VG > Innenriks

Mandag, 17 Mai, 06:36

VG - 29 mars 21 kl. 19:58

Mistenker fugleinfluensa etter svanedød i Fredrikstad: – Det ser ut som de sover

Knut-André Haugen fant to døde svaner med hodet under vingen utenfor Fredrikstad. Nå mistenker Mattilsynet ytterligere spredning av fugleinfluensa..
Les mer på VG Bilden deled av VG via deres RSS-fløde og vises på deres server.


Les mer om:
André Haugen, Fredrikstad, Mattilsynet

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Mistenker, fugleinfluensa, etter, svanedødi , FredrikstadDet , serut , som de sover
NRK - 20 feb. 21 kl. 12:04

Fugleinfluensa påvist i Russland

Syv arbeidere i fjærfeindustrien skal være smittet av fugleinfluensa, melder nyhetsbyrået Tass. Fugleinfluensa er en virussykdom som, ifølge FHI, hovedsakelig rammer fugl. I noen tilfeller har dyr og mennesker også blitt smittet..

NRK - 29 mars 21 kl. 20:58

Frykter fugleinfluensa i Norge

Mattilsynet har tatt prøver for å undersøke om tre svaner som ble funnet døde i Fredrikstad i helgen, hadde fugleinfluensa, skriver Fredriksstad Blad. Det er funnet fem døde eller åpenbart syke fugler ved Østensjøvannet i Oslo, og det er påvist høypatogen fugleinfluensa hos én av disse. Høypatogen betyr at viruset er svært dødelig..

VG - 08 jan. 21 kl. 08:57

India starter masseslakt på grunn av fugleinfluensa

India har begynt å masseslakte fjærfe etter at det er oppdaget fugleinfluensa i ender, kråker og villgjess minst et dusin forskjellige steder over hele landet..

NRK - 09 jan. 21 kl. 23:27

Risiko for Fugleinfluensa i Norge

Det er fremdeles en risiko for spredning av fugleinfluensa i Norge. Mattilsynet forlenger tiltakene for å forebygge spredning av smitte. Fjørfe må fremdeles holdes inne, og det er forbudt å jakte enkelte fugler i alle fylker sør for Nordland..

NRK - 12 jan. 21 kl. 14:11

Døde svaner hadde fugleinfluensa

To døde knoppsvaner i Lille Lungegårdsvann i Bergen hadde fugleinfluensa, ifølge Veterinærinstituttet. Siden november er viruset påvist hos 16 fugler i Norge, men det er ikke påvist smitte overført til mennesker i Europa, melder Bergensavisen..

NRK - 30 mars 21 kl. 17:26

Fugleinfluensa påvist i død svane

Fugleinfluensa er oppdaget i en knoppsvane som ble funnet død i Frogn kommune i Follo sist uke. Den siste tiden er det funnet fem døde eller åpenbart syke fugler ved Østensjøvannet i Oslo, og det ble nylig funnet en smittet kanadagås i Sarpsborg. Før helgen utvidet Mattilsynet forbudet mot å holde fugler utendørs til å gjelde hele landet..

NRK - 14 april 21 kl. 12:10

Advarer mot å mate fugler

Landbruksminister Olaug Bollestad advarer mot å mate fugler. Det er påvist flere tilfeller av fugleinfluensa rundt i Norge. For å redusere smittespredningen av fugleinfluensa, må vi unngå at fugler samles på nye steder..

NRK - 17 april 21 kl. 17:59

Fant 30 døde fugler på tre uker

En tidligere fisker fra Fredrikstad har funnet 30 døde fugler, og frykter fugleinfluensa. Mattilsynet får daglig inn meldinger om døde fugler, og ber folk som finner dem om å melde fra raskt. 36 tilfeller av fugleinfluensa er påvist på fem måneder..

NRK - 10 mai 21 kl. 14:51

Mistenker spredning av indisk virus

For seks dager siden ble det påvist en indisk virusvariant i en koronaprøve fra en ansatt ved Universitetet i Bergen. Fire kolleger har også testet positivt ved UiB. De antas å ha den indiske varianten.

NRK - 08 jan. 21 kl. 07:00

Fugleinfluensa fører til masseslakt

Franske gåseleverprodusenter varsler masseslakt av ender for å stoppe et fugleinfluensautbrudd som brer seg i landet, melder AFP. 200.000 ender er allerede slaktet, og ytterligere 400.

Fler nyheter fra VG

VG - 5 timer siden

Feststøy i store deler av landet natt til 17. mai: – Russen har oppført seg bra

Politiet har natt til 17. mai rykket ut til flere meldinger om feststøy landet rundt. Både i Gjøvik, Kristiansand og Oslo har flere hundre personer vært samlet..

VG - 1 time siden

Disse coronareglene gjelder for 17. mai-feiringen

Kan du gå i 17. mai-tog og hvor mange gjester kan du ha på besøk? Disse reglene gjelder der du bor..

VG - 5 timer siden

Festbråk store deler i landet natt til 17. mai

Politiet har natt til 17. mai rykket ut til flere meldinger om feststøy landet rundt. I Gjøvik sentrum var rundt 400 personer samlet, ifølge politiet..

VG - 5 timer siden

Natt til 17. mai: Rundt 400 personer samlet i Gjøvik

Politiet har natt til 17. mai rykket ut til flere meldinger om store ansamlinger av folk utendørs..

VG - 15 timer siden

Solberg etter kontantstøttesmell: – Ikke vår viktigste prioritet

Erna Solberg tapte kampen om kontantstøtten, men sier det ikke er en av de høyest prioriterte sakene for Høyre i en ny regjering..

VG - Igår: 12:49

Én siktet for drap i Trondheim – avdøde er identifisert

Det er startet drapsetterforskning etter funn av en død mann i en leilighet i Trondheim. Én person er siktet, men vil ikke avhøres lørdag..

VG - Igår: 17:09

Stein Erik Hagen om Høyre-vedtak: – Kan redde mange norske menns liv

Redaksjonskomiteen i Høyre sa nei, men ble overkjørt av landsmøtet lørdag: Stein Erik Hagen jubler på vegne av norske menn. Høyre går inn for prostata-screening..

VG - Igår: 13:30

Advokat ut mot karantenehotell: – Fremstår som en ren bløff

Advokat Helge Morset mener de som blir ilagt forelegg for brudd på hotellkarantene bør nekte å vedta, og heller prøve saken for retten..

VG - Igår: 13:07

Erna hyller Bø-ordførerens siste kupp

Bø-ordfører Sture Pedersen (H) har med lav formuesskatt lokket til seg bedrifter. Nå har han gjort et nytt kupp..

VG - Igår: 12:49

Én siktet for drap i Trondheim

Det er startet drapsetterforskning etter funn av en død mann i en leilighet i Trondheim. Én person er siktet..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt