NRK > Nyheter

Sunday, 03 March, 21:02

NRK - 03 feb 23 kl. 23:46

Microsoft: Iranere sto bak datainnbrudd rettet mot Charlie Hebdo

En gruppe hackere støttet av iranske myndigheter sto bak et datainnbrudd hos det franske satiremagasinet Charlie Hebdo, mener teknologigiganten Microsoft. Datainnbruddet var en del av en bredere operasjon som har fellestrekk med teknikker tidligere brukt av iranske statsstøttede hackergrupper, heter det i en rapport fra Microsoft. Magasinet ble utsatt for et datainnbrudd tidlig i januar etter at det publiserte flere karikaturer av Irans leder Ayatollah Khamenei. Karikaturene var ifølge magasinet selv for å vise støtte til protestene mot det iranske styret. Samtidig som Iran gikk ut og kritiserte karikaturene, hevdet en hackergruppe som kalte seg «Holy Souls» at de hadde innhentet personopplysninger fra mer enn 200.
Les mer på NRK


Les mer om:
Charlie Hebdo, Microsoft, Irans, Ayatollah Khamenei, Iran, Souls, NTB

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Microsoft, Iranere, stobak , datainnbrudd, rettetmot , Charlie, Hebdo
NRK - 20 nov 23 kl. 20:51

Over 700 OpenAI-ansatte krever at styret går - vil ha sjefen tilbake

Nesten alle av OpenAIs ansatte har truet med å slutte og følge den avsatte lederen, Sam Altman, for å jobbe hos selskapets største investor, Microsoft Corp. - med mindre det nåværende styret trekker seg. Fredag ble det kjent at OpenAI, som står bak språkroboten ChatGPT, sparket administrerende direktør Sam Altman på dagen.

NRK - 02 feb 23 kl. 16:35

Datasystemene i Vadsø kommune er stengt etter datainnbrudd

Vadsø kommunes datasystemer ble i natt utsatt for et datainnbrudd. Innbruddet ble oppdaget i morges, og kommunen har stengt av internettforbindelsen til omverden. – De interne systemene fungerer likevel som de skal, såfremt de ikke er tilkoblet eksterne systemer, sier kommunedirektør Jarle Løvenørn Lystad.

NRK - 25 okt 22 kl. 22:49

Bedre enn ventet for Microsoft

Microsoft hadde et overskudd på 183 milliarder kroner i tredje kvartal, en nedgang på 14 prosent fra samme kvartal i fjor, men likevel bedre enn ventet. Teknologigiganten omsatte for drøyt 520 milliarder kroner i tredje kvartal, og det var en økning på 11 prosent fra samme kvartal i fjor. Også omsetningen økte mer enn det analytikerne hadde ventet.

NRK - 07 feb 23 kl. 20:45

Microsoft integrerer språkrobot i søkemotor og nettleser

Microsoft sier selskapet vil integrere teknologi som ligner tekstroboten ChatGPT i søkemotoren Bing. I det siste har språkroboten ChatGPT fått mye oppmerksomhet og skapt entusiasme rundt bruk av kunstig intelligens (KI), noe nettselskapene står i kø for å utnytte. I tillegg til å integrere KI og tekstrobotteknologi i Bing, vil Microsoft også legge det inn i nettleseren Edge.

NRK - 26 apr 23 kl. 00:12

Sterkt kvartalsresultat for Microsoft etter KI-satsing

eknologigiganten Microsoft la tirsdag fram et kvartalsresultat på 18,3 milliarder dollar. Selskapet planlegger å utvide bruken av kunstig intelligens (KI). Selskapet økte overskuddet med 9 prosent, eller 2,45 dollar per aksje, noe som var bedre enn ventet.

NRK - 03 aug 23 kl. 11:12

Russisk hackergruppe p passordjakt

En russisk hackergruppe har forkt stjele login-data ved delta p Teams-samtaler og utgi seg for vre teknisk support, advarer forskere fra Microsoft. Disse svrt mlrettede angrepene har pgtt siden mai, og opp mot 40 internasjonale organisasjoner skal vre berrt av virksomheten til de russiske hackerne. Microsoft har satt i gang sin egen underskelse.

NRK - 20 jan 24 kl. 02:44

Russisk hackergruppe angrep Microsoft

En russisk hackergruppe lyktes med å få tilgang til e-postkontoer tilhørende flere toppsjefer i Microsoft, opplyser selskapet. Den russiske gruppa, som er navngitt som Nobelium, fikk tilgang til selskapets systemer 12. januar og stjal e-poster og dokumenter.

E24 - 18 okt 22 kl. 18:13

Datainnbrudd hos Domeneshop: Må bytte passord innen to dager

Domeneshop melder om et datainnbrudd, hvor passord er på avveie..

NRK - 18 okt 22 kl. 18:37

Datainnbrudd hos Domeneshop

Brukerdata er på avveie etter et datainnbrudd hos Domeneshop natt til 17. oktober. Det opplyser selskapet i en driftsmelding..

NRK - 11 nov 22 kl. 07:32

Australia anklager russiske hackere for tyveri av helsedata

Politiet i Australia tror det er russiske hackere som står bak det omfattende tyveriet av data fra landets største helseforsikringsselskap Medibank. Opplysninger om Medibanks 9,7 millioner tidligere og nåværende kunder, som ble stjålet under et datainnbrudd i oktober, dukket onsdag opp på det mørke nettet etter at selskapet nektet å etterkomme hackernes krav om penger. Foruten navn, fødselsdata, adresse, passnummer og telefonnummer, inneholder de stjålne dataene også fortrolige helseopplysninger.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 4 minutter siden

Mossad-agent skal ha blitt henrettet i Iran

Iran har henrettet en agent fra den israelske etterretningstjenesten Mossad, skriver NTB som siterer det iranske nyhetsbyrået Tasnim. Iranske myndigheter mener agenten sto bak et angrep på en ammunisjonsfabrikk drevet av det iranske forsvarsdepartementet i fjor, skriver Tasnim videre. I slutten av januar i fjor ble en ammunisjonsfabrikk i nærheten av storbyen Ishafan angrepet med flere småfly.

NRK - 15 minutter siden

Ukraina: Det russiske luftvåpenet trapper ned aktiviteten i øst

Russiske luftvåpenoperasjoner over Øst-Ukraina er betydelig redusert etter at det ukrainske luftforsvaret ble styrket, ifølge Ukraina. – Forsvaret fra vestlige partnere har en effekt, sa luftforsvarets talsmann Jurij Ihnat til avisen Ukrainska Pravda søndag. Ifølge ukrainerne har flere russiske Su-34 og Su-35 jagerfly blitt skutt ned øst i Ukraina den siste tiden.

NRK - 1 time siden

Til sjukehus etter ulykke i Giske

Ein person er sendt til sjukehus etter ei trafikklulykke på Valderøya i Giske, utanfor Ålesund. Det skal berre vere ein involvert i ulykka. Vitne på staden seier at ein bil har køyrt inn i ein lyktestolpe og vidare inn i eit tre..

NRK - 1 time siden

Ulykke på Valderøya i Giske

Politiet har rykt ut til ei trafikklulykke på Valderøya i Giske. Det er førebels uklart om nokon er skadd, men ein person skal vere involvert i ulykka. Vitne på staden seier at ein bil har køyrt inn i ein lyktestolpe og vidare inn i eit tre..

NRK - 1 time siden

Politiet oppfordrer til hensynsfull kjøring når kongen ankommer Norge

Politiet ber trafikanter som befinner seg på veiene søndag kveld om å vise hensyn og fortsatt kjøre som normalt når kong Harald skal fraktes til Rikshospitalet. Flyet som frakter kongeparet hjem befinner seg klokken 19.40 over Svartehavet.

NRK - 2 timer siden

«Lurelegen» anker dommen

Den 41 år gamle kvinnen fra Arendal som er dømt for å ha svindlet flere personer for over 300.000 kroner, anker dommen på sju måneders fengsel. Det skriver Agderposten.

NRK - 2 timer siden

Masseflukt fra fengsel i Haiti

Bevæpnede gjengmedlemmer stormet søndag hovedfengselet i Haitis hovedstad Port-au-Prince. Et stort flertall av fengselets rundt 4000 innsatte har rømt, sier en lokal journalist til BBC. Fengselet skal blant annet ha huset gjengmedlemmer som var involvert i drapet på president Jovenel Moïse i 2021.

NRK - 3 timer siden

Russland og Saudi-Arabia varsler fortsatt kutt i oljeproduksjonen fram til sommeren

Russland kommer til å kutte oljeproduksjonen med opptil en halv million fat daglig i årets andre kvartal, opplyser regjeringen. Formålet er å få opp prisene, skriver NTB. De russiske kuttene kommer på toppen av tidligere kutt i både produksjon og eksport av olje fra noen av verdens største produsenter, ifølge nyhetsbyrået AFP..

NRK - 3 timer siden

Trafikkulykke på riksvei 7

Nødetatene er på vei til riksvei 7 ved Sanden i Nesbyen etter melding om en trafikkulykke. Ifølge politiet er det snakk om en frontkollisjon, men de melder at det ikke skal være store personskader. Veien er stengt som følge av ulykken og det er lange køer..

NRK - 3 timer siden

Israel skal ha boikottet Gaza-forhandlinger søndag

Israel skal ha boikottet forhandlingene med Hamas søndag, skriver Reuters, som siterer israelske Ynet. Årsaken er at Hamas har avvist kravet om å gi en fullstendig liste over hvilke gisler som fortsatt er i live, skriver de. Hamas opplyste for kort tid siden at en våpenhvile kan være på plass de neste dagene dersom Israel innfrir kravene de har satt.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com