NRK > Nyheter

Saturday, 16 October, 17:42

NRK - 10 sep 21 kl. 18:09

Mukwege ber om domstol for Kongo

Den kongolesiske legen Denis Mukwege, som vant Nobels fredspris i 2018, ber om at det opprettes en internasjonal straffedomstol for Kongo. I en uttalelse i forkant av FNs hovedforsamling i New York sier Mukwege at straffrihet for brutale forbrytelser er blitt en regel i den østlige delen av Kongo, og at lokalbefolkningen lever i «frykt og skrekk». – Denne tragiske og skandaløse situasjonen kan ikke lenger tolereres, sier han. Regionen Mukwege viser til, har vært rammet av blodige konflikter i et kvart århundre, kjennetegnet av massakrer på sivile, nedbrenning av landsbyer og omfattende seksuelle overgrep mot jenter og kvinner. Da Mukwege fikk fredsprisen for tre år siden, var det for sin kamp mot seksualisert vold i hjemlandet.
Les mer på NRK


Les mer om:
Denis Mukwege, Nobels, Kongo, FNs, New York, Mukwege, NTB

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Mukwege, berom , domstol, for, Kongo
NRK - 26 maj 21 kl. 15:34

Domstol: Shell må kutte utslipp

En domstol i Nederland har dømt oljegiganten Shell til å kutte sine klimagassutslipp. Det er miljøorganisasjonen Milieudefensie som har ført saken mot oljegiganten. I dommen heter det at Shell må kutte sine utslipp med 45 prosent innen 2030, sammenlignet med utslippsnivået i 2019.

NRK - 09 jun 21 kl. 12:37

Domstol: Britisk regjering brøt lov

En britisk domstol har funnet regjeringen skyldig i å ha opptrådt ulovlig fordi de ga en kontrakt til et PR-firma som var drevet av venner av statsminister Boris Johnsons eks-rådgiver Dominic Cummings. Det melder BBC..

NRK - 27 jul 21 kl. 19:11

Mann dømt til livstid for massedrap

22 år gamle Robert Aaron Long erklærte seg skyldig i fire av drapene i en domstol i Canton i Georgia, der han tirsdag fikk livstidsdom. De resterende fire drapene skal behandles av en domstol i Atlanta, som også ligger i Georgia. Drapene skjedde i mars da gjerningsmannen rettet skudd mot tre massasjesalonger.

NRK - 25 aug 21 kl. 03:16

Domstol i USA avviste krav

USAs øverste domstol har avvist et forsøk fra regjeringen på å stanse et pålegg om å gjeninnføre et krav om at asylsøkere må vente i Mexico. En føderal dommer i Texas kom med pålegget om å gjeninnføre ordningen som er kjent som «Forbli i Mexico». Den ble innført i Trumps presidentperiode og pålegger asylsøkere som kommer sørfra å bli igjen i Mexico mens søknaden behandles..

NRK - 08 sep 21 kl. 11:15

Vurderer å sende Whelan til USA

En russisk domstol skal vurdere om amerikaneren Paul Whelan skal sendes til USA for å som straffen sin der, melder Reuters. Whelan ble i fjor sommer dømt i en russisk domstol til 16 års i fengsel for spionasje. Amerikaneren nektet for å ha spionert og sa at han ble lurt i en felle.

NRK - 05 okt 21 kl. 10:40

Kirken ber om tilgivelse

Den katolske kirken i Frankrike sier i en uttalelse at de føler skam og avsky over rapporten som avdekker omfattende overgrep av barn gjennom 70 år. Samtidig ber de om tilgivelse fra de berørte. Jean Marc Sauve som har ledet granskingen, sier kirken må betale kompensasjon til ofrene før en eventuell rettsprosess er ferdig.

NRK - 15 jul 21 kl. 06:09

Ber om lavere straff for Tiger King

Joe Exotic bør få en kortere fengselsstraff for sin rolle i planleggingen av et drap og brudd på dyrevelferdsloven, konkluderte en føderal domstol onsdag. Joseph Maldonado-Passage, kjent som Joe Exotic og Tiger King, ble i januar i fjor dømt til 22 års fengsel for forsøket på å hyre to ulike menn til å drepe dyrerettsaktivisten Carole Baskin. Tre dommere i en ankedomstol i Denver har kommet fram til at disse to domfellelsene feilaktig ble behandlet separat da fengselsstraffen ble tildelt..

NRK - 01 sep 21 kl. 09:17

Faren til Britney ber om penger

Faren til Britney Spears vil ha 17 millioner kroner før han gir fra seg vergemålet, ifølge Britney Spears og hennes nye advokat. Det skriver NTB. Spears og advokaten mener faren James Spears driver med utpressing.

NRK - 07 sep 21 kl. 12:31

Vil kreve dagsbøter fra Polen

Europakommisjonen vil be unionens domstol om økonomiske straffetiltak mot Polen for å sikre etterfølgelse av en tidligere rettsavgjørelse. Kommisjonen ber om dagsbøter fram til Polen gjør noe for å bedre vilkårene for landets høyesterett og oppheve nye lover som ifølge EU undergraver domstolenes uavhengighet. Rettsstatens vilkår og domstolenes uavhengighet har stått sentralt i en langvarig konflikt mellom Polen og EU, skriver NTB..

NRK - 07 sep 21 kl. 12:31

Vil kreve dagbøter fra Polen

Europakommisjonen vil be unionens domstol om økonomiske straffetiltak mot Polen for å sikre etterfølgelse av en tidligere rettsavgjørelse. Kommisjonen ber om dagsbøter fram til Polen gjør noe for å bedre vilkårene for landets høyesterett og oppheve nye lover som ifølge EU undergraver domstolenes uavhengighet. Rettsstatens vilkår og domstolenes uavhengighet har stått sentralt i en langvarig konflikt mellom Polen og EU, skriver NTB..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Haaland scoret

Erling Braut Haaland scoret to ganger i comebacket for Borussia Dortmund etter å ha vært skadet noen uker. Haaland satte inn 2-0 og 3-1 i dagens kamp mot Mainz..

NRK - 2 timer siden

Ti arbeidere evakuert fra fabrikk

Politi og brannmannskap har rykket ut til en brann i et industriområde på Leangen. Det har vært et lite smell og et branntiløp i en ovn. Det er ikke noe dramatikk forsåvidt, ti arbeidere er evakuerte fra fabrikken og ingen er skadd.

NRK - 45 minutter siden

Granat i Langesund

Det er funnet en militær granat på en privat adresse i Langesund i Telemark. Granaten er trolig fra 2. verdenskrig, opplyser Sør-Øst Politidistrikt.

NRK - 1 time siden

Ingen tatt av steinras på fv 49

Et steinras har gått over fylkesvei 49 mellom Jondalstunnelen og Nordrepollentunnelen. Politiet melder at ingen er tatt av raset, men at det ligger store steiner i veien. Jondalstunnelen og Folgefonnstunnelen er foreløpig stengt..

NRK - 1 time siden

Steinras mellom Odda og Jondal

Et steinras har gått over fylkesvei 49 mellom Jondalstunnelen og Nordrepollentunnelen. Det er observert biler i området, men det er uklart om noen er tatt av raset. Jondalstunnelen og Folgefonnstunnelen er foreløpig stengt..

NRK - 1 time siden

Steinras over fylkesvei 49

Et steinras har gått over fylkesvei 49 ved Jondalstunnelen , opplyser Vest Politidistrikt. Det er observert biler i området, men det er uklart om noen er tatt av raset. Jondalstunnelen og Folgefonnstunnelen er foreløpig stengt..

NRK - 1 time siden

Mistenkelig dødsfall i Skien

En person er funnet død ute på en sti i nærheten av et boligfelt i Skien. Det melder Sør-Øst Politidistrikt på Twitter. Personen er ikke identifisert, og hendelsen behandles som et mistenkelig dødsfall..

NRK - 1 time siden

– 160 Houthi-krigere drept

Minst 160 opprørere fra den jemenittiske Houthi-bevegelsen er drept i nye kamper sør for Maarib, ifølge den saudiledede koalisjonen som kriger i Jemen. I en uttalelse lørdag sendt ut via Saudi-Arabias statlige nyhetsbyrå, sier koalisjonen at den har gjennomført 32 angrep i løpet av det siste døgnet, og at minst 160 opprørere ble drept. Det melder NTB via AFP.

NRK - 1 time siden

Tromsø: Person funnet i havet

En person er funnet i havet utenfore Tromsø sentrum, melder Troms politidistrikt. Nødetatene er på stedet..

NRK - 2 timer siden

Salah med kunstmål i storseier

Mohamed Salah og Roberto Firmino lekte seg da Liverpool slo Watford 5–0 lørdag ettermiddag. Selv om Firmino leverte hat trick, var det Salah sto for kampens store høydepunkt da han dro av flere Watford-spillere og la ballen i motsatt hjørne til 4–0. – Salah har aldri vært bedre, konstaterte TV 2-kommentator Simen Stamsø-Møller underveis i kampen.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt