NRK - 07 jan 23 kl. 05:26

McCarthy er framleis ikkje kongressleiar

Representanthuset i Kongressen i USA har enno ikkje fått ein leiar. Republikanaren Kevin McCarthy fekk ikkje nok stemmer i den fjortande avstemminga heller. I den fjortande avstemminga klokka 4 natt til laurdag mangla McCarthy berre ein stemme for å vinne. Han fekk akkurat halvparten av stemmene 216 stemmer, av totalt 432 stemmer. McCarthy har dermed ikkje fleirtal.
Les mer på NRK


Les mer om:
Kongressen, USA, Kevin McCarthy, McCarthy

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: McCarthyer , framleis, ikkje, kongressleiar
NRK - 01 feb 23 kl. 23:21

McCarthy tror han og Biden kan komme til enighet om USAs statsgjeld

Leder for Representantenes hus i USA, Kevin McCarthy, sier han tror han og president Joe Biden kan komme til en enighet om å heve landets såkalte gjeldstak. Ifølge McCarthy hadde de to en god samtale da de onsdag møttes for første gang etter at McCarthy ble valgt til leder for Representantenes hus. – Jeg tror at vi til slutt kan finne fram til en enighet, sa McCarthy etter møtet.

NRK - 03 okt 23 kl. 18:31

Washington Post: Demokrater sier de ikke vil gripe inn for å redde McCarthy

Demokrater i Representantenes hus sier de ikke vil bidra til å redde speaker Kevin McCarthy fra å bli kastet av republikanere på den harde høyrefløyen. Det gjør det mer sannsynlig at McCarthy ikke vil overleve i stillingen som leder for forsamlingen, skriver The Washington Post tirsdag. Resultatet kan bli en ny, opprivende lederstrid på republikansk side.

NRK - 12 sep 23 kl. 17:18

McCarthy signaliserer mulig riksrettssak mot Biden

Republikanernes leder i Representantenes hus ventes å gi sin støtte til å starte en riksrettsprosess mot president Joe Biden, ifølge AP. McCarthy skal ha flere møter med medlemmer av forsamlingen bak lukkede dører denne uka, skriver det amerikanske nyhetsbyrået. McCarthy har så langt ikke villet støtte en riksrettssak mot Biden foran valget i 2024, der ekspresident Donald Trump så langt har en klar ledelse blant kandidatene på republikansk side.

NRK - 04 okt 23 kl. 01:17

Reuters: McCarthy vil ikke søke gjenvalg som speaker etter avsettelsen

Kevin McCarthy har kunngjort at han ikke vil søke gjenvalg etter å ha blitt avsatt som speaker i Kongressen, ifølge republikaneren Kevin Hern. Det melder Reuters. McCarthy ble historisk da han ble avsatt som speaker i Representantenes hus tirsdag, med 216 mot 210 stemmer.

Nyhetspressen - 08 jan 23 kl. 21:42

Kva er eigentleg VPN?

VPN-tenester blir stadig meir populære her heime i Noreg og generelt i verda. Det er det fleire grunnar til, men kort frotalt gjer VPN deg mange fordelar på nettet når det gjeld personvern, tryggleik og ikkje minst brukaropplevingar. Med ein VPN-teneste kan du sjå innhald som eigentleg er blokkert i Noreg, som til dømes Netflix i USA, der utvalet av underhaldning er langt større enn her heime.

NRK - 03 jan 23 kl. 21:18

Framleis inga avklaring i Representanthuset

Republikanaren Kevin McCarthy fekk heller ikkje i andre valrunde nok stemmer til å bli ny leiar i Representanthuset i USA. Det er første gong på 100 år det har vore så vanskeleg å få utnemnd ein speaker i Kongressen. I første runde var det 19 republikanarar som stemte på ein annan kandidat enn McCarthy.

NRK - 05 jan 23 kl. 22:45

McCarthy mot sitt 9. nederlag i speaker-avstemning

Det går mot en 10. avstemningsrunde i Representanthuset i USA der republikanerne ikke klarer å enes om en kandidat til jobben som speaker. Torsdag kveld ble det et 9.

NRK - 05 jan 23 kl. 22:45

McCarthy tapte 9. runde i speaker-avstemning

Det går mot en 10. avstemningsrunde i Representanthuset i USA der republikanerne ikke klarer å enes om en kandidat til jobben som speaker. Torsdag kveld ble det et 9.

NRK - 06 jan 23 kl. 18:52

McCarthy på vei mot atter et tap

Republikaneren Kevin McCarthy er på vei mot å tape sin tolvte votering om å bli kongerssleder. Det til tross for at fem republikanere endret stemmen sin til McCarthy fredag. McCarthy skal fremdeles mangle minst fem stemmer for å bli innvalgt som leder.

NRK - 07 jan 23 kl. 06:31

McCarthy er valgt som kongressleder

Det måtte 15 avstemninger til før republikanske Kevin McCarthy til slutt fikk flertall i kampen om å bli leder for Representantenes hus. Etter å ha blitt blokkert av drøyt 20 utbrytere i eget parti de tre foregående dagene, gikk det langt bedre i avstemningene fredag, da McCarthy fikk flere av utbryterne til å snu. Likevel fikk ikke McCarthy nok stemmer til å sikre flertallet i de tre første avstemningene fredag.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

EU varsler sanksjoner mot Iran

EU har varslet at de vil innføre nye sanksjoner mot Iran etter angrepet mot Israel forrige uke. Det melder Reuters. De følger dermed etter USA, og vil i likhet med dem forsøke å ramme Irans drone- og missilprogram med sanksjonene..

NRK - 1 time siden

Qatar revurderer rollen som mekler mellom Hamas og Israel

Qatar revurderer rollen som mekler i samtalene om våpenhvile mellom Israel og Hamas, melder nyhetsbyrået Reuters. Qatars statsminister sjeik Mohammed bin Abdulrahman Al Thani forklarer det med at Qatars rolle blir misbrukt av enkelte politikere til gunst for egne politiske interesser. Qatar-statsministeren utdypet ikke utsagnet ytterligere, skriver Reuters.

NRK - 1 time siden

Truet beboere med jernstang

Politiet melder at de har pågrepet en mann i Bærum. Han skal ha truet flere beboere i et bofellesskap med en jernstang, opplyser de. Mannen skal ikke ha vært samarbeidsvillig, men pågripelsen gikk ifølge politiet for seg uten særlig dramatikk.

NRK - 1 time siden

Minst syv skal være drept etter israelsk luftangrep i Rafah

Minst syv personer skal være drept etter et israelsk luftangrep i Rafah, sør i Gaza. Det melder Al Jazeera, som viser til det palestinske nyhetsbyrået Wafa. Blant de drepte skal det ha vært tre barn..

NRK - 1 time siden

Mann pågrepet – skal ha viftet med revolver

Politiet i Oslo har pågrepet en mann utenfor en dagligvarebutikk i Storgata. Han skal ha viftet med en revolver. – Det var flere personer i området, men ingen er skadet.

NRK - 2 timer siden

Svensk IS-kriger dømt til fengsel – voldtok barnebrud 100 ganger

En svensk IS-kriger som giftet seg med et barn i Syria er dømt til 10 års fengsel i Sverige, skriver Expressen. Mannen skal ha voldtatt sin barnebrud rundt 100 ganger. Den 12 år gamle jenta var datter av en svensk kvinne, som også hadde tilsluttet seg IS.

NRK - 2 timer siden

Politijakt pågår i Bollnäs i Sverige – rundt 60 personer er stengt inne

Rundt 60 personer er innestengt i et konferanselokale i Bollnäs i Sverige som følge av en pågående politijakt. Politiet leter etter en bevæpnet person. Ingen skal være skadd eller pågrepet.

NRK - 3 timer siden

Zelenskyj: Ukraina har angrepet russisk flyplass på Krim

Onsdag formiddag meldte ukrainske medier at ukrainske styrker sammen med etterretningstjenesten sto bak et droneangrepet på den russiske flybasen Dzjankoi på Krim. Onsdag kveld bekreftet president Zelenskyj angrepet da han talte via videolenke til EU-toppmøtet i Brussel. – I dag lyktes våre forsvarsstyrker å ramme et av okkupantenes viktige militær anlegg på Krim.

NRK - 3 timer siden

Funn av død person i Sande på Sunnmøre

Politiet melder at det er gjort funn av ein død person i vatnet i Gursken i Sande kommune på Sunnmøre. Politiet er på staden og opplyser at det ikkje er noko som tyder på eit straffbart forhold. Politiet skal gjere undersøkingar på stadne og avhøyre vitne..

NRK - 3 timer siden

Det israelske luftvåpenet sier de angrep Hizbollah-infrastruktur i østlige Libanon

Israels luftvåpen sa onsdag i en uttalelse at deres jagerfly angrep infrastruktur tilhørende Hizbollah nord for Baalbek i østlige Libanon..

Mest delt i dag

  Mest delt i går   Nyhetspressen i Sociala medier

   Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

   Liknende Nyheter


   Prenumerert på nyheter (RSS)

   Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.


   Siste Nyheter

   Økonominyheter
   Om oss

   Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

   RSS

   Kontakt

   contact@nyhetspressen.com