NRK > Nyheter

Tuesday, 16 July, 14:13

NRK - 15 jun 23 kl. 13:02

Mette Frederiksen vil at Stoltenberg skal fortsette som Nato-sjef

Danmarks statsminister Mette Frederiksen sier det er en «god løsning» å forlenge perioden til Nato-sjefen Jens Stoltenberg med ytterligere ett år. – Absolutt. Jeg mener Stoltenberg har ganske enkelt vært fremdragende i spissen for Nato i mange år, men også i en meget dramatisk tid, sier Frederiksen til DR. Det har hyppig vært spekulert i at Frederiksen er kandidat til å ta over jobben etter Stoltenberg, som egentlig skal være ferdig som Nato-sjef i høst. Den danske statsministeren fikk spørsmål om hvorvidt hun er interessert i jobben.
Les mer på NRK


Les mer om:
Mette Frederiksen, Nato, Jens Stoltenberg, Stoltenberg, Frederiksen, DR, NTB

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Mette, Frederiksen, vilat , Stoltenberg, skal, fortsettesom , Nato-sjef
NRK - 03 aug 23 kl. 19:32

Mette Frederiksen: – Bøker skal leses, ikke brennes

Et forbud mot koranbrenning innskrenker ikke ytringsfriheten, mener Danmarks statsminister Mette Frederiksen. – Det er ikke en ytring å brenne bøker, og derfor er det ikke en innskrenking av ytringsfriheten dersom det blir forbud mot å brenne religiøse tekster, sier Frederiksen i et intervju med Weekendavisen torsdag. Det er første gang den danske statsministeren uttaler seg i debatten om koranbrenning.

NRK - 08 jun 24 kl. 14:28

Støre om Frederiksen-angrepet: – Fullstendig uakseptabelt

Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) mener angrepet mot hans danske kollega er et angrep på vårt åpne demokratiske samfunn. – Min gode venn og danske kollega Mette Frederiksen ble i går kveld angrepet på åpen gate i København. Det er fullstendig uakseptabelt, og et angrep på våre åpne demokratiske samfunn, sier Støre i en skriftlig uttalelse.

NRK - 04 jul 23 kl. 11:17

Stoltenberg fortsetter som Nato-sjef: - Jeg er beæret

Jens Stoltenberg blir sittende som generalsekretær i Nato i enda et år, fram til 1. oktober 2024. Forlengelsen ble gjort offentlig tirsdag, og vil bli støttet av alle Nato-landenes ledere under toppmøtet i Vilnius neste uke.

NRK - 25 apr 23 kl. 02:05

Mette Frederiksen avviser å være Nato-kandidat

Danmarks statsminister Mette Frederiksen sier hun ikke er kandidat til generalsekretærjobben i Nato, når Jens Stoltenberg går av. Det skriver Danmarks Radio. Hun sier hun har sett spekulasjonene i norske medier, men kaller det rykter.

NRK - 01 jan 24 kl. 11:15

Må endre nyttårstale etter dronning-exit

Danmarks statsminister Mette Frederiksen har måttet skrive om nyttårstalen etter den uventede avgjørelsen fra dronning Margrethe om å abdisere tronen. Ifølge Danmarks Radio og dansk TV2 har Frederiksen måttet skrive om talen på svært kort varsel etter dronningens sjokkavgjørelse nyttårsaften. Frederiksen skrev på Instagram 21.

NRK - 31 maj 23 kl. 13:07

Mette Frederiksen avviser planer om Nato-lederskap

Danmarks statsminister Mette Frederiksen sier hun ikke er en kandidat til å overta den gjeve posisjonen som Nato-leder etter Jens Stoltenberg. Det skriver Reuters..

VG - 05 jun 23 kl. 16:27

Mette Frederiksen i «jobbintervju» med president Biden

Mandag kveld tar USAs president Joe Biden imot Danmarks statsminister Mette Frederiksen i Det hvite hus. De to skal trolig også snakke om den ledige jobben etter Jens Stoltenberg, som generalsekretær i Nato..

NRK - 05 jun 23 kl. 23:07

Mette Frederiksen ikke aktuell som Nato-leder nå

Den danske statsministeren Mette Frederiksen sier det ikke er aktuelt å lede Nato nå. Det sa hun etter et møte med USAs president Joe Biden mandag. – Jeg har sagt det før at jeg ikke er kandidat for noen annen jobb enn den jeg har nå, og det har ikke endret seg etter mitt møte med den amerikanske presidenten, sa Fredriksen til pressen etter møtet.

NRK - 08 jun 24 kl. 13:52

Siktelse: Slo Frederiksen med knyttet neve

Mannen som er siktet for å ha overfalt danskenes statsminister Mette Frederiksen fredag, ble i ettermiddag fremstilt for varetektsfengsling. Ifølge det danske nyhetsbyrået Ritzau er siktede en 39 år gammel polsk mann. Av siktelsen går det fram at han skal ha slått Frederiksen i høyre skulder med knyttet neve slik at hun mistet balansen.

Klartale - 05 jun 23 kl. 06:00

Dette er partienes viktigste saker

11. september 2023 er valgdagen for kommune- og fylkestingsvalget. Der skal det bestemmes hvem som skal styre de ulike kommunestyrene og fylkestingene rundt om i landet.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Palestinske helsemyndigheter: 13 drept i angrep mot Khan Younis

En rekke personer er blitt drept av israelske bomber og granater i Gaza tirsdag, ifølge palestinske helsemyndigheter. Rundt klokka 13.45 skriver nyhetsbyrået Reuters at 13 er blitt drept bare i Khan Younis, der også 26 er såret i et luftangrep på en teltleir.

NRK - 15 minutter siden

En verdifull skulptur stjålet fra Stavanger Domkirke – verdt 300.000

Klokken 12.10 rykket politiet ut på en melding om et innbrudd på Stavanger Domkirke. En skulptur av en stein er borte, opplyser politiet.

NRK - 1 time siden

Oljetanker kantret utenfor Oman –16 personer sanvet

Et mannskap på 16 personer er savnet etter at en oljetanker på 117 meter kantret utenfor kysten av Oman tirsdag, melder den maritime sikkerhetstjenesten. Skipet er identifisert som Prestige Falcon. Det er registrert på øygruppa Komorene nord for Madagaskar på Afrikas østkyst.

NRK - 1 time siden

Fallulykke ved Moskenes fergekai

Ifølge politiet skal det ha skjedd en fallulykke ved Moskenes fergekai. Politi og helseressurser er på vei til stedet..

NRK - 1 time siden

En person drept under demonstrasjoner i Kenya

Tirsdag har en person blitt drept under de pågående demonstrasjonene i Kenya, skriver Reuters. Politiet har tatt i bruk tåregass mot demonstranter både i og utenfor hovedstaden Nairobi. I Kitengela ble det brent bildekk og ropt slagordet «Ruto må gå», ifølge reportere på stedet.

NRK - 1 time siden

Metsola gjenvalgt som leder av EU-parlamentet

Det nyvalgte EU-parlamentet holdt tirsdag sin første sesjon og gjenvalgte Roberta Metsola fra Malta til leder av forsamlingen. Metsola er medlem av sentrum-høyre-gruppen EPP som fikk 188 representanter i EU-valget i juni. Men tirsdag fikk hun støtte av et solid flertall på 562 stemmer.

NRK - 1 time siden

Førsteministeren i Wales går av

Vaughan Gething har annonsert at han trekker seg som førsteminister i Wales. – Jeg har i formiddag tatt den vanskelige avgjørelsen å begynne prosessen med å tre av som leder av det walisiske Labour-partiet og, som resultat, førsteminister, sier han i en uttalelse. Det skjer kort tid etter at fire ministre trakk seg i protest og krevde Gethings avgang.

NRK - 2 timer siden

Bombegruppen var i Stavanger for å undersøke gjenstand

Politiet fant en liten bombelignende gjenstand på en kjenning av politiet forrige uke. Den har blitt oppbevart av politiet fram til nå, sier operasjonsleder i politiet Olaug Bjørnsen. I dag landa to representanter for bombegruppa i Stavanger for å undersøke gjenstanden.

NRK - 2 timer siden

Over 10 millioner mennesker fordrevet i Sudan

Siden krigens start i april 2023, har mer enn 10 millioner mennesker blitt drevet fra hjemmetne sine, ifølge den internasjonale organisasjonen for migrason (IOM). Over 20 prosent av befolkningen har blitt fordrevet enten internt eller på tvers av landegrensene..

NRK - 2 timer siden

Stavanger Aftenblad: Politiet hentet ut bombeliknende gjenstand på SUS

Tirsdag formiddag landet politihelikopteret med to representanter fra bombegruppen på Stavanger Universitetssykehus. Der har de hentet ut en mulig bombelignende gjenstand (IOD), Stavanger Aftenblad. – Det er ingen dramatikk, sier operasjonsleder til avisen.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com