NRK > Nyheter

Saturday, 16 October, 16:38

NRK - 04 sep 21 kl. 08:06

Merket svarte menn som primater

De siste dagene har Facebooks brukere som har sett videoen «White man calls cops on black men at marina» fra juni 2020 fra den britiske tabloidavisen Daily Mail, fått en automatisk melding som spør om de ønsker å «fortsette å se videoer om primater», ifølge New York Times. En talsperson for selskapet sier det var en klar uakseptabel feil som hadde oppstått og at programvaren som anbefaler brukerne videoer, derfor er blitt midlertidig deaktivert. – Vi beklager overfor alle som kan ha sett disse støtende anbefalingene, heter det i en uttalelse som Facebook har sendt til nyhetsbyrået AFP. – Vi skrudde av hele anbefalingstjenesten med én gang vi innså hva som hadde skjedd, slik at vi kan granske årsaken og hindre dette fra å skje igjen, uttaler selskapet videre. Ansiktsgje
Les mer på NRK


Les mer om:
Facebooks, Daily Mail, New York Times, Facebook, AFP

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Merket, svarte, mennsom , primater
Aftenposten - 04 sep 21 kl. 07:30

Facebook merket svarte menn i video som primater

Facebook har midlertidig skrudd av en automatisert anbefalingsfunksjon som feilaktig ga merkelappen «primater» etter en….

Klartale - 07 okt 21 kl. 10:38

Flere land stanser Moderna-vaksinen

Sverige og Danmark meldte onsdag at de stanser å gi korona-vaksinen fra Moderna til unge mennesker. Årsaken er at den kan føre til betennelse i hjertet. Nå sier også Finland at de stanser Moderna-vaksinen.

NRK - 16 aug 21 kl. 05:40

Flere vil ha strenge klimatiltak

Stadig flere nordmenn mener at myndighetene må bruke like kraftige tiltak mot klimakrisen som mot koronapandemien, viser undersøkelsen Norsk koronamonitor fra Opinion. I august svarte 37 prosent ja på dette spørsmålet, noe som er en økning på åtte prosentpoeng fra juni. 44 prosent svarte nei.

NRK - 08 jul 21 kl. 12:57

Propanflasker tilbakekalles

Propanflasker fra LPG av typen 11 kilogram lettstål, merket LPG Light, tilbakekalles etter melding om lekkasje i to slike flasker, melder NTB. Flaskene har serienummer 000001–001378. De er produsert av GZWM i Polen og er merket med produksjonstidspunkt 2021/01.

NRK - 02 aug 21 kl. 17:35

Merket øl som alkoholfritt

Det svenske bryggeriet Spendrups trekker tilbake et parti med Melleruds-øl etter at enkelte flasker som var merket som alkoholfritt, likevel inneholdt alkohol. Det er ikke kjent hvor mange flasker som var feilmerket..

Klartale - 13 okt 21 kl. 10:26

Mange forbrukere føler seg lurt når de kjøper mat

Forbrukere i Norge er misfornøyd med måten mat blir merket med opprinnelsesland. Det sier Forbrukerrådet. De er en organisasjon som jobber for at det skal være lett å være forbruker i Norge.

NRK - 30 aug 21 kl. 12:12

Taliban vil skille kvinner og menn

Kvinner og menn skal holdes atskilt på afghanske universiteter, ifølge den nyutnevnteTaliban-ministeren for høyre utdanning, Abdul Baqi Haqqani. På skolene blir det egne gutte- og jenteklasser. Han gjentok Talibans løfter om at kvinner fortsatt skal få utdanning.

NRK - 06 jul 21 kl. 14:23

Uskyldige menn frikjent etter 50 år

Tre svarte menn har fått sine dommer omgjort etter at de for nesten 50 år siden ble dømt til fengsel etter vitneprov fra en korrupt politimann. Det er tredje gang en dom som var basert på den korrupte politimannen Derek Ridgewells vitneprov er omgjort av den britiske gjenopptakelseskommisjonen, ifølge Sky News. Han var involvert i en rekke omstridte saker på 70-tallet og ble omsider fengslet.

NRK - 06 jul 21 kl. 14:34

Uskyldige menn frikjent etter 50 å

Tre svarte menn har fått sine dommer omgjort etter at de for nesten 50 år siden ble dømt til fengsel etter vitneprov fra en korrupt politimann. Det er tredje gang en dom som var basert på den korrupte politimannen Derek Ridgewells vitneprov er omgjort av den britiske gjenopptakelseskommisjonen, ifølge Sky News. Han var involvert i en rekke omstridte saker på 70-tallet og ble til slutt fengslet.

NRK - 01 jun 21 kl. 14:18

Biden besøker Tusla

USA sin president Joe Biden besøker tysdag Tusla i Oklahoma, staden der fleire hundre svarte amerikanarar blei drepne av kvite i ein massakre for 100 år sidan. Det er venta at presidenten vil gjera offentlege tiltak for å redusera økonomisk ulikskap mellom svarte og kvite. Tusla-massakren blei lenge ikkje nemnd i amerikanske historiebøker.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 10 minutter siden

Steinras over fylkesvei 49

Et steinras har gått over fylkesvei 49 ved Jondalstunnelen , opplyser Vest Politidistrikt. Det er observert biler i området, men det er uklart om noen er tatt av raset. Jondalstunnelen og Folgefonnstunnelen er foreløpig stengt..

NRK - 15 minutter siden

Mistenkelig dødsfall i Skien

En person er funnet død ute på en sti i nærheten av et boligfelt i Skien. Det melder Sør-Øst Politidistrikt på Twitter. Personen er ikke identifisert, og hendelsen behandles som et mistenkelig dødsfall..

NRK - 30 minutter siden

– 160 Houthi-krigere drept

Minst 160 opprørere fra den jemenittiske Houthi-bevegelsen er drept i nye kamper sør for Maarib, ifølge den saudiledede koalisjonen som kriger i Jemen. I en uttalelse lørdag sendt ut via Saudi-Arabias statlige nyhetsbyrå, sier koalisjonen at den har gjennomført 32 angrep i løpet av det siste døgnet, og at minst 160 opprørere ble drept. Det melder NTB via AFP.

NRK - 30 minutter siden

Tromsø: Person funnet i havet

En person er funnet i havet utenfore Tromsø sentrum, melder Troms politidistrikt. Nødetatene er på stedet..

NRK - 1 time siden

Salah med kunstmål i storseier

Mohamed Salah og Roberto Firmino lekte seg da Liverpool slo Watford 5–0 lørdag ettermiddag. Selv om Firmino leverte hat trick, var det Salah sto for kampens store høydepunkt da han dro av flere Watford-spillere og la ballen i motsatt hjørne til 4–0. – Salah har aldri vært bedre, konstaterte TV 2-kommentator Simen Stamsø-Møller underveis i kampen.

NRK - 1 time siden

Ti arbeidere evakuert fra fabrikk

–Politi og brannmannskap har rykket ut til en brann i et industriområde på Leangen. Det har vært et lite smell og et branntiløp i en ovn. Det er ikke noe dramatikk forsåvidt, ti arbeidere er evakuerte fra fabrikken og ingen er skadd.

NRK - 1 time siden

Må skjule sin samiske side

Nye tall viser at hele tre av fire unge samer opplever diskriminering. Reindriftssamen Jon Nils «Jone» Kappfjell (17) føler at han må tilpasse seg andre, istedenfor at det norske samfunnet tilpasser seg han. Dersom han våger å være seg selv har han opplevd utestenging og å bli stemplet som «samen»..

NRK - 1 time siden

Partane i kulturstreiken møtast

Riksmeklaren har bede partane i kulturstreiken om å kome til ny mekling onsdag neste veke. Streiken er inne i den sjuande veka, og måndag blir 80 nye fagorganiserte tekne ut. Då er totalt 890 arbeidarar i streik.

NRK - 2 timer siden

SV åtvarar mot Frp-samarbeid

SV-leiar Audun Lysbakken åtvarar regjeringa mot å søke støtte frå Frp for å få gjennomslag for saker. Senterpartiet utelukkar ikkje eit samarbeid med Frp når regjeringa skal greie ut ulv- og bjørnebestanden. Eit samarbeid med høgresida vil påverke forholdet SV har til regjeringa, seier Lysbakken til NRK..

NRK - 2 timer siden

Namna på dei drepne frigjevne

Politiet offentleggjorde laurdag dei fem som blei drepne på Kongsberg onsdag kveld. – Andréa Meyer (52) – Hanne Merethe Englund (56) – Liv Berit Borge (75) – Gunnar Erling Sauve (75) – Gun Marith Madsen (78).


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt