NRK > Nyheter

Tuesday, 21 September, 19:46

NRK - 05 feb 21 kl. 16:47

Milliardbot etter oljeutslipp

Dem russiske gruvegiganten Norilsk Nickel får en bot på rundt 17 milliarder kroner etter at flere titalls tusen tonn diesel rant ut fra et kraftverk i Norilsk i Sibir i fjor. Over 20.000 tonn diesel rant ut i innsjøer og elver som følge av lekkasjen..
Les mer på NRK


Les mer om:
Norilsk Nickel, Norilsk, Sibir

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Milliardbot, etter, oljeutslipp
NRK - 17 apr 21 kl. 11:53

Oljeutslipp i Vindafjord

I løpet av natten har det vært et oljeutslipp fra en oljetank i ved Ølensvåg i Vindafjord i Rogaland, melder politiet. Det er anslått at omtrent 600 liter hydraulikkolje har lekket ut i sjøen, og det jobbes nå med å suge opp oljen..

NRK - 24 aug 21 kl. 10:08

Equinor med alvorlig regelbrudd

Petroleumstilsynet har gitt pålegg til Equinor etter en gransking av oljeutslipp på Gullfaks-feltet i april i år. Tilsynet opplyser at granskingen har identifisert alvorlig brudd på regelverket. Equinor har fått pålegg om å «gjennomgå interne krav i Equinor og etablerte rutiner på Gullfaks C for å sikre at overhaling av sikkerhetsfunksjoner gjennomføres i henhold til regelverkets krav».

E24 - 02 sep 21 kl. 15:31

Wall Street stiger etter rekordfå trygdesøkere

Facebook faller etter milliardbot, mens markedet venter spent på «månedens viktigste tall»..

E24 - 24 aug 21 kl. 09:11

Petroleumstilsynet: Alvorlig regelbrudd etter oljeutslipp fra Equinor

Tilsynet har avsluttet granskingen av oljeutslippet på Gullfaks C, og gitt pålegg til Equinor..

Aftenposten - 24 aug 21 kl. 09:24

Petroleumstilsynet: Alvorlig regelbrudd etter oljeutslipp fra Equinor

Tilsynet har avsluttet granskingen av oljeutslippet på Gullfaks C, og gitt pålegg til Equinor..

NRK - 19 feb 21 kl. 16:01

Norilsk Nickel vedtar milliardbot

Den russiske gruvegiganten Norilsk Nickel har vedtatt milliardboten de fikk etter et gigantisk dieselutslipp i Arktis i mai i fjor. Over 20.000 tonn diesel rant ut i elver og innsjøer nær byen Norilsk, da drivstofflageret til et kraftverk kollapset..

E24 - 12 apr 21 kl. 06:05

Nedgang på Asia-børsene – Alibaba bykser etter milliardbot

Kinesiske børser faller tydelig på det som er en negativ start på uken..

E24 - 02 sep 21 kl. 22:00

Svak oppgang på Wall Street i påvente av «månedens viktigste tall»

Facebook falt etter milliardbot, mens markedet venter spent på jobbtall fredag. Samtidig stiger oljeprisen..

NRK - 03 maj 21 kl. 12:29

Gransker oljeutslipp i Nordsjøen

Petroleumstilsynet vil granske utslipp av olje til sjøen fra Gullfaks C i Nordsjøen 26. april. Utslippet skjedde i forbindelse med oppstart av Tordisfeltet.

E24 - 20 mar 21 kl. 09:14

Milliardbot til Apple for patentbrudd

Apple er pålagt å betale 2,6 milliarder kroner for å ha brutt patentrettigheter, skriver Reuters..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 3 minutter siden

Tidlegare Sp-leiar vil ha SV med

Tidlegare kulturminister og stortingsrepresentant for Sp, Anne Enger, håpar på ei fleirtalsregjering med SV. Sp-ordførar Dag Håvard Johnsen er ikkje einig. Torsdag skal Ap, Sp og SV møtast til regjeringssonderingar på Hurdalsjøen Hotell.

NRK - 10 minutter siden

Macrons koronapass på avveie

Den franske presidenten Emmanuel Macrons koronapass, med hans personlige QR-kode, sirkulerer i sosiale medier, skriver NTB. QR-koden i koronapasset er personlig for hver enkelt bruker og kan skannes og gi informasjon om hvorvidt personen er vaksinert eller har hatt korona nylig. Nå deles den franske presidentens koronapass i sosiale medier i Frankrike.

NRK - 30 minutter siden

Löfven: – En sterk tale

Sveriges statsminister Stefan Löfven mener at Biden holdt en sterk tale. – Forståelsen av behovet for et internasjonalt samarbeid – mer av det. Og at USA skal gjøre sin del av det, og ikke handle ut fra sin kraft, men samarbeide, sier han til NRK.

NRK - 30 minutter siden

Søreide: – Et framoverlent budskap

– Jeg vil si det var et ganske framoverlent budskap, sier utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H) til NRK om Bidens tale. – Han peker på veldig mange av de utfordringene verden står i, som for eksempel pandemibekjempelse og klimaendringer, men sa samtidig veldig klart at det er mulig, sier hun..

NRK - 45 minutter siden

Camilla Stoltenberg med bok

Boka «Året som aldri tok slutt» fokuserer på Camilla Stoltenbergs opplevelse av pandemihåndteringen som direktør for Folkehelseinstituttet. Forfatter og NRK-journalist Lilla Sølhusvik skriver om flere faglige uenigheter mellom FHI og Helsedirektoratet underveis, særlig rundt skoletiltak og barns rolle i smittespredningen..

NRK - 45 minutter siden

Nakstad med betydelig aksjeformue

Nettavisen skriver at verdien av Espen Nakstads eierandel i en transportkuvøse anslås å være til over 25 millioner kroner etter pandemien. Det var i 2014 han var en av oppfinnerne som lagde en kuvøse for ebola-pasienter. Etter utbruddet av covid-19 skjøt salget av isolatoren kraftig fart.

NRK - 45 minutter siden

Stoltenberg med bok

Boka «Året som aldri tok slutt» fokuserer på Camilla Stoltenbergs opplevelse av pandemihåndteringen som direktør for Folkehelseinstituttet. Forfatter og NRK-journalist Lilla Sølhusvik om flere faglige uenigheter mellom FHI og Helsedirektoratet underveis, særlig rundt skoletiltak og barns rolle i smittespredningen..

NRK - 45 minutter siden

– Håpar dei går ti år bak i tid

– Det er bra at dei granskar dette, fordi det er Stortinget sjølv som har ansvaret. Det er dei som skal gjera riktige trekk, det er eit straffansvar om dei gjer feil trekk. Så dei skulle også ha rettleia skattytarane som er stortingsrepresentantar, som tilfeldigvis er dei som har vedtatt lovene, seier jurist Bettina Banoun etter det blei kjent at Stortinget set i gang full skatterevisjon.

NRK - 1 time siden

Kan ikke granske pendlerbolig-saken

Siden 2017 har ikke Riksvisjonen gjennomført en enste kontroll av om Stortingets administrasjon etterlever lover og regler. – Normalt burde vi gått inn og gransket denne saken. At vi ikke opptrer som normalt, kan vi takke Stortingets presidentskap for, sier riksrevisor Per-Kristian Foss til Aftenposten..

NRK - 1 time siden

Iverksetter full skatterevisjon

Tirsdag har Stortingets administrasjon satt i gang en bred skatterevisjon av representantenes ordninger, der de også skal gå gjennom enkeltsaker. Det skriver NTB. Hensikten er å gjennomgå enkeltsaker og vurdere om fordeler skulle vært pålagt inntektsskatt, med tilhørende arbeidsgiveravgift.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt