NRK > Nyheter

Monday, 15 August, 06:43

NRK - 06 aug 22 kl. 04:51

Næringsministeren vil ha kvotering

Næringsminister Jan Christian Vestre vil ha flere kvinner i styrene til private selskaper, og skal sende et forslag om kvotering ut på høring. VG skriver at næringsministeren er utålmodig, eter å gjøre noe med at knapt 20 prosent av styreplassene i private selskaper tilhører kvinner. Sju av ti aksjeselskaper har bare menn i styret. Vestre vil at kravet om minst 40 prosent av hvert kjønn i styrene, også skal gjlde aksjeselskaper. Forslaget blir sendt ut på høring før jul..
Les mer på NRK


Les mer om:
Jan Christian Vestre

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Næringsministeren, vilha , kvotering
VG - 05 aug 22 kl. 15:34

De fleste selskaper styres av menn – næringsministeren truer med kvotering

Næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) varsler krav om kvotering i private selskaper. – Vi er i 2022, ikke i 1922, sier han til VG..

Klartale - 06 maj 22 kl. 08:55

Protestene hjalp lite – Nordic Mining får drive gruve

Politiet fjernet flere personer torsdag. Folk raser mot Nordic Minings prosjekt. Det skjer ved Førdefjorden i Vestland.

E24 - 29 jun 22 kl. 10:45

Vil støtte Freyr med 4 milliarder kroner

Statlig eide Eksfin vil støtte Freyr Battery sin gigafabrikk i Mo i Rana med 4 milliarder kroner. Onsdag legger næringsministeren frem Norges første batteristrategi..

Klartale - 25 maj 22 kl. 16:00

Det blir lite som minner om sommervær denne helga

Det har regnet i store deler av landet den siste tiden. Mange har hatt mye nytte av paraplyen. Og på samme tid har klærne som minner om sommer fått ligge ubrukte hos de fleste av oss.

E24 - 25 apr 22 kl. 20:01

Hvor vil Vestre?

Næringsministeren er svært aktiv. Spørsmålet er om politikken blir aktiv nok for venstresiden..

NRK - 07 jun 22 kl. 07:52

Sverige vil redusere eierskapet i SAS

Den svenske regjeringen åpner for å redusere det statlige eierskapet i SAS, og sier også nei til å tilføre mer penger til det gjeldstyngede selskapet, sier den svenske næringsministeren Karl-Petter Thorwaldsson. Den svenske og den danske staten er hovedeiere i SAS. I andre kvartal hadde SAS et underskudd før skatt på over 1,5 milliarder svenske kroner.

NRK - 14 jun 22 kl. 10:57

Rekordstort utbytte fra selskaper med statlig eierandel

Nærings- og fiskeridepartementet anslår at staten vil motta 58,6 milliarder kroner i utbytte fra selskaper med statlig eierandel for 2021. Det viser tall fra statens eierrapport 2021. – Årets eierrapport viser en relativt betydelig verdiutvikling for statens eierandeler og et rekordstort utbytte til staten fra selskapene.

NRK - 19 jul 22 kl. 16:27

Vestre om semja i SAS: Ventar at leiinga viser moderasjon

Næringsminister Jan Christian Vestre seier at dei er glade for semja i SAS og at han registrerer at begge partar har trekt seg langt for å finne ei løysing. Vestre seier samstundes at dei ventar at leiinga i SAS også tar del i dugnaden og viser moderasjon når det gjeld bonusen framover. – Det er berre rett og rimeleg at leiinga i selskapet også tar sin del av den dugnaden då dei tilsette har gått med på lønnskutt, seier Vestre til NRK.

NRK - 10 aug 22 kl. 10:25

Næringsministeren skal ha straummøte

Næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) møter onsdag Virke, Unio, YS, KS, Spekter og SMB Norge for å snakke om straumprisane. Regjeringa jobbar med ei støtteordning for verksemder som slit med høge straumprisar. På same tid har fleire forskarar åtvara mot at ei slik støtteordning vil gå til eigarane..

Klartale - 21 apr 22 kl. 06:00

Krigen om Donbas: Dette handler kampen om

Soldater fra Russland retter nå angrepene mot Donbas-regionen. Der har det vært konflikt de siste åtte årene. Hvorfor kriges det om dette området?

Fler nyheter fra NRK

NRK - 8 timer siden

Fire personer til sykehus etter båtkollisjon

Fire personer er sendt til sykehus etter en båtkollisjon ved Barka utenfor Strand i Rogaland søndag kveld. Det er store materielle skader. To båter kolliderte, den ene med seks personer i og den andre med én.

NRK - 1 time siden

Høy rente på kriselån til SAS

Lånet på 6,7 milliarder kroner som skal holde SAS på vingene gjennom konkursbeskyttelsen, kan ende med pris på nesten 1,6 milliarder kroner. Det viser en en gjenomgang av låneavtalen som Dagens Næringsliv har gjort. Natt til søndag offentliggjorde SAS at det hadde fått tilsagn om et lån på 700 millioner dollar fra amerikanske Apollo Global Management..

NRK - 1 time siden

Krever at Russland gir tilbake atomkraftverk

42 land, blant dem Norge, krever at Russland umiddelbart overlater kontrollen over det okkuperte atomkraftverket Zaporizjzja til Ukraina. – Utplasseringen av russiske militærstyrker og våpen på atomkraftverkets område er uakseptabelt, står det i en uttalelse fra de 42 landene. Kravet er fremsatt på vegne av EU, samt USA, Storbritannia, Norge, Australia, Japan, New Zealand og en rekke andre land.

NRK - 2 timer siden

Tyveri fra gullsmedforretning i Drammen

Politiet har rykket ut etter melding om grovt tyveri i fra en gullsmedforretning i Drammen. Det skriver Sør-Øst politidistrikt på Twitter. Fra stedet er det observert to biler som har kjørt av gårde.

NRK - 3 timer siden

Tolv skadd i bussulykke i Bulgaria

Tolv barn og voksne ble skadd da en buss fra Serbia kjørte av veien og veltet i ei grøft sør i Bulgaria søndag kveld. Åtte barn og fire voksne ble sendt til sykehus, noen av dem med alvorlige skader, opplyser innenriksdepartementet i Bulgaria. Øvrige som var i bussen ble undersøkt og fikk nødvendig hjelp på stedet.

NRK - 4 timer siden

Økonomisk vekst i Japan etter gjenåpning

Japans økonomi vokste i årets andre kvartal etter at regjeringen hadde fjernet koronabegrensninger på næringslivet. Verdens tredje største økonomi vokste 0,5 prosent i andre kvartal, sammenlignet med samme kvartal i fjor. Det viste offisiell statistikk som ble lagt fram mandag.

NRK - 4 timer siden

Mopedfører skadd i ulykke i Stavanger

En mann undersøkes av helsepersonell på stedet etter at en moped kjørte av veien i Kvernevik i Stavanger natt til mandag. Ifølge Sør-Vest politidistrikt framstår ulykken på Madla som en singelulykke, der føreren av en moped har kjørt av veien. Politiet ble varslet om hendelsen klokka 00.

NRK - 6 timer siden

To drept i angrep i Pakistan

To soldater er drept og en såret i et angrep i provinsen Balutsjistan sørvest i Pakistan, opplyser hæren i landet. Den sårede var en offiser som ble truffet under tung skuddveksling med angriperne etter at angrepet deres var slått tilbake. Angriperne ble deretter jaget opp i fjellene, står det i en uttalelse fra hæren søndag.

NRK - 7 timer siden

Beskylder hæren i Burkina Faso for massedrap

To lokale menneskerettighetsgrupper beskylder Burkina Fasos militære for å ha massakrert 40 sivile nord i det voldsherjede landet. Regjeringen avviser anklagen. Kollektivet mot immunitet og stigmatisering (CISC) sier at det ble funnet over 40 bakbundne lik med bind for øynene på veien mellom Taffogo og Bouroum i nord, og at angriperne var militære kledd i svart.

NRK - 8 timer siden

Seks personer til sykehus etter båtkollisjon

Seks personer er sendt til sykehus etter en båtkollisjon ved Barka utenfor Strand i Rogaland søndag kveld. Det er store materielle skader. – Seks personer fra en av båtene er fraktet til Stavanger Universitetssykehus for behandling.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com