NRK > Nyheter

Saturday, 01 October, 20:15

NRK - 11 jul 21 kl. 06:07

Murkowski får utfordrer i Alaska

Lederne for Alaskas republikanske parti har valgt en utfordrer til senator Lisa Murkowski, som har vært en hard kritiker av Donald Trump. Kelly Tshibaka stiller som utfordrer i nominasjonsprosessen foran valget neste år. Trump har lovet å støtte utfordrere til alle republikanere som ikke støttet ham i Kongressen. Murkowski var en av sju republikanske senatorer som stemte for å dømme Trump i riksrettssaken i januar..
Les mer på NRK


Les mer om:
Alaskas, Lisa Murkowski, Donald Trump, Tshibaka, Kongressen, Trump, Alaska

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Murkowskifår , utfordreri , Alaska
NRK - 18 sep 22 kl. 07:37

Storm skaper oversvømmelser i Alaska

En kraftig storm har truffet land vest i Alaska. Lokalsamfunn langs kysten er rammet av flom og strømbrudd, og folk har blitt nødt til å komme seg opp i høyden. Vannmassene har røsket enkelte boliger opp fra grunnmuren, og i Nome fløt et hus ned en elv fram til det satte seg fast i en bro.

NRK - 29 jul 21 kl. 08:41

Tsunamivarsel etter jordskjelv

Det er sendt ut tsunamivarsel for store deler av Stillehavet etter et kraftig jordskjelv på vestkysen av Alaska. Amerikanske myndigheter advarer om en at en tsunamibølge blant annet kan berøre Guam, som ligger tusenvis av kilometer unna. Skjelvet målte 8,2 og berørte et område i Alaska med lite folk, men det fins flere små samfunn langs kysten..

Dagbladet - 29 jul 21 kl. 09:42

Kraftig jordskjelv i Alaska

Et jordskjelv med en styrke på 8,2 har rammet Alaska. Nå er det sendt ut en tsunamivarsel..

NRK - 06 aug 21 kl. 03:45

Seks omkom i flyulykke i Alaska

Seks personer omkom etter at et sjøfly styrtet nær Ketchikan i Alaska, opplyser amerikansk kystvakt. Sjøflyet var et sightseeingfly med en pilot og fem passasjerer om bord. Passasjerene var gjester på Holland America Lines cruiseskip Nieuw Amsterdam, som hadde anløp i Ketchikan torsdag..

NRK - 14 aug 21 kl. 14:16

Alaska rammet av jordskjelv

Alaska-halvøya er rammet av et jordskjelv med en styrke på 6,7. Det melder det europeiske jordskjelvsenteret EMSC, ifølge Reuters. Ingenting mer er foreløpig kjent om skjelvet..

NRK - 09 okt 21 kl. 22:15

Alaska hardt rammet av korona

Nesten 2000 mennesker døde fredag av covid-19 i USA. Alaska er en av de verst rammede delstatene. Her må leger bestemme hvem som skal leve og hvem som skal dø..

Aftenposten - 05 nov 21 kl. 11:00

Et ujevnt stilbytte fra Jonas Alaska

Jonas Alaska prøver på seg popstjernerollen..

NRK - 19 mar 22 kl. 15:39

Kongressens lengstsittende medlem død

Republikaneren Don Young fra Alaska, som har sittet i Kongressen siden 1973, døde fredag, 88 år gammel. Young mistet bevisstheten om bord på et fly fra Los Angeles til Seattle og kunne ikke gjenopplives, opplyser hans stabssjef Jack Ferguson til avisa Anchorage Daily News. Hans hustru Anne var ved hans side på flyet.

NRK - 06 jul 22 kl. 19:01

Russland: – Husk at Alaska pleide å være russisk

USA tar til orde for å opprette en internasjonal domstol for å etterforske russisk krigsforbrytelser i Ukraina. Fra Moskva kommer det sterke advarsler. Russlands tidligere president, Dmitrij Medvedev, som nå er nestleder i det russiske nasjonale sikkerhetsrådet, sier at USA vil møte «Guds vrede» om de fortsetter arbeidet med å opprette en slik straffedomstol.

NRK - 10 jul 22 kl. 06:21

Trump drev valgkamp for Palin

Tidligere president Donald Trump drev lørdag valgkamp i Alaska sammen med tidligere guvernør og visepresidentkandidat Sarah Palin. De to står hverandre nær ideologisk og har spilt en viktig rolle i det republikanske partiets dreining det siste tiåret mot ytre høyre. De står også begge bak påstanden om at juks ved valget i 2020 førte til at Trump tapte.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 10 minutter siden

Avviser at kupp handler om konflikt i militæret

Burkina Fasos militære leder avviser at militærkuppet i landet handler om en intern konflikt i militæret. En personalleder i militæret maner nå ulike fraksjoner blant de væpnede styrkene i landet til å fortsette samtalene og ikke bruke vold, melder Reuters..

NRK - 15 minutter siden

164 russere over grensa på Storskog

I dag har 164 personer innpassert over Storskog. 100 personer har reist over til Russland, melder politiet i Finnmark på Twitter..

NRK - 30 minutter siden

Iran angrep kurdiske grupper i Irak

Iran har rettet nye angrep mot militante kurdiske grupper i Nord-Irak, opplyser en iransk kurderleder. Angrepene kommer dagen etter at 14 skal ha blitt drept i tilsvarende angrep over grensen mellom de to landene. Iranske myndigheter beskylder væpnede kurdiske grupper, som er basert i Kurdistan-regionen i Irak, for å nøre opp under uroen i Iran den siste tiden..

NRK - 45 minutter siden

Mot seier for sittende statsminister i Latvia

Sittende statsminister Krisjanis Karins sentrum-høyre-parti går som ventet mot valgseier i Latvia, ifølge valgdagsmålinger. Som i alle europeiske land som avholder valg i disse tider, er det krigen i Ukraina som dominerer valgkampen. Energipriser og svekket kjøpekraft følger deretter..

NRK - 1 time siden

Mann omkom på fjelltur i Troms

En mann i 30-årene omkom i ettermiddag under en fallulykke på tur til fjelltoppen Hamperokken på Breivikeidet i Tromsø. Politiet ble varslet like etter klokken 15 av øvrig turfølge og redningshelikopter ble umiddelbart sendt til stedet. Pårørende er varslet, skriver politiet på Twitter..

NRK - 1 time siden

Redningsaksjon på Karmøy etter båtvelt

To personer har kommet seg til land og står på et skjær etter at båten deres kantret på Karmøy i Rogaland. En redningsaksjon er igangsatt, og Hovedredningssentralen har sendt helikopter og skøyte til stedet..

NRK - 1 time siden

Frankrike vil sende artillerivåpen til Ukraina

Frankrike forbereder seg på å sende mellom seks og tolv selvdrevne artillerikjøretøy av typen Caecar. Disse tas fra en ordre som egentlig skulle til Danmark, skriver Le Monde. Våpenforsendelsen skal være resultat av forhandlinger mellom de tre regjeringene til Frankrike, Danmark og Ukraina..

NRK - 1 time siden

Frankrike nekter for innblanding i kupp

Den franske utenriksministeren benekter påstander fra kuppmaker Ibrahim Traore om at Burkina Fasos styrtede president Paul-Henri Damiba skal ha søkt tilflukt ved en fransk militærbase. Samtidig kommer FNs generalsekretær med en sterk fordømmelse av militærkuppet i det afrikanske landet..

NRK - 1 time siden

Motoffensiv på gang etter militærkupp i Burkina Faso

Burkina Fasos militære kuppmaker sier de har klart å roe situasjonen etter det ble løsnet skudd i hovedstaden. Den selverklærte lederen, Ibrahim Traore, knytter skytingen til det han kaller en motoffensiv fra den avsatte presidenten i landet, melder Reuters..

NRK - 1 time siden

Pågrep mann med kniv på kjøpesenter

Politiet har anholdt en mann som skal ha truet andre med kniv på et kjøpesenter i Gjøvik. Foreløpig er det ikke kjent at noen er skadet. Det melder politiet på Twitter..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com