NRK > Nyheter

Tuesday, 16 July, 10:57

NRK - 19 aug 23 kl. 16:06

Minst sju drept i russisk rakettangrep

Lørdag formiddag ble den ukrainske byen Tsjernihiv, som ligger 15 mil nord for hovedstaden Kyiv, truffet av en russisk rakett. Innenriksminister Ihor Klymenko opplyser at minst sju mennesker ble drept og 90 såret, blant dem tolv barn, i angrepet på Tsjernihivs travle sentrum. Guvernøren i Tsjernihiv-regionen, Vjatsjeslav Tsjaus, sier det var en ballistisk rakett som rammet byen, og han ber folk holde seg i tilfluktsrommene. Sentrum var full av mennesker som var på vei til en religiøs høytid i byens kirker da angrepet skjedde..
Les mer på NRK


Les mer om:
Tsjernihiv, Kyiv, Ihor Klymenko, Tsjernihivs, Tsjaus

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Minst sju, drepti , russisk, rakettangrep
NRK - 22 mar 24 kl. 04:15

Russisk rakettangrep mot Kharkiv

Et russisk rakettangrep har ført til ødeleggelser på strømforsyningen til Ukrainas nest største by Kharkiv, ifølge lokale myndigheter. Tidlig fredag morgen kunne man høre rundt 15 eksplosjoner, uttaler byens ordfører Ihor Terehov. Han sier at et russisk rakettangrep ser ut til å ha rammet byens strømforsyning, og at det har ført til delvis strømbrudd i Kharkiv.

NRK - 30 jan 24 kl. 09:23

Ukraina: To drept og flere såret i russiske droneangrep

To personer ble drept og minst fem såret i et omfattende russisk drone- og rakettangrep mot mål rundt om i Ukraina natt til tirsdag, ifølge landets myndigheter. Ukraina sier at russiske styrker fyrte av to S-300-raketter og 35 angrepsdroner, og at 20 av dronene ble skutt ned. – Fienden sendte noen angrepsdroner langs områdene ved frontlinjen.

NRK - 21 feb 24 kl. 01:48

Ukraina: Minst sju sivile drept i angrep

Fem personer fra samme familie er drept i et russisk droneangrep nord i Ukraina og to andre drept i et droneangrep mot en bil i nordøst, ifølge myndighetene. En drone av typen Lancet traff en boligbygning i Symy-regionen nord i Ukraina tirsdag morgen. Der ble en mor, hennes to sønner og to andre familiemedlemmer drept, ifølge den ukrainske regionale militæradministrasjonen.

Klartale - 05 feb 24 kl. 06:00

En tragisk og mørk januar

«Hjerter blør i hele Norge». «Vanskelig å forstå». «Smertefullt».

NRK - 23 jul 23 kl. 07:14

Rakettangrep i Darfur tok livet av 16 sivile, ifølge advokater

Minst 16 sivile har blitt drept i rakettangrep som har truffet husene deres i Sudans vestlige Darfur-region, ifølge en lokal advokatforening. – Under en utveksling av rakettangrep mellom regjeringshæren og RSF ble 16 sivile drept fredag i Nyala, ifølge en foreløpig opptelling, opplyste foreningen lørdag. I tillegg ble minst en person drept av en skarpskytter, la foreningen til.

NRK - 02 jan 24 kl. 10:53

Minst fire personer drept i rakettangrep mot Ukraina

Til sammen er minst fire personer drept og 92 såret i russiske rakettangrep mot Kyiv og Kharkiv, sier ukrainske myndigheter. Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj opplyste om tallet på drepte og sårede etter et storstilt russisk angrep mot landet tirsdag. Guvernør Oleh Synjehubov i Kharkiv-regionen sier at én person ble drept og 41 såret i et angrep mot sentrum av Kharkiv by.

NRK - 28 jun 23 kl. 06:43

Minst åtte mennesker drept i russisk rakettangrep i Kramatorsk

Minst åtte mennesker, blant dem ett barn, ble drept i et russisk rakettangrep mot Kramatorsk i Øst-Ukraina tirsdag kveld. Rundt 40 ble såret i angrepet. – To raketter ble avfyrt mot Kramatorsk og traff en restaurant i sentrum av byen der det var mange sivile, sier guvernør Pavlo Kyrylenko i Donetsk-regionen til ukrainsk TV.

NRK - 14 jun 23 kl. 07:55

Minst tre drept i rakettangrep mot Odesa

Minst tre personer er drept i et russisk rakettangrep mot havnebyen Odesa, ifølge det ukrainske militæret. I tillegg er 13 personer såret i angrepet, som skjedde tidlig onsdag morgen, ifølge ukrainske militærmyndigheter. De tre som ble drept, var ansatte på et lager.

NRK - 11 aug 23 kl. 04:06

Ukraina: Russisk rakett slo ned i hotell

En person ble drept og 16 såret da en russisk rakett traff et hotell i Zaporizjzja, ifølge ukrainske myndigheter. Hotellet var brukt av FN-personell. En rakett av typen Iskander traff byen klokken 19.

NRK - 11 jun 24 kl. 01:40

Militær kilde: Tre Hizbollah-medlemmer drept i rakettangrep

Nordøst i Libanon er tre Hizbollah-medlemmer drept i et israelsk rakettangrep sent mandag kveld. Ytterligere tre ble såret. Det opplyser en libanesisk militærkilde i den Iran-støttede Hizbollah-bevegelsen til det franske nyhetsbyrået AFP.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 30 minutter siden

Fare for tordenvær og lyn på Helgeland

Det er fare for tordenvær og mye lyn for store deler av Helgeland i dag. Tordenværet er ventet å starte sent på formiddagen, og øker utover ettermiddagen. Det vil også komme noe kraftige regnbyger.

NRK - 30 minutter siden

Tre personer pågrepet i grov narkotikasak i Trondheim

Søndag kveld ble tre personer pågrepet og siktet i en grov narkotikasak, melder Adresseavisen. De tre er alle siktet for grov narkotikaovertredelse for oppbevaring av stoffer. Politiet har gjort beslag i saken.

NRK - 2 timer siden

WSJ. Elon Musk vil donere 45 millioner dollar månedlig til Trump-valgkampen

Lørdag meldte Bloomberg at Elon Musk har donert «en betydelig sum» penger til en America PAC, en aksjonsgruppe som driver valgkamp for tidligere president Donald Trump. Ifølge Wall Street Journal vil Musk forplikte seg seg til å gi rundt 45 millioner dollar til aksjonsgruppen hver måned. Det tilsvarer nesten en halv milliard norske kroner.

NRK - 30 minutter siden

Ny kartlegging av havet rundt Svalbard

Nå skal store områder av havet rundt Svalbard som ikke er kartlagt, bli dokumentert. De allerede dokumenterte områdene er fra 80-tallet, og nå skal Kartverket bruke sommersesongen til å ta nye målinger. Avdelingsdirektør i Kartverket, Gudmund Jønsson sier i en pressemelding at bedre data og sjøkart vil ivareta navigasjonssikkerheten i disse områdene.

NRK - 1 time siden

Flere drept av militante grupper i Pakistan og India

Det pakistanske militæret melder tirsdag om et angrep mot en militærbase nordvest i landet, skriver Reuters. Åtte av basens sikkerhetspersonell skal ha blitt drept under angrepet, i tillegg til ti militante opprørere. Samtidig er fire indiske soldater drept i et angrep i delstaten Jammu og Kashmir, ifølge den indiske hæren.

NRK - 1 time siden

Afghanistan: Minst 17 omkommet i bussulykke

17 personer er døde og 34 såret etter en bussulykke i Afghanistan. Det melder lokale myndigheter, ifølge AFP..

NRK - 1 time siden

USA til Israel: Uakseptabelt høye sivile tap i Gaza

USAs utenriksminister Antony Blinken har gjort det klart overfor Israel at de sivile tapene på Gazastripen er «uakseptabelt høye», melder AFP. Det israelske forsvaret har de siste dagene gjennomført flere massive angrep, blant annet mot en flyktningleir og flere FN-drevne skoler i jakten på medlemmer av toppledelsen i Hamas. Tapstallene har vært omfattende.

NRK - 1 time siden

HRW: Barn fengslet og mishandlet i El Salvador

Mer enn 1000 mindreårige er blitt fengslet under El Salvadors unntakstilstand. Mange blir pågrepet nærmest tilfeldig, ifølge Human Rights Watch (HRW). Barn er blitt dømt til flere års års fengsel, som oftest for svært uspesifikke lovbrudd og på bakgrunn av vitnemål fra politifolk som ikke kan bekreftes fra annet hold, ifølge organisasjonen.

NRK - 1 time siden

Åtte personer drept etter angrep på pakistansk militærbase

Det pakistanske militæret melder tirsdag om et angrep mot en militærbase nordvest i landet, skriver Reuters. Åtte av basens sikkerhetspersonell skal ha blitt drept under angrepet, i tillegg til ti militanter..

NRK - 2 timer siden

Elon Musk vil donere 45 millioner dollar månedlig til Trump-valgkampen

Lørdag meldte Bloomberg at Elon Musk har donert «en betydelig sum» penger til en America PAC, en aksjonsgruppe som driver valgkamp for tidligere president Donald Trump. Ifølge Wall Street Journal vil Musk forplikte seg seg til å gi rundt 45 millioner dollar til aksjonsgruppen hver måned. Det tilsvarer nesten en halv milliard norske kroner.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com