NRK > Nyheter

Tuesday, 19 March, 11:41

NRK - 26 aug 21 kl. 12:22

Mye av deltasmitten er fra én reise

40 prosent av smittetilfeller med deltavarianten her i landet kan trolig stamme fra én reise i vår, ifølge Folkehelseinstituttet. Gen-analyser fra FHI kaster lys over hvordan den fjerde virusbølgen startet, skriver Aftenposten ifølge NTB. 747 av de 1.870 deltaprøvene som FHI har analysert, 40 prosent, kan føres tilbake til dette importtilfellet, ifølge rapporten. Det er ikke kjent om det var en enslig reisende eller et reisefølge som brakte deltavarianten med seg, men analysen viser at smitten kom til Norge i april.
Les mer på NRK


Les mer om:
Folkehelseinstituttet, FHI, Aftenposten, NTB, Norge, Viken, Oslo

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Myeav , deltasmittener fra én , reise
NRK - 02 aug 21 kl. 01:16

Fauci tror ikke på ny nedstenging

USAs smitteverntopp Anthony Fauci tror ikke en ny smittebølge med deltavarianten vil føre til nye nedstenginger i høst, selv om deltasmitten stiger i flere amerikanske byer og stater. President Joe Biden har varslet at deltasmitten trolig må møtes med nye tiltak, men Fauci sier vaksinasjonsgraden gjør at det ikke vil bli en smittebølge som i vinter. (NTB).

Klartale - 27 jul 23 kl. 06:00

Desperate ukrainere rømmer gjennom Russland

Rima Jaremenko reiste over 5.000 kilometer for å komme seg til sin hjemby. Den 68 år gamle ukrainske kvinnen brukte seks dager på reisen.

Klartale - 28 jun 22 kl. 13:00

Dette kan vente deg på ferien i sommer

Det er mange som reiser om sommeren. På det meste så reiser rundt 97.000 nordmenn fra Oslo Lufthavn.

Klartale - 01 okt 22 kl. 06:00

Klar for ferie på skinner?

Mange skal nok ut på reise i høstferien. Noen skal bruke bil, og noen fly. Men det er også mulig å bruke tog.

Klartale - 12 feb 23 kl. 06:00

Slik skal nordmenn bruke vinterferien

Mange nordmenn er lei vinter. Både sol og bading frister oss mest på vinterferiereiser. Gran Canaria, Tenerife og Bangkok er høyt oppe på ønskelista til nordmenn.

Klartale - 22 mar 23 kl. 06:00

Fra flukt til en reise med mat

Lukten av mat ligger i lufta allerede før vi kommer inn i leiligheten til Golalah Abbasi.Hun har allerede startet med maten. Abbasi skal lage kyllinggryte.

Klartale - 30 aug 22 kl. 16:00

Kongeparet fikk møte 105 år gamle Nikka

Kong Harald og dronning Sonja var på besøk i Valldal i Fjord kommune tirsdag. Det er i fylket Møre og Romsdal. Kongen og dronningen har pleid å reise rundt i fylkene i Norge hvert år.

Klartale - 25 apr 22 kl. 06:30

Protestene kan føre til at landet bytter ut sine ledere

Dyrere mat. Dyrere drivstoff, om du finner det. Og dyrere medisin.

Klartale - 15 nov 23 kl. 09:04

Norske borgere får reise ut av Gaza

– Jeg er svært glad for at norske borgere kan reise ut av Gaza. Vi tar nå kontakt med de som står på listen. Vi håper de klarer å komme seg trygt frem til grenseovergangen, sier Espen Barth Eide i en pressemelding.

Klartale - 12 maj 22 kl. 16:30

Slik lager du den beste 17. mai-frokosten

Norges nasjonaldag er rett rundt hjørnet. 17. mai er en stor dag for Norge.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Dømt for rasistiske ytringar på ferjetur

Ein mann i 30-åra er dømd til 21 dagars fengsel etter å ha uttrykt rasistiske ytringar mot ein medpassasjer på ei ferje frå Moss til Horten. Hendinga skjedde i februar i fjor, og mannen var rusa under hendinga. Mannen skal ha gått bort til ein gut og uttrykt rasistiske ytringar i kafeen ombord.

NRK - 45 minutter siden

– Så dødsangsten i blikket til folk

Bjarne Finsrud, som mottok medalje for edel dåd i gull i februar, står nå i vitneboksen i rettssaken mot Zaniar Matapour. Natt til 25. juni 2022 var han den første som taklet Matapour, og var med på å legge ham i bakken.

NRK - 30 minutter siden

Erling Folkvord bisettes tirsdag

Tirsdag bisettes tidligere Rødt-politiker Erling Folkvord i en åpen seremoni fra Arbeidersamfunnet i Oslo. Han døde fredag 1. mars.

NRK - 45 minutter siden

Redningshelikopter på tur til arbeidsulykke i Stjørdal

Ambulanse, brannvesen og luftambulanse har rykket ut etter melding om arbeidsulykke. Ulykken har skjedd i forbindelse med trefelling. En mann var alene da hendelsen skjedde.

NRK - 45 minutter siden

Elleve studenter døde i bussulykke

Elleve studenter fra et universitet i Kenya omkom da bussen de satt i kolliderte med en lastebil på en trafikkert motorvei. I tillegg ble 42 studenter alvorlig skadd i ulykken, ifølge politiet. Ulykken skjedde mandag ettermiddag i Maungu, 360 kilometer fra hovedstaden Nairobi, da studentene fra Kenyatta-universitetet var på vei til kystbyen Mombasa.

NRK - 1 time siden

Noreg gir 70 millionar til flyktningar og migrantar

Noreg gir 70 millionar kroner til arbeidet til FNs migrasjonsorganisasjon, IOM, kunngjer utanriksminister Espen Barth Eide. Tysdag hadde han møte med IOMs nye leiar, Amy E. Pope.

NRK - 1 time siden

Russisk guvernør: Rundt 9000 barn evakueres fra Belgorod-regionen 

I Belgorod-regionen skal om lag 9000 barn evakueres som følge av ukrainske artilleriangrep, ifølge guvernør Vjatsjeslav Gladkov. Både i byen Belgorod og andre distrikter skal barn angivelig evakueres. Den første gruppen skal forlate sine hjem 22.

NRK - 1 time siden

Seks personer drept etter lastebil-påkjørsel

Seks personer er drept i Spania, deriblant to polititjenestemenn, etter at en lastebil kjørte inn i en politisperring tirsdag. Tre andre personer ble skadet i det som beskrives som en ulykke. Ulykken skjedde på en motorvei nær byen Los Palacios i provinsen Sevilla, ifølge AFP..

NRK - 1 time siden

Mindreårig siktet for voldtekt av barn under 14 år

Politiet etterforsker en alvorlig sak som skal ha skjedd i en kommune i Ryfylke. En mindreårig har status som siktet, og vedkommende er siktet for voldtekt av barn under 14 år, skriver avisa Strandbuen. Den siktede er under 18 år, bekrefter politiet til avisa.

NRK - 1 time siden

Overfalt Matapour: – Ser en fyr i gul T-skjorte løpe forbi meg

Neste vitne er Mats Riskild Åsberg. Han var en av dem som overfalt Matapour. Åsberg var i Oslo for å dra på festivalen Tons of Rock.




Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com