NRK > Nyheter

Wednesday, 01 February, 10:58

NRK - 25 jan 23 kl. 04:40

Mjøs Persen vil ha skriftlig redegjørelse fra Nav-sjefen

Statsråd Marte Mjøs Persen (Ap) krever en skriftlig redegjørelse fra Nav-direktør Hans Christan Holte om IT-smellen i Nav. Kravet kommer selv om Holte var inne på teppet for å forklare seg tirsdag, skriver Klassekampen. Marte Mjøs Persen ville ha svar fra Holte etter mandagens sak i Klassekampen der det kom fram at Navs interne prognoser så sent som i oktober spådde et samlet tap på 1,74 milliarder kroner for IT-prosjektet Prosjekt 3 (P3). – Vi er opptatt av at Nav legger frem så riktige tall som mulig og derfor har vi bedt Nav komme tilbake med et nytt og oppdatert bilde av økonomien i prosjektet, både når det gjelder kostnader til utvikling av selve IT-løsningen og kostnader for driften av den, sier Mjøs Persen i en skriftlig uttalelse til Klassekampen (NTB).
Les mer på NRK


Les mer om:
Marte Mjøs Persen, Nav, Hans Christan Holte, IT, Holte, Klassekampen, Mjøs Persen, Navs, Prosjekt, NTB, Persen

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Mjøs, Persen, vilha , skriftlig, redegjørelsefra , Nav-sjefen
Klartale - 29 nov 22 kl. 10:41

Regjeringen sier nei til økt trygd til de sliter mest

Marte Mjøs Persen er arbeids-minister. Hun vet at mange har det tøft for tiden. Likevel sier hun og regjeringen nei til å gi mer støtte til de som sliter mest.

Klartale - 13 dec 22 kl. 13:15

Utvalgt vil ha nye lover for arbeidsinnvandrere

De som styrer Norge satte sammen et eget utvalg. Det gjorde de for ett år siden.Utvalget skulle se på hvordan det gikk med integrering i Norge.

NRK - 28 nov 22 kl. 01:15

Regjeringen sier nei til økt trygd til de fattigste før jul

Arbeidsminister Marte Mjøs Persen erkjenner at det er en krevende tid for mange i Norge nå, og det rammer dem som har minst hardest. Men det er ikke aktuelt å øke trygden. – Vår viktigste oppgave er å sørge for at folk har jobb og økonomi til å komme seg gjennom krisen, og at forskjellene ikke øker.

NRK - 27 sep 22 kl. 15:04

Regjeringen vurderer om de skal gripe inn i lærerstreiken

Tirsdag kl. 12.00 hadde statsforvalterne frist for å rapportere til Utdanningsdirektoratet om konsekvensene av lærerstreiken..

NRK - 13 dec 22 kl. 11:59

Utvalg vil lovfeste rett til norskopplæring for arbeidsinnvandrere

Arbeidsinnvandrere bør få lovfestet rett til norskopplæring. Det mener et flertall i utvalget som har sett på integreringspolitikken for arbeidsinnvandrere i Norge. Utvalget, som ble oppnevnt i august 2021, har kartlagt situasjonen for arbeidsinnvandrere som har kommet til Norge etter 2004.

NRK - 13 jan 23 kl. 15:10

Regjeringen ruster seg for langt flere flyktninger i år

Arbeids- og inkluderingsminister Marte Mjøs Persen (Ap) er forberedt på at det kan komme langt flere enn 35.000 flyktninger til Norge i år. Ukraina-krigen har ført til at flere enn noen gang søker beskyttelse i Norge.

NRK - 24 jan 23 kl. 06:15

Nav-sjefen innkalt på teppet

Nav-direktør Hans Christian Holte må møte hos arbeidsminister Marte Mjøs Persen (Ap) og svare for Navs IT-sprekk. Marte Mjøs Persen vil ha svar fra Nav-direktør Hans Christian Holte etter mandagens sak i Klassekampen der det kom fram at Navs interne prognoser så sent som i oktober spådde et samlet tap på 1,74 milliarder kroner for IT-prosjektet Prosjekt 3 (P3). – Nå har statsråden bedt om et møte med Holte tirsdag for å bli informert om hvilke tiltak som settes i verk, sier statssekretær Tomas Norvoll (Ap) til Klassekampen.

VG - 15 dec 22 kl. 08:03

Mjøs Persen til deg som sliter: Våg å be om hjelp

Skyhøye strømpriser og stadig dyrere mat gjør at mange som ikke har trengt hjelp før ber om det. Arbeidsminister Marte Mjøs Persen (Ap) sier de ikke bør være redde for å oppsøke Nav..

Klartale - 08 dec 22 kl. 11:43

Økonomer mener norsk økonomi tåler at fattige får mye mer

Regjeringen har flere ganger sagt at folk må betale mer i rente hvis de fattige får mer hjelp. Arbeidsminister Marte Mjøs Persen sa også dette til Dagsavisen 27. november.

NRK - 06 jan 23 kl. 06:57

E6 over Mjøsbrua helt stengt

E6 over Mjøsbrua er nå helt stengt etter et uhell og det er kø begge retninger inn mot brua. Tidligere i morges mistet en trailer et hjul på Mjøsbrua. Kort tid etterpå støtte flere biler sammen på Mjøsbrua, men det er ikke meldt om personskader.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 5 minutter siden

Rapport: Saudi-Arabia henretter langt flere enn før

Saudi-Arabia har henrettet neste dobbelt så mange etter at kong Salman og kronprins Mohammed bin Salman kom til makten, sammenlignet med årene før. Over 1.000 mennesker er blitt henrettet under dagens regime, viser en oversikt fra Reprieve og European Saudi Organisation for Human Right.

NRK - 5 minutter siden

Endring i matprisene

Rema 1000 og Coop Extra har økt matprisene betraktelig, mens Kiwi har holdt igjen. Det viser NRKs egen kartlegging. Det billigste toalettpapiret hos Extra har blitt 40 prosent dyrere og koster 24,90, mens det billigste toalettpapiret hos Rema har økt med 15 prosent til 19,50.

NRK - 15 minutter siden

Pågrepet og siktet for drapsforsøk

En ung mann er pågrepet og siktet for drapsforsøk i Oslo sentrum natt til fredag 20. januar. Det skriver VG.

NRK - 30 minutter siden

Nøstvettunnelen stengt - Brann i bil

Nøstvettunnelen i Nordre Follo er stengt i begge retninger på grunn av brann i en bil. Personen i bilen som brenner har kommet seg ut og skal ikke være skadd. Tunnelen er nå tom..

NRK - 15 minutter siden

Energikommisjonen sår tvil om klimamåla

Regjeringa får i dag tilrådingar til ein ny energipolitikk, men komiteen er ikkje sikker på om vi har nok kraft til å nå klimamåla for 2030. Kommisjonen konkluderer med at klimamåla for 2030 per i dag «ser svært ambisiøse ut». Men at «politisk vilje» og upopulære val framleis kan tippe vektskåla: – Alt må gå mykje kjappare enn det gjer i dag, seier ei kjelde i Energikommisjonen til NRK.

NRK - 30 minutter siden

Selbu ungdomsskole får Benjaminprisen 2022

Kunnskapsminister Tonje Brenna overrekker Benjaminprisen til Selbu ungdomsskole. Skolen får prisen for sitt langvarige og systematiske arbeid mot rasisme og diskriminering, det skriver Senter for studier om Holocaust og livssynsminoriteter i en pressemelding. Benjaminprisen er en skolepris som deles ut hvert år til en skole som arbeider godt og aktivt mot rasisme, og alle diskriminerende holdninger og handlinger.

NRK - 30 minutter siden

Boris Johnson mener Ukraina må få vestlige kampfly

Tidligere statsminister Boris Johnson mener Storbritannia og andre vestlige land bør forsyne Ukraina med moderne kampfly. Britenes nåværende regjering og USA har sagt nei til Ukrainas forespørsel om å få moderne kampfly fra Vesten, men Boris Johnson er uenig. Ukraina bør få alt det militære materiellet de ber om, sier Johnson, som nå er på besøk i Washington.

NRK - 30 minutter siden

Tyskland stenger konsulat i Istanbul

Tyskland stenger sitt konsulat i Istanbul på grunn av økt fare for et angrep, melder det tyske utenriksdepartementet. Tyskland advarer tyskere i storbyen om at faren er særlig stor i det sentrale Beyoglu-distriktet og rundt den svært travle Taksim-plassen. Avgjørelsen er tatt i samråd med sikkerhetsmyndigheter, skriver departementet, som oppfordrer tyskere til å unngå store folkemengder.

NRK - 45 minutter siden

Mener trusselsituasjonen var godt håndtert

Politimester i Agder Kjerstin Askholt mener trusselsituasjonen i Kristiansand fredag ble riktig håndtert, skriver Fædrelandsvennen. Trusselsituasjonen endte med at en mann ble skutt i beinet av politiet. Mannen er siktet for ulovlig bevæpning på offentlig sted.

NRK - 45 minutter siden

Politibetjentar blir avhøyrt i dag

Dei to politibetjentane, som er mistenkt for tenestefeil etter eit dødsfall i Ålesund i helga, blir avhøyrt i dag. Det opplyser Thomas Arntsen, etterforskingsleiar i Spesialeininga til NRK. Dei skal no etterforske for å finne ut om det kan vere ein samanheng mellom politiet sin framgangsmåte og dødsfallet til ein mann.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com