NRK > Nyheter

Thursday, 18 July, 06:27

NRK - 23 apr 24 kl. 11:06

Milliard til kampen mot plastforureining

Noreg skal bruke opp til 1 milliard kroner til kampen mot plastforureining i utviklingsland dei neste fire åra. Det opplyser utviklingsminister Anne Beathe Tvinnereim (Sp). Den nye støtta er ei vidareføring av bistandsprogrammet mot plastforureining som blei etablert i 2019. Kvart år blir over 110 millionar tonn plastavfall uforsvarleg handtert i verda. – Om det ikkje blir gjort noko no, vil plastforureininga bli dobla dei neste tjue åra, seier Tvinnereim.
Les mer på NRK


Les mer om:
Anne Beathe Tvinnereim, Tvinnereim, Canada, WWF Verdas, Lindebjerg, NRK, FNs, Busan, Sør-Korea, Andreas Bjelland Eriksen

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Milliard, til, kampenmot , plastforureining
NRK - 20 dec 23 kl. 18:42

Lutons kamp mot Bournemouth skal spilles om igjen etter kapteinens kollaps

Det engelske fotballforbundet (FA) har besluttet at hele Premier League-kampen mellom Luton og Bournemouth skal spilles på nytt etter Tom Lockyers kollaps. Det skriver Bournemouth på X/Twitter. «Vi har fått bekreftet fra Premier League at kampen vår mot Luton Town vil bli spilt på nytt i sin helhet.

NRK - 11 dec 23 kl. 06:30

Norge gir 50 millioner dollar til Amazonasfondet

Under en 15-årsmarkering av Amazonasfondet på COP28, annonserer Norge i dag et bidrag på 50 millioner dollar til Brasils innsats for å redusere avskogingen. – En reduksjon på 50 prosent i avskogingen i Amazonas i 2023 er nok et resultat av president Lulas evne til målrettet handling. Dette er viktig for Brasil – og for verden, sier statsminister Jonas Gahr Støre.

Klartale - 26 jun 24 kl. 14:18

England videre tross pipekonsert og dårlig spill

Fotball-EM nærmer seg slutten av gruppespillet. Noen av gruppene er ferdige, mens noen gjenstår. Tirsdag kveld var England sin gruppe ferdig.

NRK - 13 feb 24 kl. 14:50

Rekordtall for Super Bowl

Nå har de ferske tallene på hvor mange som fikk med seg Super Bowl-oppgjøret mellom Kansas City Chiefs og San Francisco 49ers kommet. 123,4 millioner så kampen på TV og strømmetjenester, og ble med det den mest sette Super Bowl-kampen noensinne. Det ble også det mest sette TV-programmet i USA sin historie.

NRK - 13 maj 24 kl. 15:35

Zuccarello spiller ikke mot Finland i ishockey-VM: – Følte seg uggen

Norges stjernespiller Mats Zuccarello er ikke med i den norske troppen til kampen mot Finland mandag. Kampen starter 16.20.

NRK - 20 dec 23 kl. 18:44

Ny Premier League-kamp etter kapteinens kollaps

Det engelske fotballforbundet (FA) har besluttet at hele Premier League-kampen mellom Luton og Bournemouth skal spilles på nytt etter Tom Lockyers kollaps. – Vi har fått bekreftet fra Premier League at kampen vår mot Luton Town vil bli spilt på nytt i sin helhet. En dato vil snart bli satt, skriver Bournemouth på X.

NRK - 14 feb 24 kl. 10:10

Tine etterbetaler 1 milliard til melkebøndene

Tine etterbetaler totalt en milliard kroner til eierne sine, som er 8000 norske melkebønder. Tines salgsinntekter økte med 6,6 prosent fra 2022 til 2023 og endte på 26,5 milliarder kroner, går det fram av Tines årsrapport , som ble lagt fram onsdag. Deler av overskuddet blir nå sendt tilbake til bøndene.

NRK - 14 feb 24 kl. 21:42

Tine deler ut 75 millioner kroner til melkebønder i Nordland

Hver melkebonde i Nordland som leverer til Tine vil i snitt få rundt 160.000 kroner i etterbetaling. Det skriver Tine i en pressemelding.

NRK - 02 maj 24 kl. 10:56

1 milliard euro til flyktningsituasjonen i Libanon

EU-kommisjonens president Ursula von der Leyen er i Libanon torsdag. Der ventes hun å kunngjøre et bidrag på én milliard euro til å hjelpe med flyktningsituasjonen. Kypros' president Nikos Christodoulides, som også er med på besøket, har oppfordret EU til å jobbe med libanesiske myndigheter for å stanse båtene med syriske flyktninger som drar til Kypros.

NRK - 07 maj 24 kl. 11:28

Norske banker ble svindlet for nesten en milliard i fjor

Norske banker og finansinstitusjoner tapte nesten en milliard kroner som følge av svindel i 2023, viser tall Finanstilsynet la fram tirsdag Bankene opplevde en økning på 51 prosent i tapene etter svindel, sammenlignet med 2022, viser Finanstilsynets årlige ROS-rapport som seksjonssjef Olav Johannessen la fram tirsdag. Til sammen utgjorde tapene 928 millioner kroner. – Det var i 2023 en betydelig økning i samlede tap sammenlignet med tidligere år.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 30 minutter siden

CNN: Pelosi har sagt til Biden at han ikke kan slå Trump

Demokratenes tidligere leder i Representantenes hus, Nancy Pelosi, skal i et privat møte, ha sagt til president Joe Biden at målingene viser at han ikke kan slå Donald Trump, sier kilder til CNN. Pelosi skal også ha sagt at Biden kan ødelegge Demokratenes sjanse for flertall i Huset ved valget i november. – Biden svarte med å gå imot Pelosi og si at han hadde sett målinger som viste at han kan vinne, sier en kilde om samtalen de to toppolitikerne hadde nylig.

NRK - 1 time siden

Landsmøtedeltakere går med ørebandasje til støtte for Trump

Ørebandasje er blitt symbolsk mote på Republikanernes landsmøte, der noen deltakere med antatt friske ører har bandasjert dem i sympati med Donald Trump. Mens Trump har bandasjert det høyre øret fordi han ble skadet i lørdagens attentat, velger noen landsmøtedelegater å bandasjere seg som en støtteerklæring til presidentkandidaten. Det var riktignok ikke veldig mange som kom med bandasje på høyre øre på møtets tredje dag, men de var mange nok til å bli lagt merke til.

NRK - 2 timer siden

Korrupsjonsdømt senator avviser at han vil trekke seg

Den demokratiske senatoren Bob Menendez avviser medieoppslag om at han vil trekke seg etter at han ble kjent skyldig i korrupsjon. Onsdag meldte NBC News at to personer med kjennskap til saken sier Menendez har informert noen av støttespillerne sine om at han akter å trekke seg. Menendez hevder det ikke er noe hold i påstandene og sier det fremstår som et forsøk på å tvinge ham til å uttale seg.

NRK - 2 timer siden

Klimaaktivist dømt til fengselsstraff i Tyskland

En tysk domstol har dømt en klimaaktivist til 16 måneders fengsel etter flere aksjoner der det er brukt maling og veier er sperret. Den 32 år gamle kvinnen, som tilhører klimagruppen Siste generasjon (Letzte Generation) ble dømt for skadeverk og for å ha hindret politiet, sier en talsperson for domstolen i Tiergarten i Berlin. Kvinnen er tidligere bøtelagt i Hamburg og Berling for lignende forhold.

NRK - 2 timer siden

Mange unge mener det er greit å bruke anabole steroider

I en fersk studie fra Antidoping Norge svarer 18 prosent av unge mellom 13 og 19 år at det er greit å bruke anabole steroider i sammeheng med trening. Blant gutter svarte 26 prosent at det var greit. Det melder TV 2.

NRK - 3 timer siden

Innbruddstrend i Stockholm – bruker syre til å smelte låser

Svensk politi undersøker om en bølge av innbrudd der tyvene bruker syre for å smelte låser, henger sammen med lignende saker andre steder i Europa. Siden 20. mai har politiet registrert 49 saker i den svenske hovedstaden, primært i sentrum, der salpetersyre er brukt til å ødelegge låser, sier talsperson Ola Österling.

NRK - 3 timer siden

Secret Service sjef sier ja til å forklare seg

Direktøren for Secret Service går med på å forklare seg for en komité i Representantenes hus om attentatet mot ekspresident Donald Trump i helgen. Kimberly Cheatle har takket ja til å komme til høringen, som skal holdes 22. juli, opplyser komiteen.

NRK - 4 timer siden

Nasa dropper månerobot

Etter forsinkelser og budsjettsprekk kutter Nasa en robot som skulle lete etter vann ved månens sørpol. Den har allerede kostet 450 milliarder dollar å utvikle. – Slike beslutninger er aldri lette å ta.

NRK - 5 timer siden

Korrupsjonsdømt senator sier han vil trekke seg

Den demokratiske senatoren Bob Menendez sier han vil trekke seg etter at han ble kjent skyldig i korrupsjon, sier kilder til NBC. Presset mot senatoren fra New Jersey har økt etter at han tirsdag ble funnet skyldig i 16 tiltalepunkter, inkludert bestikkelser. Både senatsleder Chuck Schumer og den andre New Jersey-senatoren Cory Booker har bedt Menendez trekke seg.

NRK - 5 timer siden

Schumer skal ha bedt Biden trekke seg

Toppdemokraten Chuck Schumer skal ha bedt president Joe Biden om å trekke seg i et møte lørdag, melder ABC News. Schumer skal ha sagt til Biden at det er bedre for landet og det demokratiske partiet om han trekker sitt kandidatur, ifølge Reuters..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com