NRK > Nyheter

Thursday, 28 September, 00:26

NRK - 19 maj 23 kl. 04:53

Michel: I EUs interesse å samarbeide med Kina

Det er i EUs interesse å opprettholde et stabilt og konstruktivt samarbeid med Kina, sier EU-president Charles Michel. Han kom med uttalelsen på sidelinjen av G7-ledernes toppmøte i Hiroshima i Japan fredag. Han la til at EU oppfordrer Kina til å øke presset mot Russland for å stanse Moskvas krig mot Ukraina.
Les mer på NRK


Les mer om:
EUs, Kina, EU, Charles Michel, G7, Hiroshima, Japan, Russland, Moskvas, Ukraina

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: MichelI , EUs, interesseå , samarbeidemed , Kina
NRK - 07 jun 23 kl. 21:15

EU vil bedre forholdet til Latin-Amerika

EU varsler gjenoppbygging av forholdet til Latin-Amerika i et forsøk på å gjøre seg mindre avhengig av Kina og samtidig øke innflytelsen i regionen. – Noen ganger har dette partnerskapet blitt tatt for gitt eller til og med forsømt, sa EUs utenrikssjef Josep Borrell onsdag da EU presenterte sin plan for å styrke forholdet til Latin-Amerika. EUs bånd til regionen har vært preget av en feilslått fullføring av en omfattende handelsavtale med Mercosur-gruppen, som består av Argentina, Brasil, Uruguay og Paraguay, etter to tiår med forhandlinger.

NRK - 05 jun 23 kl. 13:24

Frankrikes berømte klosterøy feirer 1000-årsjubileum

Ved høyvann ser Mont-Saint-Michel ut til å stige rett opp av havet ved kysten av Normandie. I år er det 1000 år siden klosterets grunnsteinen ble lagt ned. Klosterøya står på Unescos verdensarvliste og er en av Frankrikes fremste turistattraksjoner.

Klartale - 25 jul 23 kl. 08:37

Partiet må lete etter noen å samarbeide med

Søndag 23. juli valgte spanjolene hvilket parti de ønsker at skal styre landet.Partido Popular (PP) fikk flest stemmer og ble dermed størst parti.

NRK - 06 sep 23 kl. 04:12

Venstre i Oslo vil ikke lukke døren for INP

Venstre vil ikke garantere at de ikke vil samarbeide med Industri- og næringspartiet i Oslo etter valget. Det liker ikke MDG. Med et jevnt valgresultat i Oslo kan det ferske Industri- og næringspartiet (INP) havne i vippeposisjon.

NRK - 16 feb 23 kl. 21:49

Et flertall i EU tror Ukraina vinner krigen

Et klart flertall av EUs innbyggere er overbevist om at Ukraina vil gå seirende ut av krigen mot Russland, viser en fersk meningsmåling. 61 prosent av de spurte tror Ukraina vinner krigen, viser målingen som er utført av Bertelsmann-stiftelsen i Tyskland. Tyskerne er noe mer skeptiske, men også der tror 55 prosent at Ukraina vil gå seirende ut.

NRK - 28 mar 23 kl. 15:43

Frp om EUs nei til fossilbiler: – Galskap å forby bensinbiler

Fossilbiler skal forbys i EU etter 2035, besluttet EU-landene tirsdag. Nå forventer Frp at regjeringen avklarer at vedtaket ikke får konsekvenser for Norge. – Det er galskap å forby bensinbiler i en situasjon der strømprisen allerede er helt ute av kontroll.

NRK - 08 apr 23 kl. 21:19

Skotlands eksleder vil samarbeide med politiet etter at mannen ble pågrepet

Skotlands tidligere førsteminister Nikola Sturgeon sier at hun vil samarbeide med politiet etter at ektemannen ble pågrepet denne uka. Sturgeons ektemann er pågrepet i etterforskningen av økonomiske forhold i styringspartiet SNP. Han ble pågrepet onsdag.

Klartale - 12 jun 23 kl. 12:51

Mange misfornøyd med golf-verden

Golf-verdenen fikk sjokk da to tourer skal samarbeide.Det finnes flere tourer. En tour er serie av turneringer gjennom en sesong.

NRK - 08 jul 23 kl. 06:35

Yellen: Må samarbeide om klimafinansiering

USAs finansminister Janet Yellen sier at det er av kritisk betydning at USA og Kina fortsetter å samarbeide om finansiering av tiltak mot klimaendringer. Yellen er på et fire dager langt besøk i Kina der hun søker å redusere spenningen mellom de to landene og finne områder der de kan samarbeide. – Som de to landene i verden med størst utslipp av drivhusgasser og de to største investorene i fornybar energi har vi begge et felles ansvar, og mulighet, for å lede, sa hun på et møte med kinesiske eksperter.

Klartale - 23 jul 23 kl. 06:00

Hvem vinner det spanske valget?

Søndag 23. juli skal spanjolene velge hvilket parti de ønsker at skal styre landet. Mange er spente, spesielt når det gjelder Catalonia-regionen.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 1 time siden

Hevder å ha slått ned kupp i Burkina Faso

Militærjuntaen som styrer det vestafrikanske landet Burkina Faso hevder å ha slått ned et kuppforsøk, melder nyhetsbyrået AFP. I en uttalelse sier militærjuntaen at flere tjenestepersoner er pågrepet, og at de fortsatt leter etter andre som skal ha vært med på det påståtte mytteriet..

NRK - 1 time siden

Politiet søker i turområde

Politiet er i gang med undersøkingar i Vågsbygdskogen i Kristiansand. Undersøkingane er knytt til dobbeltdrapet, der ei jente og mor hennar vart funne døde onsdag. – Vi er her fordi vi har sett i verk etterforsking og undersøking.

NRK - 3 timer siden

To menn pågrepet etter skuddløsning på Nordstrand

I forbindelsen med skytingen mot en bolig og en bil på Nordstrand tirsdag kveld, har politiet i kveld pågrepet to menn. De er siktet for grov ulovlig befatning med skytevåpen. Begge de siktede er kjent for politiet fra tidligere.

NRK - 3 timer siden

Arabisk familie skutt og drept i Israel

En arabisk familie på fem ble skutt og drept i hjemmet sitt nord i Israel onsdag. Drapene er de siste i en bølge av vold og drap mot arabere i landet. Drapene på de fem, deriblant to barn, skjedde i den nordlige byen Basmat Tab'un og kun timer etter 50 år gammel arabisk mann ble drept i samme område, opplyser israelsk politi.

NRK - 5 timer siden

Skyting i Stockholm: En person død

SISTE: En person er skutt og drept, melder Aftonbladet. - På stedet fant vi en mann med skuddskader. Livet hans sto ikke til å redde.

NRK - 3 timer siden

Trudeau beklager ubehagelig hendelse i Underhuset

Den kanadiske statsministeren Justin Trudeau ba onsdag om unnskyldning etter at en tidligere foredragsholder skal ha berømmet en nazi-veteran i Underhuset. Blant de som var til stede var Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj. Personen som ble hedret er en ukrainsk veteran som kjempet sammen med nazistene under andre verdenskrig.

NRK - 4 timer siden

The Scotsman åpner i nye lokaler

Utestedet The Scotsman bekrefter at de vil åpne et nytt sted. Det skriver Avisa Oslo. På tirsdag kom beskjeden om at den tradisjonsrike baren på Karl Johans gate i Oslo må ut av sine gamle lokaler ved nyttår.

NRK - 5 timer siden

Bruce Springsteen avlyser alle konserter ut 2023

Bruce Springsteen og The E Street Band utsetter alle konserter i 2023 til 2024 på grunn av artistens problemer med magesår. – Bruce Springsteen er fortsatt på bedringens vei fra magesår de siste ukene og fortsetter å motta behandling ut året, i henhold til råd fra legen. Med dette i tankene vil vi for sikkerhets skyld utsette alle resterende konserter i 2023 til 2024, skriver artisten på X/Twitter.

NRK - 5 timer siden

Skyting i Stockholm: En person skadet

Politiet i Stockholm ble like før klokka syv varslet om skyting i Fruängen sør i Stockholm En person skal ha skuddskader, opplyser politiet på sine hjemmesider. Både politi og ambulansepersonell er på stedet..

NRK - 5 timer siden

Melding om skyting i Stockholm: En person skadet

Politiet er varslet om skyting i Fruängen sør i Stockholm. En person skal ha skuddskader, ifølge Aftonbladet, som siterer politiet..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com