NRK > Nyheter

Monday, 04 March, 22:56

NRK - 28 nov 23 kl. 17:24

Minst 40 sivile drept i jihadistangrep mot by i Burkina Faso

Minst 40 mennesker mistet livet da ytterliggående islamister gikk til angrep på en militærbase i byen Djibo i Burkina Faso i helgen, ifølge FN. Angrepet ble gjennomført søndag og har blitt beskrevet som omfattende. Ifølge FN er det den al-Qaida-tilknyttede gruppen JNIM som står bak. – Et stort antall JNIM-krigere angrep en militærbase, hjem og flyktningleirer for internt fordrevne mennesker i byen Djibo i Sahel-regionen og drepte 40 sivile og såret mer enn 42 andre, sier FNs menneskerettighetskontor tirsdag. En sikkerhetskilde sier til nyhetsbyrået AFP at regjeringshærens styrker påførte opprørerne store tap.
Les mer på NRK


Les mer om:
Djibo, Burkina Faso, FN, qaida, JNIM, Sahel, FNs, AFP, IS, NTB

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Minst 40 sivile, drepti , jihadistangrepmot by i , Burkina Faso
NRK - 13 nov 23 kl. 19:22

Minst 70 drept i angrep i Burkina Faso tidligere i november

Minst 70 sivile ble drept i et angrep mot en landsby i Burkina Faso 5. november, ifølge landets myndigheter. Blant de drepte var det hovedsakelig eldre mennesker og barn, sier Burkina Fasos påtalemyndighet i en uttalelse mandag.

NRK - 12 nov 23 kl. 13:27

EU krever gransking av Burkina Faso-massakre

EU mener at rundt 100 sivile er drept i en massakre i Burkina Faso og krever at militærjuntaen i landet etterforsker opplysningene. – Rundt 100 sivile, blant dem kvinner og barn, skal ha blitt drept i en massakre i landsbyen Zaongo, sier en talsperson for EUs utenrikssjef Josep Borrell. Landsbyen ligger rundt 150 kilometer nordøst for hovedstaden Ouagadougou, og massakren skal ha skjedd for flere dager siden.

NRK - 05 sep 23 kl. 16:41

Over 50 drept i kamper i Burkina Faso

Minst 17 soldater og 36 frivillige krigere er drept i harde kamper mot ytterliggående opprørere i Burkina Faso, ifølge hæren. Kampene fant sted mandag i Yatenga-provinsen nord i Burkina Faso, opplyser hæren i en uttalelse tirsdag. Det vestafrikanske landet har kjempet mot væpnede islamistopprørere i ørkenområdene siden 2015.

NRK - 30 sep 23 kl. 00:31

Juntaleder: Ingen prioritet å holde valg i Burkina Faso

Sammenlignet med sikkerhet, er det å holde valg i Burkina Faso ingen prioritet, sier leder Ibrahim Traore for militærjuntaen som kuppet makten i fjor. Traore har tidligere lovet at landet skal gå tilbake til demokrati og ha presidentvalg innen juli 2024. – Det er ingen prioritet, det kan jeg si dere helt tydelig.

NRK - 21 sep 23 kl. 14:31

16 sivile drept i angrep i Burkina Faso

Tolv mennesker ble drept i landsbyen Koulponsgo i det sentrale Burkina Faso tirsdag, ifølge en innbygger i regionen og en sikkerhetskilde. Fire sivile som var frivillige i hæren, ble også drept samme dag i Sirasso vest i landet, legger sikkerhetskilden til. Burkina Faso har de siste årene blitt rammet av en rekke angrep fra islamistgrupper.

NRK - 27 dec 23 kl. 17:05

Opposisjonsleder savnet i Burkina Faso

Ablasse Ouedraogo, en viktig opposisjonsleder i Burkina Faso, er savnet etter at han for fire dager siden ble ført bort fra sitt eget hjem av flere menn. Ifølge Ouedraogos parti, Le Faso Autrement, utga mennene seg for å være fra politiet da de hentet 70-åringen i hovedstaden Ouagadougou søndag kveld. Ouedraogo har vært en sentral figur i burkinsk politikk i flere tiår og var landets utenriksminister fra 1994 til 1999.

NRK - 13 okt 23 kl. 15:29

Russland skal bygge atomkraftverk i Burkina Faso

Russland skal bygge et atomkraftverk i Burkina Faso, opplyser myndighetene i landet. Den styrende militærjuntaen melder at atomkraftverket skal bygges for å «dekke befolkningens energibehov». Mindre enn 25 prosent har tilgang til strøm, ifølge AFP.

Klartale - 12 feb 24 kl. 06:13

Tre land vil ut av afrikansk fellesskap

Ecowas er et fellesskap for stater i Vest-Afrika. Samarbeidet er både økonomisk og politisk. 12 land er med.

NRK - 26 feb 24 kl. 10:11

Minst 12 drept i moské-angrep i Burkina Faso

Et angrep på en moské i østlige Burkina Faso har drept dusinvis av mennesker, ifølge lokale og sikkerhetskilder som informerte AFP mandag. – Bevæpnede personer angrep en moské i Natiaboani søndag rundt kl. 05.

Klartale - 16 okt 23 kl. 10:03

Sier de vil angripe Gaza fra bakken snart

Jonathan Conricus har snakket med nyhetsbyrået NTB. Det skjedde sent søndag kveld. Conricus er fra Israels hær.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Kamala Harris er dypt bekymret for den humanitære situasjonen i Gaza

USAs visepresident Kamala Harris ber Israel om å ta flere grep i samarbeid med USA for å få mer humanitær hjelp inn i Gaza. Det sa hun i en samtale med Israels Benny Gantz, som sitter i Netanyahu-regjeringens krigskabinett. I møtet i Det hvite hus diskuterte de også situasjonen i Rafah, melder Reuters..

NRK - 45 minutter siden

Operasjon Dagsverk til Colombia

Årets Operasjon Dagsverk er tildelt Utviklingsfondet som skal støtte urfolksungdom i Guatemala. Målet er å bekjempe sult gjennom klimatilpasning. Det er elever i hele Norge som har stemt fram hvilket prosjekt de mener bør få støtte, skriver OD og Utviklingsfondet i en pressemelding..

NRK - 30 minutter siden

Politiet stanset politimann på buss ved Nordkjosbotn

Politiet i Troms stanset mandag en buss ved Nordkjosbotn etter meldinger om en mann med våpen om bord. Mannen viste seg å være en av deres egne, melder NTB. Politimannen fra Nordland hadde et elektrosjokkvåpen i belte.

NRK - 1 time siden

SVT: Eksplosjon i boligblokk sør i Stockholm

Svensk politi fikk melding om eksplosjonen halv ni mandag kveld. Den skal ha skjedd i oppgangen i blokken. Det meldes ikke om at noen er skadd.

NRK - 2 timer siden

FN: – Grunn til å tro på meldinger om seksuell vold

En gruppe FN-eksperter sier det er skjellig grunn til å feste lit til meldingene om at det ble begått seksuell vold, deriblant voldtekter, under Hamas-angrepet på Israel 7. oktober i fjor. Ekspertgruppen, ledet av FNs spesialutsending for seksuell vold i konfliktområder, Pramila Patten, besøkte Israel i perioden 29.

NRK - 2 timer siden

Hamas vet ikke hvor mange gisler som fortsatt er li live

– Vi vet ikke eksakt hvor mange av fangene som er i live eller døde, drept som følge av angrep eller sult sier Bassen Naim, som sitter i ledelsen i Hamas, til nyhetsbyrået AFP. – Det er fanger som holdes av flere grupper på flere steder i det palestinske territoriet, sier han. Naim som er tidligere helseminister på Gazastripen, sier videre at en våpenhvile er nødvendig «så vi kan få sjekket dette, finne navn, antall og status på hvorvidt de er i live eller døde».

NRK - 4 timer siden

Misbrukte navnet til Røde Kors: Kjøpte varer til verdi på over 268.000 kroner

To brødre i 20-årene fra Lørenskog er tiltalt for å ha misbrukt andres kreditt- eller bankkort for egen vinning. De tiltalte møtte mandag i Romerike og Glåmdal tingrett. Fra mars til mai 2023 bestilte de varer ved flere elektronikkbutikker til en samlet verdi på over 268 000 kroner med andres bank-og kredittkort.

NRK - 2 timer siden

Israel beskylder FN for å holde tett om Hamas-overgrep

Den israelske utenriksministeren Israel Katz sa mandag at han har kalt hjem Israels ambassadør til FN, Gilad Erdan, for umiddelbare konsultasjoner. Katz vil drøfte med ambassadøren det Israel hevder var massevoldtekter og seksuell vold utført av Hamas-krigere 7. oktober og manglende behandling i FN.

NRK - 3 timer siden

Jusstudentene i Oslo mener fakultetet er preget av usunn konkurransekultur

Hverdagen til jusstudentene i Oslo er sterkt preget av usunn konkurranse og karakterpress, ifølge en undersøkelse. I tillegg til å oppgi at studiehverdagen er preget av konkurranse, opplever 80 prosent av deltakerne karakterpress, skriver NTB. Det er ifølge en nylig utført læringsmiljøundersøkelse av Senter for erfaringsbasert juridisk læring (Cell) ved Det juridiske fakultet i Oslo.

NRK - 3 timer siden

Foreløpig obduksjonsrapport etter dødsfall

Politiet har mottatt den foreløpige obduksjonsrapporten, etter at en mann ble funnet død i en bolig i Notodden sentrum forrige mandag, skriver Telen. – Det virker som om mannen har dødd alene. Alt tyder på at det ikke har vært noen andre omstendigheter rundt dette dødsfallet, sier etterforskningsleder Jarle Lindeland hos Kongsberg-politiet.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com