NRK > Nyheter

Monday, 05 December, 13:02

NRK - 06 okt 22 kl. 11:03

Misfornøyde studenter

– For oss studenter er det ikke mange lyspunkter i dette budsjettet, sier leder av Norsk studentorganisasjon (NSO), Maika Marie Godal Dam. Hun peker på flere ting. – I forslaget til statsbudsjett for 2023 foreslår regjeringen å innføre skolepenger for internasjonale studenter. Det er et løftebrudd ovenfor egne velgere og starten på at lommeboka avgjør hvem som har mulighet til å ta høyere utdanning i Norge. Også Norges Eiendomsmeglerforbund har uttrykt skuffelse over det de mener er manglende satsing på studentboliger fra regjeringen.
Les mer på NRK


Les mer om:
Norsk, NSO, Marie Godal Dam, Norge, Norges Eiendomsmeglerforbund, Godal Dam

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Misfornøyde, studenter
Klartale - 13 sep 22 kl. 16:49

Her trives studentene best

Forrige uke ble Studentenes helse- og trivselsundersøkelse (SHoT) lagt fram. Den viste at mange studenter sliter mer enn før. Den viste også studenter opplever miljøet på studiestedet forskjellig, skriver nettstedet Khrono.

Klartale - 17 aug 22 kl. 11:09

Så mange studenter venter fortsatt på et sted å bo

Mandag startet studiene. Mange har flyttet og må finne et sted å bo. Studenter ønsker ofte en student-leilighet.

NRK - 08 sep 22 kl. 11:11

En av tre studenter sliter psykisk

35 prosent av norske studenter sier de sliter psykisk, men det står bedre til med den fysiske helsa, viser årets helse- og trivselsundersøkelse. 35 prosent er en nedgang fra 2021-undersøkelsen, da hele 45 prosent oppga å ha alvorlige psykiske plager. Samtidig er trenden jevnt over at andelen øker: I 2018 oppga kun 18 prosent av studentene at de hadde slike plager, skriver de involverte studentsamskipnadene i Studentens helse- og trivselsundersøkelse (SHoT).

NRK - 30 maj 22 kl. 13:16

Ber Norge slutte å hjelpe russiske studenter

Ukrainske, russiske og hviterussiske studenter kan få stipend som skal hjelpe folk som er påvirket av krigen. Hittil har flest russere fått tilsagn. 72 russiske studenter har fått såkalt krigsstipend, skriver Khrono.

Klartale - 02 aug 22 kl. 13:32

Mange tusen studenter trenger et sted å bo

Skolestart nærmer seg. Studenter skal begynne på utdanningen sin. Eller fortsette på den.

NRK - 08 sep 22 kl. 10:35

Bekymret for at ukrainske studenter ikke får reise

En rekke europeiske studentforeninger, blant dem Norsk studentorganisasjon (NSO), slår alarm om at mannlige ukrainske studenter ikke slipper ut av landet. Ukraina har innført tvungen verneplikt og nekter menn i en viss alder å forlate landet. Tidligere slapp studenter som var i gang med fulltidsstudier, ut av landet for å fortsette sine studier.

NRK - 13 sep 22 kl. 09:23

Mest fornøyde studenter på Rauland

Høyest andel fornøyde studenter med studentmiljøet har Universitetet i Sørøst-Norge på Rauland med 93 prosent. På tredjeplass kommer Politihøgskolen i Stavern med 81 prosent, skriver Khrono. Det viser årets helse- og trivselsundersøkelse for studenter som ble lagt fram i forrige uke..

Klartale - 20 jun 22 kl. 13:40

Hva skjer med Kristiansand, Søgne og Songdalen?

Kristiansand, Søgne og Songdalen var tre kommuner for tre år siden. Men den gamle regjeringen med Høyre ville at de skulle bli til én. Det skjedde for to år siden.

Klartale - 01 aug 22 kl. 16:40

Vil øke studiestøtten

Flere studenter kom inn på studiet de ønsket i år i Norge. Men mange vil også studere i utlandet. Foreningen Ansa hjelper nordmenn med studier i utlandet.

NRK - 25 okt 22 kl. 07:22

SV sier nei til regjeringens forslag om studieavgift for utenlandske studenter

Regjeringen vil at studenter fra land utenfor EU skal betale for å studere i Norge. Men regjeringen er avhengig av støtte fra SV, som ikke støtter forslaget. – Dette er ille, sier stortingsrepresentant Lars Haltbrekken (SV) til Adresseavisen.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 3 minutter siden

Eksplosjon ved flybase i Russland

Mandag morgen kom det meldinger om en eksplosjon ved eller på flybasen Engels i Saratov-regionen i Russland. Geoverifiserte videoer fra området viser at det har skjedd en eksplosjon i området. Det kan imidlertid ikke slås fast at eksplosjonen har skjedd på flybasen.

NRK - 3 minutter siden

Unio-lederen: Er streikeretten reell?

–Reallønnsveksten vi krevde og forventet i årets tariffoppgjør, er nå bare en illusjon. Prisveksten er langt høyere enn lønnsveksten, sa leder Ragnhild Lied da hun åpnet den årvisse Unio-konferansen på Sundvolden i dag. Med statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) i salen gikk hun hardt ut mot regjeringens bruk av tvungen lønnsnemnd for å avbryte lærerstreiken tidligere i høst.

NRK - 30 minutter siden

Brann i enebolig i Porsgrunn med fare for spredning

Det er full fyr i en enebolig i Porsgrunn og brannvesenet jobber iherdig med å unngå spredning til garasjen som ligger ca. en meter fra huset. Huseier har bekreftet til politiet at det ikke er personer inne i huset.

NRK - 30 minutter siden

Meldinger om luftangrep mot Ukraina

En talsperson for det ukrainske luftforsvaret sier ifølge Reuters at Russland har satt i gang et nytt missilangrep mot landet. Flyalarmer ble hørt mange steder i Ukraina på mandag, melder nyhetsbyrået. De viser til lokale myndigheter, som skal ha oppfordret sivilbefolkningen til å søke tilflukt..

NRK - 30 minutter siden

Flyalarm i Ukraina

Flyalarmer ble hørt mange steder i Ukraina på mandag, melder Reuters. De viser til lokale myndigheter, som skal ha oppfordret sivilbefolkningen til å søke tilflukt..

NRK - 30 minutter siden

Brann i enebolig i Porsgrunn

Det skal være full fyr i en enebolig i Porsgrunn. Brannvesenet er i gang med å slokke brannen..

NRK - 1 time siden

Bild: Barn skadd i knivangrep i Tyskland

Flere barn skal være skadd i et knivangrep ved en skole sørvest i Tyskland, melder den tyske avisen Bild. Ifølge Bild skal det være snakk om to barn i grunnskolealder som på vei til skolen ble angrepet av en mann. Politiet skal ha pågrepet gjerningsmannen etter at han flyktet inn i et nærliggende bolighus.

NRK - 1 time siden

Innstilt som ny styreleder i FFB

Tidligere næringsminister og helseminister for Høyre, Ansgar Gabrielsen, er etter det NRK kjenner til innstilt som styreleder i Foreningen for barnepalliasjon (FFB). Gabrielsen har sagt ja til å være «arbeidende styreleder» frem til våren, ifølge innstillingen fra valgkomiteen. I forrige uke trakk styreleder Lisbeth Andersen og resten av styret seg.

NRK - 1 time siden

Revolusjonsgarden i Iran: Vil ikke vise nåde

Revolusjonsgarden i Iran sier mandag at sikkerhetsstyrkene ikke vil vise nåde mot det de kaller «opprørere, kjeltringer og terrorister». Det melder nyhetsbyrået Reuters. Siden midten av september har landet opplevd store demonstrasjoner mot regimet.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com