NRK > Nyheter

Friday, 01 December, 16:43

NRK - 19 jul 23 kl. 17:31

Mattilsynet sier utbruddet med fugleinfluensa er alvorlig

Det er nå plukket om lag 3000 døde fugler i Vadsø. Mattilsynet sier utbruddet med fugleinfluensa i Finnmark er alvorlig, i en pressemelding torsdag. – Utbruddene vi ser ulike steder i Finnmark i år, er større enn vi har sett tidligere. Massedød i tilknytning til fuglefjell har også blitt sett andre steder i Europa de siste årene. Dette er alvorlig, ikke minst for de mest sårbare artene våre, som for eksempel krykkje, sier administrerende direktør Ingunn Midttun Godal.
Les mer på NRK


Les mer om:
Vadsø, Finnmark, Europa, Ingunn Midttun Godal, Troms, SNO, FHI, NINA, Godal

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Mattilsynet, sier, utbruddetmed , fugleinfluensaer , alvorlig
Klartale - 07 aug 23 kl. 06:00

Kan vi bli syke av fugleinfluensa?

Fugleinfluensa er et virus. Det smitter hovedsakelig mellom fugler. Det finnes ulike typer av viruset.

NRK - 20 jul 23 kl. 15:49

Landbruksministeren om fugleinfluensautbrudd: – En alvorlig situasjon

Det er blitt oppdaget fugleinfluensa på en rekke villfugler i Finnmark. Landbruksministeren kaller utbruddet for en alvorlig situasjon. – Utbruddet av fugleinfluensa i Finnmark er en alvorlig situasjon for villfuglene i området, sier landbruks- og matminister Sandra Borch (Sp).

NRK - 20 jul 23 kl. 17:21

Veterinær om fugleinfluensa: – Ganske sikre på at smitten er langs hele kysten

Grim Rømo i Veterinærinstituttet sier de er ganske sikre på at det er fugleinfluensasmitte langs hele kysten. Også i Bodø er det nå funnet smitte. Fagansvarlig og veterinær ved Veterinærinstituttet Grim Rømo sier til Nidaros at utbruddet av fugleinfluensa er alvorlig.

NRK - 02 aug 23 kl. 06:56

Mattilsynet forbereder seg p fugleinfluensa i Innlandet

Mattilsynet forbereder seg p hndtere eventuell fugleinfluensa i Innlandet. Det melder Oppland Arbeiderblad. Det er ikke registrert noen tilfeller av fugleinfluensa i fylket enn, men seksjonssjef i Mattilsynet, Egill Steingrimsson sier til avisa at: Vi forbereder oss p beredskap dersom det skulle pvises noe her.

NRK - 21 jun 23 kl. 14:44

Fugleinfluensa er påvist i Berlevåg

Mattilsynet har nå fått svar på prøvene som ble tatt av døde krykkjer i Berlevåg kommune. På Facebook skriver kommunen at prøvene bekrefter at det er et utbrudd av fugleinfluensa. Fugleinfluensa har blitt på vist i flere kommuner.

NRK - 20 jul 23 kl. 11:34

Ber folk holde kjæledyrene unna døde fugler

Veterinærinstituttet bistår Mattilsynet med faglige råd i forbindelse med pågående utbrudd i fuglekolonier i Finnmark. De melder i en pressemelding at det fot tiden pågår store utbrudd med høypatogent fugleinfluensa (HPAI) i flere fuglekolonier i Finnmark. De skriver at som et føre var-prinsipp så bør dyreeiere holde katter og hunder unna syke og døde fugler.

Klartale - 22 nov 23 kl. 06:00

Vi kan få utbrudd av fugleinfluensa

Vi må regne med at vi får utbrudd av fugleinfluensa i Norge. Viruset har stor evne til å endre seg. Derfor er det viktig å følge med på slike virus.

NRK - 21 jul 23 kl. 08:24

Fugleinfluensa påvist i Lyngen

Kommunedirektør Frode Knutsen sier Lyngen kommune forbereder seg på spredning av fugleinfluensa blant fuglebestandene i kommunen. Den siste tiden har de funnet stadig flere døde fugler i Lyngen, og fugleinfluensa er påvist på prøver. – Vi har vært i kontakt med både Statsforvalteren og Mattilsynet.

NRK - 29 jul 23 kl. 09:14

Støre: Utbruddet av fugleinfluensa er en stor tragedie

Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) har kommentert utbruddet av fugleinfluensa i Nord-Norge. – Det omfattende utbruddet av fugleinfluensa i nord er en stor tragedie. Det gjør sterkt inntrykk å se bildene og høre folk fortelle om døde fugler i tusentall, skriver statsministeren på Facebook.

NRK - 01 aug 23 kl. 17:41

Alle mink avlives p pelsfarmer med fugleinfluensa i Finland

Mattilsynet i Finland har torsdag beordret at alle mink p pelsfarmer hvor det er oppdaget fugleinfluensa, skal avlives. Grunnen er at fugleinfluensa i mink kan bli omdannet til virus som mennesker kan bli syke av. Som i Norge pgr det et utbrudd av fugleinfluensa i Finland, og viruset har blitt oppdaget p 20 pelsfarmer, hvorav tre er minkfarmer.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 30 minutter siden

Første kvinne som satt i USAs høgsterett er død

Den tidlegare høgsterettdommaren Sandra Day O'Connor er død, opplyste USAs høgsterett fredag. O'Connor blei 93 år, var den første kvinna som sat i USA sin høgsterett, skriv CNN. I 2018 blei det kjend at ho hadde blitt diagnostiert med eit tidleg stadium av demens, som truleg var av typen Alzheimer.

NRK - 15 minutter siden

Ankedomstol i USA: Trump må møta i sivilt søksmål om 6. januar-angrepa

Ein amerikansk ankedomstol avgjorde fredag at den tidlegare amerikanske presidenten Donald Trump må møta i eit sivilt søksmål om hans rolle i angrepet mot Kongressen i Washington D.C. den 6.

NRK - 15 minutter siden

137 gisler fortsatt fanget på Gazastripen ifølge Israel

115 menn, 20 kvinner og to barn holdes fortsatt som gisler på Gazastripen, opplyser en israelsk regjeringstalsmann fredag. Blant gislene er det 126 israelske statsborgere og elleve utlendinger, opplyser talsmann Eylon Levy. Uttalelsen kom fredag etter at våpenhvilen ble brutt og Israel gjenopptok kamphandlingene mot enklaven.

NRK - 30 minutter siden

Utenriksministeren om første dag av COP28: – Svært glad

Klima- og miljøminister Espen Barth Eide er på plass som en del av den norske delegasjonen under klimatoppmøtet i Dubai. Han er svært glad for utfallet av første dag, da det ble opprett et skade og tap fond. – Det har aldri skjedd før at man har tatt en så viktig beslutning på aller første dag, så det var en usedvanlig god start på dette møtet, sier han.

NRK - 1 time siden

E6 Hamar-Lillehammer stengt i begge retningar

E6 Hamar-Lillehammer er stengt i begge retninger ved Biri travbane nord for Mjøsbrua etter et uhell med kranbil. Det er skader på broen over E6, og en stor kran og store steiner må fjernes før veien kan åpne. Derfor blir det omkjøring mellom Mjøsbrua og Biri, men trafikken mellom Oslo og Trondheim blir nå anbefalt å kjøre Rv 3 Østerdalen i stedet for Gudbrandsdalen.

NRK - 1 time siden

Påtroppende Norges Bank-direktør får beholde millioninvesteringer i risikoaksjer

Ekspedisjonssjef Therese Steen ved Statsministerens kontor får beholde millioninvesteringer i risikoaksjer når hun neste år blir direktør for administrasjon i Norges Bank. – I forkant av ansettelsen har Norges Bank innhentet relevante opplysninger fra Steen og gjort en grundig gjennomgang av hennes aksjeportefølje. Hennes eierskap er vurdert å være innenfor Norges Banks etiske regelverk og habilitetskrav, skriver bankens pressesjef Bård Ove Molberg i en e-post til NRK.

NRK - 1 time siden

Helseministeren besøker Gravdal sykehus 12. desember

Først kom finansminister Trygve Slagsvold Vedum. Så kom Frp-leder Sylvi Listhaug. 12.

NRK - 45 minutter siden

Fortsatt ingen budsjettenighet

Regjeringspartiene Ap og Sp klarte heller ikke i dag å bli enige med SV om en budsjettavtale for 2024. Samtalene ble løftet til partiledernivå for et par dager siden. De tre partienes toppolitikere satt sammen i hele går, uten å komme i havn med en avtale.

NRK - 45 minutter siden

18.000 Nordea-kundar råka av BankID-feil

Ein teknisk feil gjer at rundt 18.000 Nordea-kundar har problem med Bank-ID fredag, fortel pressesjef Cathrine Graff til VG. Det skal berre vera kundar som tidlegare var i Nordea Direct som er påverka..

NRK - 45 minutter siden

Mindreårige i Stavanger forsøkt rekruttert av svenske kriminelle-nettverk

Organiserte kriminelle nettverk frå Sverige har fleire gongar prøvd å rekruttere mindreårige gutar i Stavanger-regionen, ifylge politiet. Så langt er det avdekka at forsøka skjer fysisk ved at svenskane tek kontakt i utemiljø der unge oppheld seg. NRK kjenner til at ein svensk statsborgar på 24 år for tida sit i varetekt i Sør-Rogaland.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com