolltunga. I dag stod hun brud der.

– Helt magisk, sier Lise Sydnes Børdal (31) om vielsen 1100 meter over havet..

Aftenposten - 14 aug 21 kl. 21:34

31-åringen trodde hun aldri skulle klare å gå til Trolltunga. Lørdag sto hun brud der.

– Helt magisk, sier Lise Sydnes Børdal (31) om vielsen 1100 meter over havet..

NRK - 26 maj 21 kl. 18:01

Facebook vil la deg skjule likes

Valget er ditt: Facebook og Instagram gir deg nå muligheten til å gjemme likerklikk på innlegg. Endringen som trer i kraft i dag lar deg velge om du vil skjule "likes" på andres eller dine egne innlegg, eller la være å gjøre noen endringer..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 30 minutter siden

Salah med kunstmål i storseier

Mohamed Salah og Roberto Firmino lekte seg da Liverpool slo Watford 5–0 lørdag ettermiddag. Selv om Firmino leverte hat trick, var det Salah sto for kampens store høydepunkt da han dro av flere Watford-spillere og la ballen i motsatt hjørne til 4–0. – Salah har aldri vært bedre, konstaterte TV 2-kommentator Simen Stamsø-Møller underveis i kampen.

NRK - 1 time siden

Ti arbeidere evakuert fra fabrikk

–Politi og brannmannskap har rykket ut til en brann i et industriområde på Leangen. Det har vært et lite smell og et branntiløp i en ovn. Det er ikke noe dramatikk forsåvidt, ti arbeidere er evakuerte fra fabrikken og ingen er skadd.

NRK - 45 minutter siden

Må skjule sin samiske side

Nye tall viser at hele tre av fire unge samer opplever diskriminering. Reindriftssamen Jon Nils «Jone» Kappfjell (17) føler at han må tilpasse seg andre, istedenfor at det norske samfunnet tilpasser seg han. Dersom han våger å være seg selv har han opplevd utestenging og å bli stemplet som «samen»..

NRK - 1 time siden

Partane i kulturstreiken møtast

Riksmeklaren har bede partane i kulturstreiken om å kome til ny mekling onsdag neste veke. Streiken er inne i den sjuande veka, og måndag blir 80 nye fagorganiserte tekne ut. Då er totalt 890 arbeidarar i streik.

NRK - 1 time siden

SV åtvarar mot Frp-samarbeid

SV-leiar Audun Lysbakken åtvarar regjeringa mot å søke støtte frå Frp for å få gjennomslag for saker. Senterpartiet utelukkar ikkje eit samarbeid med Frp når regjeringa skal greie ut ulv- og bjørnebestanden. Eit samarbeid med høgresida vil påverke forholdet SV har til regjeringa, seier Lysbakken til NRK..

NRK - 1 time siden

Namna på dei drepne frigjevne

Politiet offentleggjorde laurdag dei fem som blei drepne på Kongsberg onsdag kveld. – Andréa Meyer (52) – Hanne Merethe Englund (56) – Liv Berit Borge (75) – Gunnar Erling Sauve (75) – Gun Marith Madsen (78).

NRK - 1 time siden

Svekket hypotese om konvertering

Politiet mener at hypotesen om at den Kongsberg-siktedes omtalte konvertering til islam er svekket. – Hypotesen at han kanskje ikke har gjort dette veldig seriøst, sier politiinspektør Per Thomas Omholt i Sørøst politidistrikt på en pressebrif lørdag ettermiddag..

NRK - 1 time siden

Meiner Kongsberg-sikta handla aleine

Politiet meiner den drapssikta 37-åringen på Kongsberg handla aleine. På ein pressekonferanse laurdag sa politiet at det er ikkje er noko i etterforskinga som tyder på at han har samarbeidd med andre..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt