NRK > Nyheter

Lørdag, 08 Mai, 10:19

NRK - 20 april 21 kl. 06:46

Mener unge må frem i vaksinekøen

Flere politiske ungdomspartier tar til orde for at unge må rykke fram i vaksinekøen. I august er det studiestart og mange av de yngste studentene håper de er ferdig vaksinert når fadderuken begynner. Leder for Sosialistisk Ungdom Synnøve Kronen Snyen ber om en revurdering av vaksinefordelingen, slik at årets studiestart ikke blir som fjorårets. Unge Høyre leder Ola Svenneby mener barn og unge har tatt en solidaritetsbyrde under pandemien, og at studenter fortjener en forutsigbarhet før studiestart til høsten. Leder av Auf Astrid Hoem tror en prioritering av de unge kan føre til en raskere gjenåpning av samfunnet.
Les mer på NRK


Les mer om:
Sosialistisk Ungdom Synnøve Kronen Snyen, Høyre, Ola Svenneby, Auf Astrid Hoem, Helseminister Bent Høie, NRK, Bent Høie, Bukholm, FHI

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Mener, unge, fremi , vaksinekøen
VG - I førrgår: 10:29

Støre krever at lærerne må flyttes frem i vaksinekøen

Ap-leder Jonas Gahr Støre krever at lærere og skoleansatte nå flyttes frem i vaksinekøen. Statsminister Erna Solberg (H) svarer, og sier at andre grupper er mer utsatt for smitte..

NRK - 30 mars 21 kl. 17:07

Vil flytte lærere frem i vaksinekø

Både Ap og Høyres lokallag i Stavanger ønsker å flytte lærere og barnehageansatte lenger fram i vaksinekøen. De ber FHI gjøre en ny vurdering. – Bakgrunnen er at vi virkelig ønsker å unngå å stenge skoler og barnehager igjen, sier gruppeleder Dag Mossige i Stavanger Ap..

NRK - I førrgår: 09:51

Blinde vil komme frem i vaksinekøen

Norges Blindeforbund ber om at blinde og sterkt svaksynte blir prioritert i vaksinekøen. – De har ingen mulighet til å holde avstandsreglene og må ta på omgivelsene, sier Per Inge Bjerknes i Blindeforbundet..

VG - 23 jan. 21 kl. 13:03

Oslo vil gå foran i vaksinekøen: - En selvfølge at utbruddet påvirker prioriteringen

Byrådslederen mener at Oslo og nabokommunene bør gå foran i vaksinekøen: - At utbruddet også påvirker prioriteringen av vaksinen, bør være en selvfølge, sier Raymond Johansen (Ap)..

E24 - 23 jan. 21 kl. 13:05

Oslo vil gå foran i vaksinekøen: – En selvfølge at utbruddet påvirker prioriteringen

Byrådslederen mener at Oslo og nabokommunene bør gå foran i vaksinekøen: – At utbruddet også påvirker prioriteringen av vaksinen, bør være en selvfølge, sier Raymond Johansen (Ap)..

NRK - 07 mars 21 kl. 16:07

 – Får snike i vaksinekøen

Menneskerettighetsorganisasjonen ICHR mener palestinske myndigheter lar politikere, kjendiser og journalister snike i vaksinekøen, melder Sveriges Radio. Ifølge planen skal helsearbeidere og eldre prioriteres først. Kun 6000 palestinere har så langt fått vaksine..

NRK - 07 april 21 kl. 11:46

Lærere kan rykke fram i vaksinekø

Ved stor smittespredning bør lærere og annet pedagogisk personell prioriteres i vaksinekøen, mener Folkehelseinstituttet (FHI). Denne gruppa vil kunne prioriteres spesielt etter at alle risikogruppene (alle ned til 45 år) og helsepersonell er vaksinert, heter det i et nytt faglig råd om vaksiner som ble publisert onsdag..

Aftenposten - 09 feb. 21 kl. 10:58

Spinninginstruktør ble «lærer». Pengesterke selskaper tilbyr seg å «hjelpe til». Dette er de sleipeste eksemplene på sniking i vaksinekøen.

Over hele verden er prinsippet for vaksinekøen den samme. De eldste, sykeste og helsearbeiderne skal få først..

Aftenposten - 16 feb. 21 kl. 10:47

Utenriksminister snek vaksinekøen. – Jeg kunne ikke unne meg luksusen å bli syk.

487 samfunnstopper snek i vaksinekøen i Peru, ifølge landets president..

NRK - 16 feb. 21 kl. 15:56

Snek i vaksinekøen i Peru

I Peru har hundrevis av samfunnstopper i Peru sneket i vaksinekøen. To ministre har så langt gått av etter å ha innrømmet at de allerede er vaksinert, før den offisielle vaksineringen startet i februar hvor helsepersonell prioriteres..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 5 minutter siden

Historisk borgermester i Liverpool

Joanne Anderson er valgt til borgermester i Liverpool, og er ifølge britiske medier den første svarte kvinne i jobben. 50-åringen representerer venstrepartiet Labour. Hennes forgjenger og partifelle ble arrestert i fjor, mistenkt for korrupsjon..

NRK - 15 minutter siden

Flere hundre soldater sendt hjem

Flere hundre soldater er sendt hjem fra en militærøvelse i Sverige med symptomer på koronasmitte, melder TV 4. Den første store øvelsen siden koronapandemien brøt ut har flere enn 3500 deltagere fra 13 militære avdelinger..

NRK - 30 minutter siden

Storbrann i oljehavn i Iran

En storbrann herjer i havnebyen Bushehr, en av Irans største eksporthavner for olje. Brannen har oppstått nær en av Irans siste kjernekraftverk, melder the Jerusalem Post, som siterer et iransk nyhetsbyrå. Årsaken til brannen er ikke kjent..

NRK - 45 minutter siden

Vil ha medisiner godkjent raskere

Fremskrittspartiet vil ha raskere tilgang til nye og kostbare medisiner i Norge. I Danmark tar det i snitt 154 dager før nye legemidler er innført, mens det i Norge tar 522 dager. Kostnadene skal dekkes av kutt i bistand, integrering og klimatiltak..

NRK - 45 minutter siden

Sentrum støtter venstresiden

– I dagens situasjon ønsker vi en sentrum-venstreregjering, sa partileder Geir Lippestad i sin første landsmøtetale til partiet Sentrum. Det nye partiet har 850 medlemmer, ifølge NTB. Hovedsaker er kampene mot klimaendringene og sosialt utenforskap..

NRK - 45 minutter siden

440 arrestert og siktet – så langt

Fire måneder etter stormingen av Kongressen i Washington D.C. er 440 mennesker arrestert for å ha forsøkt å hindre godkjenningen av Joe Biden som president.

NRK - 1 time siden

Samarbeider om byjubileene

Arendal og Risør skal samarbeide om deler av feiringen av byjubileene om to år. I 2023 blir både Arendal og Risør 300 år, og byene inviterer kongehuset på besøk i forbindelse med feiringen..

NRK - 1 time siden

På Mount Everest for 25. gang

Kami Rita fra Nepal har vært på Mount Everest for 25. gang. 51-åringen har dermed besteget verdens høyeste fjell flest ganger, melder AP.

NRK - 1 time siden

Strømbrudd ødela vaksinedoser

I Måsøy kommune i Finnmark ble 48 vaksinedoser som sto i et kjøleskap ødelagt etter et strømbrudd denne uka. Det skriver ordfører Bernth R. Sjursen i sitt ukentlige brev til innbyggerne.

NRK - 1 time siden

Forbrukerrådet kritiserer 3-for-2

Tilbud som lar kunder kjøpe tre produkter for prisen av to bidrar til økt matsvinn, mener Forbrukerrådet. 3-for-2-kampanjene til Rema 1000 og Coop fører til at folk kjøper mer enn de trenger, sier direktør Inger Lise Blyverket til Nettavisen..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt