NRK > Nyheter

Tuesday, 28 November, 12:10

NRK - 07 sep 23 kl. 04:16

Mexico kan få sin første kvinnelige president

Mexicos regjeringsparti har utpekt Claudia Sheinbaum som presidentkandidat. Landet kan dermed få sin første kvinnelige president etter valget neste år. 61 år gamle Sheinbaum har vært ordfører i hovedstaden Mexico by og var på forhånd regnet som klar favoritt til å overta som president Andres Manuel Lopez Obradors etterfølger i regjeringspartiet Morena. Mexico går til valg 2. juni neste år, og Sheinbaum kommer i så fall trolig til å møte Xochitl Galvez fra opposisjonen.
Les mer på NRK


Les mer om:
Claudia Sheinbaum, Sheinbaum, Mexico, Andres Manuel Lopez Obradors, Morena, Xochitl Galvez, NTB

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Mexicokan få sin , første, kvinnelige, president
Klartale - 07 sep 23 kl. 09:09

Landet får sin første kvinnelige president

Mexico endrer seg. Bare få kilometer fra USA, hvor lovene om abort blir strengere enkelte steder. Mexico går motsatt retning.

Klartale - 12 maj 23 kl. 06:00

Kaos for migranter på grensa til USA

Titusenvis av migranter har samlet seg. De står flere steder i Mexico, tvers over grensa. De ønsker å komme inn i USA.

NRK - 12 jul 23 kl. 15:36

LO-pioner Esther Kostøl er død

Os første kvinnelige nestleder Esther Kostøl er død, 86 år gammel, melder FriFagbevegelse. Kostøl var fra Bergen og ble LOs første kvinnelige nestleder i 1989. Hun kalte det selv et historisk gjennombrudd, skriver FriFagbevegelse.

NRK - 12 maj 23 kl. 05:40

Venter kaos ved grensen til Mexico når pandemi-regel opphører

Natt til fredag opphører USA sine koronarelaterte innvandringsrestriksjoner. Flere tusen migranter har samlet seg langs grensen til Mexico i påvente at den såkalte pandemi-regelen «titel 42», skal slutte å gjelde. Regelen ble opprettet i 2020, da Donald Trump var president.

NRK - 12 maj 23 kl. 05:40

Pandemiregelen «title 42» fjernet – venter kaos ved grensen til Mexico

Fredag morgen, norsk tid, opphørte USA sine koronarelaterte innvandringsrestriksjoner. Flere tusen migranter har samlet seg langs grensen til Mexico i påvente at den såkalte pandemi-regelen «title 42» avsluttes. Regelen ble opprettet i 2020, da Donald Trump var president.

NRK - 17 maj 23 kl. 19:13

50 migranter bortført fra buss i Mexico

Rundt 50 migranter er kidnappet fra en rutebuss i Mexico, og nasjonalgarden er satt inn for å finne dem. Bortføringen fant sted i delstaten San Luis Potosi, mens bussen ble funnet lenger nord i delstaten Nuevo Leon, ifølge riksadvokatens kontor. To bussjåfører er også savnet.

NRK - 18 aug 23 kl. 10:40

Orkan på vei mot USA og Mexico

Ekstremværet Hilary, som i helga treffer USA og Mexico, er oppgradert til en kategori 3-orkan. Den ventes å være i kategori 4 når den treffer land. Stormens øye var fredag morgen rundt 700 kilometer sør for turistbyen Los Cabos på Baja California-halvøya nordvest i Mexico, rett sør for den amerikanske delstaten California.

NRK - 24 sep 23 kl. 07:47

Over 30 studenter bortført i Nigeria

Over 30 studenter ble bortført av væpnede menn under et angrep mot et universitet nordvest i Nigeria. Minst 24 av dem er kvinner. Hendelsen fant sted i den nordvestlige delstaten Zamfara.

NRK - 13 nov 23 kl. 13:47

Norge har fått sin første kvinnelige F-35-flyger

For første gang på nesten 30 år er en norsk kvinne uteksaminert fra jagerflyskolen i USA. Den første norske kvinnen har lyktes med å passere det svært trange nåløyet for å bli F-35-flyger, skriver Teknisk Ukeblad (TU). I mai 2015 ble amerikanske Christine Mau den første kvinnen som fløy F-35A.

NRK - 24 maj 23 kl. 23:48

Spyr aske over Mexico by

Vulkanen Popocatepetl, som ligger få timer fra Mexico by, har de siste dagene hatt mindre utbrudd og strødd aske over byer i nærheten og forstyrret flytrafikken på Latin-Amerikas travleste flyplass. Som følge av hundrevis av eksplosjoner renner lava nedover siden av den snødekte toppen av vulkanen, som kalles Popo av mexicanerne, og aske blåser helt til Mexico by der det bor 25 millioner mennesker ti mil fra fjellet. Vulkanologer tviler på at noe stort utbrudd er i emning, men små eksplosjoner vil trolig fortsette framover.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 30 minutter siden

Vil gjere Frankrike røykfritt

Den franske regjeringa sa tysdag at dei ville forby røyking på alle strendene i landet, i offentlege parkar og skogar og i nærleiken av skular. – Frå no av vil røykfrie område vere norma,sa helseminister Aurelien Rousseau til journalistar på ein presentasjon av antirøykeprogrammet til regjeringa. Skattane på tobakk skal også aukast og waping skal bli forbode.

NRK - 30 minutter siden

Skuffa over at Sverige ikkje er med

Nato-sjef Jens Stoltenberg hadde håpa at Tyrkia og Ungarn hadde godkjent Sveriges medlemssøknad før Natos utanriksministermøte. Men framleis vaiar ikkje det svenske flagget blant dei andre framfor Nato-hovudkvarteret i Brussel. – Eg hadde håpa at Sverige hadde vorte medlem før møtet.

NRK - 30 minutter siden

Siktet i Jonas-saken varetektsfengsles i tre nye uker

30-åring som er siktet for drap eller medvirkning til drap på Jonas Aarseth Henriksen varetektsfengsles i tre nye uker. Det kommer frem i en kjennelse fra Ringerike, Asker og Bærum tingrett tirsdag. Elverum-mannen ble pågrepet 20.

NRK - 1 time siden

Fryktar båtflyktningar frå Russland

Det svenske forsvaret fryktar at det kan kome båtflyktningar frå den russiske enklaven Kaliningrad. Dette som ein del av Russland sine forsøk på å destabilisere regionen, melder SVT. I ein ny rapport blir det peika på som eit av fleire scenario saman med dataangrep og sabotasjeaksjonar under vatn.

NRK - 1 time siden

Hjelpen har nådd fram

Flere tonn nødhjelp har nådd inn i den nordlige delen av Gazastripen, opplyser FNs nødhjelpskontor (OCHA) tirsdag. Det er blant annet snakk om ferdige måltider, drikkevann, telt og tepper, samt medisiner, ifølge FN-byrået. Det ble også levert drivstoff til strømproduksjon og utstyr til driften av avsaltings- og avløpsrenseanlegg og vannpumpestasjoner.

NRK - 1 time siden

Avisa Oslo: Grunde Almeland tar ikke gjenvalg som Oslo Venstre-leder

Grunde Almeland stiller ikke til gjengvalg som leder for Oslo Venstre. Det melder Avisa Oslo. Almeland svarer til Avisa Oslo at han ønsker å gi andre i partiet muligheten til å prøve seg i vervet.

NRK - 2 timer siden

Norges Bank-tabbe: Publiserte tall for tidlig

Ved en feil publiserte Norges Bank deler av sin rapport Regionalt nettverk tirsdag. Den skulle egentlig vært publisert torsdag neste uke. Rapporten er en form for temperaturmåling av den norske økonomien, og viser hvordan ulike næringer ser for seg at ståa i økonomien vil være fremover.

NRK - 1 time siden

BankID endeleg på nynorsk

I 20 år har BankID vore tilgjengeleg på bokmål og engelsk. No er også nynorsk eit alternativ for dei som ønskjer det. – BankID er ein sentral og synleg teneste i den moderne kvardagen.

NRK - 2 timer siden

Brann i bolig i Farsund: – Helt overtent

Det brenner i et bolighud på Vanse i Farsund, melder politiet på X. – Huset er helt overtent. Vi har kontroll på beboer i huset.

NRK - 1 time siden

Doblar prisane under OL

Prisane på offentleg transport vil bli dobla under OL i Paris neste sommar. Det er varsla kaos i kollektivtrafikken i heile regionen under leikane som startar 26. juli.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com