NRK > Nyheter

Saturday, 02 December, 23:50

NRK - 19 aug 22 kl. 18:37

Medlem av britisk IS-celle dømt til livstids fengsel

Mannen som ble omtalt som Ringo i den britiske IS-gruppen med tilnavnet The Beatles, er dømt til livsvarig fengsel i USA, melder BBC. 34 år gamle El Shafee Elsheikh ble i april funnet skyldig i å ha tatt gisler og i ha inngått et kriminelt forbund for å drepe amerikanske borgere og støtte en terrororganisasjon, melder BBC. Hans handlinger skal ha ført til at fire amerikanske gisler ble drept. Journalistene James Foley og Steven Sotloff og bistandsarbeiderne Kayla Mueller og Peter Kassig ble alle bortført og drept av IS-cellen, som ble beryktet under tilnavnet The Beatles fordi de hadde britisk aksent. Medlemmene av gruppen vokste opp i London og vervet seg til å kjempe for ekstremistgruppen IS i Syria.
Les mer på NRK


Les mer om:
Ringo, IS, The Beatles, USA, BBC, El Shafee Elsheikh, James Foley, Steven Sotloff, Kayla Mueller, Peter Kassig, London, Syria, NTB

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Medlemav , britisk, IS-celle, dømt, til, livstids, fengsel
NRK - 17 mar 23 kl. 17:03

Billström: – Spørsmål om når Sverige blir Nato-medlem, ikkje om

Sveriges utanriksminister Tobias Billström sa på ein pressekonferanse fredag at dei held fram forhandlingane om å bli Nato-medlem, etter at Tyrkia fredag gav grønt lys for finsk medlemskap. – Det handlar om når Sverige blir medlem, ikkje om Sverige blir Nato-medlem. Billström seier Tyrkias godkjenning av finsk medlemskap utan Sverige er ei uønskt utvikling, men at det ikkje kom overraskande.

Klartale - 12 maj 22 kl. 12:11

Russland sier de føler seg truet av Finland

Finland og Sverige nærmer seg å bli medlem av forsvars-samarbeidet Nato. Sauli Niinistö sier at Finland er klar for å melde seg inn. Det sa han torsdag.

Klartale - 16 maj 22 kl. 15:43

Lover å forsvare Sverige og Finland ved angrep

Sverige og Finland har bestemt seg. De vil bli medlem i forsvar-samarbeidet Nato. Det skjer etter at Russland startet krig med Ukraina.

Klartale - 24 maj 22 kl. 14:10

Dette krever Tyrkia fra Sverige før de får bli medlem av Nato

Sverige og Finland har søkt om å få bli medlem av forsvars-samarbeidet Nato. Det gjorde de 18. mai.

Klartale - 13 jun 22 kl. 10:30

Finland vil kun bli del av Nato om Sverige og blir det

Finland og Sverige har søkt om å få bli medlem av forsvars-samarbeidet Nato. Den prosessen har tatt lengre tid enn det som var planlagt. Tyrkia har nemlig sagt at Sverige ikke får bli med.

Klartale - 24 jan 23 kl. 09:11

Finland åpner for å bli medlem av Nato uten Sverige

Finland og Sverige har søkt om å bli medlem av forsvars-samarbeidet Nato. Søknaden har tatt tid. Og Tyrkia har flere krav til Sverige før de vil godta at de kan være med.

Klartale - 11 jul 23 kl. 08:24

Tyrkia sier ja til at Sverige kan bli medlem av Nato

Russlands invasjon av Ukraina endret mye. Sverige og Finland ønsket å bli medlem av forsvars-alliansen Nato. For at de skulle få lov, må alle medlemmene si ja.

NRK - 02 okt 22 kl. 17:42

Brann på celle i Vadsø fengsel

Nødetatene rykket ut til Vadsø fengsel etter at det brant på ei celle. Brannvesenet var raskt på stedet og fikk kontroll, skriver politiet på Twitter. Det var satt fyr på en madrass.

NRK - 02 apr 23 kl. 13:45

Britisk etterretning hevder russiske soldater dør av alkohol og kulde

Britisk etterretning anslår at 200.000 russiske soldater er drept eller såret i Ukraina, og at mange soldater også dør som følge av alkoholmisbruk og kulde. Det britiske forsvarsdepartementet viser i sin daglige Twitter-oppdatering til en ikke navngitt russisk Telegram-konto der det hevdes at det har vært «et ekstremt høyt antall» hendelser, forbrytelser og dødsfall» som ikke har vært relatert til kamphandlinger, blant de russiske soldatene i Ukraina.

NRK - 04 maj 22 kl. 12:49

Støre vil behandle Nato-søknadar raskt

Dersom Sverige og Finland ønsker å bli medlem av Nato, er Noreg klare til å behandle søknaden på kort varsel, seier statsminister Jonas Gahr Støre (Ap), som onsdag er i Danmark der han blant anna har hatt møte med dei andre nordiske statsleiarane. Støre seier både Sverige og Finland oppfyller vilkåra til å bli medlem, og at eit eventuelt medlemskap vil vere bra for dei nordiske landa i alliansen. – For Norden vil det styrke samarbeidet vil allereie har.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 30 minutter siden

Funn av vrakrester i Bunnefjorden – avslutter redningsaksjon

Det ble lørdag kveld satt i gang søk etter funn av vrakrester i Bunnefjorden i Oslo. Hovedredningssentralen melder at en båteier har tatt kontakt med politiet og meldt at båten hans har gått ned. – Politiet jobber med å avhøre en person som har meldt seg for politiet om at han har vært ute i båt og at båten hans har sunket i det aktuelle området som vi leter i, sier redningsleder, Andreas Bull, ved Hovedredningssentralen Sør-Norge til NRK.

NRK - 30 minutter siden

Eksplosjon i boligområde i Uppsala

En person er sendt til sykehus etter en eksplosjon i et villaområde i Uppsala i Sverige, melder Aftonbladet..

NRK - 30 minutter siden

Funn av vrakrester i Bunnefjorden – starter søk

Det er satt i gang søk etter funn av vrakrester i Bunnefjorden i Oslo. – I forbindelse med observasjon av nødsignaler fra området har vår politibåt funnet vrakrester som gir grunn til å tro at en båt/fartøy har gått på grunn eller gått ned, opplyser operasjonsleder, Sven Christian Lie, i Oslo politidistrikt. Det søkes blant annet med helikopter og redningsskøyte..

NRK - 1 time siden

USA ber Israel skjerme sivile

USAs forsvarsminister Lloyd Austin sier Israel må skjerme sivile om de skal vinne en bykrig mot Hamas. I en tale på Reagan-senteret i California lørdag sa Austin at han lærte mye om krigføring i byer da han kjempet mot IS i Irak. Han sa at IS, som Hamas, var en integrert del av byene de hadde kontroll på, og at den internasjonale koalisjonen mot IS anstrengte seg hardt for å verne sivile og opprette humanitære korridorer.

NRK - 1 time siden

En drept og en skadet i angrep i Paris

En person er drept og en annen skadd etter et angrep på forbipasserende sentralt i Paris. Det opplyser Frankrikes innenriksminister på X, ifølge Reuters..

NRK - 2 timer siden

Brann i rekkehus på Frekhaug – evakuerer heile rekka

Det pågår evakuering frå store delar av området kring rekkehuset som står i brann på Frekhaug utanfor Bergen. Politiet seier til NRK at dei ikkje har fått melding om at nokon er sakna. – Det me veit er at det er full fyr i eit rekkehus.

NRK - 2 timer siden

Brann i rekkehus på Frekhaug – evakuerer heile rekkebustaden

På X melder politiet at det er full overtenning og mykje tjukk røyk i området, og at vert jobba med å evakuera rekkehuset og dei ander bustadane i rekka. 110 Vest melder på X at det er sendt ut store ressursar frå to ulike brannstasjonar..

NRK - 2 timer siden

Brann i rekkehus i Bergen – mogleg spreiingsfare

Det brenn i eit rekkehus på Frekhaug i Bergen, og det kan vera fare for spreiing til dei andre bustadane i rekka, melder politiet på X. Naudetatane har rykka ut..

NRK - 2 timer siden

Haaretz: Rakettåtak mot Tel Aviv

Hamas hevdar dei har gjennomført eit rakettåtak mot Tel Aviv. Det israleske forsvaret (IDF) melder på X at fleire rakettalarmar over heile sentral-Israel har gått, inkludert storbyen Tel Aviv. Ein talsperson for IDF fortel på X at rakettskjolda i byen Iron Dome slo ut fleire av rakettane..

NRK - 2 timer siden

Tidlegare gislar ber om å få henta ut dei siste gislane

Fleire av dei lauslatne gislane som Hamas tok 7. oktober samla seg i kveld i Tel Aviv. Både gislar og pårørande møtte opp på det israelske forsvaret sitt hovudkvarter i Tel Aviv.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com