NRK > Nyheter

Wednesday, 01 February, 09:44

NRK - 02 dec 22 kl. 05:41

Mindre til vedlikehold av kirker

I regjeringens budsjettavtale med SV blir det satt av 40 millioner kroner til vedlikehold av verneverdige og fredede kirkebygg. Altfor lite, mener kirkefolk. Arbeiderpartiet og Senterpartiet foreslo opprinnelig omkring 49 millioner til kirkebygg i forslaget til statsbudsjett for 2023. Etter forhandlingene med SV ble summen kuttet til under 40 millioner kroner, melder Vårt Land..
Les mer på NRK


Les mer om:
SV, Senterpartiet, Vårt Land

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Mindre til, vedlikeholdav , kirker
Klartale - 14 okt 22 kl. 08:50

Kirker kan måtte stenge som følge av strømprisene

Dyre strømregninger fortsetter å skape problemer for mange. Slik vil det også være utover vinteren. Da bruker folk mer strøm for å holde varmet.

NRK - 07 sep 22 kl. 06:01

Svenske kirker kan stenge i vinter

Høye kostnader til oppvarming gjør at flere svenske menigheter vurderer å stenge kirker i vinter for å spare penger, melder SVT. I Malmø vurderer Den svenske kirken å bare holde én kirke åpen og la mindre brukte kirker stå tomme i den kaldeste perioden..

NRK - 21 sep 22 kl. 12:52

Det blir kaldere i Oslos kirker

Fra 22. september vil temperaturen i alle kirker i hovedstaden være 15 grader. Det kan også bli aktuelt å stenge kirker, sier kirkeverge Kjetil Haga i Oslo.

NRK - 10 okt 22 kl. 07:06

Halvparten har ikke tillit til vei-vedlikehold

46 prosent av befolkningen svarer at de ikke er trygge på at veiene er godt vedlikeholdt i en ny landrepresentativ undesøkelse gjort av Norstat for Norges Automobil-Forbund (NAF). I regjeringens forslag til statsbudsjett kom det ikke den nødvendige satsningen på rassikring og vedlikehold som NAF og flere har etterlyst, skriver organisasjonen i en pressemelding. – Vi frykter at veiene vil bli dårligere med dette budsjettet.

NRK - 14 okt 22 kl. 06:24

Kirker kan måtte stenge på grunn av strømprisene

Mer enn 20 kirkelige fellesråd vurderer å stenge kirkene fordi strømprisene er så høye, skriver Dagen. Avisa skriver videre at noen kirker allerede har stengt dørene. – Vi har ikke eksakte tall på dette, men det er vel omtrent der landet ligger nå.

NRK - 26 dec 22 kl. 12:23

Minst 12 kirker stenges etter nyttår på grunn av strømprisene

Etter nyttår er det stopp for den statlige strømstøtten til kirkebygg. Minst 12 kirker har varslet at de da må stenge ned. Arbeidsgiverorganisasjonen for kirkelige virksomheter, KA, er bekymret over situasjonen, skriver Vårt Land.

NRK - 09 okt 22 kl. 11:58

Bønn for Ukraina i alle norske kirker

11.30 var det en nasjonal markering med bønn for Ukraina i gudstjenestene i alle kirker. Bønnen ble holdt i solidaritet med det ukrainske folk..

NRK - 27 okt 22 kl. 09:52

Oslokirkene får mindre i støtte

Oslokirkene trenger vedlikehold for 1,2 milliarder kroner, men får kun 20 millioner kroner i året fra kommunen, skriver Vårt Oslo. Flere kirker har skader som fukt, sopp, takstein som faller og takmalerier som flasser. Hvert år har det blitt brukt 500.

Klartale - 31 aug 22 kl. 08:33

Sender ingen gass til Europa på minst tre dager

Onsdag er det full stans i rørene mellom Russland og Europa. Rørledningen Nord Stream 1 må bli vedlikeholdt, sier Gazprom. Det er energiselskapet til den russiske staten.

Klartale - 19 sep 22 kl. 08:52

Sør-Afrika skrur av lyset for å spare strøm

Som mange andre land sliter Sør-Afrika med strøm. De har gamle systemer som trenger vedlikehold. Det fører til at de som styrer med strømmen er nødt til å skru den av, for å spare strøm.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Russisk journalist dømt

Den russiske journalisten Aleksander Nevzorov er dømt til åtte års fengsel for å ha lagd «falske nyheter om den russiske hæren», ifølge det russiske nyhetsbyrået Tass. Nevzorov har kritisert krigen i Ukraina. Han forlot Russland like etter at krigen startet og var ikke til stede i rettssalen..

NRK - 15 minutter siden

Flere pågrepet etter Peshawar-terror

Det er foretatt flere pågripelser etter mandagens selvmordsangrep i en moské i Peshawar, opplyser pakistansk politi. Det er ikke kjent hvem som er pågrepet eller hvilken gruppe de eventuelt har tilknytning til, men politisjefen i Peshawar, Ijaz Khan, beskriver pågripelsene som betydelige. Ifølge Khan etterforskes det nå om selvmordsbomberen fikk hjelp fra noen på innsiden da han uforstyrret tok seg inn på det strengt bevoktede området der moskeen ligger.

NRK - 30 minutter siden

Skoleassistent tiltalt for seksuelle overgrep

En 32 år gammel mann som jobbet som skoleassistent på en barneskole i Oslo er tiltalt for seksuelle handlinger mot tre elever. Jentene var i seks til sju års-alderen da overgrepene begynte. Saken går i Oslo tingrett fra onsdag og ut uka..

NRK - 45 minutter siden

Forsinkelser mellom Oslo S og Nordstrand

Det er forsinkelser mellom Oslo S og Nordstrand på grunn av en signalfeil. Både regiontog og lokaltog er rammet. Bane Nor jobber med å rette feilen..

NRK - 45 minutter siden

Helltunnelen stengt

E6 Trondheim - Stjørdal: Helltunnelen stengt i nordgående retning, mot Stjørdal, på grunn av et stanset kjøretøy. Omkjøring skiltet via Fv950..

NRK - 1 time siden

Dr. Phil gir seg etter 25 år

Programleder Phil McGraw gir seg etter 21 sesonger og det populært TV-programmet «Dr. Phil» tas av luften. McGraw har i programmet blant annet gitt råd til kjendiser, foreldre og kjærestepar.

NRK - 1 time siden

El Pais: Spania sender fire til seks stridsvogner til Ukraina

Spania vil sende mellom fire og seks Leopard 2-stridsvogner til Ukraina, opplyser anonyme regjeringskilder til avisen El Pais. Det er ikke kjent når de spanske stridsvognene kan være på plass i Ukraina. Det er tidligere kjent at Spania vil sende stridsvogner til Ukraina, men forsvarsminister Margarita Robles har opplyst at de først må repareres.

NRK - 1 time siden

Radioaktiv kapsel funnen i Australia

Vest i Australia er ein knøttliten radioaktiv kapsel funnen. Det opplyser styresmaktene. Kapselen på 6 gange 8 millimeter falt av ein lastebil under transport, og store leitemannskap har leita etter han over eit stort område.

NRK - 1 time siden

355 norske selskaper konkurs i januar

I årets første måned gikk 355 norske selskaper konkurs. Det er en økning på 60 prosent fra januar i fjor. Det skriver inkassoselskapet Fair Group i en pressemelding.

NRK - 1 time siden

Ung gutt påkjørt på Hasle i Oslo

Det har vært en trafikkulykke på Økernveien på Hasle. Politiet har fått melding om at en ung gutt er påkjørt. Sjåføren av bilen skal ha kjørt fra stedet.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com