VG > Debatt

Lørdag, 19 Juni, 07:34

VG - 18 april 21 kl. 17:36

Medskyldig i folkemordet på jødene?

Av landene i Norden kom Norge desidert dårligst ut på statistikken over andelen deporterte jøder under andre verdenskrig. Hvem var det som ledet an i forfølgelsen av jødene i Norge? Hadde Knut Hamsun et ansvar?.
Les mer på VG Bilden deled av VG via deres RSS-fløde og vises på deres server.


Les mer om:
Norden, Norge, Knut Hamsun

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Medskyldigi , folkemordet, jødene
NRK - 26 mars 21 kl. 18:02

Tar på seg Rwanda-ansvar

Frankrike bærer et stort ansvar for folkemordet i Rwanda, konkluderer en regjeringsoppnevnt kommisjon. De sier Frankrike sviktet i forkant av folkemordet der 800.000 tutsier og moderate hutuer ble drept under i 1994.

NRK - 27 mai 21 kl. 11:27

Macron seier unnskyld til Rwanda

Frankrikes president Emmanuel Macron vedgjekk at Frankrike hadde eit ansvar for folkemordet i Rwanda i 1994. Torsdag besøkte han ein gravplass der mange av dei 800.000 ofra for folkemordet ligg gravlagde.

NRK - 27 mai 21 kl. 11:27

Macron ber om tilgjeving Rwanda

Frankrikes president Emmanuel Macron vedgjekk at Frankrike hadde eit ansvar for folkemordet i Rwanda i 1994, melder Reuters. Torsdag besøkte han ein gravplass der mange av dei 800.000 ofra for folkemordet ligg gravlagde.

NRK - 27 mai 21 kl. 13:20

Skuffa over Macron

Ei gruppe overlevande etter folkemordet i Rwanda i 1994 er skuffa over at Frankrikes president Emmanuel Macron ikkje kom med ei klar orsaking for Frankrikes rolle under folkemordet. Macron vedgjekk at Frankrike kunne gjort meir, og bad om tilgjeving i ein tale han heldt då han besøkte Rwanda torsdag..

NRK - 24 feb. 21 kl. 10:00

Tidligere syrisk agent dømt

En tidligere syrisk etterretningsagent er dømt til fire og et halvt års fengsel i Tyskland for å være medskyldig i forbrytelser mot menneskeheten. Mannen er dømt for å ha arrestert og levert demonstranter til fengsler i Damaskus i Syria høsten 2011..

NRK - 17 feb. 21 kl. 07:45

Hotel Rwanda-sjef for retten

Paul Rusesabagina, som ble hyllet for å ha reddet over 1.000 liv i folkemordet i Rwanda, er anklaget for å ha dannet en væpnet gruppe. Han stilles onsdag for retten i Kigali.

Aftenposten - 19 feb. 21 kl. 21:28

Han var inspirasjon til storfilmen «Hotel Rwanda». Onsdag må han i retten, tiltalt for terror og drap.

Paul Rusesabagina ble hyllet for å ha reddet over 1000 menneskeliv under folkemordet i Rwanda..

NRK - 22 feb. 21 kl. 19:08

Anklager milits for ambassadør-drap

Kongos regjering hevder at en rwandisk militsgruppe, FDLR, sto bak drapet på Italias ambassadør og to andre øst i Kongo mandag. FDLR ble opprette av hutuer fra Rwandas tidligere regjeringshær og Interhamwe-milits, som sto bak folkemordet i Rwanda..

Dagbladet - 28 mars 21 kl. 05:22

- Det største folkemordet i vår historie

Brasil fortsetter å slå dystre coronarekorder. Flere byer rapporterer om sprengt sykehuskapasitet, og ekspertene kommer med dystre spådommer..

NRK - 05 april 21 kl. 17:45

Montenegro sparker justisministeren

Statsministeren i Montenegro ber nasjonalforsamlingen støtte at justisminister Vladimir Leposavic sparkes. Politikeren har uttalt at folkemordet i Srebrenica i 1995 ikke er bevist, og vil ikke anerkjenne internasjonale domstoler, melder al-Jazeera..

Fler nyheter fra VG

VG - 20 timer siden

Synsing som sovepute

Folkehelseinstituttets politiske rådgivningsvirksomhet bør komme opp til ny debatt..

VG - I førrgår: 21:30

Noe er på gang

Det første toppmøtet mellom Joe Biden og Vladimir Putin ga ingen store umiddelbare resultater. Men noe kan være på gang..

VG - 14 juni 21 kl. 10:02

Solid energimelding

Olje- og energiminister Tina Bru har levert fra seg en grundig melding om norsk energipolitikk. Det er gledelig at Ap stiller seg bak hovedtrekkene i den..

VG - 13 juni 21 kl. 15:21

Tid for tøffe spørsmål

Kort tid etter å ha sett en lagkamerat sveve mellom liv og død, uttrykte de danske spillerne at de ville fortsette kampen. Det valget burde neppe ha fått lov til å ta..

VG - 12 juni 21 kl. 08:34

Kunnskapen må deles for å redde verden

Monopolisering av kunnskap vil ikke få oss ut av corona-pandemien. Norge bør gjøre det rette og dele kunnskapen..

VG - 12 juni 21 kl. 10:41

Oppklaring om integrering

Det tjener ikke antirasismen at Ronald M. Synnes (VG 9.6.

VG - 12 juni 21 kl. 12:28

Livet bak munnbind og pleksiglass

I mer enn ett år har vi gjort alt for å unngå smitte, sykdom og død. Hvordan skal vi som samfunn klare å leve med risiko igjen?.

VG - 09 juni 21 kl. 21:33

Lissepasning til pampene

Historien om superligafiaskoen er blitt en forenklet variant av «de slemme mot de snille». Slik hadde det kanskje ikke behøvd å bli..

VG - 09 juni 21 kl. 21:26

Farlig maktarroganse

Erna Solberg «visste ikke» at det er brudd på sedvane å utnevne sittende statsråder til embetsstillinger. Derfor gjorde hennes regjering det tre ganger..

VG - 08 juni 21 kl. 08:52

Bistand blir viktigare – og det er folk flest einige i

Eg tenker på meg sjølv som ein slags faktabasert optimist: I heile mitt vaksne liv har fakta synt store sosiale og økonomiske framsteg. No syner fakta noko heilt anna, og det krev global mobilisering i ein ny målestokk. Bistand blir viktigare..
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt