NRK > Nyheter

Tuesday, 29 November, 22:42

NRK - 30 sep 22 kl. 22:06

Militærkupp i Burkina Faso

Fredag kveld stod en gruppe soldater frem på nasjonal TV i Burkina Faso og erklærte et militærkupp i landet. Den nye lederen skal være den militære kapteinen Ibrahim Traore. Den militære gruppen har kastet grunnloven, stengt grensene og oppløst regjeringen. De hevder den statig svekkede sikkerhetssituasjonen i landet rettferdiggjør kuppet..
Les mer på NRK


Les mer om:
TV, Burkina Faso, Ibrahim Traore

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Militærkuppi , Burkina, Faso
NRK - 30 sep 22 kl. 22:06

Enda et militærkupp i Burkina Faso

Fredag kveld stod en gruppe soldater frem på nasjonal TV i Burkina Faso og erklærte et militærkupp i landet, melder Reuters. Den nye lederen skal være den militære kapteinen Ibrahim Traore. Den tidligere militære lederen var Paul-Henri Damiba.

NRK - 08 okt 22 kl. 18:43

Kuppleder i Burkina Faso vil utnevne midlertidig president

Kuppmakerne i Burkina Faso sier det skal innledes en prosess med å utnevne en midlertidig president som skal styre landet fram til det holdes valg. Det står å lese i et dekret som er undertegnet kaptein Ibrahim Traore, mannen som ledet militærkuppet i det vestafrikanske landet fredag for litt over en uke siden. Prosessen med å formalisere valget av en overgangspresident starter neste uke, ifølge dekretet som ble kunngjort lørdag.

NRK - 07 jul 22 kl. 17:52

Burkina Fasos tidligere president vendte hjem

Den tidligere kuppmakeren Blaise Compaoré, som gikk av som president i Burkina Faso etter omfattende uro i 2014, returnerte torsdag til hjemlandet. Compaoré grep makten i et kupp i 1987 og satt ved makten i Burkina Faso i 27 år, før han flyktet i eksil til nabolandet Elfenbenskysten. I april ble han dømt til livsvarig fengsel in absentia for sin medvirkning til drapet på president Thomas Sankara, samme dag som han selv grep makten.

NRK - 04 jul 22 kl. 21:24

27 drept av antatte jihadister i Burkina Faso

Minst 27 mennesker ble drept av antatte jihadister som angrep flere landsbyer nord i Burkina Faso i helgen, opplyser sikkerhetskilder i landet. – Væpnede menn omringet landsbyen i 17-tida og skjøt i lufta. De kom tilbake om natta og skjøt vilt mot mennesker, forteller et øyenvitne.

NRK - 29 aug 22 kl. 22:35

Hæren hevder å ha drept 28 opprørere i Burkina Faso

Regjeringshæren i Burkina Faso hevder å ha drept 28 «terrorister» i to operasjoner mot militante islamister nord og øst i landet. Én regjeringssoldat ble også drept i operasjonene, som var rettet mot opprørsbaser i Sebba i nord og Soam i øst, heter det. Burkina Faso har vært hardt rammet av jihadistopprøret i Sahel-området de siste sju årene.

NRK - 06 aug 22 kl. 02:06

13 drept i Burkina Faso

Fire soldater og ni sivile er drept av antatte jihadister i den nordlige delen av Burkina Faso, opplyser hæren. Ytterligere 10 personer ble såret i angrepet i Bourzanga-distriktet, mens 34 av angriperne ble drept. – Minst 34 terrorister er drept, opplyses det fra landets militære hovedkvarter.

NRK - 06 okt 22 kl. 01:24

Juntaleder innsatt som president i Burkina Faso

Kapteinen Ibrahim Traore ble utnevnt til president i Burkina Faso onsdag, ifølge en offisiell uttalelse. Han ledet et militærkupp fredag. Fredagens kupp var det andre militærkuppet i det vestafrikanske landet på ni måneder.

NRK - 09 aug 22 kl. 19:44

15 soldater drept av veibomber i Burkina Faso

15 soldater er drept i to angrep med veibomber i Burkina Faso, opplyser hæren i landet. Angrepene skjedde langs veien mellom Bourzanga og Djibo i regionen Centre-Nord, opplyser generalstaben. – Tapstallet for de to hendelsene er 15 falne soldater og 1 såret, heter det i uttalelsen.

NRK - 16 okt 22 kl. 01:43

Elleve drept av jihadister i Burkina Faso

Minst tre soldater og åtte sivile er drept i et jihadistangrep nord i Burkina Faso lørdag. Gruppa var på patrulje i Bouroum-distriktet da de ble overfalt av jihadistene, ifølge sikkerhetskilder. Dødstallet kan stige, siden to personer er savnet etter angrepet.

NRK - 10 jun 22 kl. 14:51

Ti politifolk drept i angrep i Burkina Faso

Til politifolk er drept i et angrep nord i Burkina Faso, nær grensa til Niger. Militante islamister mistenkes for å stå bak. Fire andre politifolk ble ifølge sikkerhetskilder såret i angrepet mot en politipost i Seytenga i Seno-provinsen natt til fredag, og de materielle ødeleggelsene er store.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Enighet mellom SAS og kabinansatte

Det er enighet i lønnsoppgjøret mellom Norsk kabinforening og SAS Norge. Avtalen innebærer en lønnsøkning på 3,7 prosent for alle kabinansatte fra nyttår. – Vi har fått på plass en avtale og sikret våre medlemmer et moderat lønnsløft som er i takt med resten av samfunnet, sier Bjarte Stedje, styreleder i Norsk Kabinforening til NRK De kabinansatte i SAS var klar til å ta ut rundt 500 medlemmer ut i streik om partene ikke ble enige, men enigheten nå gjør at SAS unngår konflikt rett før en travel julehøytid.

NRK - 1 time siden

Lege sikta for å utnytta stillinga si til å ha sex

Legen frå Rogaland er sikta for å ha skaffa seg seksuell omgang ved «misbruk av stilling, avhengighetsforhold eller tillitsforhold», noko som kan gi opp til seks års fengsel. Han blei varetektsfengsla i ei veke, men anka fengslinga, i dag har lagmannsretten forkasta anken. Mannen nektar straffskuld, skriv forsvararen hans, Christina Marie Steensnæs Winsor, i ein SMS til NRK.

NRK - 1 time siden

61 migrantar redda i Den engelske kanal

Franske styresmakter redda 61 migrantar, enkelte av dei barn, i Den engelske kanal tysdag. Stille sjø har ført til at mange migrantar den seinare tida har prøvd å kome seg over kanalen til Storbritannia i små båtar, melder Reuters. Personane som blei plukka opp skal ha vore frå Afghanistan, India, Iran og Pakistan..

NRK - 1 time siden

Journalist skoten og drepen i Colombia

Den colombianske journalisten Wilder Alfredo Cordoba blei skoten og drepen i byen La Union i Colombia tysdag. Han var sjef for ein lokal TV-kanal som var kritisk til dei lokale styresmaktene og den ustabile situasjonen i regionen, ifølge den colombianske organisasjonen for pressefridom. Dei ber styresmaktene undersøke om drapet kan knytast til arbeidet Cordoba gjorde som journalist.

NRK - 1 time siden

Førebur evakuering på Hawaii

Innbyggarar som bur i nærområda til vulkanen Mauna Loa på Hawaii, blir bedne om å gjere seg klare til å evakuere. Utbrotet starta seint søndag kveld lokal tid, og er det første utbrotet på vulkanen på nesten 40 år. Ifølge styresmaktene når lavaen som no blir kasta ut av krateret ei høgde opp mot 60 meter, melder AFP.

NRK - 2 timer siden

Frp avslår Christian Eikelands anke

Landsstyret i Frp har i kveld behandlet og avslått ankesaken til tidligere fylkesleder i Agder Frp, Christian Eikeland. Han ble tidligere i høst fratatt sine organisatoriske verv etter at det ble klart at han hadde brukt i underkant av 50.000 kroner av partiets penger til privat bruk.

NRK - 2 timer siden

Kvart milliard i minus for Hurtigruten

Hurtigruten fekk eit negativt resultat før skatt på 25,9 millionar euro, som svarar til rundt 268 millionar kroner, i tredje kvartal, melder Bergens Tidende. Selskapet hadde ei omsetning i tredje kvartal på 195 millionar euro, mot 49 millionar euro i same periode i fjor. Hurtigruten seier dei ser fram til 2023 fordi bestillingane no er i ferd med å strøyme inn, skriv avisa..

NRK - 2 timer siden

Siktet for trusler etter å ha skutt med hagle

Politiet har siktet mannen som mandag kveld skal ha truet med våpen og avfyrt skudd i Froland i Agder. Mannen sitter i politiets varetekt inntil videre. Han ble avhørt tirsdag og er siktet for trusler med skytevåpen, skriver Fædrelandsvennen.

NRK - 3 timer siden

Opposisjonen misnøgde med budsjettet

Høgre er kritisk til fleire punkt i budsjettet som SV og regjeringspartia har blitt samde om tysdag. – Det er eit budsjett som tek Noreg i feil retning i skulepolitikken, helsepolitikken og næringspolitikken. Vi må passe oss for å ikkje føre ein politikk som gjer det vanskelegare å løyse dei utfordringane vi står overfor, skriv Høgre-nestleiar Henrik Asheim i ein e-post til NRK.

NRK - 3 timer siden

WWF: Betre budsjett for klima og natur

WWF Verdens naturfond er godt nøgde med at SV blei samde med regjeringa om statsbudsjettet for neste år. Dei meiner forhandlingane har gjeve eit betre resultat for klima og natur: – Dette budsjettet kuttar meir utslepp enn regjeringa opphaveleg foreslo, og det reverserer nesten heile kuttet til skogvern, skriv generalsekretær Karoline Andaur i ein e-post til NRK..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com