NRK > Nyheter

Lørdag, 19 Juni, 08:44

NRK - 26 jan. 21 kl. 20:58

Minnes Benjamin Hermansen

I dag er det 20 år siden Benjamin Hermansen ble drept av nynazister på Holmlia i Oslo. Dagen ble markert med ett minutts stillhet, lys og blomster ved minnesmerket på Holmlia..
Les mer på NRK Bilden deled av NRK via deres RSS-fløde og vises på deres server.


Les mer om:
Benjamin Hermansen, Holmlia, Oslo

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Minnes, Benjamin, Hermansen
Aftenposten - 26 jan. 21 kl. 12:03

Ett minutts stillhet til minne om Benjamin Hermansen

Rådhusklokkene spilte The Beatles' «Yesterday», og på Holmlia ble 20-årsdagen for drapet på Benjamin Hermansen markert….

VG - 26 jan. 21 kl. 19:14

Lys og stillhet til minne om Benjamin Hermansen

Rådhusklokkene spilte The Beatles' «Yesterday», og på Holmlia ble 20-årsdagen for drapet på Benjamin Hermansen markert med fakler og ett minutts stillhet..

Aftenposten - 17 april 21 kl. 08:00

Imponerende innsiktsfull om drapet på Benjamin Hermansen

Anne Bitsch’ bok om drapet på Benjamin Hermansen er både dyptpløyende, reflektert og tilgjengelig..

NRK - 07 april 21 kl. 11:48

Ikke noe å gå på når krisen rammer

Legeforeningen kom tirsdag med en «underveisrapport», om hvordan helsevesenet har taklet pandemien så langt. «Målet med rapporten er å sikre at vi ikke på ny står uforberedt i møte med neste helsekrise», står det i innledningen til rapporten. Presidenten i Den norske legeforening, Marit Hermansen, sier til NRK at de har oppdaget, slik de også gjorde under svineinfluensaen for 12 år siden, at det er store mangler ved beredskapen.

VG - 26 jan. 21 kl. 07:59

Slik hedrer vi Benjamins minne

I dag er det 20 år siden Benjamin Hermansen ble drept på grunn av hudfargen sin. Benjamin ble drept av fremmede, men det var ikke tilfeldigheter som drepte ham..

VG - 26 jan. 21 kl. 07:59

Benjamin, vi glemmer deg ikke

I dag er det 20 år siden 15 år gamle Benjamin Hermansen ble drept av nynazister på Holmlia i Oslo. Høyreekstremister i Norge har først og fremst drept barn. La oss tenke på det et øyeblikk..

Klartale - 26 jan. 21 kl. 11:46

Tirsdag er det 20 år siden Benjamin ble drept

Tirsdag er det 20 år siden drapet på Benjamin Hermansen. Han ble drept av ny-nazister i Oslo..

Aftenposten - 10 feb. 21 kl. 16:44

Gatene lyste opp etter drapet på Benjamin Hermansen. 20 år senere kaller idretten rasisme en «blindsone».

Idretten skal være en trygg arena. Derfor er rasismen så opprørende..

VG - 12 april 21 kl. 11:01

Ny bok om drapet på Benjamin Hermansen: En varslet katastrofe

«Brorskapet» er en høyst nødvendig påminnelse om hva som skjer når rasisme løper løpsk..

Aftenposten - 14 april 21 kl. 19:57

Har studert 3000 sider med bevismateriale: –Drapet på Benjamin Hermansen var varslet

– Sett i lys av hvor militant det nynazistiske miljøet var blitt fra midten av 90-tallet, kan vi snakke som et varslet….

Fler nyheter fra NRK

NRK - 10 minutter siden

Raisi leder presidentvalget i Iran

Ultrakonservative Ebrahim Raisi leder presidentvalget i Iran. Det melder statlige TV-kanaler i landet. Det er trolig Raisi vil gå av med seieren.

NRK - 10 minutter siden

Raisi vant presidentvalget i Iran

Ultrakonservative Ebrahim Raisi har vunnet presidentvalget i Iran. Det melder nyhetsbyrået Reuters..

NRK - 15 minutter siden

Store verdier utenfor børs

Nye salg og børsnoteringer synliggjør svimlende verdier hos norske laksefamilier, skriver E24. Eva Kristoffersen og søsteren eier lisenser verdt 1,8 milliarder. Kristoffersen er daglig leder og største eier i sjømatselskapet Egil Kristoffersen og Sønner, som eier seks lisenser for produksjon av laks og ørret.

NRK - 30 minutter siden

Kan nekte Biden nattverd

Katolske biskoper i USA vurderer å nekte nattverd til president Joe Biden. Det ble vedtatt med 168 mot 55 stemmer på fredag. Grunnen er at Biden støtter kvinners rett til abort.

NRK - 1 time siden

Syv personer omkom i flyulykke

Totalt 20 personer skal ha vært om bord i flyet som styrtet sørvest i Sibir. Syv av dem omkom, resten er alvorlig skadd. Det skriver nyhetsnettstedet RT.

NRK - 1 time siden

Syv omkom i flyulykke

Syv personer skal ha omkommet i en flyulykke sørvest i Sibir, ifølge russiske medier. Det skriver NTB. Ulykken skjedde da det tomotors flyet av typen L-410 forsøkte å nødlande.

NRK - 1 time siden

Gratulerer rival med presidentvalg

Allerede før valgresultatet er klart og stemmene ferdig telt, gratulerer Hassan Rouhani ultrakonservative Ebrahim Raisi med seieren. Det skriver nyhetsbyrået Reuters. Raisi har vært storfavoritt i tiden før valget..

NRK - 1 time siden

Trøbbel for Nasa-teleskop

Nasas romteleskop Hubble, som i over 30 år har skuet ut i universet, har vært ute av drift de siste dagene, ifølge den amerikanske romfartsorganisasjonen Nasa. Problemet er knyttet til en datamaskin som sender informasjon, og Nasa understreker at selve teleskopet og andre instrumenter er i orden. Et forsøk på å starte maskinen på nytt mandag fungerte ikke, og det lyktes heller ikke å bytte til en backup-maskin.

NRK - 3 timer siden

Mann alvorlig skadet på Grünerløkka

Mannen som ble funnet bevisstløs på gata nær Kubaparken på Grünerløkka i Oslo i natt, har alvorlige skader, melder NTB. Mannen var bevisstløs da helsepersonell tok seg av ham i Fossveien kl. 1.

NRK - 1 time siden

Helsearbeider voldtatt på jobb

Arbeidstilsynet er koblet inn etter at en mann i 30-årene er siktet for voldtekt av en helsearbeider på jobb på Karmøy 8. juni. Kvinnen var ansatt i Helse Fonna og var på hjemmebesøk hos mannen som var underlagt tvunget psykisk helsevern og bosatt i en kommunal leilighet, skriver Haugesunds Avis.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt