NRK > Nyheter

Wednesday, 27 September, 23:48

NRK - 07 feb 23 kl. 06:52

Misfornøyd med helsehusene i Oslo

29 prosent av de pårørende til pasienter er misfornøyd eller svært misfornøyd med oppholdet deres nære hadde ved et av de fire helsehusene i Oslo. Ifølge Dagsavisen er undersøkelsen gjennomført av Opinion. Pårørende ved helsehusene Ullern, Solvang, Lilleborg og Solfjellhøgda er spurt, og Ullern helsehus, der Statsforvalteren skal følge opp flere klagesaker med tilsyn, kommer dårligst ut. Der svarer til 51 prosent at de er misfornøyd eller svært misfornøyd. – For meg er det overraskende at så mange var så negative.
Les mer på NRK


Les mer om:
Oslo, Dagsavisen, Opinion, Ullern, Solfjellhøgda, Statsforvalteren, Helge Jagmann

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Misfornøydmed , helsehusenei , Oslo
NRK - 17 feb 23 kl. 16:21

Varsler ny gjennomgang av helsehusene i Oslo

Oslos nye helsebyråd Marthe Scharning Lund (Ap) varsler full intern gjennomgang – og mulig stor omorganisering – av Oslos helsehus. Det skriver Avisa Oslo. Den nyutnevnte byråden vil ikke vente på rapporten forgjengeren Robert Steen bestilte.

NRK - 21 feb 23 kl. 11:25

Det blir ny høring i Oslo bystyre om helsehusene i Oslo mandag 13. mars.

Denne gangen må byrådsleder Raymond Johansen møte for å svare på hva byrådet har gjort de siste årene, som har ført til den dårlige situasjonen på Oslos helsehus, bekrefter Hassan Nawaz fra Oslo Høyre. Det var høring om helsehusene 30. januar, men opposisjonen hadde i forkant ikke fått innsyn i dokumenter de hadde bedt om og varslet allerede da at det ville bli ny høring.

NRK - 06 jan 23 kl. 06:38

Gransking av helsehusene i Oslo er ute på anbud

Oppdraget med å granske helsehusene i Oslo er nå satt ut på anbud. Byrådet ønsker en ekstern gjennomgang av helsehusene etter en rekke oppslag blant annet i NRK, om folk som har opplevd mangelfull behandling, oppfølging og omsorgssvikt ved Ullern helsehus. Gjennomgangen skal blant annet omfatte organisering, bemanning, kompetanse og kvalitet ved helsehusene.

NRK - 30 jan 23 kl. 16:16

Gir 17 millioner kroner ekstra til helsehusene

Byrådet i Oslo gir 17 millioner kroner ekstra til å styrke bemanningen på helsehusene i byen. Det sier helsebyråd Robert Steen (Ap) under høringen om helsehusene i bystyret i ettermiddag. Pengene skal fordeles mellom alle helsehusene utenom Ullern, som allerede har fått en ekstrabevilgning på 3,8 millioner kroner.

Klartale - 14 mar 23 kl. 08:29

Utvalg bekymret over helsehus

Kommunerevisjonen i Oslo har sett på helsehus i Oslo kommune. De har sett flere ting de er bekymret over. De har undersøkt helsehusene siden desember.

NRK - 13 apr 23 kl. 13:43

Vedtar kritikk i helsehus-saken

Alt tyder på at Oslo bystyre gjør et formelt vedtak om at byrådet har opptrådt kritikkverdig i saken om helsehusene. Forslaget om et såkalt daddelvedtak ble fremmet i bystyrets helse- og sosialutvalg torsdag. Alle unntatt byrådspartiene stemmer etter alt å dømme for kritikken i bystyret førstkommende onsdag.

NRK - 14 mar 23 kl. 03:48

Kontrollutvalg bekymret over funn i helsehus-rapport

Kommunerevisjonen i Oslo har avdekket en lang rekke bekymringsverdige forhold ved driften av kommunens fire helsehus. I en rapport avdekkes det at alle de fire helsehusene – Ullern, Solvang, Ryen og Solfjellshøgda – har planlagt med langt færre sykepleiere på kveldsvakter og i helger enn på dagvakt, skriver Aftenposten. Rapporten viser også at bruken av vikarer og ufaglærte er høy ved samtlige helsehus, men høyest ved mye omtalte Ullern helsehus, som i 2022 hadde en vikarbruk på 45 prosent.

NRK - 13 mar 23 kl. 07:00

Varsler fire helsehus-endringer

Oslos helsebyråd varsler endringer på fire konkrete områder når byens omstridte helsehus skal omorganiseres. I siste møte i bystyrets helse- og sosialutvalg fortalte Marthe Scharning Lund (Ap) at forslagene blir lagt fram i månedsskiftet mars/april. Det ene er å spesialisere helsehusene mer i en situasjon der pasientene blir stadig sykere, slik både politikere og fagfolk har tatt til orde for.

NRK - 13 mar 23 kl. 23:19

Pårørende til pasienter anmeldt for rasisme

Pårørende til pasienter på Oslos helsehus er anmeldt for rasisme mot ansatte. Det sier direktøren for Sykehjemsetaten, Helge Jagmann. Han beskriver forholdene for de ansatte på helsehusene som krevende.

NRK - 24 jan 23 kl. 11:00

Høyre vil spesialisere helsehusene

Oslo Høyre vil spesialisere tilbudet ved hvert helsehus, forbedre organiseringen av tilbudet og styrke tilsynet med helsehusene kraftig. Det er blant forslagene i den nye planen partiet legger fram etter en rekke saker i NRK og andre medier om grov omsorgssvikt og mangelfull behandling ved Ullern helsehus. Høyre og flere andre partier har varslet at de vurderer mistillit mot Oslos helsebyråd Robert Steen etter avsløringene av uverdige forhold i eldreomsorgen.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Hevder å ha slått ned kupp i Burkina Faso

Militærjuntaen som styrer det vestafrikanske landet Burkina Faso hevder å ha slått ned et kuppforsøk, melder nyhetsbyrået AFP. I en uttalelse sier militærjuntaen at flere tjenestepersoner er pågrepet, og at de fortsatt leter etter andre som skal ha vært med på det påståtte mytteriet..

NRK - 1 time siden

Politiet søker i turområde

Politiet er i gang med undersøkingar i Vågsbygdskogen i Kristiansand. Undersøkingane er knytt til dobbeltdrapet, der ei jente og mor hennar vart funne døde onsdag. – Vi er her fordi vi har sett i verk etterforsking og undersøking.

NRK - 3 timer siden

To menn pågrepet etter skuddløsning på Nordstrand

I forbindelsen med skytingen mot en bolig og en bil på Nordstrand tirsdag kveld, har politiet i kveld pågrepet to menn. De er siktet for grov ulovlig befatning med skytevåpen. Begge de siktede er kjent for politiet fra tidligere.

NRK - 3 timer siden

Arabisk familie skutt og drept i Israel

En arabisk familie på fem ble skutt og drept i hjemmet sitt nord i Israel onsdag. Drapene er de siste i en bølge av vold og drap mot arabere i landet. Drapene på de fem, deriblant to barn, skjedde i den nordlige byen Basmat Tab'un og kun timer etter 50 år gammel arabisk mann ble drept i samme område, opplyser israelsk politi.

NRK - 4 timer siden

Skyting i Stockholm: En person død

SISTE: En person er skutt og drept, melder Aftonbladet. - På stedet fant vi en mann med skuddskader. Livet hans sto ikke til å redde.

NRK - 3 timer siden

Trudeau beklager ubehagelig hendelse i Underhuset

Den kanadiske statsministeren Justin Trudeau ba onsdag om unnskyldning etter at en tidligere foredragsholder skal ha berømmet en nazi-veteran i Underhuset. Blant de som var til stede var Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj. Personen som ble hedret er en ukrainsk veteran som kjempet sammen med nazistene under andre verdenskrig.

NRK - 3 timer siden

The Scotsman åpner i nye lokaler

Utestedet The Scotsman bekrefter at de vil åpne et nytt sted. Det skriver Avisa Oslo. På tirsdag kom beskjeden om at den tradisjonsrike baren på Karl Johans gate i Oslo må ut av sine gamle lokaler ved nyttår.

NRK - 4 timer siden

Bruce Springsteen avlyser alle konserter ut 2023

Bruce Springsteen og The E Street Band utsetter alle konserter i 2023 til 2024 på grunn av artistens problemer med magesår. – Bruce Springsteen er fortsatt på bedringens vei fra magesår de siste ukene og fortsetter å motta behandling ut året, i henhold til råd fra legen. Med dette i tankene vil vi for sikkerhets skyld utsette alle resterende konserter i 2023 til 2024, skriver artisten på X/Twitter.

NRK - 4 timer siden

Skyting i Stockholm: En person skadet

Politiet i Stockholm ble like før klokka syv varslet om skyting i Fruängen sør i Stockholm En person skal ha skuddskader, opplyser politiet på sine hjemmesider. Både politi og ambulansepersonell er på stedet..

NRK - 4 timer siden

Melding om skyting i Stockholm: En person skadet

Politiet er varslet om skyting i Fruängen sør i Stockholm. En person skal ha skuddskader, ifølge Aftonbladet, som siterer politiet..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com