NRK > Nyheter

Mandag, 14 Juni, 21:29

NRK - 29 april 21 kl. 11:08

Mener to land sprer feilinformasjon

EU beskylder Russland og Kina for å spre feilinformasjon om vaksiner i EU, melder DPA. EU mener de to landene driver intens promotering av sine egne vaksiner, samtidig som de forsøker å undergravie tilliten til vestlige vaksiner, EUs institusjoner og europeiske vaksinestrategier. – Både Russland og Kina bruker statsstyrte medier, eksterne medienettverk og sosiale medier – inkludert offisielle kontoer knyttet til diplomatiet – for å oppnå disse målene, heter det i en rapport fra EUs utenrikstjeneste. Der står det videre at de to landene prøver å bruke «vaksinediplomati» til å påvirke landene vest på Balkan..
Les mer på NRK


Les mer om:
Russland, Kina, EU, DPA, EUs, Balkan

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Menerto , land, sprer, feilinformasjon
NRK - 04 feb. 21 kl. 16:46

Vil stoppe koronamyter

I Storbritannia frykter regjeringen at innlegg på sosiale medier som inneholder feilinformasjon om koronavaksine, vil føre til at mange ikke vil vaksinere seg. Spesielt er de bekymret for at desinformasjon sprer seg blant minoritetsgrupper..

NRK - 10 april 21 kl. 13:35

Mange land må vente i månedsvis

Covax-initiativet skulle sikre at også fattige land får koronavaksiner, men forsinkelser fører til at vaksineringen kan stanse helt opp i flere måneder. I opptil 60 land, mange av dem fattige, er det nå frykt for at innbyggere som har fått første vaksinedose, vil måtte se langt etter neste dose. Det skyldes at nesten alle leveranser via Covax-programmet har stanset opp, og det er ikke utsikter til at det blir levert flere før i slutten av juni.

NRK - 20 april 21 kl. 15:56

Krattbrann i Kvinesdal sprer seg

Krattbrannen i Kvinesdal i Agder sprer seg. Brannvesenet melder at fronten er opp mot 800 meter lang, og at terrenget er ulendt. Skogbrannhelikopteret er på vei fra Torp, og sivilforsvaret er på plass med ti mann..

Aftenposten - 14 mai 21 kl. 19:18

Volden sprer seg i Israel. Disse bildene er årsaken til at presidenten snakker om borgerkrig.

Sammenstøtene sprer seg til flere byer i Israel mens presidenten advarer mot borgerkrig mellom jøder og arabere..

VG - 03 juni 21 kl. 15:53

Brann ute av kontroll i Øygarden – sprer seg fort

Store ressurser er satt i sving for å slokke en gressbrann som sprer seg i høy hastighet på øyen Sotra i Øygarden kommune..

NRK - 11 juni 21 kl. 14:10

Kan bremse prostatakreft

Forskere har identifisert et protein som muligens forhindrer at prostatakreft sprer seg til skjelettet. I Scientific Reports beskriver forskerne hvordan de ved å slå ut proteinet, slik at kreften ikke sprer seg. Resultatene fra forskerne er foreløpig kun fra laboratoriet med celler i kultur..

NRK - 16 mars 21 kl. 09:01

14 land stanser bruk av AstraZeneca

Stadig flere land har nå satt vaksinasjonen med AstraZeneca på vent, etter rapporter om mistenkte alvorlige bivirkninger. Per tirsdag hadde 14 land stanset all vaksinering, mens 5 land har sluttet å bruke AstraZeneca fra en spesifikk leveranse. Foruten Norge, Danmark og Island har også disse landene satt vaksinen på vent inntil videre.

NRK - 16 mars 21 kl. 09:01

15 land stanser bruk av AstraZeneca

Stadig flere land har nå satt vaksinasjonen med AstraZeneca på vent, etter rapporter om mistenkte alvorlige bivirkninger. Per tirsdag hadde 14 land stanset all vaksinering, mens 5 land har sluttet å bruke AstraZeneca fra en spesifikk leveranse. Foruten Norge, Sverige, Danmark og Island har også disse landene satt vaksinen på vent inntil videre.

NRK - 11 feb. 21 kl. 15:52

Kennedy kastet ut av Instagram

Den amerikanske aktivisten Robert F. Kennedy jr. er kastet ut av Instagram etter å ha delt konspirasjonsteorier og feilinformasjon om vaksiner og koronavirus.

NRK - 12 feb. 21 kl. 03:22

Facebook reduserer junta-innhold

Facebook melder at de legger begrensinger på spredningen av innhold fra militærjuntaen i Myanmar etter kuppet, og begrunner det med at det spres feilinformasjon. Begrensingen innebærer at færre vil få opp meldingene fra juntaen og dens talspersoner..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Rødt-gruppeleder: Ikke svar i kveld

En post lagt ut av Rødts gruppeleder Eivor Evenrud på Facebook tyder at hun ikke vil komme med noe svar om mistillit i kveld: «Eit stalltips til alle som kontaktar meg no; kos dykk med fotball, ei bok eller noko anna triveleg Eg forstår at de vil ha svar, men de får ikkje noko svar av meg i kveld,» lyder meldinga. Rødts bystyregruppe har diskutert saken på sitt møte i kveld. Deres stemmer vil avgjøre om det blir misitllit mot Lan Marie Berg..

NRK - 15 minutter siden

Aas-Hansen ny leder i EOS-utvalget

Stortingets presidentskap har innstilt Astri Aas-Hansen som ny leder for Stortingets kontrollutvalg for etterretnings-, overvåkings- og sikkerhetstjeneste (EOS-utvalget). Aas-Hansen, som er dommer i Oslo tingrett og tidligere statssekretær i Justisdepartementet, har de to siste årene vært nestleder i EOS-utvalget. Kristin Krohn Devold, administrerende direktør i NHO Reiseliv, er innstilt som ny nest leder i utvalget..

NRK - 45 minutter siden

KrF støtter trolig mistillit

Også KrF vil trolig gå for mistillit mot Lan Marie Berg. «Vi finner dessverre saklig grunn til mistillit,» skriver partiets representant Espen Andreas Hasle i en sms til NRK. Han peker på både manglende informasjon til bystyret og det de mener er manglende oppfølging og ledelse av vannprosjektet.

NRK - 1 time siden

Syklist alvorlig skadd

En syklist er kjørt til sykehus med alvorlige skader etter å ha kjørt på en bil bakfra i Åsgårdsstrandveien i Tønsberg. Politiet melder nå at de slipper trafikken forbi på stedet, etter at veien var stengt en kort periode..

NRK - 1 time siden

Supermåling:Klart rødgrønt flertall

NRKs supermåling for juni gir totalt 65 representanter til partiene som støtter Erna Solberg som statsminister, og 104 representanter til partiene som ønsker en ny regjering. Det er kamp rundt sperregrensen. I denne ferske målingen kommer Rødt over sperregrensen, mens både MDG, KrF og Venstre havner under.

NRK - 1 time siden

Kvinne drept i BLM-demonstrasjon

En kvinne døde og tre andre ble såret da en mann kjørte en bil inn i en gruppe Black Lives Matters-demonstranter i Minneapolis i Minnesota i USA, skriver Vice. Politiet i Minneapolis skriver på Twitter at mannen ble pågrepet og er nå på sykehus. Øyenvitner forteller til Vice at mannen økte farten da han nærmet seg demonstrasjonen, kjørte inn i en bil som sto parkert for å skjerme demonstrantene, og at den bilen traff flere av personene..

NRK - 1 time siden

Dnb sikrer kontroll i Sbanken

Dnb skriver i en melding til Oslo Børs at banken kontrollerer 9,9 prosent av aksjene i Sbanken. I tillegg har banken sikret seg forhåndsaksepter, slik at banken nå kontrollerer 90,9 prosent av aksjene. Det er Konkurransetilsynet som avgjør om Dnb får kjøpe Sbanken og skal ta stilling til dette innen 24.

NRK - 2 timer siden

Johnson utsetter britisk gjenåpning

Storbritannias statsminister Boris Johnson sier at neste steg i gjenåpningen blir utsatt i fire uker, til 19. juli. Johnson begrunner det med at deltavarianten sprer seg raskere enn ventet, smittetallene øker kraftig i de verst rammede områdene, og antall innlagte på intensivbehandling øker også.

NRK - 2 timer siden

VG: Ligger an til utvidet skjenking

Ifølge VG ligger det an til at byrådet i Oslo vil utvide alkoholserveringen fra klokken 22 til midnatt. Det formelle vedtaket blir først tatt i et byrådsmøte i morgen, skriver avisen. Byrådsleder i Oslo Raymond Johansen har kalt inn til pressekonferanse om koronatiltakene i hovedstaden i morgen klokken 17..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt