NRK > Nyheter

Monday, 27 March, 22:25

NRK - 29 jan 23 kl. 01:20

Memphis-politienhet avvikles etter at Tyre Nichols ble slått i hjel

Politi-enheten Scorpion i Memphis avvikles, opplyser politisjef Cerelyn Davis . Noen av betjentene som var med på å slå i hjel Tyre Nichols var med i spesialenheten som var dannet for å gjenopprette fred i nabolagene i Memphis. De fem betjentene ble torsdag siktet for blant annet drap, overfall og bortføring. Alle har fått sparken..
Les mer på NRK


Les mer om:
Scorpion, Memphis, Cerelyn Davis, Tyre Nichols

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Memphis-politienhet, avvikles, etterat , Tyre, Nichols, ble, slåtti , hjel
NRK - 30 jan 23 kl. 17:15

En sjette politimann har fått sparken etter drapet på Tyre Nichols

7. januar ble 29 år gamle Tyre Nichols stoppet av politiet i Memphis. I forbindelse med trafikkstoppet var betjentene voldelige med Nichols, med både slag og spark, noe som gjorde at 29-åringen mistet livet tre dager senere etter indre blødninger.

NRK - 30 jan 23 kl. 17:15

En sjette politimann er suspendert etter drapet på Tyre Nichols

7. januar ble 29 år gamle Tyre Nichols stoppet av politiet i Memphis. I forbindelse med trafikkstoppet var betjentene voldelige med Nichols, med både slag og spark, noe som gjorde at 29-åringen mistet livet tre dager senere etter indre blødninger.

NRK - 01 feb 23 kl. 21:58

Tyre Nichols stedt til hvile onsdag

Familie, venner, pårørende etter andre politivold-ofre og visepresident Kamala Harris deltok alle i begravelsen til Tyre Nichols i Memphis onsdag. Borgerrettsforkjemperen Al Sharpton leste minneord ved kisten til 29-åringen. Presten som forrettet begravelsen i Mississippi Boulevard Christian Church i Memphis, omtalte Nichols som «en god person, en vakker sjel, sønn, far, bror, venn og menneske» som ble revet bort for tidlig.

NRK - 27 jan 23 kl. 21:50

Biden har snakket med familien til Tyre Nichols

USAs president snakket moren og stefaren til Tyre Nichols, som drept av politiet. Tyre Nichols ble arrestert i forbindelse med en trafikkstopp, og døde tre dager senere av indre blødninger. Det fryktes store demonstrasjoner i forbindelse med at en video av hendelsen skal bli frigitt i natt norsk tid..

NRK - 31 jan 23 kl. 00:24

Flere brannfolk sparket etter bankingen av Tyre Nichols

Tre brannfok har fått sparken, etter at nye detaljer har kommet frem om Tyre Nichols-saken. Det melder brannvesenet i Memphis. Det er snakk om to helsearbeidere og en sjåfør, som ifølge en etterforskning ikke skal ha gitt Nichols skikkelig helsehjelp.

NRK - 31 jan 23 kl. 00:24

Tre brannfolk er sparket og ytterligere to politifolk er permittert etter bankingen av Tyre Nichols

Tre brannfolk har fått sparken, etter at nye detaljer har kommet frem om Tyre Nichols-saken. Det melder brannvesenet i Memphis. Det er snakk om to helsearbeidere og en sjåfør, som ifølge en etterforskning ikke skal ha gitt Nichols skikkelig helsehjelp.

VG - 27 jan 23 kl. 09:33

Frykter opptøyer etter video av politidrap på Tyre Nichols i USA

Fem svarte politibetjenter har fått sparken etter de ifølge en statsadvokat «alle er ansvarlige» for dødsfallet til 29-år gamle Tyre Nichols i Memphis..

Klartale - 30 jan 23 kl. 12:06

Tyre Nichols ble drept av politiet

Tyre Nichols døde 10. januar. Tre dager tidligere hadde han blitt banket opp av politiet.

NRK - 04 feb 23 kl. 00:57

Ny politimann sparket i sammenheng med Tyre Nichols-saken

Politiet i Memphis i USA sier de har sparket enda en politimann involvert i dødsfallet til Tyre Nichols. 29 år gamle Nichols døde tre dager etter at han ble banket opp av fem politibetjenter i begynnelsen av januar. Disse fem politimennene fikk alle sparken og er siktet for drap.

NRK - 29 jan 23 kl. 20:40

Politiet i Memphis har lagt ned sin «Skorpion-enhet» etter drapssiktelse

Beslutningen kommer etter dødsfallet til Tyre Nichols. Fem politibetjenter fra Memphis er siktet å ha drept 29-åringen, kort tid etter at politiet offentliggjorde videobilder som viser at de fem politibetjentene sparker og slår Nichols under en trafikkstopp 7. januar.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 4 timer siden

Regjeringen kaller inn til pressekonferanse om lakseskatt

Regjeringen legger frem forslag om grunnrenteskatt på havbruk tirsdag. Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) og finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp) inviterer til pressekonferanse tirsdag 28. mars klokka 8, der de vil redegjøre for forslaget, skriver finansdepartementet i en pressemelding..

NRK - 30 minutter siden

Bussjåfør stanset med promille

Politiet fikk mandag kveld melding om en buss som vinglet på vei fra Åsgårdstrand mot Tønsberg. Det viste seg å være en rutebuss med flere passasjerer på vei mot sentrum av byen. En politipatrulje stanset bussen ved Kilen, opplyser Inge Landsrød, operasjonsleder i Sørøst politidistrikt.

NRK - 1 time siden

Russland fikk ikke gjennomslag for uavhengig Nord Stream-gransking

Russland har fremmet en resolusjon i FNs sikkerhetsråd om en FN-ledet uavhengig gransking av sabotasjen mot Nord Stream-ledningene i fjor høst. Mandag stemte sikkerhetsrådet over forslaget. Kun Kina, Russland og Brasil stemte for forslaget.

NRK - 1 time siden

Oslo-psykiater tiltalt for besittelse av overgrepsbilder av barn

En psykiater i Oslo er tiltalt for å ha vært i besittelse av 69 bilder som viser seksualiserte barn eller seksuelle overgrep mot barn. De aller fleste bildene, 66 i alt, er tatt av én enkelt tenåring, som var under 18 år da bildene ble tatt, skriver avisa Vårt Oslo. Psykiateren, som er i 60-årene, er tiltalt etter straffelovens paragraf 311, som omhandler besittelse av bilder som seksualiserer barn og/eller viser overgrep mot barn.

NRK - 1 time siden

USA og Storbritannia positive til Netanyahus reformpause

Både USA og Storbritannia er fornøyd med at Israels statsminister Benjamin Netanyahu har satt den omstridte rettsreformen på pause. Det hvite hus sa seg fornøyd med Netanyahus beslutning, og oppfordret også israelske ledere til å finne fram til et kompromiss i saken så raskt som råd. – Demokratiske samfunn styrkes av maktfordelingsprinsippet, heter det i uttalelsen fra Washington.

NRK - 2 timer siden

Det hvite hus: – Hjerteskjærende

Det hvite hus uttaler seg etter skoleskytingen i Nashville, der seks personer ble drept. – Hjerteskjærende, sier talskvinne for president Joe Biden, Karine Jean-Pierre. Biden oppfordrer nå kongressen i USA til å innføre strengere våpenlover og -reguleringer.

NRK - 4 timer siden

Seks drept i skoleskyting i Nashville – gjerningskvinne drept av politiet

Det har vært skyting på en barneskole i Nashville i delstaten Tennessee i USA. Syv personer ble drept i angrepet, sier politiet i Nashville. Blant dem er det tre barn og to voksne, sier en talsperson for sykehuset, ifølge Reuters.

NRK - 3 timer siden

Netanyahu: – En ekstremistisk minoritet vil splitte nasjonen

– Det er en ekstremistisk minoritet som vil splitte nasjonen. Det sier Israels statsminister Benjamin Netanyahu i en tale mandag kveld. Det var varslet at han ville tale til nasjonen etter de voldsomme opptøyene mot en omstridt planlagt rettsreform.

NRK - 3 timer siden

Storjuryen i Trump-saken skal ha nytt møte

Storjuryen som vurderer anklagene mot ekspresident Donald Trump i forbindelse med utbetalingene til Stormy Daniels, skal ha nytt møte mandag. Storjuryen har hatt møter siden januar. Trump risikerer tiltale i forbindelse med utbetaling av såkalte hysjpenger til pornostjernen Stormy Daniels.

NRK - 4 timer siden

Ein person satt fastklemt – E6 stengt etter trafikkulykke

Tre personar i to personbilar var involvert i ei trafikkulykke på E6 ved Røsvoll i Rana. Ein av dei involverte satt fastklemt i ei av bilane. – Der har brannvesenet hjelpt med å få han laus, seier operasjonsleiar May-Wenche Hansen i Nordland politidistrikt til NRK.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com