Klartale > Nyheter

Wednesday, 17 August, 02:54

Klartale - 19 maj 22 kl. 15:27

Mener krisen i naturen og klima henger sammen

Onsdag ble det presentert en ny rapport om klimaet på jorda. Den er laget av Verdens meteorologi-organisasjon (WMO)António Guterres ber om mer satsing på fornybar energi. Guterres er generalsekretær i verdens-organisasjonen FN.Aled Fisher jobber i organisasjonen Naturvernforbundet. Han sier at rapporten fra WMO er én av flere rapporter som viser det samme.
Les mer på Klartale


Les mer om:
Verdens, WMOAntónio Guterres, FN, Fisher, Naturvernforbundet, WMO, Norge, CO2, Glasgow, COP26

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Mener, kriseni , naturenog , klima, henger, sammen
NRK - 11 jul 22 kl. 15:07

Ny rapport: Kortsiktig profitt og økonomisk vekst trumfer andre verdiar i naturen

82 ekspertar frå Det internasjonale naturpanelet (Ipbes) har bidratt til ein ny rapport som handler om verdiar og verdisetting av naturen. Hovudfunna i rapporten: * Kortsiktig profitt og økonomisk vekst overgår ofte omsynet til naturverdiar i politiske sluttnader. * Økonomiske og politiske sluttnader har i stor grad prioritert naturverdiane som er nyttige for industri og næringsliv, som energibruk, materialer og mat som blir produsert intensivt.

NRK - 11 jul 22 kl. 15:07

Ny rapport: Kortsiktig profitt og økonomisk vekst trumfar andre verdiar i naturen

82 ekspertar frå Det internasjonale naturpanelet (IPBES) har bidratt til ein ny rapport som handlar om verdiar og verdisetting av naturen. Hovudfunna i rapporten: * Kortsiktig profitt og økonomisk vekst overgår ofte omsynet til naturverdiar i politiske avgjerder. * Økonomiske og politiske avgjerder har i stor grad prioritert naturverdiane som er nyttige for industri og næringsliv, som energibruk, materialar og mat som blir produsert intensivt.

Klartale - 04 aug 22 kl. 06:30

FN sier vi må gjøre oss klare for millioner av klimaflyktninger

Hvert år må rundt 21,5 millioner mennesker reise fra sine hjem som følge av naturkatastrofer. Det viser tall fra verdens-organisasjonen FN. Ifølge FNs klimapanel kan 143 millioner bli tvunget på flukt etter hvert som jorda blir varmere.

Klartale - 25 mar 22 kl. 16:15

Slukker lyset for naturen

Mellom klokken 20.30 og 21.30 norsk tid lørdag er det mørkt hjemme hos mange verden rundt.

Klartale - 04 apr 22 kl. 06:00

Det blir mer skader i Norge som følge av ekstremvær

De siste ti årene har uvær og andre naturskader kostet mye penger i Norge. Det er betalt ut over 28 milliarder kroner i erstatning. Og ekstremt nedbør står for rundt halvparten.

Klartale - 12 apr 22 kl. 06:00

– Vi er så glade for normal påske igjen

– Vi er så glade for at vi endelig kan invitere til en normal påske igjen. Det sier Dag Terje Klarp Solvang til Klar Tale. Han er sjef for Den Norske Turistforeningen (DNT).

Klartale - 29 jun 22 kl. 08:36

To av ti mener klimaendringer aldri kommer til å true dem

En av fire nordmenn mener klimaendringene ikke er skapt av mennesker. Men at det er naturlig. Det viser en ny undersøkelse om klima.

Dagbladet - 10 apr 22 kl. 10:24

Krigens hensynsløse vold mot naturen

Bygninger og infrastruktur kan gjenreises. Det samme kan ikke sies om skader på naturen. Eksperter frykter at krigen i Ukraina vil etterlate varige sår i naturen, og dermed ødelegge livsgrunnlaget for mennesker og dyr..

Klartale - 16 maj 22 kl. 06:00

Hva skjer med Bosnia-Hercegovina?

Den blodigste krigen siden andre verdenskrig skjedde blant bosniere, kroater og serbere. 100.000 døde og to millioner mennesker flyktet.

Klartale - 14 jun 22 kl. 09:59

Dette vil regjeringen bruke penger på

Staten bruker mye penger hvert år. Nå er det lagt fram et forslag for hva de vil bruke penger på framover. Eigil Knutsen, Geir Pollestad og Kari Elisabeth Kaski har forhandlet om hva Norge skal bruke penger på.

Fler nyheter fra Klartale

Klartale - 10 timer siden

Ryan Giggs møter eksen i retten

Ryan Giggs er anklaget for vold og kontrollerende oppførsel. Giggs er en kjent fotballspiller.Det var Kate Greville som anmeldte Giggs.

Klartale - 11 timer siden

Skipet med korn fra Ukraina er borte

For noen uker siden forlot et skip Ukraina. Skipet hadde med seg den første lasten med korn siden krigen startet. Nå er skipet borte.

Klartale - 11 timer siden

Vi må ikke bli stumme

Hva kan vi si, skrive eller rope? Hvor er grensen for ytringsfrihet? I Norge er ytringsfrihet en rettighet i Grunnloven.

Klartale - 12 timer siden

Rivingen av Tretten bru starter trolig onsdag

Tretten bru har rast sammen. Det skjedde mandag morgen. Brua går over elva Gudbrandsdalslågen.

Klartale - 13 timer siden

Barneombudet mener skolen kan hindre at unge faller utenfor

– Det koster mye mer å reparere og fikse for disse barna enn å forebygge, sier Inga Ejer Engh til Klar Tale. Hun er barneombud.Engh mener mye kan gjøres for at disse barna kan få det bedre.

Klartale - 13 timer siden

Mangler mye sæd fra donorer

I Oslo må du vente rundt ett år før du får donorsæd. Nå frykter Trondheim at det samme vil skje der.– Sist år klarte vi å få inn 18 personer.

Klartale - 14 timer siden

Politiet er imponert over sjåførene på Tretten bru

Tretten bru raste sammen. Det skjedde mandag morgen. Brua går over elva Gudbrandsdalslågen.

Klartale - 15 timer siden

Stortinget må møtes for å snakke om strøm

Stortinget og presidentskapet synes ikke strømplanen var god nok. – Vi er blitt enige om at vi skal ha et møte. Og vi skal snakke med regjeringen for å komme fram til en dato.

Klartale - 15 timer siden

Slik ser treet ut etter uværet

Mandag ble det sendt ut varsel om at det kunne bli veldig dårlig vær på Østlandet. Det var Meteorologisk institutt som sa det. De sender ut varsel, slik at folk er forsiktige.

Klartale - 17 timer siden

Nordmenn har mindre arbeidslyst

De som har minst arbeidslyst er de som ble permittert etter pandemien.– Det er en sammenheng mellom permittering under pandemien og lavere arbeidslyst, sier Kristin Fjellman. Hun er daglig leder i fagforeningen Krifa Norge.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com