NRK > Nyheter

Monday, 04 March, 23:32

NRK - 01 jan 23 kl. 16:35

Mindre bruk av kredittkort

Bruken av kredittkort blei redusert med 9 millionar, medan den renteberande kredittkortgjelda auka med 3 millionar i desember, ifølge Norsk Gjeldsinformasjon. Forbrukslånet falt med tre millionar same månad. – Det kan verka som om folk er litt meir forsiktige med bruk av kreditt på grunn av auka priser, seier Svein Ove Karstensen, dagleg leiar i Norsk Gjeldsinformasjon i ei pressemelding. I løpet av det siste året har forbruksgjelda auka med 2,4 milliardar, som er ei auke på 1,6 prosent. Forbrukslånet har auka med 9 millionar og kredittkortgjelda med 1,8 milliarder..
Les mer på NRK


Les mer om:
Norsk Gjeldsinformasjon, Svein Ove Karstensen

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Mindre brukav , kredittkort
Klartale - 28 nov 23 kl. 16:30

Slik kom Marie seg ut av den dårlige økonomien

– Jeg kjente det veldig på kroppen. Søvnen var dårlig. Jeg var sliten og hadde vondt i kroppen, sier Marie Olaussen til Klar Tale.

Klartale - 02 dec 23 kl. 06:00

Slurver du med refleksen? Da bør du skjerpe deg

Mange bruker faktisk ikke refleks i det hele tatt. Yrkes-sjåfører fortviler. Sju av ti opplever ofte farlige situasjoner i mørket.

NRK - 11 maj 23 kl. 11:25

Vil ikke avkriminalisere bruk av narkotika – setter ned nytt utvalg

Tre erfarne jurister får ett år på seg til å finne en løsning på hvordan rusavhengige kan møtes med behandling og ikke straff når de blir tatt med narkotika. Det kommer fram av mandatet til det offentlige utvalget som torsdag ble utnevnt i statsråd. Pensjonert lagmann Hans-Petter Jahre, lagmann Tonje Vang og professor Ørnulf Øyen skal innen mai neste år komme med en avklaring om behovet for lovendringer når det gjelder hvordan man kan følge opp rusavhengige som blir tatt med mindre mengder narkotika til eget bruk.

Klartale - 30 aug 22 kl. 08:32

Nå kommer de nye førerkortene

Den nye førerkortet skal gi økt sikkerhet mot forfalskning. – Det er lettere å kontrollere, opplyser John Erik Kristiansen i en pressemelding. Han er senioringeniør i Statens vegvesen.

Nyhetspressen - 01 sep 22 kl. 10:34

Ny renteøkning - Tips til å redusere lånekostnader

Du har sikkert nylig fått et brev fra kreditorer om at renten økes igjen, og sakte men sikkert tror eksperter at styringsrenten kommer opp på rundt 5 % i løpet av 2023. Dette er dårlige nyheter for dem med lån, men det er flere ting du kan gjøre nå for å ta grep om økonomien din og slippe økte utgifter.  Ta en gjennomgang av dine lån Har du noen gang opplevd at banken din har ringt deg for å redusere renten?

Klartale - 17 okt 22 kl. 08:32

Slik kan du takle den dyre jula som nærmer seg

Du kan kjenne den salte lukta av pinnekjøtt. Ribba står i ovnen. Hele familien er pyntet til fest.

Klartale - 23 feb 23 kl. 09:33

Flere nordmenn kan få problemer med å betale gjeld

Varer og tjenester koster mer og mer. Og noen bruker kredittkort og forbruks-lån for å betale. For vi skylder mer penger til de som tilbyr slike løsninger.

E24 - 19 okt 23 kl. 09:47

12 smarte kredittkort-triks: Slik får du flest poeng

Kredittkort kan sende deg jorden rundt på første klasse. – Da snakker man fort mye bonus, sier Markus Olsen..

Klartale - 15 dec 20 kl. 16:30

Ber folk være litt ekstra forsiktig med julelys

– Strøm på avveie kan føre til varmgang. Det kan i verste fall starte en brann, sier Per Olav Pettersen. Han er brannsjef i Vestfold Interkommunale Brannvesen.

Klartale - 30 dec 22 kl. 16:46

Slik skyter du trygt opp fyrverkeri

Mange vet ikke hvordan de skal bruke fyrverkerier på en trygg måte, skriver Brannvern-foreningen i en pressemelding.Etter nyttårsfeiring i årsskiftet 2021 til 2022 ble over 50 personer skadet. Det er ifølge skadene som ble rapportert til Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB).

Fler nyheter fra NRK

NRK - 30 minutter siden

Fikk 21.000 kroner i bot på E18

En bilfører fikk 21.000 kroner i forenklet forelegg etter å ha ligget bak en ambulanse i utrykning. Bilen kjørte i 138 km/t i 100-sone i Lierbakkene i Buskerud.

NRK - 45 minutter siden

Tidligere toppsjefer i Twitter saksøker Elon Musk

Fire tidligere toppsjefer i Twitter har saksøkt Elon Musk for over 128 millioner dollar. De fire mener blant annet at Musk ikke har betalt dem sluttvederlag, melder Reuters..

NRK - 30 minutter siden

Reuters: Kraftig skyting nær flyplass på Haiti

Det meldes om kraftig skyting nær Port-au-Prince internasjonale flyplass, ifølge flyplassmyndighetene. Myndighetene i Haiti har erklært unntakstilstand og innført portforbud. Landet har vært preget av uro i en årrekke, og natt til søndag rømte mange fra et fengsel i hovedstaden..

NRK - 1 time siden

Kamala Harris er dypt bekymret for den humanitære situasjonen i Gaza

USAs visepresident Kamala Harris ber Israel om å ta flere grep i samarbeid med USA for å få mer humanitær hjelp inn i Gaza. Det sa hun i en samtale med Israels Benny Gantz, som sitter i Netanyahu-regjeringens krigskabinett. I møtet i Det hvite hus diskuterte de også situasjonen i Rafah, melder Reuters..

NRK - 1 time siden

Operasjon Dagsverk til Colombia

Årets Operasjon Dagsverk er tildelt Utviklingsfondet som skal støtte urfolksungdom i Guatemala. Målet er å bekjempe sult gjennom klimatilpasning. Det er elever i hele Norge som har stemt fram hvilket prosjekt de mener bør få støtte, skriver OD og Utviklingsfondet i en pressemelding..

NRK - 1 time siden

Politiet stanset politimann på buss ved Nordkjosbotn

Politiet i Troms stanset mandag en buss ved Nordkjosbotn etter meldinger om en mann med våpen om bord. Mannen viste seg å være en av deres egne, melder NTB. Politimannen fra Nordland hadde et elektrosjokkvåpen i belte.

NRK - 2 timer siden

SVT: Eksplosjon i boligblokk sør i Stockholm

Svensk politi fikk melding om eksplosjonen halv ni mandag kveld. Den skal ha skjedd i oppgangen i blokken. Det meldes ikke om at noen er skadd.

NRK - 3 timer siden

FN: – Grunn til å tro på meldinger om seksuell vold

En gruppe FN-eksperter sier det er skjellig grunn til å feste lit til meldingene om at det ble begått seksuell vold, deriblant voldtekter, under Hamas-angrepet på Israel 7. oktober i fjor. Ekspertgruppen, ledet av FNs spesialutsending for seksuell vold i konfliktområder, Pramila Patten, besøkte Israel i perioden 29.

NRK - 3 timer siden

Hamas vet ikke hvor mange gisler som fortsatt er li live

– Vi vet ikke eksakt hvor mange av fangene som er i live eller døde, drept som følge av angrep eller sult sier Bassen Naim, som sitter i ledelsen i Hamas, til nyhetsbyrået AFP. – Det er fanger som holdes av flere grupper på flere steder i det palestinske territoriet, sier han. Naim som er tidligere helseminister på Gazastripen, sier videre at en våpenhvile er nødvendig «så vi kan få sjekket dette, finne navn, antall og status på hvorvidt de er i live eller døde».

NRK - 4 timer siden

Misbrukte navnet til Røde Kors: Kjøpte varer til verdi på over 268.000 kroner

To brødre i 20-årene fra Lørenskog er tiltalt for å ha misbrukt andres kreditt- eller bankkort for egen vinning. De tiltalte møtte mandag i Romerike og Glåmdal tingrett. Fra mars til mai 2023 bestilte de varer ved flere elektronikkbutikker til en samlet verdi på over 268 000 kroner med andres bank-og kredittkort.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com