NRK > Nyheter

Tuesday, 07 December, 22:38

NRK - 11 aug 21 kl. 20:13

Mulig ny varmerekord i Italia

Regionale myndigheter på Sicilia har registrert temperaturer på 48,8 grader onsdag. Dersom målingen bekreftes, er det både ny italiensk og europeisk rekord. Temperaturen ble målt i nærheten av Syracuse og er 0,3 grader høyere enn Italias nåværende varmerekord. Den ble målt på Sicilia i 1999. Verdens meteorologiorganisasjon regner imidlertid Europas varmerekord for å være satt ved Eleusis i Hellas i 1977, da det ble målt 48 grader..
Les mer på NRK


Les mer om:
Sicilia, Syracuse, Italias, Europas, Eleusis, Hellas, Italia

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Muligny , varmerekordi , Italia
NRK - 15 aug 21 kl. 02:12

Ny varmerekord i Spania

Spania satte lørdag en ny, foreløpig varmerekord med 47,2 grader. Rekordmålingen ble gjort i byen Montoro i Cordoba, opplyser landets meteorologiske institutt. Dersom målingen, som ble gjort lørdag ettermiddag klokken 17.

NRK - 25 aug 21 kl. 06:33

FN avgjør varmerekord på Sicilia

FN skal avgjøre om 48,8 grader i Floridia på Sicilia 11. august var ny varmerekord. Snegler døde i skallene sine, sitroner råtnet på trærne og strømnettet knelte da temperaturen steg.

VG - 12 jul 21 kl. 00:11

Donnarumma ble Italia-helten: – Det blir galskap i Italia

(Italia - England 1–1, 3–2 på straffer) Italia-keeper Gianluigi Donnarumma (22) reddet tre av fem straffespark, og ble den største helten da Italia vant EM for første gang siden 1968..

NRK - 01 jul 21 kl. 10:03

By som slo varmerekord, er i brann

Onsdag kveld måtte innbyggarane i Lytton i British Columbia evakuerast som følge av ein brann som har spreidd seg med stor hastigheit. Landsbyen sette tidlegare denne veka varmerekord med den høgste temperaturen som er målt i Canada over tre dagar. Temperaturen toppa seg på 49,6 grader.

NRK - 03 jul 21 kl. 00:09

Bekrefter varmerekord i Antarktis

FNs meteorologiorganisasjon (WMO) bekrefter at det ble registrert en ny varmerekord på 18,3 grader i Antarktis i februar i fjor. Rekorden ble satt på halvøya som strekker seg nordover mot Sør-Amerika. Den tidligere rekorden var på17,5 grader, satt i 2015.

NRK - 12 jul 21 kl. 10:49

Ikke varmerekord i Death Valley

Det ble ikke registrert en ny varmerekord i nasjonalparken Death Valley i USA søndag, slik mange hadde ventet. Søndagens temperatur i Death Valley, som ligger i delstaten California ved grensen til Nevada, ble 53 grader..

Dagbladet - 03 aug 21 kl. 14:51

Frykter varmerekord: - Svært kritisk

Det herjer en ekstrem varmebølge i deler av Sørøst-Europa, og meteorologene frykter en ny varmerekord..

VG - 15 aug 21 kl. 02:43

Ny varmerekord i Spania – 47,2 grader målt i Cordoba

Spania satte lørdag en ny, foreløpig varmerekord med 47,2 grader. Rekordmålingen ble gjort i byen Montoro i Cordoba, opplyser landets meteorologiske institutt..

Aftenposten - 15 aug 21 kl. 11:04

Ny varmerekord i Spania. 47,2 grader målt i Cordoba.

Spania satte lørdag en ny, foreløpig varmerekord med 47,2 grader. Rekordmålingen ble gjort i byen Montoro i….

Dagbladet - 18 aug 21 kl. 00:03

Varmerekord i Spania: - Svimer av

På lørdag ble det satt varmerekord i Spania. Nordmannen Richard Aasum forteller om de siste dagene i hetebølgen..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 09 nov 21 kl. 16:18

Stans i togtrafikken på Oslo S

Det er store togforsinkelser på Oslo S etter et problem ved Brynsbakken stasjon. Det gjør at flere tog står stille på Oslo S. – Alle tog som går forbi Brynsbakken står stille.

NRK - 09 nov 21 kl. 16:08

Fengslet etter dødelig slagsmål

To av de tre som er siktet for grov kroppsskade med døden til følge etter et slagsmål i Grimstad i helgen, er varetektsfengslet i to uker. Sistemann er løslatt. Det opplyser politiadvokat Geir Magne Søfteland til NTB tirsdag ettermiddag.

NRK - 09 nov 21 kl. 16:01

Alvorlig trafikkulykke

Politiet er på vei til en alvorlig trafikkulykke mellom bil og lastebil ved Skogmoen i Nordland..

NRK - 09 nov 21 kl. 15:52

Anbefaler munnbind i Bergen

Smittevernoverlegen i Bergen anbefaler munnbind i Bergen. Det skriver Bergens Tidende..

NRK - 09 nov 21 kl. 15:39

FHI ber Bergen vurdere tiltak

I et møte mellom Bergen og FHI i slutten av forrige uke ba FHI Bergen om å vurdere en rekke nye tiltak, skriver Bergens Tidende. Bakgrunnen er at kommunen opplever økt smittepress. Etter et møte mellom Bergen og FHI i slutten av forrige uke, kommer det frem at FHI ber kommunen å vurdere en rekke tiltak de har utarbeidet for kommuner som opplever økt smittepress.

NRK - 09 nov 21 kl. 15:15

Ørliten fredsmulighet for Etiopia

Utenlandske utsendinger jobber intenst for å stanse krigføringen i Etiopia og hindre en fryktet opptrapping. Håpet er at et nytt framstøt som Den afrikanske union står i spissen for, kan føre til stans i fiendtlighetene. FN har denne uka advart om stor fare for at Etiopia kastes ut i en mer omfattende borgerkrig..

NRK - 09 nov 21 kl. 15:16

Legger frem budsjett på mandag

SV legger fram sitt alternative statsbudsjett mandag 15. november klokken 11, i forkant av forhandlinger med regjeringen om neste års budsjett. SVs alternative budsjett viser endringene partiet vil gjøre sammenlignet med budsjettet til Solberg-regjeringen og danner grunnlag for de videre forhandlingene med Ap og Sp.

NRK - 09 nov 21 kl. 15:17

Dømt til tvungent psykisk helsevern

59-åringen som i mai drepte sin egen mor med hagle i Lyngdal, er dømt til tvungent psykisk helsevern. Retten mener at det er stor gjentakelsesfare. – Det er snakk om en svært alvorlig handling, drap begått med hagle, står det i dommen fra Agder tingrett, ifølge Fædrelandsvennen.

NRK - 09 nov 21 kl. 15:17

Russerne diskuterer migrant-krise

Russlands president Vladimir Putin og hans hviterussiske kollega Aleksandr Lukasjenko diskuterte tirsdag migrant-situasjonen på den polske grensen. De to presidentene er spesielt bekymret for utplassering av polske militære styrker langs grensen, ifølge en hviterussisk uttalelse, melder NTB..

NRK - 09 nov 21 kl. 15:11

Tine får ny skje

Tine har fått på plass en ny og lengre bambusskje etter å ha fått massiv kritikk for den korte de opprinnelig hadde. Tilbakemeldingene har vært positive, men ikke alle er helt fornøyde, sier Tine til Nationen. – Vi har allerede fått positive tilbakemeldinger på at skaftet er lengre og at den oppleves som bedre å spise av.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt