NRK > Nyheter

Friday, 22 October, 17:37

NRK - 18 jun 21 kl. 18:48

Mona Lisa-kopi solgt for millioner

En kopi av Mona Lisa ble i dag solgt for 2,9 millioner Euro på en auksjon i Paris, melder Reuters. Det tilsvarer mer enn 29 millioner norske kroner. Maleriet er en av mange reproduksjoner av det berømte kunstverket. En talsperson fra «Christie», som er stedet auksjonen tok sted kaller det hele for galskap. Summen er en klar rekord for en reproduksjon av Mona Lisa, sier hun.
Les mer på NRK


Les mer om:
Mona Lisa, Euro, Paris, Reuters, BBC, Europa, Lisa

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Mona, Lisa-kopi, solgt, for, millioner
NRK - 07 jun 21 kl. 16:25

Mona Lisa-kopi kan gå for millioner

En kopi av maleriet Mona Lisa, som eieren i det lengste mente var originalmaleriet, skal auksjoneres bort i Paris denne uka. Auksjonshuset anslår at verket vil gå for mellom to til tre millioner kroner..

NRK - 25 mar 21 kl. 06:44

Verdens første tweet er solgt

Verdens første twittermelding er solgt for 2,9 millioner dollar. Kjøperen sammenliknet meldingen til Twitter-grunnlegger Jack Dorsey med maleriet Mona Lisa, skriver BBC. Han fikk et digitalt bevis på at han eier tweeten.

Dagbladet - 29 aug 21 kl. 12:55

Tempel anklages for kopi

Et tempelkompleks som bygges nordøst i Thailand anklages for å være en kopi av det kambodsjanske tempelet Angkor Wat..

VG - 31 aug 21 kl. 19:26

Kanye fikk nei til å flytte et helt hus – bygde kopi

Rapperen Kanye West søkte om å få flytte barndomshjemmet sitt til konsertarenaen. Da kommunen sa nei, bygde han en kopi i full størrelse..

NRK - 12 jul 21 kl. 08:34

Mario-spill solgt for 13 millioner

En uåpnet kopi av Nintendos Super Mario 64 har blitt solgt på auksjon for 1,56 millioner dollar – omtrent 13,5 millioner kroner. Den høye prisen førte til at salget slo den forrige rekordprisen for salg av et enkelt videospill..

Aftenposten - 23 apr 21 kl. 13:22

Kari Mona dukket alltid opp på dugnadene på kirkegården

Kari Mona Prestø (1943–2021).

Aftenposten - 24 apr 21 kl. 08:30

Sykdommen var uhelbredelig, men Mona var ukuelig positiv

Mona Nordhaug (1964–2021).

Dagbladet - 20 jul 21 kl. 11:42

Mistet lillebror: - Har fortrengt mye

Mona Johannessen fikk diagnosen PTSD etter at lillebroren hennes ble skutt og drept på Utøya, 22. juli i 2011. I dag mener Mona at hjelpen hun fikk da, var langt fra bra nok..

Aftenposten - 05 okt 21 kl. 07:45

Hun hadde en rå, befriende latter. Mona ble 53 år.

Mona Gullovsen Sletten (1967–2021).

Aftenposten - 18 jul 21 kl. 19:30

Dagens quiz, mandag 19.07.21

I hvilket museum henger Leonardo da Vincis Mona Lisa?.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Munch-museet offisielt opna

Fredag ettermiddag vart det nye Munch-museet i Bjørvika i Oslo offisielt opna av kong Harald og dronning Sonja. Også kronprinsparet, statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) og utanriksminister Anniken Huitfeldt (Ap) var blant dei mange som var til stades under opninga. I talen sin sa kong Harald at Edvard Munch er eit felleseige, og at kunsten hans tilhøyrer oss alle, ikkje berre Noreg.

NRK - 15 minutter siden

Piloter søker jobb

Flyselskapet Norse Atlantic Airways har fått mange søknader fra piloter som vil jobbe for selskapet som har hovedkontor i Arendal. Over 2300 piloter har søkt til stillinger i Oslo og London, skriver E24. Planen er at selskapet skal fly mellom Europa og USA neste år..

NRK - 15 minutter siden

Gravemaskin veltet i Eidsvoll

En person er kjørt til sykehus med ambulanse etter at en gravemaskin veltet på en privat eiendom i Doknesgutua. Politiet skriver på Twitter at føreren fremstår som alvorlig skadd..

NRK - 15 minutter siden

Sikta for drap på kona

Eigedomsarvingen Robert Durst (78), kjent frå HBO-dokumentaren «The Jinx», er sikta for å ha drepe kona si. Han vart nyleg dømd til livstid for eit anna drap. Drapssiktinga vart levert inn til ein domstol i Lewisboro i New York tysdag, stadfestar styresmaktene fredag.

NRK - 30 minutter siden

16 omkom i brann

Minst 16 menneske mista livet og ein er sakna i Russland etter at det byrja å brenne i ein fabrikk som produserte sprengstoff. Det vart først meldt 15 omkomne, men den eine tilsette som vart lagt inn på sjukehus, døde seinare av brannskadane..

NRK - 30 minutter siden

Norske studentar jobbar mykje

SSB tala frå undersøkinga Eurostudent viser at studentar i Noreg har i gjennomsnitt 19.000 kroner å rutte med i 2019. Betalt arbeid og jobbinntekter utgjer 53 prosent av dette.

NRK - 45 minutter siden

Pågriping i Mortensrud-saka

Oslo Politidistrikt har etter to veker med etterforsking arrestert ein mann som er sikta for medverknad til drapet på Hamse Hashi Adan, skriv dei i ei pressemelding..

NRK - 1 time siden

Ikkje kontakt mellom partane

Partane som meklar for å finne ei løysing på kulturstreiken, har enno ikkje sett seg ved forhandlingsbordet igjen. LO Stats forhandlingsleiar og nestleiar Lise Olsen stadfestar til NTB at det ikkje har vore noko kontakt mellom partane. LO og Spekter møtte heller ikkje kvarandre på torsdag, etter at forhandlingane onsdag ikkje førte fram.

NRK - 1 time siden

Mer enn 90 houthi-opprørere drept

Den saudiledede koalisjonen opplyser at 90 medlemmer av houthi-bevegelsen er drept nær Maarib i Jemen. Houthi-opprørere har den siste tiden innledet en offensiv mot Maarib, det siste området nord i Jemen som fortsatt kontrolleres av regjeringsstyrkene. Store deler av landets olje- og gass-beholdning holder også til i området.

NRK - 1 time siden

Dronning Elizabeth tilbake på jobb

Britenes 95 år gamle monark gjenopptok fredag sine kongelige plikter etter å ha tilbrakt onsdag kveld på sykehus, opplyser statsminister Boris Johnson. – Jeg har forstått det slik at hennes majestet har returnert til skrivepulten sin på Windsor i dette øyeblikk. Vi sender henne alle gode ønsker, sier Johnson..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt