NRK > Nyheter

Tuesday, 29 November, 21:28

NRK - 06 okt 22 kl. 11:03

Misfornøyde studenter

– For oss studenter er det ikke mange lyspunkter i dette budsjettet, sier leder av Norsk studentorganisasjon (NSO), Maika Marie Godal Dam. Hun peker på flere ting. – I forslaget til statsbudsjett for 2023 foreslår regjeringen å innføre skolepenger for internasjonale studenter. Det er et løftebrudd ovenfor egne velgere og starten på at lommeboka avgjør hvem som har mulighet til å ta høyere utdanning i Norge. Også Norges Eiendomsmeglerforbund har uttrykt skuffelse over det de mener er manglende satsing på studentboliger fra regjeringen.
Les mer på NRK


Les mer om:
Norsk, NSO, Marie Godal Dam, Norge, Norges Eiendomsmeglerforbund, Godal Dam

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Misfornøyde, studenter
Klartale - 13 sep 22 kl. 16:49

Her trives studentene best

Forrige uke ble Studentenes helse- og trivselsundersøkelse (SHoT) lagt fram. Den viste at mange studenter sliter mer enn før. Den viste også studenter opplever miljøet på studiestedet forskjellig, skriver nettstedet Khrono.

Klartale - 17 aug 22 kl. 11:09

Så mange studenter venter fortsatt på et sted å bo

Mandag startet studiene. Mange har flyttet og må finne et sted å bo. Studenter ønsker ofte en student-leilighet.

NRK - 08 sep 22 kl. 11:11

En av tre studenter sliter psykisk

35 prosent av norske studenter sier de sliter psykisk, men det står bedre til med den fysiske helsa, viser årets helse- og trivselsundersøkelse. 35 prosent er en nedgang fra 2021-undersøkelsen, da hele 45 prosent oppga å ha alvorlige psykiske plager. Samtidig er trenden jevnt over at andelen øker: I 2018 oppga kun 18 prosent av studentene at de hadde slike plager, skriver de involverte studentsamskipnadene i Studentens helse- og trivselsundersøkelse (SHoT).

NRK - 30 maj 22 kl. 13:16

Ber Norge slutte å hjelpe russiske studenter

Ukrainske, russiske og hviterussiske studenter kan få stipend som skal hjelpe folk som er påvirket av krigen. Hittil har flest russere fått tilsagn. 72 russiske studenter har fått såkalt krigsstipend, skriver Khrono.

Klartale - 02 aug 22 kl. 13:32

Mange tusen studenter trenger et sted å bo

Skolestart nærmer seg. Studenter skal begynne på utdanningen sin. Eller fortsette på den.

NRK - 08 sep 22 kl. 10:35

Bekymret for at ukrainske studenter ikke får reise

En rekke europeiske studentforeninger, blant dem Norsk studentorganisasjon (NSO), slår alarm om at mannlige ukrainske studenter ikke slipper ut av landet. Ukraina har innført tvungen verneplikt og nekter menn i en viss alder å forlate landet. Tidligere slapp studenter som var i gang med fulltidsstudier, ut av landet for å fortsette sine studier.

NRK - 13 sep 22 kl. 09:23

Mest fornøyde studenter på Rauland

Høyest andel fornøyde studenter med studentmiljøet har Universitetet i Sørøst-Norge på Rauland med 93 prosent. På tredjeplass kommer Politihøgskolen i Stavern med 81 prosent, skriver Khrono. Det viser årets helse- og trivselsundersøkelse for studenter som ble lagt fram i forrige uke..

Klartale - 20 jun 22 kl. 13:40

Hva skjer med Kristiansand, Søgne og Songdalen?

Kristiansand, Søgne og Songdalen var tre kommuner for tre år siden. Men den gamle regjeringen med Høyre ville at de skulle bli til én. Det skjedde for to år siden.

Klartale - 01 aug 22 kl. 16:40

Vil øke studiestøtten

Flere studenter kom inn på studiet de ønsket i år i Norge. Men mange vil også studere i utlandet. Foreningen Ansa hjelper nordmenn med studier i utlandet.

NRK - 25 okt 22 kl. 07:22

SV sier nei til regjeringens forslag om studieavgift for utenlandske studenter

Regjeringen vil at studenter fra land utenfor EU skal betale for å studere i Norge. Men regjeringen er avhengig av støtte fra SV, som ikke støtter forslaget. – Dette er ille, sier stortingsrepresentant Lars Haltbrekken (SV) til Adresseavisen.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Journalist skoten og drepen i Colombia

Den colombianske journalisten Wilder Alfredo Cordoba blei skoten og drepen i byen La Union i Colombia tysdag. Han var sjef for ein lokal TV-kanal som var kritisk til dei lokale styresmaktene og den ustabile situasjonen i regionen, ifølge den colombianske organisasjonen for pressefridom. Dei ber styresmaktene undersøke om drapet kan knytast til arbeidet Cordoba gjorde som journalist.

NRK - 15 minutter siden

Førebur evakuering på Hawaii

Innbyggarar som bur i nærområda til vulkanen Mauna Loa på Hawaii, blir bedne om å gjere seg klare til å evakuere. Utbrotet starta seint søndag kveld lokal tid, og er det første utbrotet på vulkanen på nesten 40 år. Ifølge styresmaktene når lavaen som no blir kasta ut av krateret ei høgde opp mot 60 meter, melder AFP.

NRK - 1 time siden

Frp avslår Christian Eikelands anke

Landsstyret i Frp har i kveld behandlet og avslått ankesaken til tidligere fylkesleder i Agder Frp, Christian Eikeland. Han ble tidligere i høst fratatt sine organisatoriske verv etter at det ble klart at han hadde brukt i underkant av 50.000 kroner av partiets penger til privat bruk.

NRK - 1 time siden

Kvart milliard i minus for Hurtigruten

Hurtigruten fekk eit negativt resultat før skatt på 25,9 millionar euro, som svarar til rundt 268 millionar kroner, i tredje kvartal, melder Bergens Tidende. Selskapet hadde ei omsetning i tredje kvartal på 195 millionar euro, mot 49 millionar euro i same periode i fjor. Hurtigruten seier dei ser fram til 2023 fordi bestillingane no er i ferd med å strøyme inn, skriv avisa..

NRK - 1 time siden

Siktet for trusler etter å ha skutt med hagle

Politiet har siktet mannen som mandag kveld skal ha truet med våpen og avfyrt skudd i Froland i Agder. Mannen sitter i politiets varetekt inntil videre. Han ble avhørt tirsdag og er siktet for trusler med skytevåpen, skriver Fædrelandsvennen.

NRK - 2 timer siden

Opposisjonen misnøgde med budsjettet

Høgre er kritisk til fleire punkt i budsjettet som SV og regjeringspartia har blitt samde om tysdag. – Det er eit budsjett som tek Noreg i feil retning i skulepolitikken, helsepolitikken og næringspolitikken. Vi må passe oss for å ikkje føre ein politikk som gjer det vanskelegare å løyse dei utfordringane vi står overfor, skriv Høgre-nestleiar Henrik Asheim i ein e-post til NRK.

NRK - 1 time siden

WWF: Betre budsjett for klima og natur

WWF Verdens naturfond er godt nøgde med at SV blei samde med regjeringa om statsbudsjettet for neste år. Dei meiner forhandlingane har gjeve eit betre resultat for klima og natur: – Dette budsjettet kuttar meir utslepp enn regjeringa opphaveleg foreslo, og det reverserer nesten heile kuttet til skogvern, skriv generalsekretær Karoline Andaur i ein e-post til NRK..

NRK - 1 time siden

Skattesmell for boligverdi over 10 mill

Budsjettet legger opp til at «dyre» primærboliger skal bli verdsatt til 70 prosent av verdien som formue. Boliger over 10 millioner regnes som dyre, ifølge SV. Endringen betyr at alle som bor i slike boliger blir rikere på papiret når formuesskatten skal beregnes.

NRK - 2 timer siden

Høgre: Budsjettet tek Noreg i feil retning

Høgre er kritisk til fleire punkt i budsjettet som SV og regjeringspartia har blitt samde om tysdag. – Det er eit budsjett som tek Noreg i feil retning i skulepolitikken, helsepolitikken og næringspolitikken. Vi må passe oss for å ikkje føre ein politikk som gjer det vanskelegare å løyse dei utfordringane vi står overfor, skriv Høgre-nestleiar Henrik Asheim i ein e-post til NRK..

NRK - 2 timer siden

Tyskland sender aggregat til Ukraina

Tyskland vil sende over 350 aggregat til Ukraina for å hjelpe straumlause ukrainarar gjennom kulda. Det opplyser ein talsmann for den tyske regjeringa til AFP. I tillegg vil Tyskland løyve 56 millionar euro til Ukraina som skal bli brukt til å reparere det øydelagde straumnettet i landet..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com