NRK > Nyheter

Wednesday, 01 February, 10:51

NRK - 25 jan 23 kl. 06:21

Meldinger om nedstenging av Nord-Koreas hovedstad

Nord-Koreas hovedstad Pyongyang er stengt ned som følge av et økende antall tilfeller av en ikke navngitt luftveissykdom, ifølge sørkoreanske NK News. NK News siterer onsdag en uttalelse fra nordkoreanske myndigheter på nedstengingen, som skal vare i fem dager. Uttalelsen nevner ikke covid-19, men forklarer at innbyggerne i hovedstaden må holde seg hjemme til utgangen av søndag og at de må oppgi febermålinger flere ganger hver dag, ifølge NK News. Tirsdag meldte det sørkoreanske nettstedet at innbyggerne i Pyongyang så ut til å hamstre varer i påvente av strengere tiltak. det er uklart om det er innført nedstenginger andre steder i Nord-Korea.
Les mer på NRK


Les mer om:
koreas, Pyongyang, NK News, News, Nord-Korea, NTB, Nord-Koreas

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Meldingerom , nedstengingav , Nord-Koreas, hovedstad
Klartale - 25 okt 22 kl. 06:00

Dette er konflikten mellom Nord-Korea og Sør-Korea

Det har lenge vært konflikt mellom Nord-Korea og Sør-Korea. Før het landet bare Korea. Korea var en koloni under Japan fra 1910 til 1945.

Klartale - 25 okt 22 kl. 06:00

Dette er konflikten mellom Nord-Korea og Sør-Korea

Det har lenge vært konflikt mellom Nord-Korea og Sør-Korea. Før het landet bare Korea. Korea var en koloni under Japan fra 1910 til 1945.

Klartale - 24 okt 22 kl. 10:02

Sør-Korea og Nord-Korea skjøt for å advare

Marinen til Sør-Korea skjøt varselsskudd mot et handels-skip fra Nord-Korea natt til mandag. Det hadde da seilt inn i sørkoreansk farvann. Det sier militære leder i Sør-Korea, ifølge nyhetsbyrået Yonhap.

Klartale - 27 sep 22 kl. 11:12

Mistenker at noen har ødelagt gassrørledninger

To gassrørledninger har hatt tre lekkasjer. Det sier de som styrer Sverige og de som styrer Danmark. Nord Stream AG er operatør for de to ledningene, som kalles Nord Stream 1 og Nord Stream 2.

NRK - 04 okt 22 kl. 09:08

EU-sjef fordømmer Nord-Koreas rakettutskyting

EU-president Charles Michel kaller Nord-Koreas utskyting av en ballistisk rakett over Japan for et åpenbart brudd på internasjonal lov. Han fastslår også at EU står solidarisk med Japan og Sør-Korea. – Jeg fordømmer sterkt Nord-Koreas bevisste forsøk på å sette sikkerhetssituasjonen i regionen på spill ved å avfyre en ballistisk rakett over Japan.

NRK - 02 nov 22 kl. 01:41

Sør-Korea: Nord-Korea avfyrte nytt missil

Sør-Koreas president Yoon Suk-yeol har innkalt til møte i landets nasjonale sikkerhetsråd etter at Nord-Korea avfyrte et missil som landet i Japanhavet onsdag. Det sørkoreanske nyhetsbyrået Yonhap skriver at missilet fløy mot den sørkoreanske øya Ulleungdo før den landet i internasjonalt farvann i Japanhavet. Tidligere truet Nord-Korea med å bruke atomvåpen som svar på USA og Sør-Koreas felles militærøvelser, som Pyongyang mener er «aggressive og provoserende».

NRK - 28 dec 22 kl. 07:20

Nord-Koreas president vil styrke forsvaret

Nord-Koreas leder Kim Jong-un vil styrke forsvaret. På et møte med nøkkelpersoner i partiet la han onsdag fram målsettingene for 2023, melder statlige medier. I en rapport som ble lagt fram på andre dag av et plenumsmøte i den mektige sentralkomiteen, ga Kim en analyse av det han kalte den nye utfordrende situasjonen som er oppstått på Koreahalvøya, og den internasjonale politiske situasjonen, melder det statskontrollerte nyhetsbyrået KCNA.

NRK - 05 nov 22 kl. 07:00

Splittet FNs sikkerhetsråd tar ikke stilling til Nord-Korea

FNs sikkerhetsråd har på det niende møtet så langt i år med Nord-Korea som tema, nok en gang ikke klart å dempe den økende spenningen på Koreahalvøya. De 15 medlemmene i FNs mektigste organ klarte ikke å enes om noen felles uttalelse i New York fredag. I stedet endte flere av medlemmene, blant dem USA, Storbritannia og Frankrike, med å fremføre separate fordømmelser av det nordkoreanske regimets pågående rakettester.

NRK - I førrgår: 16:32

Nord-Korea benekter våpenhandel med Russland

Nord-Korea avviser USAs anklager om at de skal ha solgt våpen til den russiske Wagner-gruppen. Amerikanske myndigheter uttalte tidligere denne måneden at Wagner-gruppen hadde drevet våpenhandel med Nord-Korea, noe som er i strid med FN-lover. Den amerikanske regjeringen viste til bilder som skal vise russiske jernbanevogner som ankommer Nord-Korea og lastes med en rekke våpen og utstyr, før de reiste tilbake igjen til Russland.

NRK - 30 okt 22 kl. 02:17

UD: Har opplysninger om at nordmenn kan være rammet

Utenriksdepartementet har opplysninger som tyder på at nordmenn kan være rammet av tragedien i Sør-Koreas hovedstad Seoul. – Vi har mottatt informasjon som tilsier at norske borgere kan være rammet i den tragiske hendelsen i Sør-Koreas hovedstad Seoul. Ambassaden er i tett kontakt med lokale myndigheter for å få informasjonen bekreftet.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Pågrepet og siktet for drapsforsøk

En ung mann er pågrepet og siktet for drapsforsøk i Oslo sentrum natt til fredag 20. januar. Det skriver VG.

NRK - 15 minutter siden

Nøstvettunnelen stengt - Brann i bil

Nøstvettunnelen i Nordre Follo er stengt i begge retninger på grunn av brann i en bil. Personen i bilen som brenner har kommet seg ut og skal ikke være skadd. Tunnelen er nå tom..

NRK - 15 minutter siden

Energikommisjonen sår tvil om klimamåla

Regjeringa får i dag tilrådingar til ein ny energipolitikk, men komiteen er ikkje sikker på om vi har nok kraft til å nå klimamåla for 2030. Kommisjonen konkluderer med at klimamåla for 2030 per i dag «ser svært ambisiøse ut». Men at «politisk vilje» og upopulære val framleis kan tippe vektskåla: – Alt må gå mykje kjappare enn det gjer i dag, seier ei kjelde i Energikommisjonen til NRK.

NRK - 30 minutter siden

Selbu ungdomsskole får Benjaminprisen 2022

Kunnskapsminister Tonje Brenna overrekker Benjaminprisen til Selbu ungdomsskole. Skolen får prisen for sitt langvarige og systematiske arbeid mot rasisme og diskriminering, det skriver Senter for studier om Holocaust og livssynsminoriteter i en pressemelding. Benjaminprisen er en skolepris som deles ut hvert år til en skole som arbeider godt og aktivt mot rasisme, og alle diskriminerende holdninger og handlinger.

NRK - 15 minutter siden

Boris Johnson mener Ukraina må få vestlige kampfly

Tidligere statsminister Boris Johnson mener Storbritannia og andre vestlige land bør forsyne Ukraina med moderne kampfly. Britenes nåværende regjering og USA har sagt nei til Ukrainas forespørsel om å få moderne kampfly fra Vesten, men Boris Johnson er uenig. Ukraina bør få alt det militære materiellet de ber om, sier Johnson, som nå er på besøk i Washington.

NRK - 15 minutter siden

Tyskland stenger konsulat i Istanbul

Tyskland stenger sitt konsulat i Istanbul på grunn av økt fare for et angrep, melder det tyske utenriksdepartementet. Tyskland advarer tyskere i storbyen om at faren er særlig stor i det sentrale Beyoglu-distriktet og rundt den svært travle Taksim-plassen. Avgjørelsen er tatt i samråd med sikkerhetsmyndigheter, skriver departementet, som oppfordrer tyskere til å unngå store folkemengder.

NRK - 45 minutter siden

Mener trusselsituasjonen var godt håndtert

Politimester i Agder Kjerstin Askholt mener trusselsituasjonen i Kristiansand fredag ble riktig håndtert, skriver Fædrelandsvennen. Trusselsituasjonen endte med at en mann ble skutt i beinet av politiet. Mannen er siktet for ulovlig bevæpning på offentlig sted.

NRK - 45 minutter siden

Politibetjentar blir avhøyrt i dag

Dei to politibetjentane, som er mistenkt for tenestefeil etter eit dødsfall i Ålesund i helga, blir avhøyrt i dag. Det opplyser Thomas Arntsen, etterforskingsleiar i Spesialeininga til NRK. Dei skal no etterforske for å finne ut om det kan vere ein samanheng mellom politiet sin framgangsmåte og dødsfallet til ein mann.

NRK - 1 time siden

Russisk journalist dømt for å spre falske nyheter

En russisk journalist er dømt til fengsel i åtte år for spredning av falske nyheter, skriver nyhetsbyrået Reuters. Den markante russiske journalisten Alexander Nevzorov var ikke til stede da dommen ble avsagt i en rettssal i Moskva. Ifølge statlige medier skal Nevzorov ha spredd falske nyheter om den russiske armeen.

NRK - 1 time siden

Reisegarantifondet dekker ikke flybilletter

Reisegarantifondet dekker ikke Flyr-flybilletter, det skriver Reisegarantifondet i en e-post til NRK. Reisegarantifondet er en stiftelse som har som oppgave å administrere reisegarantiordningen i Norge. Ifølge stiftelsen blir de ringt ned med Flyr-spørsmål etter at selskapet begjærte seg konkurs..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com