VG > Sport

Thursday, 28 September, 09:32

VG - 24 nov 22 kl. 15:55

Mot sprø VM-rekord etter at Uruguay gikk av målløse

(Uruguay – Sør-Korea 0–0) Uruguays aldrende stjerner maktet ikke å overliste Sør-Korea. Dermed endte det 0–0 for fjerde gang i årets mesterskap..
Les mer på VG


Les mer om:
korea, Sør-Korea, VM, Uruguay

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Mot sprø, VM-rekord, etterat , Uruguay, gikkav , målløse
Klartale - 24 okt 22 kl. 15:23

Klart for Samisk språkuke

Samer skal få utvikle sitt språk og sin kultur. Det sier regjeringen om urfolket vårt. Men slik har det ikke alltid vært.

Klartale - 20 sep 22 kl. 06:00

Forsker frykter barn kan få feil diagnose

– Jeg har forsket på språkvansker siden 1970-tallet, sier Maggie Snowling til en sal fylt av mennesker. Hun er på Perspektiv-konferansen. Den skjer på Thon Hotell Ullevaal i Oslo.

Klartale - 23 okt 22 kl. 07:31

– Alle bør lære seg litt samisk

Samer skal få utvikle sitt språk og sin kultur. Det sier regjeringen om urfolket vårt. Men slik har det ikke alltid vært.

Klartale - 21 jun 23 kl. 13:10

– Når du som følge av krig blir tvunget til å forandre hele livet

Dette er et debattinnlegg. Meningene er skribentens egne. Din klare mening kan sendes inn her.

Klartale - 29 sep 22 kl. 15:00

Hvilke utfordringer har folk med språkvansker?

– De som strever med språkvansker sliter gjerne med flere av dem, sier Rita Lie. Hun er en del av Dysleksi Norge. Og jobber som spesialpedagog og rådgiver.

NRK - 26 sep 22 kl. 17:13

Dronning Sonja overrakte dronning Margrethe Nordens språkpris

Danmarks dronning Margrethe var i Oslo mandag for å motta Nordens språkpris. Det var dronning Sonja som overrakte årets pris. – Dronning Margrethe har ved flere anledninger støttet opp under de nordiske språkene.

Klartale - 31 aug 23 kl. 06:00

Galyna lærer seg norsk på jobb

– Jeg snakker mye mer norsk nå enn før. Hjemme snakker jeg mest med ukrainske mennesker. Med mannen min, barna mine og vennene mine.

Klartale - 26 apr 23 kl. 12:00

Språkrådet vil gi bot til de som bryter loven

Alle universitet og høyskoler skal veksle mellom å bruke nynorsk og bokmål. Nå vil Språkrådet gi bot til de som ikke følge loven. Språkrådet sjekket 31 skoler i fjor.

NRK - 21 jun 23 kl. 09:10

Rapport om bruk av tolk i Norge: Tolking til samisk utelatt 

I den nye rapporten om tolkebehovet i Norge, som er laget på bestilling fra Direktoratet for integrering og mangfold (IMDi), er bruk av samiske tolker utelatt. I rapporten står det: «Det er fortsatt krevende å innhente data fra offentlige organer og andre om tolkebehov på samiske språk, og det er grunn til å tro at tolkebehovet på de samiske språkene er større enn det som har kommet frem i de tidligere statusrapportene.» Seniorrådgiver ved Nasjonal fagmyndighet for tolking i offentlig sektor (IMDi), Hilde Fiva Buzungu forteller at de har lykkes med å innhente data på alle andre språk, bortsett fra de samiske.

NRK - 01 nov 22 kl. 03:26

Språkrådet vil at nobelpris-kunngjøring skal foregå på norsk

Språkrådet er kritisk til at Nobelkomiteen bare kunngjør tildelingen av Nobels fredspris på engelsk. Det kommer fram i et brev Språkrådet har sendt til Nobelkomiteen. 17.

Fler nyheter fra VG

VG - 45 minutter siden

Ten Hag krever mer av supertalentet: − Har ikke vært bra nok

I Manchester Uniteds ving-krise krever manager Erik ten Hag (53) at stjerneskuddet Alejandro Garnacho (19) tar mer ansvar..

VG - 30 minutter siden

Voldsbølgen truer Norge

Norge er blitt advart. Ingen er trygge når kriminelle nettverk vokser i styrke og utbredelse. Det er bare å se til Sverige..

VG - 2 timer siden

Klimaforskere ved Cicero: «Oppsiktsvekkende konklusjoner på tvers av etablert forskning»

SSB har publisert en artikkel som sår tvil om global oppvarming forårsakes av klimagassutslipp. Klimaforskere slår det tvert ned..

VG - 2 timer siden

Djokovic peker på Alcaraz som arvtaker: – Fremtiden ser lys ut

Når Novak Djokovic (36) legger racketen på hylla, er Carlos Alcaraz (20) den beste til å lede tenniseliten inn i en ny epoke, sier den serbiske verdenseneren..

VG - 2 timer siden

Inter Miami tapte cupfinale uten skadeplaget Messi: – Han vil spille før sesongslutt

Lionel Messi satt skadd på tribunen da hans Inter Miami tapte 1-2 for Houston Dynamo i den amerikanske cupfinalen. Argentineren rekker trolig MLS-innspurten..

VG - 3 timer siden

Torsdag 28. september: Dette har skjedd i natt

Natt til torsdag norsk tid ankom Donald Trump den avgjørende vippestaten Michigan. Store folkemengder hadde samlet seg utenfor lokalet hvor presidentkandidaten skulle tale..

VG - 8 timer siden

Guardiola reagerte på Bobb-involvering: «Hvorfor skjøt han ikke?»

MANCHESTER (VG) Manchester City-manager Pep Guardiola (52) fikk spørsmål om noen av de «nye» spillerne han ga muligheten tok sjansen sin i ligacupen. Da trakk han først og fremst frem en nordmann..

VG - 10 timer siden

Liverpool snudde kampen med drømmemål - Arsenal videre da Ødegaard kom inn

(Liverpool-Leicester 3–1, Brentford-Arsenal 0–1) Liverpool lå lenge under, men en drømmescoring av Dominik Szoboszlai sendte hjemmelaget videre. Martin Ødegaard fikk ti minutter som innbytter da Arsenal slo Brentford..

VG - 11 timer siden

Girona til topps i La Liga etter sterk borteseier mot Sørloths lag

(Villarreal – Girona 1–2) Girona fortsetter å overraske i La Liga og ligger på tabelltopp etter å ha vendt til seier over Villarreal onsdag kveld..

VG - 11 timer siden

Unggutt sendte Høgmos lag videre i cupen – senket farens lag

(Jonsered –Häcken 1–4) Det 18-årige stortalentet Pontus Dahbo scoret to mål da tittelforsvarer Häcken slo Jonsered i den svenske cupen. Han sendte farens lag ut av turneringen..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com