E24 > Økonomi

Monday, 26 September, 02:37

E24 - I førrgår: 18:10

Melkøya-kraftlinje kan ramme reindriften: – Økende press på arealene

Reindriften vil påvirkes betydelig av kraftlinjen skal sikre elektrifisering av Wisting-feltet og Melkøya LNG, ifølge NVE. – Virkningene for reindrift er større enn det som lå til grunn, sier NVE-direktør..
Les mer på E24


Les mer om:
Wisting, Melkøya LNG, NVE

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Melkøya-kraftlinjekan , ramme, reindriften, Økende, press, arealene
NRK - 19 jul 22 kl. 12:32

NVE behandler flere vindkraftsaker i Finnmark

NVE behandler nå vindkraftprosjekter i Gamvik og Lebesby i Finnmark. Sametinget er imot og krever utredere med kunnskap om samisk reindrift og tradisjoner. Kommunene har bedt Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) om å behandle prosjektene Davvi, Laksefjorden, Sandfjellet og Digermulen, som alle ligger i Nordkinn-området, skriver Europower.

NRK - 23 maj 22 kl. 00:49

Ny utsettelse på Melkøya

Gjenåpningen av Equinors anlegg på Melkøya i Hammerfest blir utsatt i fire nye dager og er beregnet å starte opp 27. mai, opplyser Gassco ifølge Reuters. Naturgassanlegget på Melkøya har vært stengt etter en brann i 2020 da filtre i et luftinntak selvantente.

NRK - 16 maj 22 kl. 09:22

Utsetter åpningen på Melkøya

Equinor utsetter gjenåpningen av gassanlegget på Melkøya. Anlegget fikk store skader etter brannen i september 2020. Anlegget er nå ventet å gjenoppta produksjonen 23.

E24 - 23 maj 22 kl. 07:55

Produksjonsoppstart på Melkøya planlagt til fredag

Gassanlegget på Melkøya skal etter planen produsere LNG fra fredag, varsler Equinor. Anlegget har vært stengt siden 2020..

Aftenposten - 23 maj 22 kl. 08:30

Gjenåpningen av gassanlegget på Melkøya utsatt igjen

Gassanlegget på Melkøya skal etter planen produsere LNG fra fredag, varsler Equinor. Anlegget har vært stengt siden 2020..

E24 - 27 maj 22 kl. 19:21

Slik kan Melkøya-anlegget hjelpe Europa

Gjenåpningen av Equinors LNG-anlegg på Melkøya i Hammerfest gir et bidrag til at Europa kan redusere avhengigheten av russisk gass. – Mange bekker små blir en stor å, sier Nupi-forsker..

E24 - 02 jun 22 kl. 12:12

Nå er Equinors LNG-produksjon i gang på Melkøya

Nå er produksjonen av flytende naturgass (LNG) i gang igjen på Equinors LNG-anlegg på Melkøya. Anlegget ble i forrige uke startet opp igjen etter brannen i 2020..

NRK - 02 jun 22 kl. 12:21

Produksjonen i gang på Melkøya

For første gang siden september 2020 produseres det flytende naturgass (LNG) på Melkøya utenfor Hammerfest. Etter brannen i september 2020 har det foregått omfattende reparasjonsarbeid ved anlegget, skriver Equinor i en pressemelding. Anlegget Hammerfest LNG produserer gass som vanligvis utgjør 5 prosent av norsk gasseksport, med 6,5 milliarder kubikkmeter gass i året.

NRK - 08 aug 22 kl. 05:47

Reindrifta kritisk til ammoniakkfabrikk

En framtidig ammoniakkfabrikk i Berlevåg vil sammen med andre utbyggingsprosjekt, skape store utfordringer for den fremtidige reindriften i området. Det viser en konsekvensutredning som nå behandles i NVE. Reinbeitedistrikt 7 som har sommerbeite i Berlevåg kommune, er derfor sterkt kritiske til planene..

NRK - 16 aug 22 kl. 12:36

Russland: Eksplosjon på Krim var sabotasje

Eksplosjon i et ammunisjonslager på Krim-halvøya tirsdag var en sabotasjehandling, ifølge det russiske forsvarsdepartementet. Det melder Ria Novosti. Ifølge det statlige russiske nyhetsbyrået forårsaket eksplosjonen også skader på en kraftlinje, et jernbanespor og boliger.

Fler nyheter fra E24

E24 - 4 timer siden

Dette skjer denne uken: – Inflasjonen vil ikke berolige markedene

Inflasjon fra USA og EU, samt taler fra de store sentralbankene, vil prege den kommende uken. Her hjemme får vi viktige tall for varehandel og arbeidsledighet..

E24 - 7 timer siden

Kjøpmann har permittert seg selv for å spare penger: – En jævlig ond sirkel

For to år siden investerte kjøpmann Dag Arild Bakken i solcelleanlegg for to millioner, da han syntes at strømprisene begynte å bli urovekkende høye. Nå frykter han at han faller utenfor støtteordningen fordi han var tidlig ute..

E24 - 8 timer siden

Mener økt skatt kan true gunstige fastprisavtaler

Lyse ønsker å tilby gunstige fastprisavtaler fra nyttår, men frykter at regjeringen skal øke bransjens skatter. – Da sparker de krokfot på seg selv, sier Lyse-sjef Eimund Nygaard..

E24 - 8 timer siden

Nassim Taleb: – Ville shortet eiendom

Statistikk- og finansprofessoren har det meste av porteføljen sin i kontanter, men ville gjort som «The-Big-Short»-investor Michael Burry og shortet boligmarkedet hvis han kunne..

E24 - 10 timer siden

Nytt brudd - lærerstreiken fortsetter

RIKSMEKLEREN (VG) Partene har fortsatt ikke kommet til enighet i lærerstreiken, til tross for mekling både lørdag og søndag..

E24 - 10 timer siden

Får tusen kroner for én kongekrabbe: – Har aldri hatt bedre år

Fiskerne får rekordhøye priser og har tjent mer hittil i år enn i hele fjor..

E24 - 11 timer siden

Frp skuffet over Nordeas Nordic Mining-exit

Frp mener Nordea undergraver mineralnæringen ved å selge Nordic Mining-aksjene sine. SV mener regjeringen må komme på banen..

E24 - 12 timer siden

Kraftkampen som truer klimamålet

GRENLAND (E24): Industrien sørøst i Telemark har satt seg mål om å bli verdens første klimapositive region. Men mangel på kraft og nett kan true klimaambisjonene og det norske konkurransefortrinnet..

E24 - 12 timer siden

Aksjeskolen #7: Derfor bør du følge innsidehandlerne

Kommer det melding om at ansatte kjøper aksjer i eget selskap, kan det være gode grunner til at du også bør gjøre det. – Vær på lag med innsiderne, er ekspertens råd..

E24 - 13 timer siden

Møtes igjen hos Riksmekleren: - Ønsker å være en del av løsningen

Søndag fortsetter forhandlingene i lærerstreiken på Riksmeklerens kontor. Partene jobber for en enighet - men holder enn så lenge kortene tett til brystet..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com