Klartale > Nyheter

Saturday, 15 June, 03:46

Klartale - 02 nov 22 kl. 08:52

Mette Frederiksen vil lage en bred regjering i Danmark

Mette Fredriksen er statsminister i Danmark. Hun leder også partiet Socialdemokratiet. Fredriksen er fornøyd med valget. De røde partiene til venstre i politikken vant. De får 90 plasser i Folketinget, som er danskenes Storting.
Les mer på Klartale


Les mer om:
Fredriksen, Danmark, Socialdemokratiet, Folketinget, Storting, Grønland, Færøyene, Frederiksen, Moderaterne, TV

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Mette, Frederiksen, vil, lageen , bred, regjeringi , Danmark
NRK - 03 aug 23 kl. 19:32

Mette Frederiksen: – Bøker skal leses, ikke brennes

Et forbud mot koranbrenning innskrenker ikke ytringsfriheten, mener Danmarks statsminister Mette Frederiksen. – Det er ikke en ytring å brenne bøker, og derfor er det ikke en innskrenking av ytringsfriheten dersom det blir forbud mot å brenne religiøse tekster, sier Frederiksen i et intervju med Weekendavisen torsdag. Det er første gang den danske statsministeren uttaler seg i debatten om koranbrenning.

NRK - 02 nov 22 kl. 08:31

Støre gratulerer Frederiksen med valgseier

Statsminister Jonas Gahr Støre gratulerer sin danske kollega Mette Frederiksen med seieren etter valgthrilleren. – Jeg vil gratulere Mette Frederiksen med et meget godt valg – og fortsatt flertall i Folketinget, sier Støre. Han ser fram til et fortsatt nært og personlig samarbeid med Mette Frederiksen.

NRK - 15 jun 23 kl. 13:02

Mette Frederiksen vil at Stoltenberg skal fortsette som Nato-sjef

Danmarks statsminister Mette Frederiksen sier det er en «god løsning» å forlenge perioden til Nato-sjefen Jens Stoltenberg med ytterligere ett år. – Absolutt. Jeg mener Stoltenberg har ganske enkelt vært fremdragende i spissen for Nato i mange år, men også i en meget dramatisk tid, sier Frederiksen til DR.

NRK - 08 jun 24 kl. 14:28

Støre om Frederiksen-angrepet: – Fullstendig uakseptabelt

Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) mener angrepet mot hans danske kollega er et angrep på vårt åpne demokratiske samfunn. – Min gode venn og danske kollega Mette Frederiksen ble i går kveld angrepet på åpen gate i København. Det er fullstendig uakseptabelt, og et angrep på våre åpne demokratiske samfunn, sier Støre i en skriftlig uttalelse.

NRK - 02 nov 22 kl. 16:39

Danmark: Seks partier vil ha Mette Frederiksen

Den såkalte dronningrunden er overstått i Danmark. Flertallet av partiene vil ha statsminister Mette Frederiksen til å lede forhandlingene. Det skjer etter at alle partiene har sendt ledere eller øvrige representanter til Amalienborg slott for å redegjøre for sitt syn på det politiske landskapet til dronning Margrethe.

NRK - 14 sep 22 kl. 11:52

Tre frifunnet i Danmark for trusler mot Mette Frederiksen

I januar hengte tre menn opp en dukke av Danmarks statsminister Mette Frederiksen med teksten «Hun må og skal avlives». Nå er de frifunnet for trusler. Trioen ble frifunnet i en domstol i København, til jubel fra tilhørerne.

Klartale - 31 aug 22 kl. 12:15

Slik kan billigere gass i EU føre til billigere strøm i Norge

Mange i Europa er urolige som følge av svært dyr gass og strøm. Også ledere i Den europeiske union (EU) er bekymret.Mandag sa Ursula von der Leyen at det kan komme en plan for å hindre at det blir enda dyrere.

NRK - 04 okt 22 kl. 10:37

Danmark venter på at Frederiksen skriver ut nyvalg

Danmarks statsminister Mette Frederiksen har fått et ultimatum: Skriv ut valg eller bli rammet av et mistillitsforslag. Fristen går ut onsdag. Det liberale sentrumspartiet Radikale Venstre har krevd at sosialdemokraten Frederiksen senest skriver ut valg tirsdag, samtidig som hun åpner Folketinget etter sommeren.

NRK - 04 okt 22 kl. 12:49

Nemnde ikkje nyval i opningstalen

Den danske nasjonalforsamlinga Folketinget opna i dag. I forkant hadde mange venta at den danske statsministeren Mette Frederiksen ville skrive ut nyval. I talen nemnde Frederiksen ikkje noko om dette.

NRK - 31 okt 22 kl. 23:17

Mette Frederiksen sier hun vil ha en bred regjering

Danmarks statsminister Mette Frederiksens førsteprioritet er en bred regjering på tvers av blokkene – også hvis rød blokk får flertall. Mandag kveld møttes de danske partilederne til en siste debatt før tirsdagens valg på nytt folketing. De siste årene har Danmark vært styrt av en sosialdemokratisk mindretallsregjering, med støtte fra tre partier i rød blokk.

Fler nyheter fra Klartale

Klartale - 11 timer siden

Kan Orderud-saken bli åpnet igjen?

Orderud-saken er 25 år gammel. I 1999 ble tre personer drept på Orderud gård på Romerike. Disse var ekteparet Kristian og Marie Orderud.

Klartale - 13 timer siden

Frykter at flere hundre tusen kan sulte i hjel

FN har en skala for hungersnød. Skalaen IPC sier noe om hvor alvorlig mangelen på mat er. Den går fra tallet 1 til 5, der 5 er det øverste nivået.

Klartale - 15 timer siden

Nordlendinger er mest redde for krig i Norge

I Nordland, Troms og Finnmark er 43,2 prosent redd for krig. På Østlandet er 26,6 prosent redd for krig. Det skriver Forsvarets forum.

Klartale - 15 timer siden

– Dyrere enn noensinne

Det har blitt dyrere å leie leilighet i Oslo og Trondheim. Nå koster det 9 prosent mer enn i fjor. I Stavanger er det 18 prosent dyrere, mens det er 14 prosent dyrere i Bergen.

Klartale - 15 timer siden

Et dikt om dysleksi

Dette er et debattinnlegg (i diktform). Meningene er skribentens egne. Din klare mening kan sendes inn her.

Klartale - 17 timer siden

Norge sikret seg rekordmange medaljer

EM i friidrett er over. Fra 7. til 12.

Klartale - 19 timer siden

Politiet fant to døde kvinner

Politiet fant to døde kvinner torsdag. De var i sitt hjem på Forus i Stavanger. De to skal være i familie.

Klartale - 21 timer siden

– I dag står altfor mange utenfor arbeidslivet

Dette er et debattinnlegg. Meningene er skribentens egne. Din klare mening kan sendes inn her.

Klartale - Igår: 16:00

Stadig flere unge får nyheter på TikTok

TikTok vokser som nyhetskanal for unge. Det er blitt det sosiale mediet flest unge bruker for å få med seg nyheter. Det kommer fram i en rapport fra Kantar Media.

Klartale - Igår: 14:55

PST: Norske barn skal ha hyllet terrorister på nett

Politiets sikkerhetstjeneste (PST) har fulgt med på et nettverk. Det består av ungdommer. Noen av dem skal være 12 år gamle.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com