NRK > Nyheter

Tuesday, 19 October, 13:21

NRK - 20 sep 21 kl. 13:21

Meir kvelds- og nattarbeid

Fleire nordmenn jobbar meir kveld og natt no enn for seks år sidan, viser arbeidslivsbarometeret frå YS, skriv FriFagbevegelse. I 2015 jobba 52 prosent av norske arbeidstakarar kveld. I 2021 har dette stige til 58 prosent. Tidlegare var det menn som jobba mest kveld og natt, men no har kvinnene langt på veg jamna ut dette..
Les mer på NRK


Les mer om:
YS, FriFagbevegelse

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Meir, kveldsog , nattarbeid
NRK - 20 sep 21 kl. 13:07

Virke trur på vekst i tenestehandel

Folk kjem til å bruke meir på tenestehandel i år, medan rekordveksten i varehandel kjem til å stoppe opp, ifølge prognosane til Virke. – Overordna ser vi for oss at nokre koronaeffektar blir med oss vidare, men vi er på veg mot ein meir normal situasjon. Det blir meir forbruk av tenester, daglegvare skal ned etter rekordvekst, og vi vil igjen bruke meir pengar på klede og sko, seier sjeføkonomi Lars Haartveit i Virke til NTB..

NRK - 10 sep 21 kl. 11:40

– Taliban blir meir valdelege

Taliban reagerer meir og meir valdeleg mot fredelege demonstrantar i Afghanistan. Det seier FNs talsperson for menneskerettar, Ravina Shamdasani, ifølge Reuters. Dei skal ha brukt batongar, piskar og skarp ammunisjon mot demonstrantane, som skal ha ført til at fire så langt er døde.

NRK - 01 jun 21 kl. 03:24

Lettere restriksjoner på Mallorca

Den spanske ferieøya Mallorca fjerner kommende helg portforbudet som i sju måneder har holdt ferierende og festlystne unna gatene på kvelds- og nattetid. Avgjørelsen kom mandag, og det nattlige portforbudet mellom midnatt og klokken 6 fjernes søndag, opplyser myndighetene. Det er en etterlengtet avgjørelse for øya som lokker med strandliv på dagen og et yrende uteliv på kveldstid.

NRK - 04 aug 21 kl. 06:29

Rekordmånad for sjømateksport

Aldri før har Noreg eksportert sjømat for meir pengar i juli enn i år. Det opplyser Noregs sjømatråd. Det blei seld sjømat til utlandet for i alt 9,5 milliardar kroner i juli, 1,6 milliardar meir enn i juli i fjor.

NRK - 04 aug 21 kl. 07:15

Færre vil reisa kollektivt

Delen av folk som seier dei vil reisa meir kollektivt dersom tilbodet blir betre har falt til 47 prosent frå 60 prosent for 2 år sidan. Det syner ei undersøking Kantar har laga for Norges Automobilforund, NAF. Ei av årsakene kan vera koronapandemien, og at mange er blitt vande til heimekontor.

NRK - 09 aug 21 kl. 08:06

Brukar 1,7 milliardar på kjæledyr

I fjor brukte nordmenn over 1,7 milliardar kroner i dyrebutikkar. Det er 500 millionar meir enn i 2006, viser tal frå SSB. Vi handlar også meir til dyra våre på nett.

Aftenposten - 15 aug 21 kl. 19:00

Frå direktøren i Norges Forskningsråd hadde eg forventa noko anna - og meir

Frå direktøren i Norges Forskningsråd hadde eg forventa noko anna – og meir..

NRK - 06 sep 21 kl. 15:05

Aukar avgiftene på fossilbilar

Avgiftene for nye bensin- og dieselbilar i Sverige skal aukast i budsjettet som kjem. Samtidig vil det bli fleire lettar for dei som vel elbil, seier den svenske klimaministeren Per Bolund (MP). – Eg har stor forståing for dei som synest dette er ein høg kostnad.

NRK - 07 sep 21 kl. 06:58

Yr skal bli meir presise

Nedbørsvarsla til Yr skal bli endå meir nøyaktige når dei no tar i bruk privateigde vêrstasjonar..

NRK - 20 sep 21 kl. 12:12

Får produsere meir gass frå Troll

Equinor har fått løyve til å produsere større volum frå det gigantiske Troll-feltet i Nordsjøen, stadfestar Olje- og energidepartementet overfor Dagens Næringsliv. Også Noregs nest største gassfelt, Ormen Lange, får hente ut meir gass. Shell og partnarane deira skal no auke utvinningsgraden frå 75 til 85 prosent, skriv E24..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 5 minutter siden

Må kanskje stenge kirker i Oslo

Hvis strømutgiftene blir for store kan det hende at noen kirker i Oslo må stenge. Kirkevergen er bekymret over de høye strømprisene og ser nå på ulike løsninger, sier kommunikasjonsansvarlig i Kirkelig fellesråd i Oslo, Finn Folke Torp til NRK..

NRK - 15 minutter siden

Straumprisen fell i morgon

Etter fleire dagar med rekordhøge straumprisar, er det venta eit prisfall onsdag. Det viser prisoversikta frå straumbørsen Nordpool. Prisen vil ligge på 0,80 kilowattimen i snitt gjennom dagen i Sør-Noreg..

NRK - 15 minutter siden

Tilleggsforhandlingane starta opp

Tilleggsforhandlingane mellom staten og landbruket, som i september vart utsett av Solberg-regjeringa, har starta opp igjen med Støre-regjeringa. Tysdag har det vore møte på leiarnivåa, skriv Norges Bondelag. Jordbruket krev mellom anna kompensasjon for ein kraftig vekst i kostnadene til handelsgjødsel og byggjevarer.

NRK - 45 minutter siden

Avlyser førestillingar

Bergen Nasjonale Opera må avlyse tre førestillingar av Rusalka på grunn av streik. Førestillingane den 23., 25.

NRK - 30 minutter siden

Demonstrantar i Madrid

Seks demonstrantar har okkupert det kjente Prado-museet i Madrid og trugar med å ta livet av seg om ikkje dei får innfridd ei liste med krav. Ifølgje spanske medium hevdar demonstrantane å vere overlevande etter ei masseforgifting som skjedde i Spania for 40 år sidan. Då omkom hundrevis av menneske og fleire titusen vart sjuke etter å ha fått i seg rapsolje med anilin.

NRK - 45 minutter siden

Sagosen testet positivt for korona

Håndballstjernen Sander Sagosen har testet positivt for korona, opplyser hans manager Kevin Skabo til Adresseavisen. – Han ble dårlig i helgen og var dårlig i to dager. Men nå føler han seg bra, sier Skabo til avisen og legger til at Sagosen har kjent på en influensafølelse.

NRK - 1 time siden

Dømd til tre års fengsel

To nordmenn er dømd til tre års fengsel for medverkar til grovt underslag etter leilegheitssal i Brasil. Kjøparane fekk ikkje skøytene til leilegheitene, skriv Dagens Næringsliv. I tillegg til fengsel, er dei to dømd til å betale tilbake 27,7 millionar kroner til kjøparane, samstundes er dei frådømd retten til å drive næringsverksemd for alltid.

NRK - 1 time siden

Tilsynssaka vil ta eit halvt år

Statsforvaltaren i Oslo og Viken håpar å vere ferdig med tilsynssaka knytt til helsehjelpa til drapssikta Espen Andersen Bråthen har fått, innan seks månadar. Forvaltarens helseavdeling har varsla Kongsberg kommune og Vestre Viken helseføretak om at det blir opna tilsynssak etter drapa. – Vi ber i første omgang om informasjon om den sikta si kontakt med helsevesenet frå januar 2018 og fram til i dag, skriv statsforvaltaren i ei pressemelding..

NRK - 1 time siden

Dansar og koreograf er død

Den internasjonalt anerkjende koreografen og dansaren Kjersti Alveberg er død, 73 år gamal. Alveberg var ein av landets fremste koreografar i siste del av 1900-talet. Ho markerte seg med særprega oppsetjingar og produksjonar, ofte i tett samarbeid med mellom anna NRK..

NRK - 2 timer siden

Siktet og etterlyst person i Norge

Etter hendelsen der en person ble skutt i Vika i Oslo har politiet pågrepet ytterligere en person. Dette er en person som var siktet og etterlyst i saken og som oppholdt seg i Pakistan. Mannen meldte seg selv for politiet.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt