NRK > Nyheter

Thursday, 30 June, 09:33

NRK - 04 maj 22 kl. 22:16

Mindre vårrengjøring i Oslo på grunn av vannmangel

Hver dag spyles Karl Johans gate i Oslo. Men på grunn av den pågående vannmangelen nedskalerer Oslo kommune vårrengjøringen. – Det er viktig at Oslo kommune går fram som et godt eksempel, sier seksjonsleder Frode Hult i Vann- og avløpsetaten til Avisa Oslo. Hovedstadens gater skal fortsatt rengjøres blant annet for svevestøv, men dette vil skje med mindre vann enn normalt, ifølge Hult. I tillegg droppes den daglige spylingen av Karl Johans gate.
Les mer på NRK


Les mer om:
Karl Johans, Oslo, Frode Hult, Vann, Avisa Oslo, Hult, NTB

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Mindre vårrengjøringi , Oslo, grunnav , vannmangel
Klartale - 20 maj 22 kl. 16:30

Mange storbyer risikerer vannmangel

Det er den globale organisasjonen Christian Aid som har laget rapporten. Organisasjonen jobber for å støtte bærekraftig utvikling. De jobber også for å utrydde fattigdom.

VG - 05 maj 22 kl. 08:59

Oslo tar vårrengjøringen, så stenges kranen

Selv om Oslo kommune har bedt innbyggerne om å spare på vannet, vaskes gatene. Men etter vårrengjøringen er det slutt..

Klartale - 02 maj 22 kl. 13:52

Oslo ber folk om å bruke mindre vann

– Vi ber deg spare vann der du kan. Slik at du og alle andre kan fortsette å bruke vann til de viktigste tingene. Det skriver Oslo kommune på sine nettsider.

VG - 03 maj 22 kl. 12:09

Slottet vannet plenen – til tross for vannmangel-frykt

Oslo kommune frykter vannmangel og oppfordrer alle byens innbyggere til å spare vann. Mandag kveld sto likevel flere vannspredere på i Slottsparken..

VG - 03 maj 22 kl. 12:09

Slottet vannet plenen til tross for vannmangel-frykt – nå beklager de

Oslo kommune frykter vannmangel og oppfordrer alle byens innbyggere til å spare vann. Mandag kveld sto likevel flere vannspredere på i Slottsparken..

NRK - 02 jun 22 kl. 07:01

Alvorlig vannmangel i Chile

Ved utgangen av 2021 bodde halvparten av Chiles befolkning på 19 millioner i et område med vannmangel, det skriver The Guardian. Tørken i landet har pågått i over 13 år, og i april i år ble det innført en omfattende vannrasjoneringsplan i hovedstaden Santiago. – Vann har blitt et nasjonalt sikkerhetsproblem, det er så alvorlig, sier forsker Pablo García-Chevesich til The Guardian.

NRK - 04 maj 22 kl. 21:12

Kutter egen vannbruk

Denne uka sendte Oslo kommune ut en sms til innbyggerne der de ba dem bruke mindre vann. Og ifølge VG har bruken gått noe ned siden da. Nå følger kommunen opp med å kutte egen vannbruk.

Aftenposten - 06 maj 22 kl. 09:01

Oslo står overfor en mulig vannkrise. Nå slår kommunen av fontener og toner ned vårvasken.

Oslo kommune nedskalerer vårrengjøringen, dropper daglig bussvask og slår av fontener. Slik er vannsituasjonen i Oslo nå..

Aftenposten - 26 feb 22 kl. 08:30

Er du klar for vårrengjøring? Her får du fem gode tips.

Vi legger snart vinteren bak oss. Ingenting er vel bedre enn å møte våren med et rent og ryddig hjem?.

Aftenposten - 18 maj 22 kl. 19:30

På tide med en relasjonell vårrengjøring? Du kommer langt med ett viktig ord.

Ansvarsfølelse og dårlig samvittighet kan hindre deg i å sette de grensene du trenger..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Aleksander Matland (35) omkom i fallulykka i Kvinnherad

Det var den 35 år gamle Aleksander Matland frå Bergen som vart funnen omkomen ved Andersfjellet i Rosendal måndag 27. juni. Politiet frigir namnet på den omkomne i samråd med pårørande.

NRK - 15 minutter siden

Frigir namn på omkomen

Det var den 35 år gamle Aleksander Matland frå Bergen som vart funnen omkomen ved Andersfjellet i Rosendal måndag 27. juni. Politiet frigir namnet på den omkomne i samråd med pårørande.

NRK - 45 minutter siden

Et skip med 7.000 tonn korn har forlatt ukrainsk havn, ifølge prorussere

Prorussiske tjenestemenn sier at et skip lastet med 7.000 tonn korn har forlatt havna Berdjansk. Kornet skal sendes til det som omtales som «vennlige land».

NRK - 45 minutter siden

Flere ofre for seksuallovbrudd i fjor

I løpet av 2021 er nær 5.800 personer registrert som ofre for seksuallovbrudd. Det er 570 flere enn året før.

NRK - 1 time siden

– Slipp ut torsk du får på kroken

Fiskeridirektoratet oppfordrer hobbyfiskere i Oslofjorden som får torsk på kroken, om å slippe den ut igjen. Det er forbudt å fiske torsk i fjorden, likevel får direktoratet meldinger fra publikum om at folk ikke respekterer forbudet. – Det er veldig viktig at forbudet blir repektert for å kunne bygge opp igjen en torskebestand i Oslofjorden, sier kommunikasjonsrådgivar Olav Lekve i Fiskeridirektoratet.

NRK - 1 time siden

SAS innstiller 16 flyginger – Widerøe fem

SAS må innstille 16 flyginger i dag på grunn av personalmangel. Tolv av dem skulle gått utenlands, ifølge VGs oversikt som er basert på data fra Avinor og Flightstats. Totalt blir 21 flyginger innstilt torsdag – 16 fra SAS og fem Widerøe, viser VGs oversikt.

NRK - 1 time siden

VG: SAS innstiller 16 flyginger – Widerøe fem

SAS må innstille 16 flyginger i dag på grunn av personalmangel. Tolv av dem skulle gått utenlands, ifølge VGs oversikt. Totalt blir 21 flyginger innstilt torsdag – 16 fra SAS og fem Widerøe, viser VGs oversikt.

NRK - 1 time siden

Putin mener alt går etter planen

President Vladimir Putin hevder den «spesielle militæroperasjonen» fortsetter å gå etter planen, mer enn fire måneder inn i Russlands krig i Ukraina. Putin beskrev de russiske soldatene som helter da han møtte journalister under et besøk i Turkmenistan onsdag. Han sa at den «spesielle militæroperasjonen» går som den skal, og at troppene har nådd flere milepæler.

NRK - 2 timer siden

Finland kan sette opp grensegjerde mot Russland

Det er ventet at Finland vil åpne for å bygge kraftige grensegjerder langs deler av den 134 mil lange grensa mot Russland. En ny lov som gjør det mulig å sette opp grensegjerdet er ventet å bli stemt gjennom i Finlands nasjonalforsamling Eduskunta denne uka, melder Radio Ekot. – Ting kan endre seg raskt og vi må være forberedt på alle slags situasjoner, sier Finlands innenriksminister Krista Mikkonen.

NRK - 2 timer siden

Marcos tatt i ed som president på Filippinene

Ferdinand Marcos junior, sønn av Filippinenes tidligere diktator ved samme navn, er tatt i ed som landets nye president. Etter å ha blitt satt inn som president, lovpriset han sin fars tidligere styre i øynasjonen. – Jeg kjente en gang en mann som så hvor lite som var blitt oppnådd siden landets uavhengighet.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com