NRK - 25 okt 23 kl. 19:48

Mike Johnson er ny leiar i Representanthuset

Han fekk dei 217 stemmene som måtte til for å få vervet. Dette betyr at Representanthuset har ein ny leiar etter fire forsøk dei siste tre vekene. Republikanske Johnson kjem frå Louisiana og er ein advokat som spesialiserer seg på konstitusjonelle saker. Han samla partifellane rundt ekspresident Donald Trump sitt forsøk på å gjere om på resultatet i presidentvalet i 2020, skriv nyheitsbyrået AP. Tidlegare leiar av Representanthuset, Kevin McCarthy, blei avsett etter republikanske folkevalde var misnøgde med at han godkjente eit budsjett med demokratane..
Les mer på NRK


Les mer om:
Representanthuset, Johnson, Louisiana, Donald Trump, AP, McCarthy

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Mike, Johnsoner ny , leiari , Representanthuset
NRK - 01 okt 23 kl. 15:21

Vil fjerne McCarthy som leiar for Representanthuset

Republikanske Matt Gaetz, som er medlem av Representanthuset, seier til CNN at han vil prøve å få fjerna Kevin McCarthy som leiar. Grunnen er at leiaren for Representanthuset forhandla fram ein avtale med Demokratane som gjer at budsjettperioden i USA blir utvida med 45 dagar. Landet unngår med det ei nedstenging og permittering av offentleg tilsette.

NRK - 05 jan 24 kl. 16:22

Det kvite hus ser mørkt på moglegheita for å unngå nedstenging

Budsjettsjefen i Det kvite hus seier ho ikkje er optimistisk med tanke på å kome til ein avtale for å unngå ei delvis nedstenging av statsapparatet i januar. – Eg vil ikkje seia pessimistisk, men eg er ikkje optimistisk, sa Shalanda Young på ein pressekonferanse fredag. Ho viste mellom anna til ein tur republikanarar frå Representanthuset denne veka har gjennomført til grensa mellom USA og Mexico, og kommentarar frå nokre representantar som tok til orde for ei delvis nedstenging.

NRK - 25 okt 23 kl. 04:01

Nominerer Mike Johnson som ny leder i Representantenes hus

Republikanerne nominerer Mike Johnson som ny leder i Representantenes hus, melder AP. Det skjer timer etter at den forrige kandidaten, Tom Emmer, trakk seg. Republikanerne skal stemme bak lukkede dører i morgen for å se om Johnson kan sikre seg de 217 stemmene for å kunne bli valgt, skriver CNN.

NRK - 15 feb 24 kl. 01:54

Vil ikke la seg presse til å støtte Ukraina-pakke

Speaker Mike Johnson i Representantenes hus sier han ikke vil la seg presse til å ta opp pakka med støtte til Ukraina, Israel og Taiwan. – Vi kommer ikke til å bli tvunget til å handle av Senatet, sa republikanske Johnson onsdag. Han gjentok at enhver pakke med internasjonal militær og humanitær støtte også må omfatte tiltak for å bedre sikkerheten på grensa mot Mexico.

NRK - 11 okt 23 kl. 19:29

USA: Republikanerne nominerer ny leder av representanthuset

Republikanerne nominerer Steve Scalise som ny leder av representanthuset. Han må fortsatt vinne flertallet i en avstemming der, som trolig holdes onsdag ettermiddag amerikansk tid. Scalise tar over etter Kevin McCarthy, som ble avsatt forrige uke..

NRK - 25 okt 23 kl. 04:01

Nominerer Mike Johnson som ny speaker

Republikanerne nominerer Mike Johnson som ny leder i Representantenes hus, melder AP.

Aftenposten - 22 mar 24 kl. 09:17

Uten hans hjelp vil Ukraina trolig falle. Så hvorfor nøler Mike Johnson?

Mike Johnson er Donald Trumps hellige kriger på Capitol Hill. Akkurat nå er han Ukrainas verste mareritt..

NRK - 13 nov 23 kl. 21:41

Forslag for å unngå amerikansk nedstenging møter motstand

Lederen for Representantenes hus, Mike Johnson, sliter med å samle nok støtte til forslaget for å avverge en delvis nedstenging i offentlig sektor i USA. Johnson har ikke råd til at flere enn fire republikanere i Representantenes hus går imot forslaget, da de har et knapt flertall. Men til nå har sju republikanere vist motvilje til å stemme for Johnsons forslag.

NRK - 6 timer siden

Biden bønnfaller Kongressen om å vedta støttepakkene til Ukraina og Israel

USAs president oppfordrer nok en gang Representantenes hus til å vedta de ventede støttepakkene til Ukraina og Israel. Det er et avgjørende øyeblikk for USAs allierte i konfliktene med Russland og Iran, understreker Biden. – Mens både Ukraina og Israel vil være i stand til å forsvare sin egen suverenitet, er de avhengig av amerikansk hjelp, deriblant våpen, for å kunne gjøre det, skriver Biden i en kronikk i Wall Street Journal onsdag.

NRK - 31 mar 24 kl. 19:10

Opposisjonen i leiing i tyrkisk lokalval

Foreløpige tal viser at opposisjonen i Tyrkia leiar i lokalvalet i Istanbul og Ankara, melder statlege medium, ifølge AFP. Når om lag 20 prosent av stemmene er talde opp, leiar ordføraren i Istanbul med 49,6 prosent av stemmene, medan motstandaren, som blir støtta av president Recep Tayyip Erdogan, har fått 41,6 prosent av stemmene. I Ankara er 12 prosent av stemmene talde opp.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Mann pågrepet – skal ha viftet med revolver

Politiet i Oslo har pågrepet en mann utenfor en dagligvarebutikk i Storgata. Han skal ha viftet med en revolver. – Det var flere personer i området, men ingen er skadet.

NRK - 45 minutter siden

Svensk IS-kriger dømt til fengsel – voldtok barnebrud 100 ganger

En svensk IS-kriger som giftet seg med et barn i Syria er dømt til 10 års fengsel i Sverige, skriver Expressen. Mannen skal ha voldtatt sin barnebrud rundt 100 ganger. Den 12 år gamle jenta var datter av en svensk kvinne, som også hadde tilsluttet seg IS.

NRK - 1 time siden

Politijakt pågår i Bollnäs i Sverige – rundt 60 personer er stengt inne

Rundt 60 personer er innestengt i et konferanselokale i Bollnäs i Sverige som følge av en pågående politijakt. Politiet leter etter en bevæpnet person. Ingen skal være skadd eller pågrepet.

NRK - 1 time siden

Zelenskyj: Ukraina har angrepet russisk flyplass på Krim

Onsdag formiddag meldte ukrainske medier at ukrainske styrker sammen med etterretningstjenesten sto bak et droneangrepet på den russiske flybasen Dzjankoi på Krim. Onsdag kveld bekreftet president Zelenskyj angrepet da han talte via videolenke til EU-toppmøtet i Brussel. – I dag lyktes våre forsvarsstyrker å ramme et av okkupantenes viktige militær anlegg på Krim.

NRK - 1 time siden

Funn av død person i Sande på Sunnmøre

Politiet melder at det er gjort funn av ein død person i vatnet i Gursken i Sande kommune på Sunnmøre. Politiet er på staden og opplyser at det ikkje er noko som tyder på eit straffbart forhold. Politiet skal gjere undersøkingar på stadne og avhøyre vitne..

NRK - 2 timer siden

Det israelske luftvåpenet sier de angrep Hizbollah-infrastruktur i østlige Libanon

Israels luftvåpen sa onsdag i en uttalelse at deres jagerfly angrep infrastruktur tilhørende Hizbollah nord for Baalbek i østlige Libanon..

NRK - 2 timer siden

Det israelske luftvåpenet sier de angrep Hezbollah-infrastruktur i østlige Libanon

Israels luftvåpen sa onsdag i en uttalelse at deres jagerfly angrep infrastruktur tilhørende Hezbollah nord for Baalbek i østlige Libanon..

NRK - 4 timer siden

Sjukehustilsett dømt til fengsel

Ein mann i 30-åra frå Romsdal er dømt til fengsel i eitt år og seks månader for å ha misbrukt stillinga si til å skaffe seg seksuell omgang med ein pasient som var innlagt på sjukehuset der han jobba. Dette gjorde han mot den kvinneleg pasienten si vilje. Mannen erkjente ikkje straffeskuld då saka blei behandla i Møre og Romsdal tingrett.

NRK - 4 timer siden

Macron: EU må innføre sanksjoner mot Iran

– Vår plikt er å utvide sanksjonene, sa Macron i forkant av EU-toppmøtet i Brussel onsdag. Der blir Irans angrep mot Israel i helgen et av temaene. Også Tysklands statsminister Olaf Scholz og Belgias statsminister Alexander De Croo tok til orde for flere sanksjoner mot Iran på vei inn til toppmøtet.

NRK - 4 timer siden

Republikanerne i Representantenes hus vil gi Ukraina 60 milliarder dollar

Republikanerne i Representantenes hus har lagt fram forslag til støttepakker for Ukraina, Israel, Taiwan og USAs allierte i Indo-Stillehavet. Støttepakken til Ukraina er på 60,84 milliarder dollar, tilsvarende over 671 milliarder kroner etter dagens kurs. Ifølge forslaget skal Israel få en støttepakke på 26,38 milliarder dollar, mens pakken til Taiwan og USAs allierte i Indo-Stillehavet er på 8,12 milliarder dollar.

Mest delt i dag

  Mest delt i går   Nyhetspressen i Sociala medier

   Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

   Liknende Nyheter


   Prenumerert på nyheter (RSS)

   Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.


   Siste Nyheter

   Økonominyheter
   Om oss

   Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

   RSS

   Kontakt

   contact@nyhetspressen.com