VG > Debatt

Tirsdag, 27 Juli, 23:20

VG - 18 april 21 kl. 17:36

Medskyldig i folkemordet på jødene?

Av landene i Norden kom Norge desidert dårligst ut på statistikken over andelen deporterte jøder under andre verdenskrig. Hvem var det som ledet an i forfølgelsen av jødene i Norge? Hadde Knut Hamsun et ansvar?.
Les mer på VG Bilden deled av VG via deres RSS-fløde og vises på deres server.


Les mer om:
Norden, Norge, Knut Hamsun

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Medskyldigi , folkemordet, jødene
NRK - 26 mars 21 kl. 18:02

Tar på seg Rwanda-ansvar

Frankrike bærer et stort ansvar for folkemordet i Rwanda, konkluderer en regjeringsoppnevnt kommisjon. De sier Frankrike sviktet i forkant av folkemordet der 800.000 tutsier og moderate hutuer ble drept under i 1994.

NRK - 27 mai 21 kl. 11:27

Macron seier unnskyld til Rwanda

Frankrikes president Emmanuel Macron vedgjekk at Frankrike hadde eit ansvar for folkemordet i Rwanda i 1994. Torsdag besøkte han ein gravplass der mange av dei 800.000 ofra for folkemordet ligg gravlagde.

NRK - 27 mai 21 kl. 11:27

Macron ber om tilgjeving Rwanda

Frankrikes president Emmanuel Macron vedgjekk at Frankrike hadde eit ansvar for folkemordet i Rwanda i 1994, melder Reuters. Torsdag besøkte han ein gravplass der mange av dei 800.000 ofra for folkemordet ligg gravlagde.

NRK - 27 mai 21 kl. 13:20

Skuffa over Macron

Ei gruppe overlevande etter folkemordet i Rwanda i 1994 er skuffa over at Frankrikes president Emmanuel Macron ikkje kom med ei klar orsaking for Frankrikes rolle under folkemordet. Macron vedgjekk at Frankrike kunne gjort meir, og bad om tilgjeving i ein tale han heldt då han besøkte Rwanda torsdag..

VG - 11 juli 21 kl. 17:56

Srebrenica-ofre begravet 26 år etter folkemordet

Ytterligere 19 ofre for Srebrenica-massakren på bosniske muslimer er stedt til hvile, 26 år etter folkemordet begått av bosnisk-serbiske styrker..

NRK - 19 juli 21 kl. 17:04

Krise for Afrikas naturarv

12 av de 16 mest truede naturområdene i verden ligger i Afrika og står på listen over verdensarvområder i fare når verdensarvkomiteen møtes i sommer. – Situasjonen for områdene i Afrika står høyt på agendaen når vi nå skal møte de andre medlemmene av verdensarvkomiteen. Hvis ikke utviklingen snur står vi i fare for å miste mange av de mest unike naturområdene i verden, og en rekke truede arter står i fare for å forsvinne, sier Berit Lein i Miljødirektoratet i en pressemelding..

NRK - 24 feb. 21 kl. 10:00

Tidligere syrisk agent dømt

En tidligere syrisk etterretningsagent er dømt til fire og et halvt års fengsel i Tyskland for å være medskyldig i forbrytelser mot menneskeheten. Mannen er dømt for å ha arrestert og levert demonstranter til fengsler i Damaskus i Syria høsten 2011..

NRK - 17 feb. 21 kl. 07:45

Hotel Rwanda-sjef for retten

Paul Rusesabagina, som ble hyllet for å ha reddet over 1.000 liv i folkemordet i Rwanda, er anklaget for å ha dannet en væpnet gruppe. Han stilles onsdag for retten i Kigali.

Aftenposten - 19 feb. 21 kl. 21:28

Han var inspirasjon til storfilmen «Hotel Rwanda». Onsdag må han i retten, tiltalt for terror og drap.

Paul Rusesabagina ble hyllet for å ha reddet over 1000 menneskeliv under folkemordet i Rwanda..

NRK - 22 feb. 21 kl. 19:08

Anklager milits for ambassadør-drap

Kongos regjering hevder at en rwandisk militsgruppe, FDLR, sto bak drapet på Italias ambassadør og to andre øst i Kongo mandag. FDLR ble opprette av hutuer fra Rwandas tidligere regjeringshær og Interhamwe-milits, som sto bak folkemordet i Rwanda..

Fler nyheter fra VG

VG - 13 timer siden

Skadelige samtaler

VGs avsløringer om overgrep i terapirommet tidligere i sommer er rystende lesning. Terapi skal være trygt, og du skal kunne stole på autorisert helsepersonell. Derfor er det på overtid med en reell satsning på pasientsikkerhet i psykisk helse..

VG - Igår: 10:26

Krymp kvartalet!

Nå skal regjeringen vurdere å krympe det nye Regjeringskvartalet, melder Aftenposten. Det er i så fall ikke et øyeblikk for tidlig..

VG - I førrgår: 09:39

Det viktigste som står på spill til høsten

I NRK den 13. juli kunne vi lese om historien til Frida fra Bergen og hvordan retten til fritt behandlingsvalg reddet livet hennes i kampen mot anoreksien. Denne retten vil Arbeiderpartiet, Senterpartiet, SV og Rødt fjerne..

VG - 23 juli 21 kl. 11:49

Corona-misnøye en sikkerhetsrisiko

Misnøye mot coronatiltak kan fyre opp ekstremister og utgjøre en sikkerhetsfare, advarer PST i sin siste trusselvurdering som ble offentliggjort denne uken..

VG - 23 juli 21 kl. 10:08

Gaming radikaliserer ikke – utenforskap gjør

Dataspill er en fantastisk aktivitet for unge som voksne, og når Erna trekker fram gaming i sin tale på minnemarkeringen for 22. juli er det ikke dataspillene som er problemet – utenforskap er..

VG - 22 juli 21 kl. 11:37

Åpen tilgang til forskning er helt avgjørende

Forsknings- og høyere utdanningsminister Henrik Asheim (H), skriver i sin artikkel: «Tilliten til forskningen er helt avgjørende» at for å løse store og små problemer både i Norge og internasjonalt er vi avhengige av forskning. Og at like viktig som forskningen i seg selv, er befolkningens tillit til den..

VG - 22 juli 21 kl. 11:00

Den håpefulle sorgen - 10 år etter 

Vi lærer å akseptere smerten. Livet er en lang bevegelse i følelser. De beveger seg opp og ned.

VG - 21 juli 21 kl. 21:11

De reddet oss alle

Uten den heltemodige innsatsen fra de frivillige ved Utøya kunne dødstallene etter terrorangrepet blitt enda høyere..

VG - 20 juli 21 kl. 08:45

Lukasjenko tar sin hevn

Aleksandr Lukasjenko er rasende etter protestene sist høst og straffetiltakene fra Vesten. Hviterusslands president tar nå sin hevn..

VG - 19 juli 21 kl. 22:06

Det lettvinte valget

Det er alltid enklest å klandre treneren, men sparking er ikke nødvendigvis den klokeste løsningen for en klubb i trøbbel. Kåre Ingebrigtsen hadde fortjent mer tid..
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt