NRK > Nyheter

Torsdag, 29 Juli, 17:30

NRK - 02 jan. 21 kl. 06:20

Munnbindkrav i Sydney

Fra mandag blir det obligatorisk å bruke munnbind i butikker, kjøpesentre og på offentlig transport i Australias største by, Sydney. Munnbindnektere kan straffes med bøter på 200 dollar, som tilsvarer 1300 kroner..
Les mer på NRK


Les mer om:
Australias, Sydney

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Munnbindkravi , Sydney
NRK - 13 timer siden

Smitterekord i Sydney

New South Wales registrerte 239 nye smittetilfeller det siste døgnet, det høyeste tallet som er registrert så langt i delstaten med Australias største by Sydney. For mange av smittetilfellene er kilden ukjent og flere har ikke vært isolert, skriver Sydney Morning Herald. – Vi kan gå ut fra at ting kommer til å bli verre før det blir bedre, gitt de mange smittede i samfunnet, sier delstatsminister Gladys Berejiklian.

NRK - 23 juni 21 kl. 08:24

Forbys å reise fra Sydney

Store deler av de 5 millioner innbyggerne i Sydney forbys å reise fra Sydney, melder flere australske medier. Det skjer etter at det den siste uka har blitt registert over 30 tilfeller av delta-varianten i storbyen. Smitteutbruddet ble først oppdaget i nærheten av Bondi Beach.

NRK - 26 juni 21 kl. 07:07

Stenger ned hele Sydney

Sydney stenger ned i to uker etter smitteutbrudd av delta-varianten av koronaviruset. Det melder lokale myndigheter lørdag, ifølge Reuters. Sydney er Australias største by, med over 5 millioner innbyggere.

NRK - 14 juli 21 kl. 03:59

Sydney forlenger nedstenging

Innbyggerne i Australias største by må belage seg på strenge koronarestriksjoner i to uker til. Det er klart etter at det er rapportert om 97 nye smittetilfeller i delstaten New South Wales, som Sydney ligger i. Det er det nest høyeste døgntallet som er registrert i det nye smitteutbruddet i storbyen, skriver Sydney Morning Herald..

NRK - 04 jan. 21 kl. 12:15

Innfører munnbindkrav på flyplass

Bodø kommune innfører krav om munnbind på Bodø lufthavn. Det sier Ida Pinnerød under dagens pressekonferanse. Smittevernoverlege i Bodø, Kai Brynjar Hagen, sier at du skal ha på deg munnbind fra før du går inn på Bodø lufthavn, og etter du går av fly på flyplassen..

VG - 04 mars 21 kl. 16:07

Tromsø strammer inn: Stenger treningssentre

Økende og uoversiktlig smitte fører til at Tromsø kommune nå innfører strengere, lokale tiltak som krav om munnbindkrav og registrering av gjester..

NRK - 13 mai 21 kl. 22:01

USA lemper på munnbindkrav

Amerikanske helsemyndigheter lemper på kravet om å bruke munbind. De nye reglene gjelder bare for dem som er fullvaksinert. Fullvaksinerte slipper heretter å bruke munnbind i menneskemengder utendørs og i de fleste sammenhenger innendørs.

E24 - 14 juni 21 kl. 06:17

Fjerner munnbindkrav i butikker: – Nå kommer smilene tilbake

Når butikkene i Danmark åpner dørene mandag, er det ikke lenger et krav om bruk av munnbind eller visir. – Nå kommer smilene tilbake, varsler Coop..

NRK - 16 juni 21 kl. 13:42

Frankrike fjerner munnbindkrav

Frankrike opphever kravet om å bruke munnbind utendørs, sier landets statsminister Jean Castex..

VG - 19 mars 21 kl. 04:11

Letter på restriksjonene i Sydney: – I dag kan vi stå og drikke en øl

SYDNEY (VG) I mars i fjor måtte Sydneys eldste pub stenge dørene. Nå skåler de for at gjestene endelig kan ta seg en øl mens de står oppreist..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 30 minutter siden

Brann etter lynnedslag i Trøndelag

Lynet har slått ned på Gartland i Grong og satt fyr på terrenget. Brannmannskap fra Høylandet er på tur. Og, enda et lynnedslag er skjedd ved Formofoss i Snåsa.

NRK - 30 minutter siden

Forsinkelser på E18

Det er mye trafikk mellom Dørdal og Larvik som skaper rundt 30 minutters forsinkelser på E18, melder Vegtrafikksentralen..

NRK - 30 minutter siden

Kjøll om trusebot: – Uakseptabelt

Idrettspresident Berit Kjøll gir de norske beachhåndballjentene støtte i striden om de må spille i truser og bikinioverdel og ber om at reglene endres. Det har vekket oppsikt internasjonalt at det norske landslaget ble bøtelagt for å stille i tights i EM-bronsefinalen i Bulgaria. De norske spillerne krever at reglene endres.

NRK - 10 minutter siden

Selger bit av Dianas bryllupskake

Et 40 år gammelt kakestykke fra det eventyraktige bryllupet til britiske prins Charles og lady Diana skal selges på auksjon 11. august. Den omtalte biten stammer fra en av de 23 offisielle bryllupskakene som ble bakt til bryllupet for 40 år siden, i 29.

NRK - 15 minutter siden

Én av ti drikker mer enn før korona

I overkant av én av ti nordmenn drikker mer alkohol enn før pandemien. To av ti drikker mindre, mens juli ligger an til å bli måneden i år med høyest alkoholkonsum, viser en undersøkelse fra Norsk koronamonitor..

NRK - 15 minutter siden

Åpner for rettssak mot Shakira

En spansk dommer mener bevisene er tilstrekkelige for at den colombianske sangeren Shakira må møte i retten tiltalt for skattesvindel, melder Reuters. Påtalemyndighet mener sangeren unnlot å betale opptil 14,5 millioner euro, rundt 150 millioner kroner, i skatt på inntekt opptjent mellom 2012 og 2014. Representanter for sangeren hevder Shakira ikke bodde i Spania før i 2015 og derfor har oppfylt all sine skatteforpliktelser..

NRK - 1 time siden

49 nye smittede i Ørsta og Volda

I Ørsta og Volda er det meldt om til sammen 49 nye smittetilfeller. Dermed er det nå registrert 69 smittede personer i de to kommunene. Selv om teststasjonen nå blir bemannet opp, fører så mange smittede på en gang til store utfordringer i arbeidet med smittesporing, skriver de to kommunene i en felles pressemelding torsdag ettermiddag.

NRK - 1 time siden

En til sykehus etter tunnelulykke

En person er sendt til sykehus etter en kollisjon i Mjønestunnelen i Åstfjorden. Tre andre får helsetilsyn på stedet. Det satt en voksen og to barn i den ene bilen, og en person i den andre.

NRK - 30 minutter siden

Brann i campingvogn i Råde

Nødetatene rykker ut til en brann i en campingvogn på Røstad familiecamping i Råde. Politiet opplyser på Twitter at personer på stedet muligens skal ha slukket brannen..

NRK - 30 minutter siden

Brann i campingvogn i Rygge

Nødetatene rykker ut til en brann i en campingvogn på Røstad familiecamping i Rygge. Politiet opplyser på Twitter at personer på stedet muligens skal ha slukket brannen..
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt