NRK > Nyheter

Fredag, 07 Mai, 13:26

NRK - 16 april 21 kl. 15:18

Merkel har fått første vaksinedose

Tysklands forbundskansler Angela Merkel har fått første dose med koronavaksine. 66 år gamle Merkel fikk som planlagt vaksinen fra AstraZeneca, som Tyskland bare gir til personer over 60 år. En tredel av alle tyskere skal få tilbudt vaksine før juni..
Les mer på NRK


Les mer om:
Angela Merkel, Merkel, AstraZeneca, Tyskland

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Merkelhar , fått, første, vaksinedose
NRK - 12 april 21 kl. 20:48

Positiv til andre AstraZeneca-dose

Det er trolig trygt å gi andre dose av AstraZeneca-vaksinen til dem som ikke opplevde de alvorlige bivirkningene etter første dose, ifølge en norsk ekspert. Flere millioner personer i Storbritannia har fått den omstridte vaksinen uten å bli rammet av blodpropp. Det får professor Per Morten Sandset – en av Norges fremste eksperter på blodproppsykdom – til å ta til orde for at man også her i landet bør vurdere å gi vaksinedose nummer to til dem som allerede har fått første dose uten å bli syke, ifølge VG.

NRK - 27 april 21 kl. 17:45

Löfven fikk sin første vaksinedose

Sveriges statsminister Stefan Löfven har fått sin første vaksinedose mot koronaviruset, melder SVT. – Det gikk bra, sa Löfven etter stikket. Totalt er nå over 3 millioner vaksinedoser delt ut i Sverige..

VG - 30 april 21 kl. 13:37

FHI: Vurderer lettelser allerede etter første vaksinedose

FHI ser nå på om folk som har fått første vaksinedose for minst tre uker siden, skal få de samme lettelsene som fullvaksinerte..

NRK - 12 mars 21 kl. 06:19

Én vaksinedose kan være nok

Har du allerede hatt korona kan virkningen være like god av bare én vaksinedose. Det tyder en ny studie på, som en gruppe forskere skriver om i New England Journal of Medicine. Forskerne har undersøkt hvordan immunforsvaret hos noen hundre personer reagerte på første og andre dose med vaksinene Phizer-Biontech og Moderna, skriver forskning.

NRK - 27 jan. 21 kl. 06:39

Fikk dobbelt så stor vaksinedose

28 beboere ved Orkerød sykehjem i Moss fikk nesten dobbelt så stor vaksinedose da de fikk den andre dosen med koronavaksine i går. Kommuneoverlege Kristian Krogshus beklager det som skjedde, skriver VG. Det er ikke meldt om noen bivirkninger etter dette..

NRK - 03 feb. 21 kl. 06:55

1900 i Østfold er ferdigvaksinerte

Drøyt 1900 personer i Østfold har nå fått sin andre vaksinedose og er ferdig vaksinerte mot korona. På landsbasis har nærmere 20.000 personer fått sin andre vaksinedose.

Dagbladet - 02 mars 21 kl. 08:50

Går imot Tegnell: - Gi alle en vaksinedose

Professor Agnes Wold mener det holder å bare gi en vaksinedose til dem som allerede har hatt coronaviruset..

NRK - 25 jan. 21 kl. 14:11

Over 76.000 har fått første vaksine

Totalt 76.859 personer er vaksinert med første dose av koronavaksinen i Norge, viser FHIs statistikk. Flest har fått første vaksinedose i Viken.

NRK - 20 jan. 21 kl. 21:27

Smittet etter første vaksinedose

Flere beboer ved Stabæktunet bo- og behandlingshjem i Bærum er smittet av koronaviruset etter å ha fått første døse av koronavaksinene. Ifølge Pfizer er effekten etter den første dosen rundt 52 prosent og øker til 95 prosent etter den andre dosen..

NRK - 26 april 21 kl. 17:35

Solberg har fått første vaksinedose

Statsminister Erna Solberg har fått første dose av koronavaksine, sammen med fire andre statsråder. Hun ble vaksinert med utenriksminister Ine Eriksen Søreide, utviklingsminister Dag-Inge Ulstein, næringsminister Iselin Nybø og forsvarsminister Frank Bakke-Jensen. Det skriver regjeringen i en pressemelding.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

12 nye smittede i Kristiansand

Det er registrert 12 nye tilfeller av koronasmitte i Kristiansand kommune det siste døgnet. Smitteveiene er kjent for alle de smittede. Kommunen har også satt 64 nye personer i karantene..

NRK - 15 minutter siden

Kan ha vært psykotisk

Mannen som er siktet for forsettlig drap i Lyngdal, kan ha vært psykotisk i gjerningsøyeblikket. Det forteller mannens forsvarer Berit Knudsen. Hun sier at det i går kveld ble gjort en foreløpig rettspsykiatrisk vurdering av mannen..

NRK - 15 minutter siden

Frykter helgens fester

Kommuneoverlegen i Drammen, John David Johannessen, oppfordrer folk til å følge smitteverntiltakene også i helga. De siste ukene har politiet over hele landet meldt om fester og folk som ikke tar hensyn til smitteverntiltakene. Johannessen har ikke tro på at alle klarer å følge råd og regler denne helga heller..

NRK - 15 minutter siden

Vil ikke gi AstraZeneca til unge

Unge folk under 40 bør tilbys et alternativ til AstraZeneca-vaksinen. Den anbefaler den vitenskapelige komiteen som fører tilsyn med Storbritannias vaksinasjonsprogram. JCVI-komiteen sier at føre-var-prinsippet er årsaken til den nye tilnærmingen for folk mellom 30 og 39 år.

NRK - 1 time siden

610 millionar kroner til DNS

Den Nationale Scene får over ein halv milliard kroner i revidert statsbudsjett. Pengane skal gå til å modernisere det freda bygget i Bergen. – DNS er i ein forfatning som gjer at den skulle vore rehabilitert for lenge sidan, seier statsminister Erna Solberg (H)..

NRK - 30 minutter siden

Firefelts vei på E39 i Lyngdal

Nye Veier har valgt å gå videre til konkretiseringsfasen for utbygging av ny firefelts vei på strekningen E39 gjennom Lyngdal. Arbeidsfellesskapet Implenia Norge AS og rogalandsbaserte Stangeland Maskin AS skal bygge veien..

NRK - 30 minutter siden

114 koronapasienter innlagt

Fredag var 114 koronasmittede pasienter innlagt på sykehus i Norge. Det er en nedgang på én pasient fra dagen før. 28 av pasientene får respiratorbehandling.

NRK - 30 minutter siden

Kneproblemer stopper kong Harald

Kongehuset opplyser til Forsvarets forum at kong Harald ikke deltar på markeringen av frigjøringsdagen og veterandagen 8. mai på Akershus festning. Kongen er fortsatt under opptrening etter operasjonen i kneet.

NRK - 45 minutter siden

Åtte nye smittede i Vestnes

Vestnes kommune har fått melding om åtte nye smittetilfeller av covid-19. Tre av de nærkontaktene som nå har testa positivt er relatert til utbruddet ved Vard Brattvaag, fire andre er nærkontakter til de arbeiderne som testet positivt i forrige uke og som er relatert til Vard Langsten. Alle er i isolasjon på Trohaugen.

NRK - 45 minutter siden

Strammer inn våpenloven

Det blir forbud mot kjøp av halvautomatiske rifler med størst ildkraft, opplyser Justisdepartementet. Med dette lukker vi et lovarbeid som har pågått etter 22. juli 2011, melder justisminister Monica Mæland.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt