NRK > Nyheter

Tuesday, 21 September, 11:25

NRK - 29 apr 21 kl. 11:08

Mener to land sprer feilinformasjon

EU beskylder Russland og Kina for å spre feilinformasjon om vaksiner i EU, melder DPA. EU mener de to landene driver intens promotering av sine egne vaksiner, samtidig som de forsøker å undergravie tilliten til vestlige vaksiner, EUs institusjoner og europeiske vaksinestrategier. – Både Russland og Kina bruker statsstyrte medier, eksterne medienettverk og sosiale medier – inkludert offisielle kontoer knyttet til diplomatiet – for å oppnå disse målene, heter det i en rapport fra EUs utenrikstjeneste. Der står det videre at de to landene prøver å bruke «vaksinediplomati» til å påvirke landene vest på Balkan..
Les mer på NRK


Les mer om:
Russland, Kina, EU, DPA, EUs, Balkan

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Menerto , land, sprer, feilinformasjon
NRK - 25 aug 21 kl. 23:51

Fjernet en million videoer

Siden pandemien startet, har YouTube fjernet over en million videoer med det selskapet beskriver som farlig feilinformasjon om korona, opplyser nettgiganten. – Vi konsentrerer oss om å fjerne alle videoer som kan føre til reell skade i den virkelige verden. Siden februar 2020 har vi fjernet over en million videoer med farlig informasjon knyttet til koronaviruset, som falske koronakurer eller løgnaktige påstander, sier produktsjef Neal Mohan i den Google-eide videotjenesten.

NRK - 04 feb 21 kl. 16:46

Vil stoppe koronamyter

I Storbritannia frykter regjeringen at innlegg på sosiale medier som inneholder feilinformasjon om koronavaksine, vil føre til at mange ikke vil vaksinere seg. Spesielt er de bekymret for at desinformasjon sprer seg blant minoritetsgrupper..

NRK - 10 apr 21 kl. 13:35

Mange land må vente i månedsvis

Covax-initiativet skulle sikre at også fattige land får koronavaksiner, men forsinkelser fører til at vaksineringen kan stanse helt opp i flere måneder. I opptil 60 land, mange av dem fattige, er det nå frykt for at innbyggere som har fått første vaksinedose, vil måtte se langt etter neste dose. Det skyldes at nesten alle leveranser via Covax-programmet har stanset opp, og det er ikke utsikter til at det blir levert flere før i slutten av juni.

NRK - 20 apr 21 kl. 15:56

Krattbrann i Kvinesdal sprer seg

Krattbrannen i Kvinesdal i Agder sprer seg. Brannvesenet melder at fronten er opp mot 800 meter lang, og at terrenget er ulendt. Skogbrannhelikopteret er på vei fra Torp, og sivilforsvaret er på plass med ti mann..

Aftenposten - 14 maj 21 kl. 19:18

Volden sprer seg i Israel. Disse bildene er årsaken til at presidenten snakker om borgerkrig.

Sammenstøtene sprer seg til flere byer i Israel mens presidenten advarer mot borgerkrig mellom jøder og arabere..

VG - 03 jun 21 kl. 15:53

Brann ute av kontroll i Øygarden – sprer seg fort

Store ressurser er satt i sving for å slokke en gressbrann som sprer seg i høy hastighet på øyen Sotra i Øygarden kommune..

NRK - 11 jun 21 kl. 14:10

Kan bremse prostatakreft

Forskere har identifisert et protein som muligens forhindrer at prostatakreft sprer seg til skjelettet. I Scientific Reports beskriver forskerne hvordan de ved å slå ut proteinet, slik at kreften ikke sprer seg. Resultatene fra forskerne er foreløpig kun fra laboratoriet med celler i kultur..

VG - 21 jul 21 kl. 11:27

Giftig røyk fra enorme skogbranner sprer seg over Sibir

Tung og giftig røyk fra veldige skogbranner sprer seg over stadig større deler av det østlige Sibir. Sommeren er den tørreste på 150 år..

Klartale - 21 jul 21 kl. 12:10

Giftig røyk sprer seg over Sibir

Giftig røyk sprer seg fra store skogbranner i Sibir. Årets sommer er den tørreste i Russland på 150 år..

Aftenposten - 26 jul 21 kl. 18:16

Deltavarianten sprer seg i Norge. Men smittebølgen i Norge blir ikke stor med det første, ifølge FHI.

Deltavarianten sprer seg i Norge. Men konsekvensene blir små. Det skriver Folkehelseinstituttet i en ny rapport..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Allgot får Kongens fortenestmedalje

Tidlegare generalsekretær i Diabetesforbundet, Bjørn Allgot, er tildelt Kongens fortenestmedalje Han blei heidra for det han har hatt å seie for diabetessaka. Allgot jobba i Diabetesforbundet frå 1988 til han gjekk av med pensjon i august 2021..

NRK - 30 minutter siden

Redusert bruken av antibiotika

Tal frå overvakingsprogrammet Norm viser at bruken av antibiotika blei redusert med 32 prosent i fjor. Det vil seie at vi har nådd regjeringas strategimål for antibiotikabruk, skriv FHI. Høgt forbruk av antibiotika kan føre til antibiotikaresistens, og vere ein fare for folkehelsa.

NRK - 1 time siden

Nav-angrepet: – Behov for ro

May Britt Løvik er oppnevnt som bistandsadvokat etter Nav-angrepet mandag formiddag. Hun forteller at den skadde kvinnen i 30-årene blir ivaretatt av helsepersonell og pårørende. – Jeg kan bekrefte at hun har lettere fysiske skader og er sterkt preget etter hendelsen.

NRK - 45 minutter siden

Stabile krefttal i 2020

Det er registrert 35.515 nye krefttilfelle i 2020, som er om lag det same som i 2019. Det er ei god nyheit, ifølge Kreftregisteret.

NRK - 1 time siden

Nav-direktøren til Bergen

Nav-direktør Hans Christian Holthe reiste tysdag morgon til Bergen for å møte dei tilsette og den lokale leiinga etter knivangrepet måndag. Ei kvinne i slutten av 50-åra døydde av skadane ho fekk, medan ei kvinne i midten av 30-åra er lettare skadd. Ein mann i 30-åra er gripen og sikta for drap og grov kroppsskade etter valdsangrepet..

NRK - 1 time siden

Russland ansvarleg for forgifting

Russland er ansvarlege for å ha drepe den russiske eks-spionen Alexandr Litvinenko. Det slår den europeiske menneskerettsdomstolen fast. Litvinenko døde av forgifting etter å ha fått i seg det radioaktive stoffet polonium i 2006.

NRK - 1 time siden

Mann dømd for kvitvasking

Ein 50 år gamal mann er i Eidsivating lagmannsrett dømd til tre års fengsel for grov utruskap og kvitvasking. Han var ein del av eit nettverk som tappa selskap for fleire titals millionar. Mannen gav ei delvis tilståing då han blei dømd til to år i fengsel i tingretten, men Økokrim anka straffeutmålinga.

NRK - 1 time siden

Nyfødde fekk same fødselsnummer

To nyfødde ved Ahus fekk i juni tildelt same fødselsnummer. Datasystema ved Ahus og Folkeregisteret reagerte ikkje på at to ulike personar hadde same personnummer, skriv Digi.no.

NRK - 1 time siden

Sverige holder styringsrenten på 0%

Riksbanken i Sverige holder styringsrenten uforandret på 0 prosent og fastholder prognosen om å holde den der framover. Trolig vil styringsrenten ligge fast på 0 prosent fram til minst tredje kvartal 2024, heter det i prognosene fra Riksbanken. Her i Norge vil styringsrenten trolig bli satt opp til 0,5 prosent i september, ifølge Norges Bank..

NRK - 1 time siden

Nav-kontorene i Bergen stengt

Alle de fem Nav-kontorene i Bergen holder stengt i dag. Nav-Årstad blir stengt hele uken etter drapet på en ansatt i går, skriver BA. Politiet holder fortsatt på med tekniske undersøkelser i lokalene..
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt