NRK - 01 feb 23 kl. 23:21

McCarthy tror han og Biden kan komme til enighet om USAs statsgjeld

Leder for Representantenes hus i USA, Kevin McCarthy, sier han tror han og president Joe Biden kan komme til en enighet om å heve landets såkalte gjeldstak. Ifølge McCarthy hadde de to en god samtale da de onsdag møttes for første gang etter at McCarthy ble valgt til leder for Representantenes hus. – Jeg tror at vi til slutt kan finne fram til en enighet, sa McCarthy etter møtet. De to ble enige om å fortsette samtalene om hvor mye gjeld USA kan ta opp, og McCarthy sier at han sa til Biden at de må oppnå en avtale innen fristen i juni. Republikanerne, som McCarthy representerer, har truet med å nekte å heve det såkalte gjeldstaket dersom ikke Demokratene først går med på deres krav om budsjettkutt.
Les mer på NRK


Les mer om:
Representantenes, USA, McCarthy, Joe Biden, Biden, Demokratene, NTB, USAs

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: McCarthy, trorhan og , Bidenkan , komme, til, enighet, om USAs statsgjeld
NRK - 03 okt 23 kl. 18:31

Washington Post: Demokrater sier de ikke vil gripe inn for å redde McCarthy

Demokrater i Representantenes hus sier de ikke vil bidra til å redde speaker Kevin McCarthy fra å bli kastet av republikanere på den harde høyrefløyen. Det gjør det mer sannsynlig at McCarthy ikke vil overleve i stillingen som leder for forsamlingen, skriver The Washington Post tirsdag. Resultatet kan bli en ny, opprivende lederstrid på republikansk side.

NRK - 12 sep 23 kl. 17:18

McCarthy signaliserer mulig riksrettssak mot Biden

Republikanernes leder i Representantenes hus ventes å gi sin støtte til å starte en riksrettsprosess mot president Joe Biden, ifølge AP. McCarthy skal ha flere møter med medlemmer av forsamlingen bak lukkede dører denne uka, skriver det amerikanske nyhetsbyrået. McCarthy har så langt ikke villet støtte en riksrettssak mot Biden foran valget i 2024, der ekspresident Donald Trump så langt har en klar ledelse blant kandidatene på republikansk side.

NRK - 07 jan 23 kl. 05:26

McCarthy er framleis ikkje kongressleiar

Representanthuset i Kongressen i USA har enno ikkje fått ein leiar. Republikanaren Kevin McCarthy fekk ikkje nok stemmer i den fjortande avstemminga heller. I den fjortande avstemminga klokka 4 natt til laurdag mangla McCarthy berre ein stemme for å vinne.

NRK - 04 okt 23 kl. 01:17

Reuters: McCarthy vil ikke søke gjenvalg som speaker etter avsettelsen

Kevin McCarthy har kunngjort at han ikke vil søke gjenvalg etter å ha blitt avsatt som speaker i Kongressen, ifølge republikaneren Kevin Hern. Det melder Reuters. McCarthy ble historisk da han ble avsatt som speaker i Representantenes hus tirsdag, med 216 mot 210 stemmer.

NRK - 12 sep 23 kl. 17:26

McCarthy: Riksrettshøringer mot Biden innledes i Representantenes hus

Kevin McCarthy, Republikanernes leder i Representantenes hus, gir støtte til å starte en riksrettsundersøkelse mot president Joe Biden, melder nyhetsbyråene AFP og Reuters. McCarthy skal ha flere møter med medlemmer av forsamlingen bak lukkede dører denne uka, skriver det amerikanske nyhetsbyrået AP. McCarthy har fram til nå ikke villet støtte en riksrettssak mot Biden foran valget i 2024, der ekspresident Donald Trump så langt har en klar ledelse blant kandidatene på republikansk side.

NRK - 20 apr 23 kl. 05:56

Biden og McCarthy i tvekamp om gjeldstaket som kan gjøre USA statsbankerott

President Joe Biden og Republikanernes kongressleder Kevin McCarthy barker sammen om USAs enorme gjeld. Republikanerne tar landet som gissel, sier Biden. De to kamphanene har denne uken utkjempet kampen på hver sin arena: McCarthy dro til Wall Street og forklarte børsmeglerne der hvordan han bare vil øke gjeldstaket hvis utgiftene også kuttes.

NRK - 07 jan 23 kl. 07:34

Biden gratulerer McCarthy

President Joe Biden gratulerer Kevin McCarthy med valget som leder i Representantenes hus. – Nå er det på tide å regjere på ansvarlig vis, lyder presidentens budskap til Republikanerne som brukte fire dager og 15 avstemninger på å velge 57 år gamle McCarthy til den viktige posten. Republikanerne har knapt flertall i Representantenes hus, og demokraten Biden sier at han er villig til å samarbeide med dem så sant det lar seg gjøre.

NRK - 27 apr 23 kl. 00:00

Biden vil øke USAs statsgjeld

President Joe Biden fastholder kravet om at taket for USAs statsgjeld må økes, men han vil ikke godta republikanernes krav om drastiske kutt i utgifter. Tautrekkingen av gjeldsspørsmålet dro seg til for alvor onsdag, bare uker før taket er nådd. Da kan USA stå overfor den dramatiske situasjonen med å misligholde lån.

NRK - 21 maj 23 kl. 06:38

Biden skal ringe til McCarthy for å diskutere gjeldstaket

USAs president Joe Biden skal senere søndag ringe til Representantenes hus' leder Kevin McCarthy for å diskutere forhandlingene rundt gjeldstaket i USA. Samtalen skal finne sted etter at Biden har pakket kofferten etter G7-toppmøtet i Hiroshima senere søndag. – Presidenten har bedt staben sin om å sette opp en telefonsamtale med McCarthy etter møtene i G7, sier en tjenesteperson i Det hvite hus søndag formiddag.

NRK - 21 maj 23 kl. 18:55

Forhandlingene om USAs gjeldstak på glid igjen

Den republikanske lederen i Representantenes hus, Kevin McCarthy, sier han har hatt en produktiv prat med president Joe Biden om heving av gjeldstaket i USA. Biden er på vei hjem fra G7-toppmøtet i Japan og snakket med McCarthy på telefon fra presidentflyet Air Force One. McCarthy opplyser at han og Biden skal ha et møte om saken mandag ettermiddag.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Svensk IS-kriger dømt til fengsel – voldtok barnebrud 100 ganger

En svensk IS-kriger som giftet seg med et barn i Syria er dømt til 10 års fengsel i Sverige, skriver Expressen. Mannen skal ha voldtatt sin barnebrud rundt 100 ganger. Den 12 år gamle jenta var datter av en svensk kvinne, som også hadde tilsluttet seg IS.

NRK - 1 time siden

Politijakt pågår i Bollnäs i Sverige – rundt 60 personer er stengt inne

Rundt 60 personer er innestengt i et konferanselokale i Bollnäs i Sverige som følge av en pågående politijakt. Politiet leter etter en bevæpnet person. Ingen skal være skadd eller pågrepet.

NRK - 1 time siden

Zelenskyj: Ukraina har angrepet russisk flyplass på Krim

Onsdag formiddag meldte ukrainske medier at ukrainske styrker sammen med etterretningstjenesten sto bak et droneangrepet på den russiske flybasen Dzjankoi på Krim. Onsdag kveld bekreftet president Zelenskyj angrepet da han talte via videolenke til EU-toppmøtet i Brussel. – I dag lyktes våre forsvarsstyrker å ramme et av okkupantenes viktige militær anlegg på Krim.

NRK - 1 time siden

Funn av død person i Sande på Sunnmøre

Politiet melder at det er gjort funn av ein død person i vatnet i Gursken i Sande kommune på Sunnmøre. Politiet er på staden og opplyser at det ikkje er noko som tyder på eit straffbart forhold. Politiet skal gjere undersøkingar på stadne og avhøyre vitne..

NRK - 2 timer siden

Det israelske luftvåpenet sier de angrep Hizbollah-infrastruktur i østlige Libanon

Israels luftvåpen sa onsdag i en uttalelse at deres jagerfly angrep infrastruktur tilhørende Hizbollah nord for Baalbek i østlige Libanon..

NRK - 2 timer siden

Det israelske luftvåpenet sier de angrep Hezbollah-infrastruktur i østlige Libanon

Israels luftvåpen sa onsdag i en uttalelse at deres jagerfly angrep infrastruktur tilhørende Hezbollah nord for Baalbek i østlige Libanon..

NRK - 4 timer siden

Sjukehustilsett dømt til fengsel

Ein mann i 30-åra frå Romsdal er dømt til fengsel i eitt år og seks månader for å ha misbrukt stillinga si til å skaffe seg seksuell omgang med ein pasient som var innlagt på sjukehuset der han jobba. Dette gjorde han mot den kvinneleg pasienten si vilje. Mannen erkjente ikkje straffeskuld då saka blei behandla i Møre og Romsdal tingrett.

NRK - 4 timer siden

Macron: EU må innføre sanksjoner mot Iran

– Vår plikt er å utvide sanksjonene, sa Macron i forkant av EU-toppmøtet i Brussel onsdag. Der blir Irans angrep mot Israel i helgen et av temaene. Også Tysklands statsminister Olaf Scholz og Belgias statsminister Alexander De Croo tok til orde for flere sanksjoner mot Iran på vei inn til toppmøtet.

NRK - 3 timer siden

Republikanerne i Representantenes hus vil gi Ukraina 60 milliarder dollar

Republikanerne i Representantenes hus har lagt fram forslag til støttepakker for Ukraina, Israel, Taiwan og USAs allierte i Indo-Stillehavet. Støttepakken til Ukraina er på 60,84 milliarder dollar, tilsvarende over 671 milliarder kroner etter dagens kurs. Ifølge forslaget skal Israel få en støttepakke på 26,38 milliarder dollar, mens pakken til Taiwan og USAs allierte i Indo-Stillehavet er på 8,12 milliarder dollar.

NRK - 3 timer siden

Det israelske forsvaret sier nødhjelp er kommet til Gaza fra Ashdod-havnen

Det israelske forsvaret sa onsdag at nødhjelp med mat kom inn i den blokkerte Gazastripen fra Ashdod havn for første gang siden regjeringen godkjente åpningen av havnen for nødhjelpssendinger. «Åtte lastebiler fra Verdens matvareprogram (WFP) med mel kom inn i Gazastripen fra Ashdod havn i dag», stod det i uttalelsen, og la til at lastebilene gjennomgikk sikkerhetssjekker på havnen og ble deretter sluppet inn i Gaza gjennom den israelskkontrollerte Kerem Shalom-grenseovergangen..

Mest delt i dag

  Mest delt i går   Nyhetspressen i Sociala medier

   Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

   Liknende Nyheter


   Prenumerert på nyheter (RSS)

   Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.


   Siste Nyheter

   Økonominyheter
   Om oss

   Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

   RSS

   Kontakt

   contact@nyhetspressen.com